Ukratko ću ti probat ispričat, veoma je jednostavno.
Dakle, nakon što se svi zainteresirani regaju/popune mjesta u ligi, održi se virtualni draft. Pickovi se generiraju random, pola sata prije samog drafta. Možeš birat sam ili ukoliko ne možeš biti online u to vrijeme, možeš si sredit listu prioritetnih igrača za draftanje. Ukoliko nisi to napravio onda će računalo samo draftat po rankigu igrača prvog koji je slobodan. Kad se draft završi, i imaš ekipu(u našem slučaju sam stavio 14 igrača u roster, neka općeprihvaćena brojka je 13, al to čisto zato jer će nas biti manji broj 10-12).
Kad počne sezona, imaju dva načina igranja(h2h-naš slučaj i rottiserie). H2H svaki tjedan "igraš" protiv nekog tima iz lige. Kod rottiserie se sve zbraja tokom cijele sezone.
Gledaju se, u našem slučaju, sljedeće kategorije: FG%, FT%, 3PM, PTS, REB, AST, STL, BLK, TO. Cilj je biti bolji u više kategorija od tvog suparnika da bi na kraju tjedna pobijedio. Na kraju sezone se gleda ukupan omjer dobivenih/poraženih/nerješenih kategorija tokom tjedna.
Također, nećeš svaki tjedan imati isti rezultat, jer se susrećeš s različitom ekipom, a i tvoji igrači igraju drugi broj utakmica protiv drugih protivnika.
Naravno dopušteni su trejdovi i waiversi, tako da tokom cijele sezone možeš mjenjati igrače sa slobodnima.
Svaki dan biraš igrače čiji rezultati ulaze u zbroj. Zato jer na rosteru imaš 14 igrača, a samo 11 ulazi u zbroj, 3 su benchana. Jer ponekad se desi da će ti igrati svih 14 pa ćeš morat napraviti odluku koga ubaciti a koga ne. Ekipu možeš složiti unaprijed, nisam siguran točno koliko, mislim da su 2 tjedna. Poželjno je pratiti svaki dan, čisto da si u toku sa događajima/ozljedama, trejdovima(i unutar fantasy lige i u samom NBAu).
Na kraju sezone, zadnja 3 tjedna se igra playoff da se sazna pobjednik. Također su i lockane ekipe nakon ispadanja, tako da ne bi bilo ugađanja.
Ako te još što zanima, pitaj, objasnit ćemo, nije problem.