Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 31.339
|
čitano: 6.744.537
|
moderatori: DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Bodybuilding - od početnika do naprednih

da se razumijemo, svi ti ifbb open pro bilderi su genetski frikovi, natural su daleko iznad bilo koga, ali isto tako su i jako rano krenuli s kemijom, vecina mladji od 18 godina, tako da je tesko pricati.. ali moras biti genetski frik za sve. .to je 0.01%

10 godina
Re: Bodybuilding - od početnika do naprednih
exer1234 kaže...

da se razumijemo, svi ti ifbb open pro bilderi su genetski frikovi, natural su daleko iznad bilo koga, ali isto tako su i jako rano krenuli s kemijom, vecina mladji od 18 godina, tako da je tesko pricati.. ali moras biti genetski frik za sve. .to je 0.01%

Svakako, teško je uopće naći neke natural fotke, znači već naturalno moraš izgledati bolesno da ljudi misle da koristiš nešto. I onda kad na to dodaš kemiju imaš 130kg mišića na stageu :D

5 tjedana
Ako osoba zbog zdravstvenih razloga (kralježnica) ne smije dizati maksimalne težine, može li napredovati s mišićima kod dizanja?
Može li približno napredovati kao što zdrava osoba napreduje koja diže slobodno?
Recimo da se ograničim na benč 60kg., kosi benč bučice 17,5kg., mrtvo dizanje 50kg., bicepsi az šipka 26kg.?
Razlog, kralješci C5 i C6 disk bulbing, torakalni ispod izvijen, gdje dođe do problema. A i ispod nije bajno, kad već kukam :) išjas ponekad, također i desni IT zateže od bicikla i trčanja.

Prije deset dana radim stojeći pregib za biceps sa bučicama 17,5kg (dizao i 22kg pa mi se nije dogodilo), radio serije po 10 i puče u vratu na drugoj seriji, ostao ukočen danima, još uvijek me boli. Ljetos mrtvo dizanje sa gumom 88kg, serije po 10 i ista stvar uklještilo me između C5 i C6. Proljetos zgibovi serije po 8 i ista stvar, uklješti i izgubim dva barem dva tjedna treninga i moram piti tablete protiv bolova. Ne mogu pogoditi neki balans koje mi tijelo podnosi a imam volje za trening, mišići mogu ali kostur slab.
Poruka je uređivana zadnji put uto 3.12.2024 1:32 (Sirotanovic).
3 godine

da, lovi 5x20 s tim kilazama, benc 60kg 5x20 je cista solidnjava i ekvivalent ajmo reci 100x1 ako ne i vise

12 godina

Ajmo challenge, da imaš tjedno 4 termina za trening po pola sata, kako bi si složili treninge?

Know your limits.
15 godina
guls kaže...

Ajmo challenge, da imaš tjedno 4 termina za trening po pola sata, kako bi si složili treninge?

Dugo vremena sam trenirao po sličnom sistemu;

2 full body treninga među kojima su bile raspoređene osnovne vježbe; bench, squat, deadlift, row, military itd.

2 ''pump'' treninga; zgibovi, dipsevi i neke dopune za noge, ramena, leđa itd, to sam više manje po nekom ''osjećaju'' taj dan.

Važno mi je bilo volumen držati pod kontrolom obzirom da je frenkvencija bila relativno visoka pa sam u principu na ovim ''teškim'' vježbama imao po 2 max 3 radne serije 5-8 ponavljanja.

Sistem mi je klapao i po pitanju odmora i napretka.

WHITE STONES VARAŽDIN
13 godina
guls kaže...

Upper/lower, prva dva compound movement treninzi, druga dva bb style trening. High intensity, low volume sva 4.

14 godina
guls kaže...

splitovi i dalje
prsa triceps

leđa bic

rame noga

bonus ruke, jer si uz prva dva dana ruke samo završio malo nisi ih ubio

30-40min udarno i doma
nema mobitela i gledanja brad castelburya naturala nego visoki intenzitet

Kompa probaj ignoriraj autora, pomaže.
13 godina
guls kaže...

push pull legs upper mozda, noge bi radio jednom

ili neka kombinacija svega.

13 godina
Sirotanovic kaže...
Ako osoba zbog zdravstvenih razloga (kralježnica) ne smije dizati maksimalne težine, može li napredovati s mišićima kod dizanja?
Može li približno napredovati kao što zdrava osoba napreduje koja diže slobodno?
Recimo da se ograničim na benč 60kg., kosi benč bučice 17,5kg., mrtvo dizanje 50kg., bicepsi az šipka 26kg.?
Razlog, kralješci C5 i C6 disk bulbing, torakalni ispod izvijen, gdje dođe do problema. A i ispod nije bajno, kad već kukam :) išjas ponekad, također i desni IT zateže od bicikla i trčanja.

Prije deset dana radim stojeći pregib za biceps sa bučicama 17,5kg (dizao i 22kg pa mi se nije dogodilo), radio serije po 10 i puče u vratu na drugoj seriji, ostao ukočen danima, još uvijek me boli. Ljetos mrtvo dizanje sa gumom 88kg, serije po 10 i ista stvar uklještilo me između C5 i C6. Proljetos zgibovi serije po 8 i ista stvar, uklješti i izgubim dva barem dva tjedna treninga i moram piti tablete protiv bolova. Ne mogu pogoditi neki balans koje mi tijelo podnosi a imam volje za trening, mišići mogu ali kostur slab.

biceps bucicama, pogotovo kad su vece tezine i ako je stojeci, je jako zahtjevna vjezba za trup

5 tjedana
@exer nažalost to sam shvatio tek sad, vjv. sam se počeo izvijati i nepravilno raditi, pri kraju serije kad znatno oteža. Od sad samo EZ šipka za pregib bicepsa i strogo ravni školski pokreti.
Često se izgubi ta koncentracija na pravilan pokret pri dizanju, a lako može doći do ozlijede ako je nepravilno držanje.

Editirano: nije az nego ez šipka 😅
Poruka je uređivana zadnji put sri 4.12.2024 11:01 (Sirotanovic).
14 godina
Sirotanovic kaže...
@exer nažalost to sam shvatio tek sad, vjv. sam se počeo izvijati i nepravilno raditi, pri kraju serije kad znatno oteža. Od sad samo AZ šipka za pregib bicepsa i strogo ravni školski pokreti.
Često se izgubi ta koncentracija na pravilan pokret pri dizanju, a lako može doći do ozlijede ako je nepravilno držanje.

što je az šipka

Kompa probaj ignoriraj autora, pomaže.
15 godina
fila2208 kaže...
Sirotanovic kaže...
@exer nažalost to sam shvatio tek sad, vjv. sam se počeo izvijati i nepravilno raditi, pri kraju serije kad znatno oteža. Od sad samo AZ šipka za pregib bicepsa i strogo ravni školski pokreti.

što je az šipka

Vjerojatno je mislio na ez šipku :D

It is always darkest just before the dawn.
10 godina

Zanimljivo lik je objavio sve sto je tocno uzimao u miligramima kad koji dan itd. Ovo se rijetko viđa da mr olympia competator izađe sa svime ovako javno. Nevjerovatno o kojim se tu malim dozama zapravo radi a lik je 2x uzeo olympiu i redovno je u top 5 sa 45 godina, ljudi obicno na gearu izgledaju 10 god starije izgube kosu. Breon izgleda kao da je u tridesetima. Ugl svaka cast na iskrenosti.

10 godina

Evo i mene malo da se javim sa svime što je bilo unazad skoro 2 mjeseca. Odlučio sam da ću ići se natjecati krenuo na jebačku dijetu imao sam cca 80tak kg pao na 76kg i onda je frend odustao kad je vidio koliko love treba za boju za tijelo jel, hlačice za natjecanje, put, lječnički pregled kod sportskog lječnika, on je trebao u mens physique a ja u classic, tako da sam i ja prelomio da ne idem ove godine nigdje, nebi to uspio odradit vrhunski jer nismo imali puno vremena, uspio bi možda do 8% bf doći no nebitno, na kraju je i odgođeno do daljnjeg tako da je odluka bila dobra. Nagodinu ću to odradit kad budem još bolji. 

E sad reverse diet sa 76kg na 85 u 14 dana, rebound je bio strašan, jeo sam 500g ugljikohidrata dnevno, mišići su doslovno popili sve što sam unjeo hranom, nikad nisam bio ovoliko težak a ovako lean, vlakna se vide na mišićima koliko sam spustio body fat a vratio hrpu kila nazad bez dobivanja onih "loših" kila. Uglavnom tip top, treniram jako, ovaj tjedan sam se uništio na treninzima, sad samo nastaviti trenirati i pratiti to sve prehranom. 

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.12.2024 20:04 (BeLLicus).
3 godine
BeLLicus kaže...

E sad reverse diet sa 76kg na 85 u 14 dana, rebound je bio strašan

to je to    potencijal si veliki, a zamisli da si posolio sa 300mg testosterona i malo metana, buknuo bi jos strasnije i nastavio, ja sam tako postupio i dobio ono sto sam pisao +25kg u 4mj

tako se bodybuilda, a uz dodatak kemije sve prelazi na next level, samo uzimanje kemije bez znanja natural sprovoditi ovakve stvari - nema smisla

3 godine
guls kaže...

meni od ulaska u gym do prve teske radne serije je pola sata 

10 godina

Malo osao do meka danas, fino zasoljena hrana, pumpa vrhunska.

8 tjedana
Nisam znao da toliki unos ugljikohidrata ne radi masnoću skoro ništa
10 godina
Novice kaže...

Radi, ali na duže vrijeme, na kratkoročno ne, ako si bio na 100/150g 6-8 tjedana i gubio kile mišić koji je 75% voda izgubi dosta glikogena i prazni se bez ugljikohidrata, kad radiš reverse diet i puniš se, mišić se nazad puni vodom vraćaju se glikogenske rezerve i bukneš nabrzinu, 500g ugljića na dugoročno naravno da ćeš dobiti i masti. 

3 godine

za ove dislajkatore, nije da promicem steroide ali ovaj covjek ispravno radi bodybuilding stvari i veliki je potencijal + i sam je pricao o tom putu kao opciji

jer bato mozes ti biti pametan na papiru znati sve ali imati volje i znanja za sprovoditi u real life je druga prica, pogotovo hrana aspekt i dovoditi se u ovako niske bodyfate kada je inzulinska osjetljivost na genetskom vrhuncu, belikus ima i zna to 

belikus mozes biti bez beda 100-110kg stage lean 3bf bodybuilder kroz 2-4god da krenes hardcore bodybuilding putem (kao i ja  )

ako krenes kuricu obavezno gledaj pogoditi ovako kraj defke, iz razloga koje sam objasnjavao, i transformacija uz rebound ce biti strasna 2-4mjeseca

btw obavezno se posveti istezanju prilikom znacajnijih dobitaka misicne mase, da se ne sjebes kao ja, postao sam jako krut i nefleksibilan

istezanje gornjeg dijela tijela dosta odraduju zgibovi jer je dead hang zaista vrhunska stvar za zdravlje leđa i ramena, dok lower bodyu bas treba posvetiti vremena treba raditi obavezno istezanje kvadova + loze gledati da se moze dotaknuti pod na zakljucana koljena (inace je deadlift opasna vjezba) + pregibace kukova (psoas) + nije istezanje ali ubaciti barem 3-4 serije bocnog planka da se ne dogodi disbalans u lower back stabilizatorima prilikom dobitaka snage na free barbell compound vjezbama

i probaj citrulin i aakg, 5g prije treninga na prazan trbuh, djelovanje tih suplemenata bi se bas osjetilo na ovako niskom bodyfatu, pumpe i zilavost bi trebale biti 20-40% bolje, doslovno podize natural threshold pumpe, npr pumpu za koju bi ti inace trebalo 7-8 serija mozes postici na 5 serija uz aakg i citrulin

Poruka je uređivana zadnji put sub 7.12.2024 9:22 (Petar hw).
3 godine
BeLLicus kaže...
Novice kaže...

Radi, ali na duže vrijeme, na kratkoročno ne, ako si bio na 100/150g 6-8 tjedana i gubio kile mišić koji je 75% voda izgubi dosta glikogena i prazni se bez ugljikohidrata, kad radiš reverse diet i puniš se, mišić se nazad puni vodom vraćaju se glikogenske rezerve i bukneš nabrzinu, 500g ugljića na dugoročno naravno da ćeš dobiti i masti. 

tebe konkretno nece tebe zamastit 500g uh ako drzis proteine oko 200 i masti low/mid 50-100g, i racunaj da ce ti trebati jos podizanja UH do kraja mase (pretpostavljam do proljeca ides do 90ak kg?)

glede pristupu makronutrijentima idealno bi ti bilo:

proteine sto vise 200 minimalno i ne oslanjaj se na praskove i sir

masti low 50ak samo sto dode iz mesa i jaja

karbs sto vise, do kraja mase da si na 700-800g postepeno dizajuci, nadi nacine za unijeti

i ono najbitnije : nauci biti gladan kako si sada, doslovno gladan zbog niskog bodyfata i mozes pojesti hrpu clean fooda uz ostajanje na low bodyfatu, to je idealan put. jedan pro bb kojeg pratim je dobro objasnio to: your hunger will always be sky high https://www.instagram.com/p/C9w5LBnoulN/ takoder branch warren you need to be hungry even after you ate itd itd...

pretpostavljam obroci 200g rize + 200g mesa idu bez problema jelda? sto je prosjecnoj osobi tesko pojesti odnosno mogu mozda 1x dnevno

13 godina
Petar hw kaže...

i probaj citrulin i aakg, 5g prije treninga na prazan trbuh, djelovanje tih suplemenata bi se bas osjetilo na ovako niskom bodyfatu, pumpe i zilavost bi trebale biti 20-40% bolje, doslovno podize natural threshold pumpe, npr pumpu za koju bi ti inace trebalo 7-8 serija mozes postici na 5 serija uz aakg i citrulin

Pisao je već da pije preworkoute, a oni već svakako imaju u prosjeku 5g citrulina. Max efikasna doza citrulina je 10g, tako da bi mogao probati i sa 10g. Aakg neće pomoći za pump.

One of the most well-known pump ingredients is Arginine.

The problem with L-Arginine is that it is very ineffective at increasing Nitric Oxide synthesis.

Logically, you would assume that taking Arginine would be the most effective way to increase Arginine levels in the body.

However, this is not the case.

Oral L-Arginine is taken up and metabolized by the liver so much that it does not actually effectively increase Arginine levels, and it may even be unsafe to use because of how much excessive urea it yields [R].

L-Citrulline bypasses the liver and passes freely to the kidneys where it is metabolized to Arginine [R].

The most effective supplement that can be used to increase Arginine levels in the body to improve cardiovascular and metabolic health outcomes is L-Citrulline [R].

L-Citrulline supplementation has shown to lower blood pressure and provide atherogenic-endothelial protection [R].

When it comes to NO precursors that significantly improve pumps, nothing beats an efficacious dose of pure L-Citrulline.

Link - dobar info oko korisnosti pojedinih preworkout sastojaka

Poruka je uređivana zadnji put sub 7.12.2024 9:46 (Cordas).
5 tjedana
@Petar prestani nagovarati čovjeka i čudim se da te nitko nije prijavio. Idući put ću te prijaviti adminu.

Svjestan je svog vrhunskog prirodnog izgleda, to mu svi govore. Em ima očigledno vrhunsku genetiku, em pravilno trenira i trudi se maksimalno, što se i vidi. Ali koji K će mu još deset kg mišića i da oglupi i otupi od steroida. To bih podržao eventualno da je profesionalac i da štime zarađuje za život, inače smatrao bih ga budalom ako uzme.

Edited : tvoji savjeti su vrhunski, pogotovo oni kao prevencije za ozlijede ali ovo.
Poruka je uređivana zadnji put sub 7.12.2024 22:28 (Sirotanovic).
3 godine

idi dalje pekmezasti bato, friski si u temi

covjek je pisao da bi uzeo i usmjeravam kako da najbolje iskoristi

10 godina
Petar hw kaže...
BeLLicus kaže...
Novice kaže...

tebe konkretno nece tebe zamastit 500g uh ako drzis proteine oko 200 i masti low/mid 50-100g, i racunaj da ce ti trebati jos podizanja UH do kraja mase (pretpostavljam do proljeca ides do 90ak kg?)

glede pristupu makronutrijentima idealno bi ti bilo:

proteine sto vise 200 minimalno i ne oslanjaj se na praskove i sir

masti low 50ak samo sto dode iz mesa i jaja

karbs sto vise, do kraja mase da si na 700-800g postepeno dizajuci, nadi nacine za unijeti

i ono najbitnije : nauci biti gladan kako si sada, doslovno gladan zbog niskog bodyfata i mozes pojesti hrpu clean fooda uz ostajanje na low bodyfatu, to je idealan put. jedan pro bb kojeg pratim je dobro objasnio to: your hunger will always be sky high https://www.instagram.com/p/C9w5LBnoulN/ takoder branch warren you need to be hungry even after you ate itd itd...

pretpostavljam obroci 200g rize + 200g mesa idu bez problema jelda? sto je prosjecnoj osobi tesko pojesti odnosno mogu mozda 1x dnevno

Ma mogu pojesti i više od toga bez problema, neki dan sam pojeo 500g junećeg buta ne u jednom obroku ali tokom dana, i to fino iz mesnice lik svoje drži ima malu farmu na selu i onda u svojoj mesnici prodaje, ne oslanjam se previše na whey, popijem ga kao desert sa mlijekom nakon što sam se najeo mesa,krumipira,riže itd. Korisitim citrulin u preworkoutu, znači uvijek jedna mjerica preworkouta prije treninga, kavu ne pijem nikada, isključivi unos kofeina mi je kroz preworkout 30 min prije treninga, radi se o total waru, znači 6g citrulina,1g taurina,arginin, beta alanin 3g, ekstrakt cikle, 250g kofeina i jos 70g tanina, kreatin i whey protein te 3 stvari koristim od suplemenata, whey cu ti napravit ujutro sa mlijekom i staviti 100g zobenih i nakon toga banana mandarine, napravit si dekstrozu i maznut 5g kreatina, i tako. 200g proteina je tu minimalno svaki dan i 500g ug, masti ne prelaze 100g nikad, masno meso ne jedem, dodam avocado u proteinski shake zbog njegovih zdravih masti, masti iz ribe, i masti iz jaja naravno no i to su sve vrhunske masti. Nisam mogao vjerovati kad mi je lik pričao da je protein iz žumanjka kvalitetniji daleko od proteina iz bjeljanka i da nikako ne bacam žumanjak makar jeo 10 jaja dnevno. Da žumanjak ionako sadrži samo dobar kolesterol HDL jel...

Vidiš i 100g zobenih sadrži 14g proteina što nije zanemariva količina, 30g wheya, 300ml mlijeka 100g zobenih i već si na 50g a dan nije ni počeo :D... E sad kao se apsorbira protein iz žitarica, protein iz mlijeka, protein iz wheya, protein iz mesa nemam pojma, znam da recimo whey sa vodom piči odma u mišić, piletina također, a ako napraviš whey sa mlijekom onda je duža apsorpcija nešto što zovu casein. 

Što se tiče testosterona, naravno da svatko tko ide u teretanu razmišlja o tome no ne znači da će to i napraviti, svi ta kemija dolazi iz većinom iz indije i sličnih zemalja i stavit u sebe nešto a da blage veze nemaš što je to zapravo je u najmanju ruku bedasto, druga stvar da ja sad odem u ljekarnu i kupim si pa ajde prošlo je testiranja i znaš da je to što treba biti, ovako teško da bi se usudio. 

Poruka je uređivana zadnji put sub 7.12.2024 23:27 (BeLLicus).
3 godine

Evo nešto za Petra 

合氣道
Poruka je uređivana zadnji put ned 8.12.2024 0:03 (Zaporožac).
10 godina

Nakon 3mj hlađenja moram se aktivirat ponovo čisto bez veze razmišljam sta i kako opet počet trenirat,bez veze ću stavit slike sta sam i kako radio vecinu vremena,možete predložit nešto drukčije.

Teretana mi i nije prioritet sada kao možda prije 2g niti mislim ostavljat 2h u njoj...max 1h-1:20min,svakako još uz to tjedno igram dva termina lopte..Jos veće sranje bio na pregledu želudca i kako mi reče dr uz kilu još je i savijen, nije oblik kako treba i to me jebe,mada osjećao sam godinama da me nešto zajebava ali uvik kontam do hrane je,prejeo se itd...sad radi tog ako se ocu normalno osjećat i da nemam problema trebao bi jest male porcije ali često,tko će se jebavat tako s unosom.Kako mi je rekao ne bih smio se najest kamoli prejest,jer ću osjećat uvik tako probleme,a nisu ugodni nimalo zbog tog ne želim to trpjeti.

Origin_Steam: hrka11
Poruka je uređivana zadnji put uto 10.12.2024 14:06 (hrka11).
13 godina
Petar hw kaže...
guls kaže...

meni od ulaska u gym do prve teske radne serije je pola sata 

to znaci ili da si prejak pa ti treba puno serija dok dodjes do radne kilaze, ili se presporo zagrijavas, ili previse tipkas na mobu

13 godina
Novice kaže...

samo kalorijski suficit radi na masnocu

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice