Komp nece da se upali

poruka: 47
|
čitano: 15.355
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Komp nece da se

ovako imam jedan problem a taj je da se komp neda upalit. Kada pritisnem dugme da se upali cini se da sve normalno radi ali ne pokaziva sliku,prije je sve radilo kako treba onda sam izvadio procesor i vratio ga od tada mi komp ne radi.molim vas pomozite ,bio bih zahvalan

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Komp nece da se upali

Neznam kakve to veze ima s procom,ja mislim da je grafička otišlaIzlanuo se!

Fućkaj ga!

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Komp nece da se upali

krivo 

Ima li tko prodati 2gb ram 800mhz ddr2 ? pm me !
Poruka je uređivana zadnji put uto 2.3.2010 19:51 (rebelsy).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Komp nece da se
tavrić kaže...

ovako imam jedan problem a taj je da se komp neda upalit. Kada pritisnem dugme da se upali cini se da sve normalno radi ali ne pokaziva sliku,prije je sve radilo kako treba onda sam izvadio procesor i vratio ga od tada mi komp ne radi.molim vas pomozite ,bio bih zahvalan

to se meni događa svako malo

komp normalno radi ali nema slike

samo isključiš monitor i ponovno ga uključiš

kod mene ja tako

a moguće je da je neka druga stvar u pitanju,nadaj se da je ovo što se meni događa

16 godina
neaktivan
Komp nece da se upali

ali prije toga je sve radilo,tj.dok nisam izvadio procesor

nadam se da je to

grafu sam mjenjo ali nije do nje

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.3.2010 19:50 (tavrić).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Komp nece da se upali

tema ti nema smisla jer moglo je otici bilo sto ...i svako ce ti rec drukcije 

Ima li tko prodati 2gb ram 800mhz ddr2 ? pm me !

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Komp nece da se upali

Aj da nebudeš baksuz ko ja fino provjeri dugme za paljenje možda je ono otišlo samo otvori komp i fino uzmi 2 žice i spoji ih zajedno tamo na dugmetu za paljenje meni je bilo se ištekalo iz mbo pa mi nije radio bio sam mislio da ću morat novi mbo uzimat al na kraju uzeo bi mbo i sjeo na dupe!

http://www.speedtest.net/result/709101303.png
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Komp nece da se upali
tavrić kaže...

ali prije toga je sve radilo,tj.dok nisam izvadio procesor

nadam se da je to

grafu sam mjenjo ali nije do nje

pa i meni sve radi i ponekad kad ga palim čuje se da radi komp ali nema slike(a lampica od monitora svijetli,dakle radi)

jednostavno izgasim monitor,opet ga uključim i sve radi savršeno

nadam se da je u tome problem,ako nije jednostavno odnesi u servis

btw.zašto si uopće vadio procesor

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.3.2010 19:56 (patch123).
16 godina
neaktivan
Komp nece da se upali

ljudi sad se pođe palit i ugasi se?????

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Komp nece da se upali

Imam sličan problem. Kada pritisnem gumb za paljenje kompa, komp se ne želi upaliti ili se upali pa se čuju ventilatori, ali se ne diže sustav i ne pali se monitor. Nakon toga kad se ne digne windows i ništa se ne dogodi ne mogu komp ugasiti, nego ga  moram isključiti iz struje.

0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
tavrić kaže...

ljudi sad se pođe palit i ugasi se?????

Možda napajanje?

16 godina
neaktivan
evo, sad mi se komp neželi ni upaliti! do čega je?
15 godina
neaktivan
Komp nece da se upali

Provjeri kabel od napajanja,to je kod mene bio problem,samo sam kupio novi i sada sljaka

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Komp nece da se upali

Ajde probaj ponovno izvadit proc,pomno ga pregledaj i pažljivo i ispravno vrati nazad znači da nije koja nogica nastradala i da ti hladnjak pravilno stoji,pa probaj palit.

0 0 hvala 0
15 godina

Da li ti bipne sta iz kompa, znas ono kao kad se MB i CPU inicijaliziraju, uopce da li ima ikakvih zvucnih signala bilo kontorlnih bilo alerta iz kompa dok ga pokusavas upalit?

15 godina
protjeran
Komp nece da se upali

Univerzalno rijesenje za ovaj problem koji se zna desit prilikom vadjenje procesora: Ugasi pilu, resetiraj cmos pomocu jumpera ili izvadi bateriju na 15min., mozes za svaki slucaj ispremijesat memorijske module i provjerit sve zice da se slucajno sto prosli put nije odpojilo i to bi trebalo biti to. Ako i dalje ne mrda onda je nesto otislo i to se da lako ustanovit(pod uvjetoom da nije osla sama ploca) pomocu signalizacije ili isprobavanja s ispravnim komponentama.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Komp nece da se upali

Ovako se dogodi: Kompjuter je totalno isključen iz struje. Ukopčam ga u struju i u tom trenu se upali sam bez pritisak na gumb za paljenje i nakon nekoliko sekundi se ugasi, ali prije toga napravi neki zvuk.

0 0 hvala 0
15 godina

Jesi probao ovo sto je dado8 savjetovao?

16 godina
neaktivan
Komp nece da se upali

Pogledo sam kable, i ispremješto sam mem. module.

0 0 hvala 0
15 godina

Pa aj resetiraj i cmos, tj bios. znaci ili sa clr_cms jumperom ili vadjenjem baterije na minimalno 15 ak minuta

16 godina
neaktivan
Komp nece da se upali

Budem ovo sa baterijom.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Komp nece da se upali

Evo, ništa ne pali ni s vađenjem baterije. Sve po starom.

0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
Komp nece da se upali

Jesi li siguran u ispravnost napajanja?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Komp nece da se upali

E, da i ja mislim da je neki problem u napajanju.

0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
Komp nece da se upali

Posudi ako možeš napajanje od nekoga (gnjavaža, ali bolje od kupnje novog na blef) i stavi u svoj komp...

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
miki1981 kaže...

Pa aj resetiraj i cmos, tj bios. znaci ili sa clr_cms jumperom ili vadjenjem baterije na minimalno 15 ak minuta

Meni se isto to dogodilo pa sam resetiro bios i kasnije stavio novi i sve je normalno radilo.

Pc snova: Ekstremna EVGA x2 i7 975 eed 12x corsair 2 gb 1866mhz 7x 5870 1gb 8x 2tb hdd
17 godina
neaktivan

Sry na duble post!!!

Pc snova: Ekstremna EVGA x2 i7 975 eed 12x corsair 2 gb 1866mhz 7x 5870 1gb 8x 2tb hdd
Poruka je uređivana zadnji put sub 6.3.2010 15:04 (the mir).
16 godina
neaktivan
Komp nece da se upali

Može li netko malo detaljnije opisati spajanje dva hard diska. Na jednom je windows 7, a na drugom windows xp. Želim taj hard disk sa xp-om stavitu u komp. Kako namjestiti da se pokreće windows 7, a ne windows xp. Kak spojiti hard disk. Koje su moguće posljedice krivog spajanja. Jel ih uopće ima. I jel mi može netko reći gdje da uštekam kabel(slika 1) u matičnu ploču(slika 2)?

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
titan kaže...

Može li netko malo detaljnije opisati spajanje dva hard diska. Na jednom je windows 7, a na drugom windows xp. Želim taj hard disk sa xp-om stavitu u komp. Kako namjestiti da se pokreće windows 7, a ne windows xp. Kak spojiti hard disk. Koje su moguće posljedice krivog spajanja. Jel ih uopće ima. I jel mi može netko reći gdje da uštekam kabel(slika 1) u matičnu ploču(slika 2)?

Nejde ti taj kabel uzmeš 1 sata kabel za 2 hdd-a taj kabel ide za pržilice imam 99% istu matićnu ko ta samo moja ima još 2 dodatna ljubićasta sata ulaza ostalo je sve isto!

http://www.speedtest.net/result/709101303.png
15 godina

Pa mozda on ima ata disk, a ne sata...

Koji disk imas, ata ili sata? Ili ako ne znas, pogledaj taj kabel koji je na slici i vidi da li ga imas kamo ubosti na hdd. Ako imas onda jedan kraj ide u hdd a drugi kraj ide u onaj konektor bijeli ( jedini koji pase ) odmah ispod i paralelno sa konektorima od rama

Ignoriraj ovaj post, citaj sljedeci

Poruka je uređivana zadnji put pon 8.3.2010 20:02 (miki1981).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice