Kutak za ljubitelje Formule 1 izdvojena tema

poruka: 30.854
|
čitano: 4.199.685
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
odjavljen
Kutak za ljubitelje Formule 1

da ferari i meklaren vjeruju u kubicu već bi on odavna završio u nekoj od vodećih momčadi,da se razumijemo nije renault tako loš bolid ali je svejedno kubica prosječan.....ima za kolegu debitanta petrova(koji je nešto slabiji,razumljivo kad tek upoznaje F1) pa je svaka pohvala i svršavanje na kubicu suvišno i nepotrebno

eto žao mi je navijača kubice,jer ipak neće nikad postat prvak iako i završi u nekoj od vodećih momčadi,on je limitiran vozač

17 godina
neaktivan

Zna li itko jel Massa danas vozio? Nisam ga vidio...Cool

Barem ne, koliko zadnjih godina.

Bustin at people who said my name in vain, I got no time for them tricks, I'm heavy in the game!!! I wanna be a baller, please, But the bitches and the liquor keep on callin me...
17 godina
RE: Kutak za ljubitelje Formule 1
Dodi NAPALMIKUS kaže...
rooswelt1991 kaže...
Miro kaže...
Meni je inače posebno zanimljivo ponašanje Hamiltona na kraju, pri vaganju, na postolju itd. Tako pokisao nije bio čak ni kada je izgubio prvenstvo u svojoj prvoj sezoni... Nešto ga je gadno raspi***lo... Čak se fol vraćao pogledati jel dobro postavio volan na bolid, samo da ne mora biti uz Buttona... Bit će još tu svašta, ali ne javno...

Možda mu je "ljepša polovica" zatrudnila i to su mu javili preko TeamradiaSmijeh

i zakaj bi TO bila loša vijest?? pa to je prava stvar.. čekaj da odrasteš :)

Nije loša vijest, ali to će sad znaćiti da će morati kupiti Monovolumen i prestati ludovati sa autom po gradu xD (samo šala)

www.skripte.co.cc stranica za skripte, www.crotrailers.co.cc, trilieri i sl
15 godina
protjeran

Cestitke latino loverima u crvenom. Krasna utrka, samo tako. Nije bitno pobjedit, bitno je sudjelovat :p

So fucking What.
17 godina

RBR-ovci, ko nekad Senna i Prost... Ah...

Jednostavno najbolja utrka ove sezone!!

Da mi je biti buba (ili BUG) u prostoriji u kojoj će se sučeliti LH i JB...

15 godina
neaktivan
trka je bila zakon, hebeno uzbudljiva.
Kad su se redbulovci slupali moj stari osta paf a ja u smijeh, iako krivim webbera jer ga je vettel presao za vise od pola duzine bolida tako da..
McLaren na ravnici trenutno najbrzi, no Rb ga pere u zavojima.
Scumacher je fino pokazao kakav je sofer na samom startu.
Za ferarri neznam sto da kazem :S
zalim petrova dobro je vozio, no ima jos utrka dosta vidi se da ima potencijala.
Promišljanje je posao mnogih; odlučivanje pak samo jednoga.
15 godina
neaktivan

Webber i Vettel su odlične momčadske kolege ali ne znam zašto je se ovo desilo. Ja mislim da je bila samo mala nepažna.
Klik

Webberu mamicu ti j**** Webberu mamicu ti j****
Poruka je uređivana zadnji put ned 30.5.2010 22:10 (gamer4ever).
17 godina
neaktivan

Sve je bilo u redu između Vettela i Webbera kad je Vettel pobjeđivao. Kad je Webber preuzeo kormilo Red Bulla, Vettel je pokazao svoje drugo lice što je kulminiralo danas na utrci.

Totalno je neopravdana Vettelova ljutnja, svojim ponašanjem pokazuje samo koliko su ga razmazili.

~~~P*čka, šolja, k*rac~~~
16 godina

Utrka je bila odlična, prva nakon nekog vremena da nisam skidao pogled s telke.

I po meni je Webber bio malo više kriv iako očigledno obojica moraju priznat malo krivnje.

Ma da budem iskren htio sam da počne pljuštat da Mclareni ostanu bez benge i da Schumi bude prvi :) al to je samo san

Red bull i Mclaren su ko munje, gumbek (kako ga je neko već nazvao) i Hamilton su mi ok, samo neka su utrke zanimljive.

Što se tiče pljuvanja po legendi sporta (MS) nije mi jasno, nemorate ga voljeti ali morate priznati da je bio dobar vozač dok nije bilo toliko tehnike i kompova u bolidima..

I'm sorry, I can't hear you over the sound of how awesome I am.
15 godina
neaktivan
M4X kaže...

da ferari i meklaren vjeruju u kubicu već bi on odavna završio u nekoj od vodećih momčadi,da se razumijemo nije renault tako loš bolid ali je svejedno kubica prosječan.....ima za kolegu debitanta petrova(koji je nešto slabiji,razumljivo kad tek upoznaje F1) pa je svaka pohvala i svršavanje na kubicu suvišno i nepotrebno

eto žao mi je navijača kubice,jer ipak neće nikad postat prvak iako i završi u nekoj od vodećih momčadi,on je limitiran vozač

Ma ti si glup pa Kubica je definitivno među prva tri f1 vozača pa sjeti se kako je 2008 rasturao heidfelda, a 2006 je bio proglašen debitantom sezone, a sada radi čuda u Renaultu možda veća nego Alonso u protekle 2 god. u Renaultu..

Webber je definitivno kriv za sudar ipak je Vettel bio jedno 2metra ispred i još je Webber momčadski kolega i da je takvo čubre to mi nije jasno, ali ove sezone je i Lewisa sjebo u Australiji...

BC2 ingame:Croat-hunter
17 godina

ovo vam je objektivnost ljudske vrste.

ovako bi svjedočili i na sudu...jeeee ja bio na semaforima i svjedok sam tome... bio je 17 metara ispred njega i on je kriv.

u što gledate na onom clipu kojeg je pun net?

mene ne zanima ni jedan iz momčadi koja se zove po limunada napitku s kofeinom ,ali ono "cimanje" naglo u desno dok si bok uz bok sa nekim je normalno,jeli?

hajde to malo bolje pogledajte i pojasnite...bez tih dodatak bio je 2 metra ispred i sl.

pozdrav svima
15 godina

Po meni je vettel kriv. Neki kazu da se webber trebao maknuti. Uopce ne vidim zasto, pa kakvo je to utrkivanje kad bi se kod svakog pretjecanja onaj kojeg se prestize micao u stranu i pustao, samo zato sto je onaj iza malo brzi. Pa uvjek je onaj iza malo brzi jer da nije nebi niti mogao pokusat prestizati. Jeb.š utrkivanje bez borbe. Zadnjih nekoliko sezona cesto se obrana pozicije kritizira i kaznjava, kao da su svi postali nekakve tetkice a pozivaju se na neku sigurnosti i neke glupe izgovore.

Bas me zanima tko od vas bi ga pustio da prođe, ja nebi ni za 100 godina kaznenog vremena.

WTF
15 godina
odjavljen
M4X kaže...

Evo ga opet....

Petrov debitant? Kakve to veze ima? Kubica je došao u Maadrsku 2006. godine i odmah u prvim kvalifikacijama je rasturao Nicka Heidfelda (koji je ono bio No 1. u momčad). Ja i dalje nisam dobio odgovor po čemu su drugi vozači bolji od Kubice... Masa, Vettel. Weber, Button, Rosberg.... Po čemu su bolji?????

Slobodno stisni thumb down ako te to toliko pali
15 godina

Ali o tome se i radi...njega Mark JEST pustio da prodje...pustio ga na miru, držao se svoje putanje i nije ga ometao, jednom promijenio putanju...više je to bila uobičajena trkaća linija...dakle Marku se spočitati može samo eventualno to što su bili momčadski kolege, ali krivica je na Vettelu. Mark ga pustio da prodje, a ovaj ga satrao tim svojim glupim cimom u desno, pa koje su to fore, a najbolje mi ono poslije motiranje pa kao da je razmaženo derište. Ja bi mu, da sam Mark, majke mi šamar odvalio nakon što vidim ono na snimci. Pa šta on misli da je tako prestizao bilo koga iz neke druge momčadi da bi ga samo tako mirno propustio...ne bi baš rekao, nego bi taj netko drugi njega malo cimnuo i to prije nego bi uopće bili poravnati, i opet bi Vettel bio kriv. Samo kad pomislim šta bi mu napravio MSC u Benettonu, ili Montoya, ili Fernando...

Ma ovo m ije totalno nevjerojatno, Mark ga pusti, neće ga zatvarat, jer mu je kolga, da se ne skrše, i zato vozi ravno, i onda ga ovaj mutavac zabije.

16 godina
neaktivan
Weky kaže...
M4X kaže...

Evo ga opet....

Petrov debitant? Kakve to veze ima? Kubica je došao u Maadrsku 2006. godine i odmah u prvim kvalifikacijama je rasturao Nicka Heidfelda (koji je ono bio No 1. u momčad). Ja i dalje nisam dobio odgovor po čemu su drugi vozači bolji od Kubice... Masa, Vettel. Weber, Button, Rosberg.... Po čemu su bolji?????

Pet najboljih vozaca trenutno: Hamilton, Vettel, Alonso, Kubica, Button....ne nuzno tim redom...sve je jasno...

17 godina

Ja bi vettelu recimo opalio jednu čušku...

...pa nek si misli

Pa ne mozes tako ic kolegu iz momcadi cimat i gurat...

Ipak je to ista ekipa... Po meni, a ne dvojim uopce da sam u pravu, kolegu iz momcadi napadas i pretices onda i samo onda ako imas 110% cisti prolaz, a ne da se na milimetar guzicis...

Mislim da bi ovom mojom moćnom opservacijom mogli i zakljucit ovu temu...

\o/

16 godina
neaktivan
miki1981 kaže...

Ali o tome se i radi...njega Mark JEST pustio da prodje...pustio ga na miru, držao se svoje putanje i nije ga ometao, jednom promijenio putanju...više je to bila uobičajena trkaća linija...dakle Marku se spočitati može samo eventualno to što su bili momčadski kolege, ali krivica je na Vettelu. Mark ga pustio da prodje, a ovaj ga satrao tim svojim glupim cimom u desno, pa koje su to fore, a najbolje mi ono poslije motiranje pa kao da je razmaženo derište. Ja bi mu, da sam Mark, majke mi šamar odvalio nakon što vidim ono na snimci. Pa šta on misli da je tako prestizao bilo koga iz neke druge momčadi da bi ga samo tako mirno propustio...ne bi baš rekao, nego bi taj netko drugi njega malo cimnuo i to prije nego bi uopće bili poravnati, i opet bi Vettel bio kriv. Samo kad pomislim šta bi mu napravio MSC u Benettonu, ili Montoya, ili Fernando...

Ma ovo m ije totalno nevjerojatno, Mark ga pusti, neće ga zatvarat, jer mu je kolga, da se ne skrše, i zato vozi ravno, i onda ga ovaj mutavac zabije.

Ako ti igdje na Vettelovom onboardu vidis cimanje u desno onda imas problema s vidom...nema tu cimanja....Vettel kaze da je stvar bila vise manje rjesena, prosao ga je

s vise od pola bolida i odjednom je izgubio kontrolu, dobio udarac od Webbera...Webber je imao cijelu desnu stranu staze, Vettel bas i ne nesto previse mjesta...

Ovako ih je kostao mozebitnih 1-2...pravi resjer, OMFG...

No ne cudi nista, znamo kakav je Webber u duelima i da uvijek pokusava nemoguce...sjetimo se samo Albert Parka ove godine...sve jasno...

17 godina

Ne radi e o tome da ga je on morao pustiti, već ja mislim da ga je morao samo pustiti u tom zavoju kao što je Hamilton pustio Buttona (a i on njega poslije) i nastaviti se boriti u drugom zavoju.

Po meni nepotrebno izgubljeni bodovi....

16 godina
neaktivan

Slika govori više od 1000 riječi.. tko je kud skrenuo i tko je trebao malo više paziti...

Po meni je rasprava tko je kriv nepotrebna jer to je utrkivanje kakvo hoću gledati i samo tako... :) da nisu u istoj momčadi vodile bi se skroz druge rasprave..

Nema bombe do napalm bombe
Poruka je uređivana zadnji put pon 31.5.2010 14:40 (Dodi NAPALMIKUS).
17 godina

Vidim da mnogo komentirate "krivicu" Webbera i Vettela u jučerašnjem incidentu na VN Turske pa i ja moram iznijeti svoje viđenje događaja.

Ne znam jeste li svjesni toga, ali među vozačima postoji jedan džentlmenski dogovor (znači, nepisano pravilo) u kojem se govori upravo o ovakvim situacijama. Naime, prema tom dogovoru vozač koji je na pravcu brži i stekne minimalno 2/3 dužine bolida prednosti ima pravo prvenstva biranja putanje ulaska u sljedeći zavoj, a sve s ciljem da bi se izbjegao eventualni dodir i situacija kakva je pogodila Red Bull na jučerašnjoj utrci.

Naravno, taj dogovor u praksi nije uvijek primjenjiv jer ovakve situacije se često dogode pred sam kraj pravca gdje na kraju konačnu riječ donese sam zavoj, ali je više nego očigledno da ga se Webber nije držao te je samim tim ugrozio svoju, ali i sigurnost ostalih sudionika u utrci. U prilog Webberove "krivice" govori i to da je u trenutku incidenta Webber bio u fuel save modu. Prema tome, Mark nije mogao na pravcu razviti dovoljnu brzinu da bi se obranio od Sebastiana pa me još više čudi onoliko inzistiranje na čuvanju pravca i nemicanju s putanje (s tim da Webber uopće nije bio na racing line putanji nego debelo izvan nje).

Također, primijetio sam da mnogi od vas Vettelu predbacuju "cimanje" volanom u desno. Na prvi pogled se zaista to "cimanje" može okarakterizirati kao uzrok dodira među bolidima, ali nisam vidio da je itko postavio pitanje koliko je Vettel imao prostora za svoj bolid?! Naime, pregledom

snimke jasno se vidi da Vettel niti u kojem slučaju nije mogao ostati na postojećoj putanji (pošto je s te strane staza prljava i ne bi se mogao zaustaviti prije zavoja) niti je mogao ići lijevo pošto je ionako bio na samom rubu staze. Po mom mišljenju, Vettel je krenuo desno vjerujući da će se Webber maknuti shodno upravo dogovoru kojeg sam ranije spomenuo.

Ipak, nije ni Vettel potpuno bez krivice, ali se njegova krivica svodi na beskrupulozno i netaktično inzistiranje na pretjecanju s kojim se mogao strpiti još koji krug i onda bez beda prijeći Webbera koji mu u tim trenucima po brzini nikako nije mogao konkurirati.

Za sami kraj, nemojte dovoditi u pitanje moju objektivnost pošto nisam navijač niti Red Bulla, niti McLarena i kroz svoje dugogodišnje praćenje Formule 1 vidio sam more ovakvih ili sličnih incidenata. Po mom osobnom mišljenju, ovakva se prašina sigurno ne bi podigla da su u pitanju bila neka druga dva vozača, ali pod utjecajem medija i novinarskih naklapanja (dobrim dijelom Nevena Novaka i Ivice Blažička) došli smo do rasprave u kojoj se sad nalazimo. Ovo je samo još jedan trkaći incident koji ovaj sport čine tako zanimljivim i uzbudljivim.

...ali sutra, dragi moj Samsone, trofej i slava neće nas zaobići!
Poruka je uređivana zadnji put pon 31.5.2010 14:46 (cro_blue).
15 godina

Da se drukčije izrazim, nije Vettel cimnuo udesno, Vettel je fino volan zakrenuo udesno i pokupio svog momčadskog kolegu koji je išao svojom putanjom, ravnom, bez ikakvog dodira volana.

A to da nije mogao zakočit jer je staza bila takva i takva...no comment, pa točno tako, trebao je prije prikočiti i nebi se sudario, ali naravno onda nebi ni došao bolidom ispred Marka...

A ja dam ruku u vatru da je ovo iscenirano iz momčadi i to sa različitim porukama kroz team radio kako bi se Vettela dovelo na prvo mjesto, jer ono što lagano svi zaboravljamo je da je Vettel ipak RedBull, a a Mark je tu doveden samo kao iskustvo, podrška itd... Ali Vettel je taj koji bi trebao još godinama donositi uspjehe RBR-u. Pa je i sasvim normalno da šefovima smeta Mark na prvom mjestu, pogotov nakon što je izjavio da se ne žuri sa potpisivanjem novog ugovora.

Situacija je slična kao i kada je Hamilton došao u McL, njihovo dijete, njihova budućnost, njihov projekt, a s druge strane sjedi Fernando, to se je odmah znalo da ne može mirno završiti. Tako da sam ja uvjeren da kad bi na kraju sezone Mark zavrsio ispred Vettela da bi malo tko bio baš iskreno zadovoljan u RBR-u, naravno novci su tu, i mjesto i prestiž, ali nitko me ne može razuvjeriti da je njihov glavni cilj da Vettel postane prvak, a ne da netko od njihova 2 vozača postane prvak.

15 godina
neaktivan

Dok se pređe nekoga lijepo ovaj koji je pređen malo se pomakne u stranu i onda pokuša uzvratiti napad normalno to micanje u stranu ne vrijedi ako voze kotač uz kotač, ali Vettel je Webbera prešao sa jedno 2m, a ovaj isfrustriran time nije htio biti kolega ili čak prijatelj jer su u istoj momčadi te je nastavio voziti malo preblizu lijevoj strani staze iako je imao cijelu desnu čistu stranu... hmm ko je tu kriv Webber jasno je ko dan..

BC2 ingame:Croat-hunter
17 godina

Ja ipak mislim da se Webber mogao maknuti u drugu stranu i napasti ga na sljedećem zavoju ili na kraju ciljne ravnine (kao što je to napravio Hamilton Buttonu)

15 godina
rooswelt1991 kaže...

Ja ipak mislim da se Webber mogao maknuti u drugu stranu i napasti ga na sljedećem zavoju ili na kraju ciljne ravnine (kao što je to napravio Hamilton Buttonu)

Mogao je, a mogao se tu Mark i maknuti Vettelu sa staze, a mogao je Mark i usporiti na početku ravnice i pustiti Vettela da predje što bi sigurno jako usrećilo bossove u RBR-u. A mogao je i Vettel malo usporiti i ne se zabiti u svog timskog kolegu

15 godina
odjavljen
Mike Litoris kaže...
Weky kaže...
M4X kaže...

Evo ga opet....

Pet najboljih vozaca trenutno: Hamilton, Vettel, Alonso, Kubica, Button....ne nuzno tim redom...sve je jasno...

Vidiš meni je taj Button nula naspram Schumacheru.

Slobodno stisni thumb down ako te to toliko pali
15 godina
kejbl kaže...

Dok se pređe nekoga lijepo ovaj koji je pređen malo se pomakne u stranu i onda pokuša uzvratiti napad normalno to micanje u stranu ne vrijedi ako voze kotač uz kotač, ali Vettel je Webbera prešao sa jedno 2m, a ovaj isfrustriran time nije htio biti kolega ili čak prijatelj jer su u istoj momčadi te je nastavio voziti malo preblizu lijevoj strani staze iako je imao cijelu desnu čistu stranu... hmm ko je tu kriv Webber jasno je ko dan..

Ne mogu se složiti s time, to ovisi o situaciji, Mark je tu branio svoju poziciju, jasno je ko dan da ga na tom mjestu u takvim putanjama kakve su imali nikako Vettel ne može prestići bez dodira kod ulaska u zavoj...i još kako mu je to timski kolega bilo bi normalno očekivati od Vettela koji je bio ispred ali u lošoj putanji da se makne, jer on je taj koji mora napraviti manevar, i napravio ga je, udesno, najgori koji je mogao. Da su kojim slučajem uloge obrnute bile Marka bi razapeli odmah i tad, potpuno javno i jako.

A da je to izmedju 2 vozača iz različitih momčadi kriv bi bio ovaj u ulozi Vettela.

Ma sve je to samo moje mišljenje, ne mišljenje nego uvjerenje i nitko me u ovom slučaju ne može uvjerit u drukčije. Vettel bio hti obiti ono što je MSC bio u svojim momčadima, bog i batina, ali Vettel je još daleko od toga, na puno stvari mora raditi, a najviše na psihi. Iako to naravno dolazi i s iskustvom.

17 godina
miki1981 kaže...

Ali o tome se i radi...njega Mark JEST pustio da prodje...pustio ga na miru, držao se svoje putanje i nije ga ometao, jednom promijenio putanju...više je to bila uobičajena trkaća linija...dakle Marku se spočitati može samo eventualno to što su bili momčadski kolege, ali krivica je na Vettelu....

... 

Ne mogu se složiti s time, to ovisi o situaciji, Mark je tu branio svoju poziciju, jasno je ko dan da ga na tom mjestu u takvim putanjama kakve su imali nikako Vettel ne može prestići bez dodira kod ulaska u zavoj...

...

Webber nipošto nije bio na trkaćoj putanji!!! ...osim ako se ta putanja u tom konkretnom krugu nije pomakla za 15-ak metara u lijevo! 

Mark je branio svoju poziciju... To stoji! Ali i Schumacher je u Jerezu '97. branio svoju poziciju kad je htio izgurati Villeneuvea pa ga to ne opravdava, jednako kao ni Webbera. Ovdje je samo pitanje što je gore, učiniti nešto pa izazvati nesreću (u Schumacherovom slučaju) ili ne činiti ništa pa izazvati nesreću (u Webberovom slučaju).

Webber je imao dovoljno prostora da izbjegne nesreću, Vettel nije i to je ključna razlika u ovom slučaju između njih dvojice.

...ali sutra, dragi moj Samsone, trofej i slava neće nas zaobići!
Poruka je uređivana zadnji put pon 31.5.2010 19:13 (cro_blue).
16 godina

Već sam nešto napisao u ovoj temi ali sam zaboravio dodati da je idući zavoj bio lijevi i Webber da je išao pratiti race liniju pomaknuo bi se mrvicu u desno, taman da se ne sudare..

I dalje mislim da oboje moraju preuzeti dio krivnje baš zbog tog nepisanog pravila ali više sam na Vettelovoj strani bio je evidento puno brži i bar za pola bolida ispred.

I'm sorry, I can't hear you over the sound of how awesome I am.
16 godina
Weky kaže...

Joj koji si ti pametnjaković....

Prosječni vozači su Algueseari, Liuzzi, Chandock, Kovalainen... A ti kubica stavlajš sa njima?? Hahahaha. To pokazuje da ti pojma nemas o F1 niti si ikad pogledao utrku. Kubica spada u top 3 vozača današnjice, i svi će se složiti s menom, a s tobom neće. U čemu je onda problem? Očito veze nemaš blage. Ja ti garantujem da će Kubica postati svjetski prvak samo je pitanje vremena kada ce mu prava momčad dati priliku, a to bi se moglo dogoditi već iduće godine s obzirom kakva čuda radi sa renaultom, Dečko vozi fantastično, brzo, pouzdano i samo je pitanje vremena kada ce sluzbeno postati svjetski prvak. Po čemu su Jenson Button, Rosberg, Vettel, Weber, Massa bolji vozači od Kubice??? Daj neblebetaj gluposti.

Po meni ovaj boldani ima velki potencijal... vozi u šugavom autu, konstantno oko 10.mjesta, a ima 20 godina!!! Halo, 20 godina!!! Baš me zanima kako će se razvijat, jako zanimljiv vozač, nadam se da će preć u neki jači bolid da ga vidimo tamo...

17 godina

krajnje besmisleno i iritantno do bola tumačit tko je kriv.

imamo sljedbenike sebastiana koji nosi leće i oni misle da vide savršeno i imamo sljedbenike australskog klokana koji ga meće svojoj milfači od menagerice.

čak se ide do te mjere da se pošten svijet naziva redikulima jer vide australca kao žrtvu.

sebastian + redbull = bullshit,

a neće ni ovaj klokan daleko dogurat.

pozdrav svima
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice