Otvaranje startup firme za izradu web stranica

poruka: 6
|
čitano: 11.068
|
moderatori: Lazarus Long, vincimus, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Osnivanje startup firme za izradu web stranica

Pozdrav, vec dulje vrijeme sa frendom razmisljam osnovati startup koji se bavi izradom web stranica. Imamo vec 10-tak ozbiljnijih klijenata odnosno firmi kojima izrađujemo i odrzavamo web stranice. Kazu da je za startup pogodan j.d.o.o, ukupna cijena troškova iznosi oko 100€što i nije toliko puno a na tržištu bi se pokazali kao ozbiljniji te bi s time sigurno dobili više klijenata. Zanima me ima li ko kavih iskustava vec sa osnovanjem j.d.o.o-a. Svaki savjet i informacija je dobrodošla. Hvala!

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.6.2014 17:35 (Space Invader).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: Osnivanje startup firme za izradu web stranica

Ja sam otvario prije oko 3 mjeseca. 

Imaš na www.hitro.hr sve upute, pa se drži toga.

Uglavnom, najvažnije je odabrati ime - na https://sudreg.pravosudje.hr/registar/f?p=150:7:0::NO provjeri da li ime ne postoji, pa ako je ok odeš u ured hitro.ha-a, i tamo rezerviraš ime i platiš neke naknade. Za nekoliko dana ako je sve ok prošlo ok zovu te da pokupiš papire.

S tim papirima odeš kod javnog bilježnika - on ti sastavi ugovor o osnivanju - moraš mu navesti djelatnosti s kojima bi se bavili. On to šalje na elektronski u hitrohr.

S papirima od bilježnika ideš u hitrohr i tamo plaćaš još neke naknade i osnivački polog, pa oni to šalju na trgovački sud. Tamo možeš ugovorit i izradu pečata, pa te on može čekat kada ti papiri budu gotovi.

Za nekoliko dana te zovu iz hitro.hr-a da pokupiš papire.

Nakon toga izrađuješ pečat (ako već nisi), i sa pečatom ideš u banku da otvoriš račun i preneseš sredstva osnivačkog pologa na račun.

To je ukratko to ako se dobro sjećam - ništa komplicirano - trajalo je nekih tjedan dana. Sveukupni troškovi oko 900 kn.

Ako ćete biti zaposleni u toj firmi onda još trebate napraviti prijavu u mirovinskom i zdravstvenom.

14 godina
neaktivan

Kod mene je stvar sljedeca. Imam 18. godina, 3. razred srednje. Dali mogu osnovati firmu bez obrira na to što jos nisam gotov sa srednjom a punoljetan sam.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Mislim da možeš otvoriti tvrtku bez problema. Ne znam jedino da li sebe možeš postaviti za direktora ali najjednostavnije ti je svejedno postaviti nekoga iz obitelji tko je prijavljen tj. zaposlen u nekoj drugoj tvrtki tako da nemaš dodatnih davanja u samom početku.

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Dobar dan... Da li  ima neko ko hoce da mi pomogne oko otvaranja male firme. Kako to ide i koliko se mesecno placaju porezi drzavi?? Hvala vam... pozzz

0 0 hvala 0
12 godina

Kod knjigvođe na razovor i sve će ti objasniti.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice