Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.033
|
čitano: 8.163.549
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: Rast mišića i visina
exer1234 kaže...
u2Noobish4Me kaže...

daj ti tu studiju di kaze da ako unese 100g proteina u jednom obroku da se ostatak koji ne ide odma u izgradnju misica ne izbacuje iz tijela neg si ga tijelo uzima po potrebi....

dat cu ti kasnije, nemam bookmarkirano.. Citaj Aragona, Helmsa..ljude koji rade istrazivanja, imas studija, koji pokazuju kako je zapravo sta.. tome se treba voditi To sto ti pricas je cisti bs . (broscience)... objasni mi onda IF ? u 2 obroka sve kalorije, i dalje napredujes jednako ili cak i bolje nego prije.. znaci po tvom bi onda samo 60 g proteina iskoristio posto je ostalo sve visak.. tijelo je stroj,, iskoristit ce sve, ne brini se..

Ja pricam bs? Stvarno?

Ajd da krenem redom, posto nemam osobno nista protiv tebe al tvoj me nacin komuniciranja nervira.

1.nema te tjedan dana i onda u jednom postu svima objasnis sve, posto sve znas, a opet nisi reko nista sta nitko vec nije znao.

2.dalje, da sve sto kazes drzi vodu bio bi model il BB, jer jednostavno kako ti objasnis sve je lako za postic, bilo masa bilo defka.

3.vise puta sam ranije dok sam bio aktivniji stavljao linkove na znanstvene radove( koji su pisani od strane doktora, strucnih ljudi koji na temelju testiranja na ljudima dolaze do zakljucaka) znaci nikakav broscience. Stvari koje sam procitao a nismo ih pisali nit ja nit ti dok smo ovce pasli.

4.zivcira da si stalno u svemu u pravu i sve sto kazes se podrazumijeva da je argumentirano a ostali (ja) naravno laprdam broscience.

5.nisam idiot, znam da se proteini ko sta je kolega Cordas gore rekao ne apsorbiraju po unosu u tijelo. Naravno da je to proces i da nakon nekog vremena tek krece obnova/izgradnja novog misicnog tkiva. Stoga, nije isto unest 100 grama iz wheya il prek zobenih, posnog, mesa...

6.IF necu objasnjavat posto nije moje da objasnjavam nesto sto sam nisam/ne prakticiram, nit kanim pa da ima neznam kakve rezultate. Glupost, mislim objasni ti meni kako programirat u Javi...

7.Da, ne vjerujem da ako uneses 100grama proteina u jednom obroku da tijelo sve iskoristi. Ako uneses 50 iz wheya nakon treninga ko PW a usput odes jest normalan obrok di uneses jos 50, tad da, jer je razlicito vrijeme iskoristivosti namirnica, al to opet svi znamo koji imalo razmisljamo.

8.kolega gore @Flyboy ti je dao linkove, neki jesu stariji ali su pisani od strane onih koji imaju vise resursa od mene, tebe i ekipe koju ti zagovaras.

9.kao sto vidis, ne thumbam te, nije mi to fora, al da se ne slazem s tobom u nekim stvarima ti je jasno.

10. ja prakticiram 3-4 veca obroka dnevno (dorucak, rucak, vecera, i 4 je izmedu dorucka i rucka posto doruckujem oko 7 a rucak oko 2.) te unosim oko 150g proteina, na svojih sada 93kg. napredak vidim i ja sam zadovoljan. to kazem iz razloga sto ne drzim onu vasu da treba po 2g Proteina po Kg. I za to sam bio dao linkove di kazu da je 1.5g po kg iskoristivo i optimalno. Mozes ti sad rec nece ti bit nista od vise i bolje je vise, meni svejedno...

11. novi kolega @Foobar il tako nesto je ovih dana pisao stvari koje drze vodu i opce su poznate/priznate, i normalno se komunicira, pa nemoj ga poklapat ko u nekom postu gore, svojim ja znam sve/ja sam u pravu spikom.

12. puno sam pisao jer uglavnom citam i sutim, a zelim svima samo da uspiju u svome naumu. Vjerujem da imas istu zelju, stoga normalna komunikacija je pozeljna.

Edit, dodajem ovo:

13.I u vezi tvog hvaljenja DarioFitness il kako vec, svatko ima svoje misljenje, i na temelju toga daje vlastita misljenja.

Kolko vidim od kolega @Dume i @overhaul cije misljenje dijelim, da frajer vise nije natural( posto sam glup cu ti reci da pri tom ne mislim na kreatin i whey).

Jednostavno onakva vaskularnost, onakav bf kroz cijelu godinu nemaju frajeri koji idu na stage kao natural BB, a on klinac to drzi cijelu god( vidim po objavama onih forma check itd)

I onda na to ti kazes kao nema para za onaj bench press natjecanje il sta vec, hrani se s onim sta mu mama spremi, ide u skolu a ovi koji imaju sve suplemente i zive od svog tijela i samo vjezbaju i jedu lososa,piletinu i sta pozele ne izgledaju tako.

al opet je to u redu jer ti kazes da on nema para za kuru icega pa je natural.... ok, u pravu si.

&Black_Sheep
Poruka je uređivana zadnji put pet 6.2.2015 19:16 (u2Noobish4Me).
13 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

U2noobish4me, već je 19:57.

Vrijeme je da pojedeš 1.5 gram proteina.

14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

1.bio sam banan na 7 dana, zato nisam nista pisao,  i nakupilo se postova pa sam sve citirao.. i to je to

2.Ali kakve veze ima izgled s znanjem? Zapravo, ja nisam ni rekao da znam.. Nego citam , i pratim ljude koji ZNAJU, koji rade znanstvene studije... 

Phil Heath je trenutno najbolji bb na svijetu, i dal bi ga slusao u vezi prehrane i treninga? ja prvi ne bi.... Dakle, izgled nema veze s znanjem...

Ti mozes napredovati najbolje sto mozes, ogranicen svojom genetikom,pogotovo ako si natural... Znaci ako imas toliko znanja, mogao bi prestici svoj neki natural limit? 

3. doktori nisu nutricionisti, i nemaju blage veze o tome...

5. zasto nije isto unijeti 100g iz wheya ili mesa? iz zobenih, naravno da nije, jer ces s 100g proteina unijeti i gomilu uh, i vlakana. .jer zobene nisu primarni izvor proteina, niti mogu biti.. to je isto kao da ti je jaje izvor uh

6. nisam ni ja prakticirao..ali prakticiram sve sto se kosi klasicnim bb pravilima, i gle cuda, radi.... 

7,, vidis, da znas o cemu pricas, znao bi da se kombinacijom namirnica razlicitog GI (glikemijskog indexa , ako si cuo za to) ponistavaa GI odredjene namirnice.. dakle kombiniras whey s bilo cime, usporit ces ga, ako ti to igra ikakvu ulogu... ne vidim smisao da samo popijes whey kao obrok... 

10.. to je skroz ok.. broj obroka je osobni izbor.. glupo je reci nekom da je glup zato sto jede 6 obroka, umjesto 2-3.. .takodjer je glupo reci nekom da je glup zato sto jede "clean"iliti klasicnu bb hranu ,a ne IIFYM,iltii flexibilno.. to je sve stvar osobnog izbora.. dal ces 2000 kalorija unijeti u 6 ili 2-3 obroka... dal ces jesti samo piletinu i rizu ili ces biti flexibilan s namirnicama. ... sve to ce ti donijeti rezultat... ali stvar je u tome sto si s ovime olaksavas zivot, nisi ogranicen, i jednostavno je mnogooo lakse sve to istrpiti.. 

13... ok, misli sta god zelis... ali ja ne vidim niti jednu problematicnu tocku kod njega, zbog koje bi posumnjao da nije natural...

pa naravno da mu je nizak bf.. kad lik ima koliko ono? 17 god.. brz metabolizam, tesko se masti, genetika odlicna... 

Krivo ti mene kuzis. tu ima ljudi s kojima se 100% slazem u vezi svega, ali ima i vas koji jos vjerujete u gluposti koje se pisu po popularnim fitness casopisima..... 

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.2.2015 20:16 (exer1234).
12 godina
Onjegin kaže...

U2noobish4me, već je 19:57.

Vrijeme je da pojedeš 1.5 gram proteina.

ti si valjda zadrt pa si napiso glupost.

1.5g proteina? il nauci citat s razumijevanjem il nemoj.

ako se odnosilo na 1.5g per kg tezine, samo si ispo blesav.

ko i ovi koji te tu.

edit:

a ti exer opet pises sto ti oces...

svoje videnje svega, sto ne znaci da je tocno, al ok, samo ti udri.

i da, phil heath? daj molim te.

zas bi pratio nekog tko se bode svim sto postoji? mene oni ne zanimaju, nit zyzz nit itko. ja se bavim svojim tijelom i nije mi cilj izgledat degutantno ko oni, pogotovo vrh BB-a.

i zasto uopce pricas o njima? ko da ikad mozes postat ko oni, il itko od nas...

i tko bi to uopce od nas ovdje htio, ajde iskreno, tko bi htio tako izgledat nek napise...

&Black_Sheep
Poruka je uređivana zadnji put pet 6.2.2015 21:57 (u2Noobish4Me).
14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Pa zasto ne? to je sam vrh bb... Dakle, ovakvih kao Seid imas milione, dok ovakvih kao top mr olimpia natjecatelja imas samo par ... 

11 godina
exer1234 kaže...

koja zver

sta mislite jel pije sterojide? (troll)

ma samo nečural hahahhaha 

Diablo 3: Reaper Of Souls Filip#2349 Barbarian<3
Poruka je uređivana zadnji put sub 7.2.2015 13:22 (Filip720).
12 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

.

14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Alfa i Omega je definitivno najjaci lik.. Iako ga i ovaj prati u stopu 

10 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

kakva bolest bubrega sa 20 god ili kolko vec imas..Al eto, ako nisi duze vremena vadio krv odi kod svoje doktorice trazi kompletnu krvnu sliku pa ces vidjet.. Iako ti ovo nece vjerojatno pomoc, jer ce ti jetreni/bubrezni enzimi ALS I AST biti poviseni vjerojatno pa ces se samo vise prepast a nije nista jer je kod nas weightliftera to normalno.. I meni su 2-3x poviseni.

kad smo kod te teme vise, ja kad pijem kreatin sam nenormalno zedan, dakle pijem 3 litre vode po danu ali svejedno kad se probudim ujutro neopisiva zed, gore nego kad se probudis pijan.. Dakle ako zelim sapavat malo duze vikendom u 7 se moram probudit da popijem tu litru vode inace nista.. Zato sam taj kreatin hitio ravno u kontenjer i vozi.. Ne isplati se kockat sa zdravljem radi gluposti, mozete mi vi sada govoriti koliko je kreatin siguran blabla.. I vjerojatno i je, ali ako meni nesto neodgovara nema tog boga koji ce mene uvjerit da to nastavim. A da ne napominjem da dugorocni ucinci kreatina na zdravlje uopce nisu poznati, jer je kreatin relavitno nova supstanca.

Tako da eto, ako pijes kreatin probaj prestat jedno vrijeme.. Mozda zbog toga precesto uriniras..

10 godina
neaktivan
exer1234 kaže...

Alfa i Omega je definitivno najjaci lik.. Iako ga i ovaj prati u stopu 

hahahha jaki su, ebu majke, al isto su se dosta pogorsali od pocetka.. Jbg nema vise ideje, na pocetku sam se kidao doslovno..

15 godina
foobar333 kaže...

kakva bolest bubrega sa 20 god ili kolko vec imas..Al eto, ako nisi duze vremena vadio krv odi kod svoje doktorice trazi kompletnu krvnu sliku pa ces vidjet.. Iako ti ovo nece vjerojatno pomoc, jer ce ti jetreni/bubrezni enzimi ALS I AST biti poviseni vjerojatno pa ces se samo vise prepast a nije nista jer je kod nas weightliftera to normalno.. I meni su 2-3x poviseni.

kad smo kod te teme vise, ja kad pijem kreatin sam nenormalno zedan, dakle pijem 3 litre vode po danu ali svejedno kad se probudim ujutro neopisiva zed, gore nego kad se probudis pijan.. Dakle ako zelim sapavat malo duze vikendom u 7 se moram probudit da popijem tu litru vode inace nista.. Zato sam taj kreatin hitio ravno u kontenjer i vozi.. Ne isplati se kockat sa zdravljem radi gluposti, mozete mi vi sada govoriti koliko je kreatin siguran blabla.. I vjerojatno i je, ali ako meni nesto neodgovara nema tog boga koji ce mene uvjerit da to nastavim. A da ne napominjem da dugorocni ucinci kreatina na zdravlje uopce nisu poznati, jer je kreatin relavitno nova supstanca.

Tako da eto, ako pijes kreatin probaj prestat jedno vrijeme.. Mozda zbog toga precesto uriniras..

Ja ne žednim ništa posebno. Možda 2 čaše vode više dnevno. Dobro ja ne radim fazu punjenja. Ali kreatin je jedan od najispitanijih suplemenata. Kao da je jedna studija proučavala učinke suplementacije kreatinom.

Osim toga, moj ukupni tempo na treningu se ne može uspoređivat sa prije. Sad kad treniran onda baš treniram...

xfire: GStyle|KIKI3000
10 godina
neaktivan

A svako je tijelo drugacije, ja znam da meni ne odgovara. To da povecava snagu je neupitno, ja sam osobno dobivao 15-20% vise snage kad sam suplementirao kreatinom, ali za mene se ne isplati.

15 godina
Rast mišića i visina

Slažem se. Ali možda si ga uzimao previše? Probaj jednu - dvi mjerice dnevno, bez faze punjenja, čisto da pomogneš tijelu? Jer sam čitao da neprobavljeni kreatin može izazvati proljev i još toga..

xfire: GStyle|KIKI3000
Poruka je uređivana zadnji put sub 7.2.2015 17:06 (KIKI3ooo).
10 godina
neaktivan

ma 5 grama dnevno sam uzimao, kao i uvijek. Bez punjenja, nije do toga.

10 godina
neaktivan
foobar333 kaže...

Urea i kreatinin su faktori koji označavaju stupanj oštećenosti bubrega,ALS,bilirubin,AST itd. su jetreni enzimi i nemaju veze s bubrezima.Ako nemaš povišen tlak,krvavu mokracu ili mučninu,ne brini se.

14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Danas pojeo kilu crvenog mesa.. nikad vise .. :D ... to mi je bio jedini izvor proteina danas

al inace ne jedem vise od 300g mesa dnevno,al sam jucer ispekao kilu buta,pa danas morao sve pojesti... ne pokusavajte bez dosta vlakana

Poruka je uređivana zadnji put sub 7.2.2015 22:19 (exer1234).
13 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

ovako našao sam neki članak na netu i sad gledam ovo:

"Idealno vrijeme za trenirati je oko 10:00 sati. To nam daje sljedeće raspored prehrane:

• Obrok 1 (nakon buđenja): Ugljikohidrati + proteini
  • Obrok 2 (poslije treninga oko 11.00 sati): Ugljikohidrati(glukoza ili dekstroza) + whey proteini 
  • Obrok 3 (00:30): Ugljikohidrati + proteini
  • Obrok 4 (15:30):proteini, masti, i zeleno povrće
  • Obrok 5 (18:00):proteini, masti, i zeleno povrće
  • Obrok 6 (21:00):proteini, masti, i zeleno povrće"

sad mene zanima posto sam si ja izracunao da bi trebao unosit 300 grama ugljikohidrata, a 100 grama pašte ima 30 grama ugljikohidrata što bi značilo da bi ja od jutra do 3 popodne trebao pojest kilu pašte, pa se pitam ko je tu lud...

the legacy lives on
13 godina
neaktivan
MeResina123 kaže...

"Idealno vrijeme za trenirati je oko 10:00 sati. To nam daje sljedeće raspored prehrane:

• Obrok 2 (poslije treninga oko 11.00 sati): Ugljikohidrati(glukoza ili dekstroza) + whey proteini 

sad mene zanima posto sam si ja izracunao da bi trebao unosit 300 grama ugljikohidrata, a 100 grama pašte ima 30 grama ugljikohidrata što bi značilo da bi ja od jutra do 3 popodne trebao pojest kilu pašte, pa se pitam ko je tu lud...

•  06:45 Buđenje
  • 07:15 sjedanje na autobus
  • 08:00 Početak radnog vremena
  • 11:00 Pauza za doručak: hotdog, pita ili sendvič na brzinu
  • 17:00 Kraj radnog vremena
  • 18:00 Dolazak kući, ručak, toalet, tuširanje
  • 19:15 Sjedanje ispred računara

E sad u to treba ugurati taj tvoj raspored :^)

17 godina

@MeResina

Pašte kao tjestenine? Špageti i tako to?

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.2.2015 15:44 (NEW_MAN).
13 godina
neaktivan
NEW_MAN kaže...

@MeResina

Pašte kao tjestenine? Špageti i tako to?

da

the legacy lives on
13 godina
neaktivan
Onjegin kaže...
MeResina123 kaže...

•  06:45 Buđenje
  • 07:15 sjedanje na autobus
  • 08:00 Početak radnog vremena
  • 11:00 Pauza za doručak: hotdog, pita ili sendvič na brzinu
  • 17:00 Kraj radnog vremena
  • 18:00 Dolazak kući, ručak, toalet, tuširanje
  • 19:15 Sjedanje ispred računara

E sad u to treba ugurati taj tvoj raspored :^)

nije to moj raspored evo linka :)
http://www.vjezbaj.com/blog/cikliranje-ugljikohidratima/

zato kazem djeluje mi nemoguce to napravit...

the legacy lives on
Poruka je uređivana zadnji put pon 9.2.2015 15:46 (MeResina123).
17 godina

Djeluje ali je izvedivo.
http://www.tablicakalorija.com/Tu si pogledaj kaj ima kolko cega.
Napravi si popis namirnica koje su ti fine i slazi si recepte. Pobroji kalorije, UH, masti iproteine i slozi si jelovnik.
Npr. zobene pahuljice sa mlijekom, bananom i par badema ili malo meda.
Tjesteninu sa mljevenim, rizu za pilecim prsima ili kotleti. Grah salata sa necim. Tuna sa snitom ili dvije kruha. Tuna i tjestenina. Tunu se nesmije jesti previse i imas kalkulatore online. Mislim da ti ne bude nist od jedne velike konzerve na tjedan.
Napravi si popis klope koju volis npr. u excelu, napuni tablicu sa vrijednostima. Pogledaj kolko stavljas u porcije da se najedes a ne prezderes i skobiniraj si nekak. Moze se natuci 300 ali je tesko kad se covijek pravilno hrani. Kad ne jedes smece i jedes kak treba onda je tesko. Cisto se hranit i biti debeli je skoro pa nemoguce, jedino ako si invalid i nemres se kretat.

Meni je prema IIFYM 347 carb da cutam. Da ne gubim na kilazi mi je 452 g UH! Moram si isto poslozit plan prehrane kak spada jer se hranim onak kak mislim da je ok a to definitivno nije ok. Jedem cisto ali mi nije omjer dobar.

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.2.2015 16:10 (NEW_MAN).
14 godina
neaktivan
MeResina123 kaže...

Zaista mislis da postoji ovako nesto? Idealno.. pogotovo da ti govori KAD , i STA da jedes?pogotovo ovo kad da treniras.. :D ... 

Ne obaziri se na takve clanke (vjerojatno net hr, index, zelenakrava, ili bodybuilding.hr), 

Ako i sam kazes da ti treba 300g uh, onda ih unesi tokom cijelog dana, nebitno u koliko obroka

Uostalom sad kad sam procitao blog.. Lik stavlja prehranu za ubrzanje metabolizma.. AHHAHA.dalje nisam htio citati. Tako da ;) . To je jos stari bs princip. Ne krivim ga ja nista, i ovo je pisano jos davne 2012  tako da.... mani se toga

NEW_MAN Sta je po tebi pravilno hranjenje? 

Po vecini je vjerojatno da jedes "cisto" , piletina, bjenjak, integralna riza ,brokula..

Po meni je kad zadovoljis sve potrebne makronutriente, mikronutriente,  i vlakna...  ako to zadovoljis sve, onda je  super... nebitno dal si taj dan pojeo pizzu, sladoled, cokoladu, ili piletinu i rizu. 

Moguce je "cisto" se hraniti ii biti debel, ako jedes u velikom suficitu. isto ti je .. kao sto rekoh tijelo ne zna odakle je dobilo te nutriente.. mislis da zna razliku izmedju kruha i rize? zna maunu

300g uh nije tesko postici., kruh, tijesto, s tim lako uneses brdo uh bez problema.. pa ja sad unosim oko 250 na defki, i  to mi je malo. jedva prezivljavam dane.... 

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.2.2015 16:33 (exer1234).
13 godina
neaktivan
exer1234 kaže...

Moguce je "cisto" se hraniti ii biti debel, ako jedes u velikom suficitu. isto ti je .. kao sto rekoh tijelo ne zna odakle je dobilo te nutriente.. mislis da zna razliku izmedju kruha i rize? zna maunu

Slažem se s exerom.

Naše tijelo nije napravljeno tako da se svi potrebni elementi unose svaki dan nego je potrebno jesti bilo što, raznoliko koliko je moguće i obično kad si gladan.

Tijelo će pohraniti višak i nadoknaditi ili sintetizirati u slučaju nestašice. Šta mislite, jesu li Nikola Tesla ili James Maxwell mislili na makroe i jeli 1.5 gram proteina?

12 godina
Onjegin kaže...
exer1234 kaže...

Tijelo će pohraniti višak i nadoknaditi ili sintetizirati u slučaju nestašice. Šta mislite, jesu li Nikola Tesla ili James Maxwell mislili na makroe i jeli 1.5 gram proteina?

Tesla je inace bio fitness freak pa mu je bilo bitno kolko proteina unosi?

sta sve ljudi nece napisati....

&Black_Sheep
14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Hmmm nisi me dobro shvatio. nisam to mislio, nego sam radio razliku izmedju "clean" i "dirty" namirnica.. Tijelo ne zna razliku izmedju neke namirnice... protein iz sira ili mesa..

Zbog toga i kazem da se ne treba ogranicavati s namirnicama. Osim ako nisi neki mr olimpija natjecatelj, jel

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.2.2015 21:51 (exer1234).
13 godina
Rast mišića i visina

Ravni bench mi je 1x80 kg i preko toga ne zeli , dok mi kosi s bučicama , razvlačenja na sajlama uvijek raste ili broj ponavljanja ili kilaže . Šta da učinim da malo ojacam na benchu , inace radim 5x5 . 

11 godina
protjeran

Smanji tezinu na benchu gdje mozes napraviti 10 ponavljanja i tako 4 serije.

Od tog jednog nema nista,prvo sto je nepravilan a drugo sigurno ti netko pomaze cim ga mozes jednom izgurat.

This time next year we'll be millionaires
14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Ne testiraj snagu cesto.. btw smanji. radi 3x5 ili 5x5 , s tezinama s kojima ces u svih 5 serija uspjeti napraviti 5 ponavljanja, i onda svaki trening dizi za 2.5 kg, ako ide... i nema problema

Sto se samo hipertrofije tice, tu je kosi bucicama superiorniji od ravnog bencha.. ali ja bi radije kombinirao ravni s malo ponavljanja, i onda kosi s 6-12

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.2.2015 23:44 (exer1234).
13 godina
Rast mišića i visina

Imam pitanje u vezi kreatina, ovakav mi je nekakav plan prehrane i treninga.

Ujutro prije posla zobene sa mlijekom i wheyom

Oko 10h 3,4 jaja i neznam ovisi šta ima sir ili pileća prsa 

Ručak oko 15.20h kad dođem sa posla

16.45 trening

PWM poslije treninga(kreatin 5g, whey dekstroza)

Obrok poslije pwm-a 

I prije spavanja posni ako ga ima taj dan :D

Kud da ubacim još 5g kreatina a da mi ne zezne probavu? Jel mogu poslije ručka sa sokom?

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice