Kutak za ljubitelje Formule 1 izdvojena tema

poruka: 30.786
|
čitano: 4.115.804
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Kutak za ljubitelje Formule 1
Promster kaže...
x18x05x kaže...
ZooZ kaže...

Dobio bi da je išao u box nakon Hamiltona, a ovako nemogu reći Hamu da mora uzeti medium jer je Bottas tako rekao, svaki vozač ima pravo tražit što želi.

U Mercedesu nema toga, barem ne kod drugog vozača.

No, sviđa mi se kod Bottasa ovo ponašanje, već je i njemu pun k da radi sve za Hamiltona. 

Da ostane još jednu sezonu uzeo bi naslov Hamiltonu kao što je to Niko napravio, kad nije htio biti vozač broj 2.

x18x05x kaže...
Promster kaže...
x18x05x kaže...

Bottas traži suprotne gume od onih što bude dobio Hamilton, odjebali ga na najjače. Dobio je iste.

Ajde mi objasni molim te. Bottas je išao u box prije Hamiltona, nakon toga Hamilton može birati kaj god hoće. Tvoje bullshitanje bi imalo smisla da je Bottas išao u box nakon Hamiltona.

Oni već znaju koje gume će stavit. Tako da ne seruckaj previše.

Ti si se malo pogubio dečko. Valjda Hamilton ima pravo tražiti koje gume hoće, a kaj rekli budu mu ne može te ima Bottas. Hahahahah. 

A da je kontra situacija i da tako odrade vi hejteri bi izgubili pamet. 

A i Bottas je potpisao za sljedeću sezonu, opet ne znaš o čemu pričaš. 

Klasnična neznalica. To što je potpisano aposlutno ništa ne znači. Tu Russell dolazi 100%. 

Držim fige da sad Ricciardo izbije na drugo mjesto i možda napadne za pobjedu.

Pun mi kufer Mercedesa i ovi njgovi fanova na forumu. Bljak.

Pametan čovjek primjećuje sve. Glup za sve ima poneku zamjerku.
13 godina
odjavljen
Kutak za ljubitelje Formule 1

Bottas ako sad ne iskoristi priliku onda niti ne treba više ništa niti govoriti. Samo što Bottas najvjerojatnije nema ono što treba da bi bio prvak. Hamilton da je na njegovom mjestu sigurno ne bi vozio ovako pasivno.

14 godina
x18x05x kaže...

Klasnična neznalica. To što je potpisano aposlutno ništa ne znači. Tu Russell dolazi 100%. 

Držim fige da sad Ricciardo izbije na drugo mjesto i možda napadne za pobjedu.

Pun mi kufer Mercedesa i ovi njgovi fanova na forumu. Bljak.

13 godina
odjavljen

for what?

...

FOR WHAT?

bilo bi dosadno bez njega 

15 godina
formula1live kaže...

for what?

...

FOR WHAT?

bilo bi dosadno bez njega 

Deveti je, svaka čast Kimi.

13 godina
odjavljen

Htio sam pričekati izjavu bottasa da dam komentar. Kako je dao jadnu izjavu, "nakon što sam izgubio prvo mjesto, nije bilo prilike da napadnem Hamiltona"!? Pa nije ti palo na pamet da sam napraviš priliku za napad? Bottas stvarno nema što raditi u f1.

malo da se ispušem. stvarno je bottas slab vozač.

Moram priznati da sam se malo nadao napadu bottasa i mogućem sudaru s Hamiltonom. Hamilton je u zadnja dva kruga pokazao da se cijelu utrku igrao s Bottasom i da prvo mjesto stvarno nije bilo u opasnosti. Renault stvarno dobar.

Ferrari... imaju stvarno sreće da je bilo toliko odustajanja jer ne vjerujem da bi bili u bodovima

15 godina

Nije Bottas toliko loš, koliko mu ovi nedaju da se utrkuje. Na Sky su rekli da je cilj Mercedesa da Hamilton pobjedi u što je moguće više utrka da bi skinuli Šumija sa vrha. Tako da Bottas može biti iza i slušati šta mu se kaže. Sam si je kriv, takav je ugovor potpisao. 

Bude jako loše za Russella ako potpiše isti ugovor sa Mercedesom. 

Ferrari je u rangu sa Williamsom, teško je očekivat da budu među bodovima u svakoj utrci.

12 godina
neaktivan

A gledaj to ovako Hamilton je stvarno brz vozač. Pored njega svi vozači izgledaju kao da nisu za F1 osim Maxa. Ali njega nećeš vidjet u Mercu sa Hamiltonom jer su se opekli sa kombinacijom Ros-Ham. Bottas je za Mercedes skoro važan kao i Lewis jer uvijek pokupi dobre bodove, a ne ulazi u velik rizik da obojci sjebe utrku.

15 godina
Dead kaže...
x18x05x kaže...

Nije Bottas toliko loš, koliko mu ovi nedaju da se utrkuje. Na Sky su rekli da je cilj Mercedesa da Hamilton pobjedi u što je moguće više utrka da bi skinuli Šumija sa vrha. Tako da Bottas može biti iza i slušati šta mu se kaže. Sam si je kriv, takav je ugovor potpisao. 

Bude jako loše za Russella ako potpiše isti ugovor sa Mercedesom. 

Ferrari je u rangu sa Williamsom, teško je očekivat da budu među bodovima u svakoj utrci.

Sve je u redu s tobom dok ne progovoriš o Hamiltonu. Njega jednostavno mrziš i podcjenjuješ iz nekog razloga. U ovom Mercedesu svak bi izgledao kao drugorazredni vozač u usporedbi s njim.

Mogu ti nabrojati vozače koji bi ga pojeli za doručak samo kad bi im se dozvolilo da se smiju utrkivat sa njim. Jer ipak Mercedes želi srušiti sve rekorde dok mogu. Dapače, ne mrzim ga. Ljudi ga uzdižu u nebesa, jednostavno se našao na pravom mjestu sa pravim bolidom.

14 godina

Rosberg i Button su ga nakantali u istom bolidu, pod pritiskom je radil puno pogresaka isto kao i ostali od izljetavanja,do sudaranja drugih,kimia u boxu pod crvenim jeedne godine massu skucal jedno 10 puta itd. Pobjedivali su ga Vettel i  LeClerc bez problema( sa ilegalnim bolidom doduse koji je bio brzi u qualy ali u trci nist brzi od mecke kaj je i sramota jer su varali i jso uvijek nisu bili brzi), Max ga je sad losijim red bull pobjedival to saamo trojica koji ga mogu pobjediti bez problema dok su malo vise izjednaceni.

Lako se voziti napred bez i jedne brige jer imas bolid 100 puta bolji od drugih i nemas nikakvog pritiska, bilo bi malo zanimljivo vidjeti da mu gori pod nogama i da bolid nije najbolji sumnjam da bi i dalje bio 1 sekundu brzi od ostali, radio je Hamilton dosta gluposti pod pritiskom i jos dok se sjetimo cendranja iz McL i Mecke dok nije islo kak spada pa je htjel zavrsiti utruku nije bas tak savrseni.

Tvrditi da ga nitko nebi pobjedil u istom bolidu je malo naivno, nitko nema kristalnu kuglu pa tako ni ti.

twice the pride double the fall
Poruka je uređivana zadnji put ned 13.9.2020 18:53 (dad0r).
15 godina

Kolega ti napisa, realno 6-7 vozača iz prvih 10 ga hladno pobjedi.  To što ti ne vidiš dalje od njega jer problem. 

14 godina
Dead kaže...

Nevjerojatno?! Kako su ga to Rosberg i Button nakantali? Nakantati znači biti daleko ispred, razbit ga svaku trku... Pa normalno da su pobjeđivali i drugi. Zar se isto nije dešavalo i Senni, Schumacheru, Prostu, Piquetu, Fangiu... Tko kaže da je nepobjediv?! Zar sam ja to rekao? Stotinu stvari se dese tijekom trke pa tako i najbolji izvise. Na kraju krajeva DNF je odlučio Rosbergovu titulu, a glupost McLarenovog pit walla mu je oduzela titulu 2007. Niti jedan velikan nije bio nepobjediv pa tako ni Hamilton. Ali za biti velikan moraš biti konzistentan, s konstantno visokim nivoom vožnje, a to ovaj vozač drži tijekom cijele karijere. Rezultati govore sami za sebe.

Sve to stoji prijatelju sam sebi si poklopil prijasnji post, reci da je nepobjediv stoji treenutno jedno zbog bolida a ne manjka konkurencije kaj se tice vozackog umjeca drugih.

Naravno da moras biti konzistentan ali to je puno lakse je to dok imas bolid bez greske nego npr. neznam Alonson koji se mucil u onoj kanti od McL jedno vrijeme ili Reanulta.

Vrlo je jasno bilo kome ko imalo prati F1 da se radi o jednom od najboljih vozaca svi vremena bez ikakvog pogovra ali isto tako frajer nema jendostavno nikakve konkurnecije zahvaljujuci ( izmedu ostalog) bolidu, jedina mu je briga pobjediti panja Bottasa kaj i nije neki problem i nakon toga paziti gume i tako vec jako dugo samo konstatiram da bi bilo to sigurno drugacije da se stalno mora boriti ili da mu je bolid recimo drugi ili treci najbrzi na gridu i naravno opet bi imal bolje rezultate nego vecina jer se radi o top vozacu ali bogami nebi sigurno ovako dominantno vozio napred.

Mozemo tako u krug ali nema smisla, jedino kaj ja zelim od F1 da postane zanimljivija opet sa postenim borbama za prvo mjesto jer iskreno ko se sjeca borbe za tamo 6-7 mjesto? Jako dobro se sjecam prosle godine Monze i Spa borbe Hamiltona i LeClerca ali ko se boril za 6-7 nemam pojma.

twice the pride double the fall
Poruka je uređivana zadnji put ned 13.9.2020 20:12 (dad0r).
14 godina
Dead kaže...

Ako tobože potenciraš da je DNF koštao Hamiltona naslova, zašto onda ne spomeneš nekoliko situacija gdje je mogao bit sa nekoliko naslova manje da se neke stvari nisu desile Rosbergu ili Vettlu ? Hamilton je vrhunski vozač, bez sumnje, ali meni i mnogima je jako pao u očima u mnogim stvarima. To što ti svršavaš na njega, sve 5. To je tvoja stvar, ali ne moraš nama svima dosađivati s tim niti s njim te mu biti zastupnik ovdje. 

14 godina

Prema do sada viđenom Lewis zaslužuje poštovanje, a vjerujm da će biti prilike da ga vidimo u autu koji više nije top auto, onda budemo opet iskazali mišljenje koje će siguran sam i kolega podržati.

https://maxf1.net/ineos-bi-mogao-kupiti-mercedesovu-f1-momcad/

Ajmo se malo odmaknuti od Lewisa i prijeći na nešto drugo za promjenu.

Za sva pitanja i pomoć, obratiti se preko privatne poruke. :D
Poruka je uređivana zadnji put ned 13.9.2020 20:42 (Valentin17).
14 godina
Dead kaže...

Mercedes je navodno demantirao tu vijest.

Još i bolje, iako prodaja momčadi ne mora nužno značiti i neke promjene.

Za sva pitanja i pomoć, obratiti se preko privatne poruke. :D
12 godina
neaktivan
Valentin17 kaže...

Prema do sada viđenom Lewis zaslužuje poštovanje, a vjerujm da će biti prilike da ga vidimo u autu koji više nije top auto, onda budemo opet iskazali mišljenje koje će siguran sam i kolega podržati.

https://maxf1.net/ineos-bi-mogao-kupiti-mercedesovu-f1-momcad/

Ajmo se malo odmaknuti od Lewisa i prijeći na nešto drugo za promjenu.

Ma ništa od toga. Ponudili 700 milja$ a vrijede preko 1 milijarde.

8 godina

Kakva utrka, kakva staza. Ovo je baš bio gušt gledati. Napokon staza sa šljunkom u zoni izljetanja. 

Drago mi je zbog Albona, žao mi je zbog Ricciarda. Al' dobro ide Renaultu, siguran sam da će biti postolje do kraja sezone. 

Bottas - ako mu do sada nije bilo jasno da se ne može boriti protiv Hamiltona, vjerujem da sada je. Lik stvarno na trenutke djeluje kao amater. 

15 godina

drago mi da nisam gledao ovu smijuriju jer bi se nazivcirao dodatno, kad citam komentare ovdje, tocno znam sta se desilo (kocenje botasa i sl.)

zao mi za ric, a ovaj FOR WHAT je smjeh zivi...

jedino staza valja, mada sam razocaran top speedom npr u odnosu na moto gp...ko da voze trabanti

11 godina
Konfiguracije bolida za Monzu i Mugello su nebo i zemlja. Kada bi vozili bolid konfiguriran za Monzu u Mugellu izletali bi u svakoj trećoj krivini. Zato i niže brzine na pravcima a dosta više u zavojima. Jesi li primijetio kako u Arrabbiatu ulaze sa skoro pa 300?
Poruka je uređivana zadnji put pon 14.9.2020 16:06 (Chico12).
12 godina
neaktivan

Da si gledao onda bi vidio da nije bilo nikakvo kočenje Bottasa.

15 godina
ZooZ kaže...

Naravno da je bilo. Čovjek pušta Hamiltona svaki put. "Kao" prvo mjesto a samo mazanje očiju za raju. Sviju znaju da to bude propustio Hamiltonu. I ti njegovi očajni startovi, to nije moguće da tako neko može puno puta pogriješiti u takvom bolidu.

15 godina
x18x05x kaže...
ZooZ kaže...

Naravno da je bilo. Čovjek pušta Hamiltona svaki put. "Kao" prvo mjesto a samo mazanje očiju za raju. Sviju znaju da to bude propustio Hamiltonu. I ti njegovi očajni startovi, to nije moguće da tako neko može puno puta pogriješiti u takvom bolidu.

Onakvo jadno ulazenje u prvi zavoj je nevjerovatno. Ne da je ostavio vrata, nego doslovce je pustio covjeka da ga prestigne bez ikakvog otpora. Ok kolege su, neces dovodit u rizik 40+ bodova, ali daj ono malo stisni, pokazi da se boris za prvo mjesto, a ne za 19.

Di2 & EPS FTW!
15 godina
Dead kaže...
x18x05x kaže...
ZooZ kaže...

Pa zašto ga nije propustio na prvom startu?

16 godina
neaktivan

Jasno je bilo od početka kako će se na Hamiltona "gledati" ovdje u našim krajevima ako ikad bude sjeo u dominantan bolid. Nikad nije bio osobito popularan tu, pogotovo kod fanova Masse, Kimija i klasičnih Ferrarijevaca a i nekih ostalih kasnije...  Bilo je onih rijetkih realnih, objektivnih ljudi ali u debeloj manjini.

Međutim, da će zbog toga doći do takvog ogorčenja, jada, pomutnje razuma to otac Bog predvidjeti mogao nije!

Gle ovoga gore što spominje kočenje Bottasa, hahahha. Pa zar je teško barem provjeriti dal uopće pišeš istinu?

Ovaj ispod što spominje namjerno puštenje, majko mila...

Sad recimo Bottas dobije Sochi i bit ćete tiho tjedan dana a dalje opet po starome, jel? Nećete ni shvatiti da samim time sve vaše "teorije" padaju u vodu?

Naravno da nećete.

Edit:

Ovaj majstor što spominje Bottasove očajne startove i kako je nemoguće da čak i takav, u vašim očima, slab vozač to može toliko često raditi. Pa Hamilton je sam imao jedno 4-5 takvih ako ne i još gorih startova u 2016.-oj. Pa šta pričaš ti?

Pa dajte barem probajte biti normalni.

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.9.2020 16:42 (Arai).
16 godina
Mislim da je zapravo problem vecini starih fanova to sto statistika Hamiltona malo uvelicava njegovu vozacku kvalitetu.

On je po meni iznimno brz, vjerojatno top 5 ikad...medutim GOAT nije.
15 godina

Gledao sam iz svih kuteva sta je prethodilo sudaru, i na temelju svojeg 26godisnjeg gledanja f1 osudujem bottasa na krivnju za pokolj. Tocka

16 godina
neaktivan

Znači znaš da niti je kočio i da čak nije ni pustio gas. Samo je ubrzao nakon kontrolne SC linije i to je to. Nije prekršio ni jedno pravilo a ti ga optužuješ za pokolj?

Molim te pogledaj izjavu Race Directora Massija. Možeš kriviti pravila, proceduru, Latifija, Russela, Sainza, itd. ali Bottasova krivica je nepostojeća. Svi vozači bi na identičan način napravili leteći restart, doslovno svih jer bi ih momčadi na početku vikenda uputile. 

Nije objektivo osuđivati nekoga na temelju svojeg 26-ogodišnjeg iskustva, pa kakva je to osnova? Znaju se pravila i po njima se ravna utrka.

Jedino s čim se ne slažem je to da Massi misli da nema potrebe mijenjati proceduru, očito je da ona ima mana. Nije najpametnije ovdje podijeliti 12 upozorenja i svaliti sve na vozače a proceduru čak niti ne staviti na razmatranje. 

Mitch kaže...
Mislim da je zapravo problem vecini starih fanova to sto statistika Hamiltona malo uvelicava njegovu vozacku kvalitetu.

Jedino je napisati suvisli komentar poput ovoga gdje daješ svoje mišljenje na osnovu viđenoga, da je više takvih rasprava bi bila kvalitetnija. Sušta suprotnost su učestali komentari sa potpuno pogrešnim i netočnim izjavama, teorijama koje nemaju temelja i onda se toga drže k'o pijan plota, netočnim sjećanjima pojedinaca iz povijest F1 i očiti nedostatak objektivnosti plus nedovoljno pažnje i/ili razumijevanje toga što se zapravo događa u utrci.

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.9.2020 18:20 (Arai).
14 godina
Mitch kaže...

Ma daj kaj ti je? 6-7 vozača od trenutnih top 10 bi ga 'hladno pobjedilo' u istom bolidu...

*sarcasm off*

9 godina
Bottas sluzbeno ne snosi krivicu jer je odigrao sve po pravilima, a dalje su sve samo puste rasprave... Vjerojatno su isli na to s namjerom da im se ne zalijepe iza prije prvog zavoja... :D
Hardware: the parts of a computer that can be kicked.
15 godina
Dead kaže...
Mitch kaže...

Ja spadam u starije pratitelje ovog prekrasnog sporta. U ovome sam još iz doba dvoboja Lauda-Hunt, omiljen mi je McLaren, živija sam za nedilje da ugledam Sennu i bija u koroti kad je nesretno poginuo, ali ja nisam vidio boljeg vozača od Hamiltona. Zanima me ako dotični premaši Schumacherove rekorde u broju titula i pobjeda gdje ga ti vidiš na toj GOAT ljestvici, da li je vjerojatno top 5 ikad? Iako ne vidim nekog smisla uopće ikoga proglašavati GOAT-om jer je mnoštvo čimbenika uključeno pa se u sličnim slučajevima vrlo često za referencu uzimaju ostvareni brojevi na kraju karijere.

Ne može se tebi objasniti. Schumacher je igrao tenis. Ham reketom nabija lopticu o zid i divi se sam sebi kako je super.

Na neki način mi je Hama i žao. Nema prave konkurencije pa u biti nikada nećemo znati koliko je doista dobar ili nije.

But Father, I have dreams and courage, and the name of an excellent cosmetic surgeon. Fear not, one day word will reach you of the success of me, the great Eskimo actor, Jennifer Love Hewitt.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice