Kućne led žarulje izdvojena tema

poruka: 806
|
čitano: 376.448
|
moderatori: pirat, vincimus, DrNasty
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Kućne led žarulje
gocc01 kaže...

http://free-zg.t-com.hr/Swinger/potrosnjastruje.htm

Ovaj link gore je odličan. Piše da žarulja od 100W koja je upaljena 0-24 potroši 66,8kn/mj.

Ja cijeli stan osvjetlim sa 7-8 komada ovih od 13W iz Ikee, da je i 10 to je 130W kaj znači da je trošak struje 86kn/mj i to pod pretpostavkom da svih 10 gori od 0-24.

Pogrešan izračun, žarulja od 10W, potroši jedan kilovat u vremenu od 100 sati.

Za zahvalu klikni na Hvala
14 godina
neaktivan
Kućne led žarulje

Imam pitanje koje nije direktno vezano za led žarulje, ali kod kuće na jednom mjestu žarulje izgore puno brže nego drugdje, bilo da je ona "štedna" duga, klasična ili LED, nakon 2-3 mjeseca jednostavno ode, radi se o hodniku, a te iste žarulje (uvijek u isto vrijeme kupimo po 2-3) u ostalim sobama, kuhinji i dnevnoj drže godinama. Istina, jeste hodnik mjesto gdje se najčešće pali i gasi svjetlo, ali na žarulji koja je sad piše da ima 7000 paljenja/gašenja i isto tako neki broj u tisućama radnih sati, što u 2-3 mjeseca koliko drži nije moguće ispuniti, a ona svakako izgori.

Navedeno me je navelo na razmišljanje da možda nije problem u žaruljama, nego je neki problem u naponu ili prekidačima ili kaj ja znam, pa me zanima dal imate bilo kakva iskustva s tim, kaj da provjerim/izmjerim (osim napona, on je 240 V po cijeloj kući i nije problem na drugim grlima)? Čitao sam na netu da može biti loš kontakt od nule na razvodnoj kutiji ili da može biti problem kod izmjeničnih prekidača (ono kad na više mjesta možeš istu žarulju upaliti), i stvarno mi nije jasno kako samo u hodniku zaj*bava, probali smo sa svakakvim vrstama i cijenama žarulja, nije pomoglo. Jel može biti da je još neko trošilo na istom osiguraču (znači strujnom krugu) pa onda žarulje ubija neki inducirani ili povratni napon?

All rights reserved. Copyright (c) by Dipl. Pješak 2016.
17 godina
neaktivan

Je li ti u hodniku žarulja u plafonjeri, pa se lošije hladi od ostalih?

Moguće da je grlo loše pa stalno iskri, probaj malo spigati kontakte u njemu (prvo isključi osigurač!) ili ga zamijeni.

Što se smetnji tiče trebalo bi vidjeti je li na istoj fazi kao i ostale žarulje. Kao prvo da li isti osigurač isključuje još koju koja ne pregara. Čak i ako to nije slučaj još uvijek mogu biti ista faza, onda bi trebalo izmjeriti napon između faze na tom grlu i nekom drugom. Ako nema razlike napona onda su ista faza i smetnje bi trebale biti zajedničke (osim kod jako velike udaljenosti), ako je napon od 380V, onda su različite faze. Ako je to grlo različita faza od svih ostalih u kući, onda treba dalje istraživati po čemu je ta faza posebna, ili na razvodnoj ploči prebaciti da je i ta žarulja spojena s ostalima.

Imamo nova kola radi dojma, imamo stav kad nemamo pojma...
14 godina
neaktivan
Kućne led žarulje

Budem se ovih dana bacil u detaljno istrazivanje, sve moze biti od ovoga kaj smo nabrojili.

All rights reserved. Copyright (c) by Dipl. Pješak 2016.
15 godina
Kućne led žarulje

Pozdrav,

trebam preporuku hladno bijele (ili barem NW) LED žarulje koja daje barem 1500 Lm.

Topla bijela mi ne odgovara u ovom slučaju.

Nisam vidio u nijednoj trgovini koju sam posjetio neku ovakvu žarulju poznatog proizvođača, pa ako netko zna...

With the first link, the chain is forged. The first speech censured, the first thought forbidden, the first freedom denied, chains us all irrevocably.
13 godina
neaktivan
XXX-Man kaže...

Pozdrav,

trebam preporuku hladno bijele (ili barem NW) LED žarulje koja daje barem 1500 Lm.

Nisam vidio u nijednoj trgovini koju sam posjetio neku ovakvu žarulju poznatog proizvođača, pa ako netko zna...

Canyon 15W 4000K neutralne boje svijetla. Prilično jeftina za odlične karakteristike, imam jednu u kupaonici i meni osobno je odlična. Ako netko zna bolje za tu cifru neka definitivno preporuči. Pozdrav

17 godina
moderator
Blacklord kaže...
XXX-Man kaže...

Pozdrav,

Canyon 15W 4000K neutralne boje svijetla. Prilično jeftina za odlične karakteristike, imam jednu u kupaonici i meni osobno je odlična.

Ako je iste boje kao i 7W, onda je dosta zelenkasta. Meni osobno je ta boja dosta neprivlačna. Al ak ne postoji izbor...

15 godina
Blacklord kaže...

Canyon 15W 4000K neutralne boje svijetla. Prilično jeftina za odlične karakteristike, imam jednu u kupaonici i meni osobno je odlična. Ako netko zna bolje za tu cifru neka definitivno preporuči. Pozdrav

Hvala, uzet ću jednu za početak pa ćemo vidjet.

mbaksa kaže...

Ako je iste boje kao i 7W, onda je dosta zelenkasta. Meni osobno je ta boja dosta neprivlačna. Al ak ne postoji izbor...

Nažalost imam slabovidnu osobu u obitelji i kaže da se puno bolje snalazi u prostoru sa hladnim bijelim svjetlom, dok kod toplog puno slabije vidi.

Trenutno koristim štedne žarulje od 6500K i to joj je super, ali bih uzeo sad LED pa da vidim kako će funkcionirati.

Štedne se u prostorima koji se ne griju zagrijavaju jako dugo pa trenutno i nisu baš zgodne za korištenje.

Ako je zelenkasto, nije neki problem, jedini je uvjet da ne treperi...na boju ćemo se već nekako priviknuti...

With the first link, the chain is forged. The first speech censured, the first thought forbidden, the first freedom denied, chains us all irrevocably.
17 godina
moderator
XXX-Man kaže...
Ako je zelenkasto, nije neki problem, jedini je uvjet da ne treperi...na boju ćemo se već nekako priviknuti...

Ak je to ista žarulja poput one koje sam kupio (samo druge temperature boje), onda ne treperi i svijetli odgovarajućom jačinom.

15 godina

Super :)

Javim dojam kad uzmem :)

13 godina
XXX-Man kaže...

Pozdrav,

Pogledaj ovo. Dobra kvalitata.

http://www.mo-teh.hr/250/led-diskont/led-zarulje/led-zarulja-15w-e27-a65-1500-lm/

15 godina

Jesi siguran u to?

Specifikacije nisu obećavajuće (15k on/off, 20k h i samo 130°)...

A ako je ova slična modelu od 12W koji sam isprobao onda je to treperavo smeće.

17 godina
moderator
XXX-Man kaže...

Jesi siguran u to?

Specifikacije nisu obećavajuće (15k on/off, 20k h i samo 130°)...

A ako je ova slična modelu od 12W koji sam isprobao onda je to treperavo smeće.

Kunu se da je ova od 15W netreperuša.

9 godina
protjeran

Zanimljivo.

Kupio baš u subotu TAC žarulju za 45kn 14W 1320 LM Warm White, garancija dvije godina,  za prostoriju od 22 kvadrata. U kutiji sve lijepo složeno, garancijski list, neki uredni "masni papiri", vodeni žigovi na kutiji, ma k'o prava  sve OK.

Uvoznik Neutrinotau Zagreb, prizvođač V-TAC UK LTD london, proizvodi se naravno u Kini.

No, kad sam ju ufrljio u grlić i uključio skoro sam pao u nesvijest koliko je jako to bijelo svjetlo za tu peostoriju.

Odmah sam otišao u Plodine i kupio Philips 9,5W s 806 lumena i super mi je dostatne jačine.

No, Philipsova je 54 kune.

Kod obje mi boje odgovaraju, tople neutralne bijele, bez ikakvih zelenih, grimiznih i inih odsjaja.

Nisam znao da daju puno jače svjetlo nego "štedne".

Onu TAC sam ufrljio staroj majci u kuhinju jer slabo vidi pa je njoj super.

I zaboravih reći;

NIJE TREPERUŠA A NIJE NI OVA PHILIPSOVA.

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.12.2016 15:16 (Tony Marconi).
15 godina
odjavljen
Kućne led žarulje

Puno ti je 1320 lm za prostor od 22 kvadrata? Mora da se šališ, ja imam u sobi od niti 6 kvadrata 2900 lm i taman mi je, moglo bi i malo jače (ok malo je više od prosjeka ali ono).

To ti je 60 luxa, to je polumrak... Bez 250 luxa nemamo o čemu pričati.

Svi smo mi Mentalist.
9 godina
protjeran
Kućne led žarulje

Ne znam, meni je npr. klasična žarulja dakle sa žarnom niti od 100W prejaka za tu sobu odn daje mi previše svjetla.

Najviše su mi odgovarale od 75W.

Ova Led Philips mi se ćini kao da daje svjetlosti isto kao žarulja sa žarnom niti od 75W a a navode da "daje svjetlosti" kao klasična od nekih 60W.

Moja je izvan bilo kakvog zatvorenog stakla, dakle na lusteru je bez stakla koje bi smanjivalo svjetlost.

Nešto ovako.

A, i pijem antidepresiv pa su mi možda oči preosjetljive na svjetlo.

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.12.2016 17:50 (Tony Marconi).
16 godina
Kućne led žarulje

Sta ne postoji neka LED zarulja na RH trzistu a da je 20,30W E27? Gledam nemogu pronaci nigdje. mbaksa  znas li ti ista ili da kupim kod kineza opet? Za garazu mi treba.

Don’t make a habit out of choosing what feels good over what’s actually good for you.
17 godina
moderator
Fake_Alert kaže...

Sta ne postoji neka LED zarulja na RH trzistu a da je 20,30W E27? Gledam nemogu pronaci nigdje. mbaksa  znas li ti ista

Nisam ništa takvo vidio. 20-30W nije malo - za to treba dobar aluminijski hladnjak, a ne bi bio loš ni ventilator.

Fake_Alert kaže...

ili da kupim kod kineza opet? Za garazu mi treba.

Možeš ti pokušati kupiti takvu žarulju, no kak znaš da ćeš je i dobiti?

9 godina
neaktivan
Fake_Alert kaže...

Sta ne postoji neka LED zarulja na RH trzistu a da je 20,30W E27? Gledam nemogu pronaci nigdje. mbaksa  znas li ti ista ili da kupim kod kineza opet? Za garazu mi treba.

Zakaj E27?

20W LEDica s adekvatnim hladnjakom bi zauzimala tak puno prostora da ne bi stala u većinu lustera i sličnih stvari, pa se ne proizvode baš u tim dimenzijama.

Bolje ciljaj na neki reflektor.

Imaš npr. ovdje:

http://www.ledmania.eu/kategorija/profi-led-rasvjeta/led-reflektori-vanjski/

Kruha i igala...
17 godina
moderator
fer-de-lance kaže...
Fake_Alert kaže...

Zakaj E27?

20W LEDica s adekvatnim hladnjakom bi zauzimala tak puno prostora da ne bi stala u većinu lustera i sličnih stvari, pa se ne proizvode baš u tim dimenzijama.

Bolje ciljaj na neki reflektor.

Imaš npr. ovdje:

http://www.ledmania.eu/kategorija/profi-led-rasvjeta/led-reflektori-vanjski/

Reflektori daju prilično usmjereno svjetlo koje baca oštre sjene, i ne bi ih trebalo birati ako nekome upravo to ne treba. Ako mu treba nekakva sobna, ambijentalna rasvjeta, rasvjetno tijelo koje će bacati svjetlo u svim smjerovima je poželjnije.

Kolega također nije napisao kakvo rasvjetno tijelo ima u garaži - ako je to samo grlo, onda neće biti problema sa stavljanjem i veće LED žarulje. Spominjane Canyonove 15W žarulje su dosta svijetle za mnoge primjene - ako mu recimo to nije dovoljno, uvijek se može kupiti razdjelnik za E27 grlo pa se stave dvije takve pa eto svjetla ko u priči.

15 godina
neaktivan
Kućne led žarulje

Što je ovo, je li LED ili nije?

ZET
9 godina
neaktivan
ZET kaže...

Što je ovo, je li LED ili nije?

Ne.

Kruha i igala...
15 godina
neaktivan
Kućne led žarulje

Na forumu sam vidio pohvale za Osram, Philips i Canyon. I svejedno kupim krive! :(

Kako se onda zove ovaj tip žarulje? Vidio sam usporedbe po vrstama: sa žarnom niti, štedna CFL i LED.

Mislio sam da su štedne samo one sa savijenom cijevi, ali izgleda da ne, i ovo su štedne žarulje, je li?

Isplati li se to kupiti? Garancija 3 godine, 20W, 84W, 1152 lm, 10 godina, 10.000 sati i 30.000 palenja, 3 god. garancija.

Kupio sam još jednu vrstu, manje snage 15W, 65W, 820 lm, 10 godina, 10.000 sati i 30.000 palenja, 3 god. garancija.

Molim savjet, da ih vraćam u dućan ili ne. Cijena 25 kuna svaka. Hvala lijepa!

ZET
Poruka je uređivana zadnji put pet 30.12.2016 20:14 (ZET).
9 godina
neaktivan
ZET kaže...

Na forumu sam vidio pohvale za Osram, Philips i Canyon. I svejedno kupim krive! :(

Kako se onda zove ovaj tip žarulje? Vidio sam usporedbepo vrstama: sa žarnom niti, štedna CFL i LED.

Mislio sam da su štedne samo one sa savijenom cijevi, ali izgleda da ne, i ovo su štedne žarulje, je li?

Isplatili se to kupiti? Garancija 3 godine, 20W, 84W, 1152 lm, 10 godina, 10.000 sati i 30.000 palenja, 3 god. garancija.

Kupio sam još jednu vrstu, manje snage 15W, 65W, 820 lm, 10 godina, 10.000 sati i 30.000 palenja, 3 god. garancija.

Molim savjet, da ih vraćam u dućan ili ne. Cijena 25 kuna svaka. Hvala lijepa!

To je CFL, samo kaj ima difuzor oko same svjetiljke, premda nisam proučavao taj model, ali vidim po oznakama  na kutiji da je CFL.

Brojke su ok, i ako ti je dobra nemaš razloga mijenjati, jedino ako hoćeš baš LED.

Naravno, opet ovisi kakvu LEDicu kupiš, ako su ove brojke točne, onda bi ti po svjetlosti bila ekvivalentna neka LEDica cca. 10W malo bolja ili više.

Sad, kaj se tiče uštede, s dobrom LEDicom bi više uštedio kroz isti vremenski interval jer treba manje struje za istu količinu svjetla, i još više ak dulje poživi.

A boja svjetlosti kod CFL ni kod 99% LEDica nije ugodna kao klasična žarulja sa žarnom niti.

Sve ovisi na kakve kompromise si spreman, nema savršene žarulje.

Kruha i igala...
15 godina
Diplomirani pješak kaže...

Imam pitanje koje nije direktno vezano za led žarulje, ali kod kuće na jednom mjestu žarulje izgore puno brže nego drugdje, bilo da je ona "štedna" duga, klasična ili LED, nakon 2-3 mjeseca jednostavno ode, radi se o hodniku, a te iste žarulje (uvijek u isto vrijeme kupimo po 2-3) u ostalim sobama, kuhinji i dnevnoj drže godinama. Istina, jeste hodnik mjesto gdje se najčešće pali i gasi svjetlo, ali na žarulji koja je sad piše da ima 7000 paljenja/gašenja i isto tako neki broj u tisućama radnih sati, što u 2-3 mjeseca koliko drži nije moguće ispuniti, a ona svakako izgori.

Navedeno me je navelo na razmišljanje da možda nije problem u žaruljama, nego je neki problem u naponu ili prekidačima ili kaj ja znam, pa me zanima dal imate bilo kakva iskustva s tim, kaj da provjerim/izmjerim (osim napona, on je 240 V po cijeloj kući i nije problem na drugim grlima)? Čitao sam na netu da može biti loš kontakt od nule na razvodnoj kutiji ili da može biti problem kod izmjeničnih prekidača (ono kad na više mjesta možeš istu žarulju upaliti), i stvarno mi nije jasno kako samo u hodniku zaj*bava, probali smo sa svakakvim vrstama i cijenama žarulja, nije pomoglo. Jel može biti da je još neko trošilo na istom osiguraču (znači strujnom krugu) pa onda žarulje ubija neki inducirani ili povratni napon?

možda je problem sa nulom onom plavom žicom neka ti električar provjeri

nije važno sudjelovati važno je pobijediti
15 godina
neaktivan
Kućne led žarulje

Prije dva mjeseca sam u Kaufland kupio 12 Blaupunkt LED žarulja, na akciji za 20 kuna svaka.

Izgorilo mi ih je 10! Vratio sam im i ove dvije što još nisu izgorile?

Je li još netko imao takva loša iskustva s njima? Je li moguće da nešto nije u redu sa strujom u stanu?

ZET
Poruka je uređivana zadnji put pet 30.12.2016 20:44 (ZET).
17 godina
moderator
ZET kaže...

Prije dva mjeseca sam u Kaufland kupio 12 Blaupunkt LED žarulja, na akciji za 20 kuna svaka.

Izgorilo mi ih je 10! Vratio sam im i ove dvije što još nisu izgorile?

Je li još netko imao takva loša iskustva s njima? Je li moguće da nešto nije u redu sa strujom u stanu?

Tražiš od nas odgovore koje ti ne možemo dati. Moguće je da ti nešto ne štima sa strujom, moguće je da je u pitanju serijska greška kod tih žarulja. Mi možemo to samo na "eci-peci-pec". 

15 godina
neaktivan
Kućne led žarulje

Pitao sam u dućanu i kažu da nisu imali puno reklamacija?

Pitanje je može li im se vjerovat?

ZET
Poruka je uređivana zadnji put pet 30.12.2016 20:51 (ZET).
17 godina
moderator
ZET kaže...

Pitao sam u dućanu i kažu da nisu imali puno reklamacija?

Pitanje je može li im se vjerovat?

Nema smisla ni potrebe nagađati. Možeš tražiti električara da ti ispita struju, ili u najmanju ruku provjeri koji je napon u grlima u kojima si imao te žarulje.

Žarulje bi trebalo otvoriti pa probati dokučiti što točno im se dogodilo i koji je možebitni uzrok. Kako si ih vratio, sad je kasno za to.

9 godina
neaktivan
mbaksa kaže..

Žarulje bi trebalo otvoriti pa probati dokučiti što točno im se dogodilo i koji je možebitni uzrok. Kako si ih vratio, sad je kasno za to.

Izgleda da nam je prešlo u trajnu deformaciju :)

Kruha i igala...
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice