Zastupništvo u RH

poruka: 9
|
čitano: 4.323
|
moderatori: vincimus, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Zastupništvo u RH

Pozdrav

evo ovako..imam ideju da otvorim webshop/maloprodaju hardver komponenti isključivo od jednog dobavljača(tipa AMD/NVIDIA) i biti ekskluzivni zastupnik na području RH za njihove proizvode.

Mislim da bi time mogao postići puno bolje cijene komponenti jer je ovo sve jako skupo kod nas,pogotovo high-end dijelovi tipa grafičke.

To je u planu nakon ulaska u EU jer bi se onda maknula carina pa bi nameti vjerojatno bili manji a komponente jeftinije.

Zanima me što mislite o tome kao ideji i jel bi se isplatilo tako nešto.

Vjerujem da bi mnogi od nas bili zadovoljni da ne moraju toliko plaćati određene dijelove i ići u druge države radi istih.Ipak kada se uzimaju takvi djelovi gleda se dugoročna isplativost tj. koliko je ona moguća.Nije u redu da jednu grafičku tipa GTX 680 plaćamo 10-15%skuplje ako ne i više nego drugi.

Svaka informacija je dobrodošla makar i negativne prirode.

Hvala unaprijed

dobus
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Zastupništvo u RH

Jesi provjerio prije svega koji je stav te kompanije o našem tržištu? Žele li ekskluzivnog zastupnika uopće? Jer obično, da bi netko dobio ekskluzivu za svoje tržište mora ispuniti prilično mnogo uvjeta. Moraš im garantirati određene godišnje količine (samo na temelju toga možeš imati bolje cijene), pa onda ovlašteni servis, marketing u obliku kako ga oni zahtijevaju, nerijetko i prodajni prostor u skladu s politikom kompanije... U slučaju da im to ne možeš jamčiti, isplativije će im biti uzeti 2-3 dobra uvoznika s uhodanom širokom bazom kupaca.

1 0 hvala 0
12 godina
Re: Zastupništvo u RH

Slažem se za ove uvjete da se moraju ispuniti što se tiče količine robe,ali ako budem konkurentan dobrom cijenom također mislim da ću to uspjeti prodati.

Za prostor neznam kakva je situacija ali znam dosta ljudi sa poslovnim prostorima koji mi mogu uskočiti ukoliko mi zatreba(vjerojatno hoće)..

Iskreno nisam još s njima razgovarao o toj ideji,htio sam prvo vidjet ovdje što ljudi misle o tome

dobus
17 godina
Ideja kao ideja je dobra, puno takvih ideja je i uspjelo do sada... ali moraš imati vrhunske preduvjete i naravno potporu principala. Vidim da si suspendiran, pa imaš sad par dana vremena ispitati što dotična firma misli o tebi kao ekskluzivnom zastupniku u HR. :D
17 godina
neaktivan
dobus kaže...

Pozdrav

To je u planu nakon ulaska u EU jer bi se onda maknula carina pa bi nameti vjerojatno bili manji a komponente jeftinije.

carina se miče na stvari proizvedene u EU, odnosno koje se nabavlja iz EU, a amd i nvidia su iz SAD a proizvodnja im u Aziji, tak da ne znam baš koliko će biti manja carina odnosno da li će biti maknuta

14 godina

Carina ni sad ne postoji na informatičku opremu, tako da se nema što maknut (i iz Amerike i od svukud), samo PDV.... (isto tako i na knjige, foto opremu itd)

12 godina
neaktivan
Darko1983 kaže...

Carina ni sad ne postoji na informatičku opremu, tako da se nema što maknut (i iz Amerike i od svukud), samo PDV.... (isto tako i na knjige, foto opremu itd)

osim iz Kine, oni su pod posebnim režimom

13 godina
neaktivan
Zastupništvo u RH

Načelno ideja je odlična. Međutim pitanje je postoji li već netko takav za RH, a ako ne onda postoji li interes te kompanije da ima takvog zastupnika u RH (odnosno zašto ga već nema).

Iskreno mislim da ti to zahtijeva jako puno resursa u startu, vjerojatno će ti uvjetovati i količine i marketing i servis i prodajni prostor a to sve košta. I nemoj zaboraviti - ako prodaš ispod određene količine ti svejedno moraš kupiti od njih onoliko koliko si se obvezao da ćeš kupiti. To ti može biti veliki problem ako ne uspiješ prodati. A prodajom samo preko neta (odnosno webshopa) teško da češ zadovoljiti te količine. Ako postigneš da dobiješ zastupstvo to znači da svi koji žele to prodavati u RH moraju uzimati to od tebe tako da suradnja sa ostalima ti je u osnovi obavezna. A tu dolaze dodatni problemi kao što su rokovi plaćanja, skladištenje (da morati češ imati kod sebe određenu količinu - nadam se da imaš gdje to držati).

Ne želim te popljuvati samo ti želim reći čega moraš biti svjestan...

Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
dobus kaže...

evo ovako..imam ideju da otvorim webshop/maloprodaju hardver komponenti isključivo od jednog dobavljača(tipa AMD/NVIDIA) i biti ekskluzivni zastupnik na području RH za njihove proizvode.

Za takvo što ti treba enormna količina para, uhodana mreža, godine lobiranja i strahovito iskustvo.

Kako distributeri na tržištu EU već postoje i pokrivaju brda država, a nema obaveza kupnje od samo jednog distributera, zaboravi na to.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice