daj ti tu studiju di kaze da ako unese 100g proteina u jednom obroku da se ostatak koji ne ide odma u izgradnju misica ne izbacuje iz tijela neg si ga tijelo uzima po potrebi....
dat cu ti kasnije, nemam bookmarkirano.. Citaj Aragona, Helmsa..ljude koji rade istrazivanja, imas studija, koji pokazuju kako je zapravo sta.. tome se treba voditi To sto ti pricas je cisti bs . (broscience)... objasni mi onda IF ? u 2 obroka sve kalorije, i dalje napredujes jednako ili cak i bolje nego prije.. znaci po tvom bi onda samo 60 g proteina iskoristio posto je ostalo sve visak.. tijelo je stroj,, iskoristit ce sve, ne brini se..
Ja pricam bs? Stvarno?
Ajd da krenem redom, posto nemam osobno nista protiv tebe al tvoj me nacin komuniciranja nervira.
1.nema te tjedan dana i onda u jednom postu svima objasnis sve, posto sve znas, a opet nisi reko nista sta nitko vec nije znao.
2.dalje, da sve sto kazes drzi vodu bio bi model il BB, jer jednostavno kako ti objasnis sve je lako za postic, bilo masa bilo defka.
3.vise puta sam ranije dok sam bio aktivniji stavljao linkove na znanstvene radove( koji su pisani od strane doktora, strucnih ljudi koji na temelju testiranja na ljudima dolaze do zakljucaka) znaci nikakav broscience. Stvari koje sam procitao a nismo ih pisali nit ja nit ti dok smo ovce pasli.
4.zivcira da si stalno u svemu u pravu i sve sto kazes se podrazumijeva da je argumentirano a ostali (ja) naravno laprdam broscience.
5.nisam idiot, znam da se proteini ko sta je kolega Cordas gore rekao ne apsorbiraju po unosu u tijelo. Naravno da je to proces i da nakon nekog vremena tek krece obnova/izgradnja novog misicnog tkiva. Stoga, nije isto unest 100 grama iz wheya il prek zobenih, posnog, mesa...
6.IF necu objasnjavat posto nije moje da objasnjavam nesto sto sam nisam/ne prakticiram, nit kanim pa da ima neznam kakve rezultate. Glupost, mislim objasni ti meni kako programirat u Javi...
7.Da, ne vjerujem da ako uneses 100grama proteina u jednom obroku da tijelo sve iskoristi. Ako uneses 50 iz wheya nakon treninga ko PW a usput odes jest normalan obrok di uneses jos 50, tad da, jer je razlicito vrijeme iskoristivosti namirnica, al to opet svi znamo koji imalo razmisljamo.
8.kolega gore @Flyboy ti je dao linkove, neki jesu stariji ali su pisani od strane onih koji imaju vise resursa od mene, tebe i ekipe koju ti zagovaras.
9.kao sto vidis, ne thumbam te, nije mi to fora, al da se ne slazem s tobom u nekim stvarima ti je jasno.
10. ja prakticiram 3-4 veca obroka dnevno (dorucak, rucak, vecera, i 4 je izmedu dorucka i rucka posto doruckujem oko 7 a rucak oko 2.) te unosim oko 150g proteina, na svojih sada 93kg. napredak vidim i ja sam zadovoljan. to kazem iz razloga sto ne drzim onu vasu da treba po 2g Proteina po Kg. I za to sam bio dao linkove di kazu da je 1.5g po kg iskoristivo i optimalno. Mozes ti sad rec nece ti bit nista od vise i bolje je vise, meni svejedno...
11. novi kolega @Foobar il tako nesto je ovih dana pisao stvari koje drze vodu i opce su poznate/priznate, i normalno se komunicira, pa nemoj ga poklapat ko u nekom postu gore, svojim ja znam sve/ja sam u pravu spikom.
12. puno sam pisao jer uglavnom citam i sutim, a zelim svima samo da uspiju u svome naumu. Vjerujem da imas istu zelju, stoga normalna komunikacija je pozeljna.
Edit, dodajem ovo:
13.I u vezi tvog hvaljenja DarioFitness il kako vec, svatko ima svoje misljenje, i na temelju toga daje vlastita misljenja.
Kolko vidim od kolega @Dume i @overhaul cije misljenje dijelim, da frajer vise nije natural( posto sam glup cu ti reci da pri tom ne mislim na kreatin i whey).
Jednostavno onakva vaskularnost, onakav bf kroz cijelu godinu nemaju frajeri koji idu na stage kao natural BB, a on klinac to drzi cijelu god( vidim po objavama onih forma check itd)
I onda na to ti kazes kao nema para za onaj bench press natjecanje il sta vec, hrani se s onim sta mu mama spremi, ide u skolu a ovi koji imaju sve suplemente i zive od svog tijela i samo vjezbaju i jedu lososa,piletinu i sta pozele ne izgledaju tako.
al opet je to u redu jer ti kazes da on nema para za kuru icega pa je natural.... ok, u pravu si.