Pozdrav, vec dulje vrijeme sa frendom razmisljam osnovati startup koji se bavi izradom web stranica. Imamo vec 10-tak ozbiljnijih klijenata odnosno firmi kojima izrađujemo i odrzavamo web stranice. Kazu da je za startup pogodan j.d.o.o, ukupna cijena troškova iznosi oko 100€što i nije toliko puno a na tržištu bi se pokazali kao ozbiljniji te bi s time sigurno dobili više klijenata. Zanima me ima li ko kavih iskustava vec sa osnovanjem j.d.o.o-a. Svaki savjet i informacija je dobrodošla. Hvala!
Otvaranje startup firme za izradu web stranica
- poruka: 6
- |
- čitano: 11.068
- |
- moderatori:
Lazarus Long, vincimus, pirat, XXX-Man
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ja sam otvario prije oko 3 mjeseca.
Imaš na www.hitro.hr sve upute, pa se drži toga.
Uglavnom, najvažnije je odabrati ime - na https://sudreg.pravosudje.hr/registar/f?p=150:7:0::NO provjeri da li ime ne postoji, pa ako je ok odeš u ured hitro.ha-a, i tamo rezerviraš ime i platiš neke naknade. Za nekoliko dana ako je sve ok prošlo ok zovu te da pokupiš papire.
S tim papirima odeš kod javnog bilježnika - on ti sastavi ugovor o osnivanju - moraš mu navesti djelatnosti s kojima bi se bavili. On to šalje na elektronski u hitrohr.
S papirima od bilježnika ideš u hitrohr i tamo plaćaš još neke naknade i osnivački polog, pa oni to šalju na trgovački sud. Tamo možeš ugovorit i izradu pečata, pa te on može čekat kada ti papiri budu gotovi.
Za nekoliko dana te zovu iz hitro.hr-a da pokupiš papire.
Nakon toga izrađuješ pečat (ako već nisi), i sa pečatom ideš u banku da otvoriš račun i preneseš sredstva osnivačkog pologa na račun.
To je ukratko to ako se dobro sjećam - ništa komplicirano - trajalo je nekih tjedan dana. Sveukupni troškovi oko 900 kn.
Ako ćete biti zaposleni u toj firmi onda još trebate napraviti prijavu u mirovinskom i zdravstvenom.
Kod mene je stvar sljedeca. Imam 18. godina, 3. razred srednje. Dali mogu osnovati firmu bez obrira na to što jos nisam gotov sa srednjom a punoljetan sam.
Dobar dan... Da li ima neko ko hoce da mi pomogne oko otvaranja male firme. Kako to ide i koliko se mesecno placaju porezi drzavi?? Hvala vam... pozzz
Kod knjigvođe na razovor i sve će ti objasniti.