Kućne led žarulje izdvojena tema

poruka: 797
|
čitano: 344.198
|
moderatori: pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Kućne led žarulje

S obzirom da su te žarulje za google nepoznanica, vrlo je sumnjivo njihovo podrijetlo...

With the first link, the chain is forged. The first speech censured, the first thought forbidden, the first freedom denied, chains us all irrevocably.
17 godina
moderator
fer-de-lance kaže...
mbaksa kaže..

Žarulje bi trebalo otvoriti pa probati dokučiti što točno im se dogodilo i koji je možebitni uzrok. Kako si ih vratio, sad je kasno za to.

Izgleda da nam je prešlo u trajnu deformaciju :)

Budimo iskreni, ne interesira nas otkrivanje uzroka kvara, nego nas interesira kak iznutra izgledaju. 

15 godina
neaktivan
Kućne led žarulje

Očekivao sam da je još netko imao slične probleme s Kauflandovim Blaupunkt žaruljama.
Neke su jednostavno prestale svijetliti a neke su počele sporo treperiti crvenim svjetlom.

ZET
Poruka je uređivana zadnji put pet 30.12.2016 22:12 (ZET).
17 godina
moderator
ZET kaže...

Očekivao sam da je još netko imao slične probleme s Kauflandovim Blaupunkt žaruljama.
Neke su jednostavno prestale svijetliti a neke su počele sporo treperiti crvenim svjetlom.

Ovu temu ne prati baš tako jako puno ljudi, imaš milijardu dućana i milijardu marki, a Blaupunkt se rijetko gdje može naći. Štoviše, do kad se ti nisi javio na temu, nisam ni znao da imaju žarulje pod svojom markom (a i danas sam bio u Kauflandu u Varaždinu i nisam ih uočio - ili ih tu nemaju ili nisam dovoljno pažljivo gledao).

15 godina
neaktivan
Kućne led žarulje

Kaufland u Šoljanovoj-Špansko, Zagreb ih nema u redovitoj prodaji, samo kad su akcije! Ali stvarno su smeće, kad ih je u dva mjeseca izgorilo 80%! Još imaju trik, vraćaju ti samo 50% cijene! Računao sam na njihovu dugovječnost i nisam čuvao račun! Došao sam zamijeniti par pokvarenih žarulja ali bez računa. I onda mi kažu: 'U kompjutoru stoji da im je redovita cijena 9,99 (kad ih nema)! Kad ih ima, onda su na akciji 50% i cijena im je 19,99 kuna! Tako da sam dobio povrat 9,99 kuna!' Šta mogu, pristao sam. Ali kad su i dalje počele izgarati, žalio sam se e-mailom pa su mi rekli da donesem preostale i dobit ću 19,99 kuna. Tu je doduše i moj propust jer nisam imao račun. Ako imaš račun, vraćaju ti po cijeni po kojoj si ih kupio. Da, i čuvajte kutije od žarulja ako ih mislite vraćati!

ZET
15 godina
Kućne led žarulje

Sta je ovo ispada da je najbolje Philips kupiti koji je provjeren kod nas. Kod kineza je ocito sve kocka. Kupio sam LED flood reflektor i super sljaka. Kupio jednu zarulju tek toliko za garazu i ona radi OK. Kupim drugu kakti malo jacu LED za dnevni boravak - pocne iskakati glavna sklopka za struju  tjedan dana me natezala zarulja jer nisam vjerovao da ona moze uzrokovati iskakanje glavne sklopke za struju ( glavne, a NE male sklopke za odredeni strujni krug )...

Don’t make a habit out of choosing what feels good over what’s actually good for you.
15 godina
neaktivan
Kućne led žarulje

fer-de-lance, mbaksa, našao sam ovu jednu Blaupunkt iz Kauflanda, kako da ju rastavim, što da snimim ili da pošaljem nekomu od vas da ju pregleda, ispravna je i možete ju testirati koliko će sati izdržati. Kladim se manje od 50!

ZET
16 godina
neaktivan
Fake_Alert kaže...

Kupio jednu zarulju tek toliko za garazu i ona radi OK. Kupim drugu kakti malo jacu LED za dnevni boravak - pocne iskakati glavna sklopka za struju  tjedan dana me natezala zarulja jer nisam vjerovao da ona moze uzrokovati iskakanje glavne sklopke za struju ( glavne, a NE male sklopke za odredeni strujni krug )...

Pod glavna sklopka vjerojatno misliš FIDovka. Ona iskače kada struja probija na masu. To je puno vjerojatnije problem s lusterom, nego sa samom žaruljom. Probaj ju ušerafiti u drugo rasvjetno tijelo.

Imamo nova kola radi dojma, imamo stav kad nemamo pojma...
17 godina
moderator
ZET kaže...

fer-de-lance, mbaksa, našao sam ovu jednu Blaupunkt iz Kauflanda, kako da ju rastavim, što da snimim

Kupolu vjerojatno ne možeš odšarafiti - pretpostavljam da je zalijepljena za kućište. Uglavnom, ako ne ide ručnom silom, najćešće se takve žarulje otvaraju tako da se dremelom prereže kupola ukrug i onda imaš pristup PCB-u s ledicama, kojeg onda u pravilu možeš izvaditi van kako bi došao do napajanja.

Ovak nekak slično vjerojatno te žarulje izgledaju iznutra (Clive je ovu uspio otvoriti silom, bez dremela):

ZET kaže...

ili da pošaljem nekomu od vas da ju pregleda, ispravna je i možete ju testirati koliko će sati izdržati. Kladim se manje od 50!

Ma što ćeš bacat pare na poštarinu. Ako je ne misliš otvarati, za testiranje ju možeš dati nekom prijatelju ili rođaku pa nek te obavijesti ako crkne.

8 godina
protjeran
ZET kaže...

Meni je sumnjivo čim su 20 kn komad ledice od 10 W.

Ne plaćam ispod 50kn takvu žarulju

Što se tiče rikavanja žarulja imao sam s tim problema i problem je bio u neispravnoj instalaciji dovedene struje iz razvodne kutije do lustera u kuhinji.

Nekakav mesar je doveo nekakve tri žice pa sve blesavo pospajao.

Ne kontam kako je uopće i radilo svjetlo.

Još dok sam kupovao one duguljaste štedne, rikavale bi svaka tri mjeseca a obične svaka dva.

Sad imam ledicu desetak dan i bumo vidjeli.

15 godina
Kućne led žarulje

Crkose mi u par dana nekoliko stednih, pa rekoh da vidim ima li tu tko sta za preporuciti od LED. Mbaksa je one philips od 35 kn preporucivao, i bio je jedan kolega sa onom ponudom u Linksu 5 komada. Ima li sta pametnije, ili da uzmem ovo od mbakse?

Don’t make a habit out of choosing what feels good over what’s actually good for you.
11 godina
Fake_Alert kaže...

Crkose mi u par dana nekoliko stednih, pa rekoh da vidim ima li tu tko sta za preporuciti od LED. Mbaksa je one philips od 35 kn preporucivao, i bio je jedan kolega sa onom ponudom u Linksu 5 komada. Ima li sta pametnije, ili da uzmem ovo od mbakse?

ja sam uzeo u linksu 5+1 paket ledica za 100 kuna dok je bila akcija

od paketa 6 komada, dvije su bile crknute u startu, pa smo odmah isprobali garanciju - prodavač je htio da vratim cijeli paket od 6 komada na garanciju za dvije crknute

zamisli lika, navodno zato jer mu se artikl vodi kao jedan komad (bile su zapakirane u jednu vrećicu ) i tek nakon konzultacije s centralom reklamirao je dva komada koja sam donio

uglavnom, žarulje su ok (koliko ja kao potpuno laik mogu zaključiti, ne trepere i zadovoljavajuće svijetle), ove dvije s gare su stigle nakon 10-ak dana i sad sve rade

za sto kuna "oledio" sam skoro cijelu kuću, ja zadovoljan  

16 godina
Kućne led žarulje

Eto kome treba 10W Led žarulja, Uradisam/najnoviji katalog ima akciju ranije spomenutih V-TAC žarulja za 15kn.

http://www.uradi-sam.hr/

15 godina
odjavljen
Kućne led žarulje

En. učinkovitost 85? LOL, možda jedino drivera...

14 godina
neaktivan
Kućne led žarulje

Ima li neka vrsta led žarulja, e27, jačina svjetlosti kao 60 ili 75w halogene (bolje bi bile 70-75w), toplo svjetlo, da joj je širina manja od 6cm, a da ste zadovoljni s njom?

U dnevnom boravku imam 6 ovakvih zidnih rasvjetnih tijela:

http://i.imgur.com/frLiu1K.jpg

Čiji je raspored takav da se 2 konstantno koriste (iznad sjedeće garniture), a ostala gotovo nikako. Gledao sam neke od popularnijih žarulje kod nas tipa one V-TAC ali je njihova deklarirana širina 6cm. Kad probam halogenku od 6cm širine staviti u ovo tijelo, ne mogu više vratiti ovaj stakleni poklopac. Halogenka koja je trenutno unutra je širine cca 5,5cm.

10 godina
neaktivan
Kućne led žarulje

I ja sam kupio nedavno blaupunkt led sijalicu i isto je pocela treperiti nakon 3 tjedna tako da valjda sve imaju neku grešku

8 godina
Kućne led žarulje

Jel tko ovo isprobao?

Nema baš nekih testova i dissasemblya na Youtubeu, a mogla bi bit super stvar ako ima pouzdan driver (premda, ako je onakav driver čip kakav mislim da je, onda nije baš dugovječno).

Bila bi super stvar za low profile aluminijsku plafonjeru koju imam doma, ali imam neki filing da driver brzo zakaže...

Edit: jedan mali "dissasembly".

Eit 2: ispada da ipak je taj tip drivera (zapravo-potpuno očekivano), tak da ništa od toga, bar dok se ne pojave bolje izvedbe tih drivera.

Kruha i igala...
Poruka je uređivana zadnji put ned 29.1.2017 17:11 (fer-de-lance).
16 godina
odjavljen
Kućne led žarulje

Ekipa...

Pošto sam podstanar, ne mogu baš rasturati instalacije a treba mi neko svjetlo koje mogu upravljati mobitelom (ESP-12/ESP8266). Od svih tih silnih žarulje koje ste kupili, koja se da raskopati pa da ubacim relej u nju? Ta žarulja bi bila samo pomoćno svjetlo, da vidim do WCa

Bilo bi zgodno da je dostupna kod nas - Pevec, bauhaus i slični... Snaga tipa do 60W (ne treba jača)

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
Poruka je uređivana zadnji put ned 29.1.2017 16:57 (Sum_of_all_fears).
17 godina
moderator
fer-de-lance kaže...

Jel tko ovo isprobao?

Nema baš nekih testova i dissasemblya na Youtubeu, a mogla bi bit super stvar ako ima pouzdan driver (premda, ako je onakav driver čip kakav mislim da je, onda nije baš dugovječno).

Ima par ruskih ili čijih već videa i u njima se vidi da treperi. što je i za očekivati. Također netko negdje se žalio da je problem riješiti se topline s takvog modula. I ja sam si razmišljao o njima, ali odustao zbog navedenih razloga. A i dodatni razlog - imaš 230V na samoj ledici, što je potencijalno opasno za nekoga tko bi prčkao po tome, ne znajući da tu ima visoki napon.

Sum_of_all_fears kaže...

Pošto sam podstanar, ne mogu baš rasturati instalacije a treba mi neko svjetlo koje mogu upravljati mobitelom (ESP-12/ESP8266). Od svih tih silnih žarulje koje ste kupili, koja se da raskopati pa da ubacim relej u nju? Ta žarulja bi bila samo pomoćno svjetlo, da vidim do WCa

Bilo bi zgodno da je dostupna kod nas - Pevec, bauhaus i slični... Snaga tipa do 60W (ne treba jača)

Ozbiljne žarulje u pravilu su pošteno zalijepljene, znači teško ih je otvoriti, a i u pravilu nisu puno veće nego bi trebale biti. Tako da za tako nešto brijem da bi ti više odgovarala neka kineska žarulja, pogotovo ako je jača/veća oblika klipa kukuruza - imam jednu takvu koja je kakti 15W (zaboravio sam koliko je u stvarnosti - možda i je, ali svijetli slabije nego 60W žarulja), a u koju bi mogao svašta nagurati - i raspberry pi zero.

16 godina
odjavljen
mbaksa kaže...
Ozbiljne žarulje u pravilu su pošteno zalijepljene, znači teško ih je otvoriti, a i u pravilu nisu puno veće nego bi trebale biti. Tako da za tako nešto brijem da bi ti više odgovarala neka kineska žarulja, pogotovo ako je jača/veća oblika klipa kukuruza - imam jednu takvu koja je kakti 15W (zaboravio sam koliko je u stvarnosti - možda i je, ali svijetli slabije nego 60W žarulja), a u koju bi mogao svašta nagurati - i raspberry pi zero.

A onda znači naručiti prvu koja izgleda relativno ok na aliexpress (po ocjenama i recenzijama) i rasturiti ju

Plan je ustvari nagurati unutra WeMos D1 i relej...

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
17 godina
moderator
Sum_of_all_fears kaže...
mbaksa kaže...

A onda znači naručiti prvu koja izgleda relativno ok na aliexpress (po ocjenama i recenzijama) i rasturiti ju

Pazi na napon - neka nije 220V, nego 85-265V ili neki slični, cjelosvjetski napon - znači da ne bude treperuša, jer su veće corn žarulje često treperuše.

15 godina
odjavljen
Kućne led žarulje

Inače v-tac... Preporučam izbjeći, izgleda da je samo loš kinez sa markom naljepljenom. Led traka deklarirana na 10.8W/m realno daje 4.3W/m... Užas. Ima još puno negativnih stvari:

-dakle 5m trake bi u teoriji trebalo trošiti 54W na 12 V, što ispada 4.5 A, a stavili su onaj klasični dc konektor koji je za max 3A. I žičice koje idu van su prejadne, možda 0.15mm2. Ali to prolazi pošto je realna truja koju vuku 60% manja lol

-onda cijela traka je spoj više segmenata koji su zalemljeni, i zato su ju stavili u kao neku prozirnu tubu koja je zatvorena s obje strane. Ovo je naravno gore od klasničnog načina za napraviti ih vodonepropusnima, pomoću one želatine. To je također problem ako se traka skraćuje ili produžuje itd

-i šećer na kraju, koriste katastrofa ljepljivu traku, čak i kinezi stavljaju bolju. Dakle kako odmotavate traku, i dođete pred kraj, ona zaštitna traka koja bi se trebala skinuti prije ljepljenja se počne sama skidati kako je veći radijus kojim je traka namotana... što jako smeta kad želite nešto raditi na toj strani trake ili ju produžavati. 

Sve u svmu brutalni užaš, tako nešto nisam vidio ni kod jeftinih kineskih traka a da ne govorim u usporedbi sa optosupply i sličnim kvalitetnijim. Nažalost ne znam koliko su koštale ali i bolje da ne znam.

16 godina
Kućne led žarulje

evo ja kupio kod ovog prije dvi godine ove i odlične su

kradem mine iz minskog polja
13 godina
Jakovp kaže...

Inače v-tac... Preporučam izbjeći, izgleda da je samo loš kinez sa markom naljepljenom. Led traka deklarirana na 10.8W/m realno daje 4.3W/m... Užas. Ima još puno negativnih stvari:

-dakle 5m trake bi u teoriji trebalo trošiti 54W na 12 V, što ispada 4.5 A, a stavili su onaj klasični dc konektor koji je za max 3A. I žičice koje idu van su prejadne, možda 0.15mm2. Ali to prolazi pošto je realna truja koju vuku 60% manja lol

-onda cijela traka je spoj više segmenata koji su zalemljeni, i zato su ju stavili u kao neku prozirnu tubu koja je zatvorena s obje strane. Ovo je naravno gore od klasničnog načina za napraviti ih vodonepropusnima, pomoću one želatine. To je također problem ako se traka skraćuje ili produžuje itd

-i šećer na kraju, koriste katastrofa ljepljivu traku, čak i kinezi stavljaju bolju. Dakle kako odmotavate traku, i dođete pred kraj, ona zaštitna traka koja bi se trebala skinuti prije ljepljenja se počne sama skidati kako je veći radijus kojim je traka namotana... što jako smeta kad želite nešto raditi na toj strani trake ili ju produžavati. 

Sve u svmu brutalni užaš, tako nešto nisam vidio ni kod jeftinih kineskih traka a da ne govorim u usporedbi sa optosupply i sličnim kvalitetnijim. Nažalost ne znam koliko su koštale ali i bolje da ne znam.

Znači radi se o LED trakama, a ne LED žaruljama. Prije evo sada će biti dvije godine kupio sam V-TAC ledice VT-1919 15W/1500lm CRI >80. Dvije tople i dvije hladne. Jednu sam dao svojoj sestri (toplu) za kuhinju i do sada radi bez greške. Zamijenila je klasičnu žarulju od 100W. Pošto joj tamo gori svjetlo 2h dnevno, mislim da je opravdala cijenu i uštedu (50kn). Znači kvaliteta dobra. Tada Osram i Philips nisu imali tako jake LED-ice, a i da ih je bilo, mislim da bi im cijena bila barem duplo veća.

Evo prije desetak dana sam zamijenio akumulator u Solar Shopu na Velesajmu i u razgovoru doznao da im ljudi masovno vraćaju LED žarulje Sole 12W (toplu) i 15W (hladnu).

Ma sve se to radi u Kini, samo nisu iste kontrole i kvaliteta dijelova, pa tako i u tvojem slučaju ljepljiva traka. Ni Osram i Philips nisu imune na kvarove, bar tako neki ovdje pišu. Očito onda imam sreće, jer do sada ni jedna LED-ica koju sam kupio, kako sebi tako i drugima nije zakazala.

Poruka je uređivana zadnji put pet 3.2.2017 9:49 (Cobra33).
9 godina
Kućne led žarulje

Akcija 66% na Osram u Kauflandu.

9 godina
Kućne led žarulje

Upio sam danas led traku blaupunkt kao što stoji u katalogu za 100kn. Ima tko kakvih iskustva?

Planiram je postaviti u hodnik i paliti po potrebi, kad nisam doma. Jer imam kućnog ljubimca koji se kreće po hodniku kad nas nema. Nije puno love, no vidjet ću kad instaliram. 

Malo mi je nezgodno radi utičnice. Imam utičnicu u hodniku, no na takvom mjestu je da bi odmah morao Ići "oko štoka vrata" sa ledicama pa dalje niz zid... Inače je hodnik velik i prostran, 30m2 cca.

Dali se one mogu lijepiti na zid ili mora biti drvo kao podloga?

13 godina
Kućne led žarulje

http://www.lidl.hr/hr/2635.htm?action=showDetail&id=46336

U lidlu od prošlog tjedna. Vjerojatno ih više nema, ako ću svejedno ići pogledati.

Što kažete za cijenu i pretpostavljate kvalitetu?

Battlelog: [G] CyberDemonVZ
15 godina
CyberDemonVZ kaže...

http://www.lidl.hr/hr/2635.htm?action=showDetail&id=46336

U lidlu od prošlog tjedna. Vjerojatno ih više nema, ako ću svejedno ići pogledati.

Što kažete za cijenu i pretpostavljate kvalitetu?

3W cini mi se slabo.

Kupio sam u ART Rasvjeti Philips 9.5W ako se ne varam za 25 kn. 4 komada  i super svijetle za kuhinju naspram stedne od 13 W ili koliko je imala.

Ja zadovoljan.

13 godina

Hvala!

Nema ih više, i stranica je nestala

Battlelog: [G] CyberDemonVZ
15 godina
Meni je prioritet naći žarulju koja daje neutralnu do hladnu toplinu svijetla, znači sa oznakom od 4000k do 6500k. I da je jaka, znači ako je led onda 12-15w.Ne mora nužno biti led, imao sam doma neke halogene koje su mi bile super, ali sada su mi ostale samo ove sa warm white tonovima, ispod 3000k, koje ne želim koristiti, to mi je depresivan ton.

Na žalost po trgovinama su najčešće sa toplim tonovima, a one sa hladnim su skupe. Ne mogu više naći hladnu a povoljnu varijantu po šoping centrima, baš sam jučer obišao par....

Još nisam koristio LED, na aliexpressu vidim da masovno naručuju onaj jedan kukuruz i običnu led....cijena oko 2 dolara. Ovdje se kineze kritiziralo da ne daju dovoljno svijetla i da su lažne specifikacije, komentari na aliju se pak čine ok.

Mozda bi bilo najjednostavnije naci neke hladne halogene ekvivalenta 100w, za oko 10kn ima tko link ?

Ili u hrvatskim online shopovima na akciji probati naci hladni led 15w za do 30kn....
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice