Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.031
|
čitano: 8.158.892
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Treba mi preporuka nekog dobrog gainera kojeg bi koristio uz standardno protein/kreatin.

Omjer kvalitete & cijene i ulozenog/dobivenog mi je najbitniji.

Također, počele su mi se formirati strije na prijeklopu ruke (pazuh).

Uzeo sam bademovo ulje u ljekarni.

Kako ih sprječiti da uopće nastanu ukoliko je moguće?

Ili smanjiti ako već moraju nastat.

hvala

edit:

Valja išta?

koristim njihov whey i monohidrat.

Something witty.
Poruka je uređivana zadnji put ned 29.6.2014 19:33 (forzzuk).
13 godina
Re: Rast mišića i visina
forzzuk kaže...

Treba mi preporuka nekog dobrog gainera kojeg bi koristio uz standardno protein/kreatin.

Omjer kvalitete & cijene i ulozenog/dobivenog mi je najbitniji.

Također, počele su mi se formirati strije na prijeklopu ruke (pazuh).

Uzeo sam bademovo ulje u ljekarni.

Kako ih sprječiti da uopće nastanu ukoliko je moguće?

Ili smanjiti ako već moraju nastat.

hvala

edit:

Valja išta?

Ja bi rađe jeo meso i sir i slične stvari kao lud nego pio gainere ali sve je na tebi ;) 

Radio noge u petak i danas jos uvijek ne mogu niz stepenice hodat :( 

15 godina
neaktivan
Rucipe kaže...
forzzuk kaže...

Treba mi preporuka nekog dobrog gainera

hvala

edit:

Valja išta?

Ja bi rađe jeo meso i sir i slične stvari kao lud nego pio gainere ali sve je na tebi ;) 

ovo mi je najjace kod ovog foruma. Pitaš konkretno za gainer a ekipa ti priča o mesu i siru.

Something witty.
Poruka je uređivana zadnji put ned 29.6.2014 20:08 (forzzuk).
13 godina
Rast mišića i visina

Najjace mi je kad je ekipa do te mjere ogranicena pa ne shvaća ništa što im napišeš !!! 

16 godina
Rast mišića i visina

I dobro ti je rekao,gaineri su realno bacanje para,natrpano jednostavnim ugljikohidratima,natrpas se vode i dobijas na kilazi,cim prestanes piti i ispisas nema ni k od dobivene kilaze.

Necu pametovati,sto puta je receno,suficit i kompleksni uh i to je to,kile idu gore.

Barem nije problem u blender natrpati maslaca od kikirikija,whey,banana,mlijeko,pahuljice i dobije se napitak od 700-800 kcal. 

12 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Kruh, krumpir, riža, pašta i eto ti gejner.{#}

15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Naravno da to za shake-ove domace radinosti stoji i naravno da znam koliko je to zdravije.

I znam za dobre izvore UH itd..

No ponavljam još jednom, imate li preporuku nekog dobrog gainera koji ima dobar omjer UH/proteini po porciji serviranja?

Ne trazim nesto na sto cu baciti novac kupujuci šećer, treba mi nešto jednostavno i kvalitetno po sastavu

što mogu brzinski smiksati za doručak.

Something witty.
12 godina
neaktivan
forzzuk kaže...

Naravno da to za shake-ove domace radinosti stoji i naravno da znam koliko je to zdravije.

I znam za dobre izvore UH itd..

No ponavljam još jednom, imate li preporuku nekog dobrog gainera koji ima dobar omjer UH/proteini po porciji serviranja?

Ne trazim nesto na sto cu baciti novac kupujuci šećer, treba mi nešto jednostavno i kvalitetno po sastavu

što mogu brzinski smiksati za doručak.

forzzuk dragi moj čuj, šta ti nije najbrže za doručak stavit zobene, mjericu wheya, dva keksa, mlijeko i malo kakaa. doručak i pol

14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

ako piješ gainere uz njih treba piti i whey, i na kraju se tvoja cifra znatno povećava. iz iskustva ti govorim da će ti kilaža opast kad prestaneš sa trošenjem proizvoda, ja sam koristio myprotein.

bitno ti je da se "jako kvalitetno" (trpaj rižu) i puno hraniš! {#}

15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Sve stoji.

Ima li onda tko da mi bar linka nekoliko dobrih i provjerenih recepata za blender?

Prije nego krenem googlati..

Something witty.
12 godina
neaktivan
forzzuk kaže...

Sve stoji.

Ima li onda tko da mi bar linka nekoliko dobrih i provjerenih recepata za blender?

Prije nego krenem googlati..

Ah sad recepti pitaj boga. Ja stavljam šta mi padne na pamet i čega imam u hladnjaku, od sad sezonskog voća ili šta osjećam da bi htio. Pogledaj si po netu imaš tih šejkova kolko god oćeš samo traži da ti imaju whey kao osnovu.

13 godina
Rast mišića i visina

Ja stavim 2 dcl mlijeka , 50 grama zobenih i voća svakavog za doručak . Ti stavi 100 grama zobenih 3 dcl mlijeka i 2 banane i dobiješ hrpu kalorija ;) 

16 godina
Rucipe kaže...

Ja stavim 2 dcl mlijeka , 50 grama zobenih i voća svakavog za doručak . Ti stavi 100 grama zobenih 3 dcl mlijeka i 2 banane i dobiješ hrpu kalorija ;) 

Moze i 200 gr zobenih,ja bi barem radije trosio novce na hranu i sastojke za blender,natrpas zobenih,mlijeka,sezonskog voca,wheya i tako 2-3 puta dnevno i lagano se popne na 1500-2000 kalorija.

Jos meso + riza/krumpir/tjestenina i nemas brige,kavi gaineri... 

13 godina
doky01akablava kaže...
Rucipe kaže...

Moze i 200 gr zobenih,ja bi barem radije trosio novce na hranu i sastojke za blender,natrpas zobenih,mlijeka,sezonskog voca,wheya i tako 2-3 puta dnevno i lagano se popne na 1500-2000 kalorija.

Jos meso + riza/krumpir/tjestenina i nemas brige,kavi gaineri... 

Pa kad ja to kazem samo sto me ljudi ne istuku , misle da je gainer bogom dan i da je ne zamjenjiv :/ 

14 godina
neaktivan
Super flaeryy kaže...

sada me nesto zanima posto spustam bf , koliko trebam da jedem kruh( crni) minimalno ili?

koliko god ti se uklapa :D ... kruh ne deblja, po 100ti put pricamo... niti ijedna odredjena namirnica ne deblja.... To bilderi pricaju za kruh, mlijeko,tijesto (vruci krumpir haha), ali to su budalastine... Razlika je u tome sto na masi imas prostora za vise kalorija, i onda mozes ubacit sta god zelis,dok je na defki ipak bolje jesti namirnice koje su manje kaloricne, za istu kolicinu hrane... jer mozes vise jesti. .. mozes ti pojesti  i cokoladu,ali s malim komadom ces unijeti mnogo toga, umjesto da si pojeo vecu kolicinu neceg drugog.. isto kalorija,ali zasitnije itd... iako nije problem nista.ako ti mozes tako :D ... 

forzzuk ne postoji kvalitetan gainer, osim ako nije homemade. zato sto je vecinom to preskupo.. malo proteina, puno secera.. doma si to zmiskas za mnogo manje para... neisplativo..

radije mixaj whey, banane, i sta vec hoces. dobit ces kvalitetnije kalorije od toga... ili si kupi herbalife i rijesio si problem haha. (salim se naravno lol)..

ako mislis da je 250 kn dobra cijena za 2500 g praha ,, koji na 100 g ima samo 28 proteina. a za 250 kn dobijes 2500g cistog wheya (80g proteina) onda razmisli malo... ;) .. znaci 500 kn za 5kg gainera.... 30 g proteina i 55 g secera.. vs 80 g proteina, i 450kn (njuskalo) za 5kg... 

radije si kupis to, i kupis si secera, pa mixaj.. izac ce te jeftinije :D i bolje...

ti gaineri su ok,,ali mislim ok, ako si neki skinny lik, kost i koza, i ne mozes nabaciti kile, ne mozes jesti... nemas apetit a trebas kalorije ... onda moze pomoci.ali je i dalje neisplativo....

Gle, kupi si whey, kupi si banane, kupi si zobene ili neke druge pahuljice (bilo koje druge su ok, zobene su najjeftinije), i mixaj si to i jedi. u cem je problem? jeftinije ce te izaci od gainera, i unijet ces vise proteina, i kvalitetnije kalorije...plus jos dodas mlijeka, i cega god zelis.. i to je to.. u toku dana jedi jos dosta uh.bar nije problem jesti gomile tijesta itd...i kile moraju ici gore...

Rucipe jbg tako ti je to. imam frenda koji je herbalifeovac, i naravno da mu stalno serem za to.al lik je glup. ispran mozak... :D .. sad mi se jos hvalio kako on sve to zna,, sta se ja petljam.. kao gdje sam ja bio kad je on trosio mega mass, i te gainere. haha... :D njima postoje proteini za masu, i proteini za definiciju. .znaci razliciti su proteini. nikako ne smijes one za masu koristit za definiciju, niti obrnuto.. hahah

13 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Evo poceo ramazan ja vec tri dana postim iza sad okay. 70 kg ispod neidem, inace 72 imam sto je po meni voda.

Inace jedem navecer od 9 pa do 2:30 tu moram se vode nasopat a iskreno nisam nesto gladan.

u shake bacim dvije mjerice proteina ( OSTAJEM BEZZZZ !!! {#} {#} {#} ) bananu, jabuka,mrkva i sta nadem samo da se mixa !

I nesto sta mi stari napravi npr. juce sam jeo pire,šugo sa junetinom i salatu sa krastavcima,paradajzom,lukom... ona me najvise iskreno i najede.

Danas valjda pašta i šugo isto. Sa paštom ne mislim zderat jer su ugljikohidrati al se ne brinem jer nejedem kruh uopce pa nema debljanja {#} , i naravno prezderavanje u jednom jelu nego jesti polako imas par sati i tjt. Voda cijelo vrijeme casa u rukama to je broj 1. 

Danas cu prvi put probat u 9 jest i u teretetanu ic  ( ruke,trbusni ) 40 minuta odradit najvise sa sto vise vode, i prije i posalje popit shake od povrca,voca i proteina . 

Samo da pitam, ako neko ima nekakve proteine prodat da ima viska nek se javi, il zna di mogu jeftino nabavit npr- MY Protein njih pijem vec tri mjeseca i okay su .

Nadam se da sam pomogao, ako jesam prst gore
Poruka je uređivana zadnji put pon 30.6.2014 19:26 (Damir1908).
14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

ne vjerujem da ovo postoji... pogledajte ovo.. poslusajte.. ahahahahha...

http://www.mi40x.com/promo/

13 godina
exer1234 kaže...
Super flaeryy kaže...

Rucipe jbg tako ti je to. imam frenda koji je herbalifeovac, i naravno da mu stalno serem za to.al lik je glup. ispran mozak... :D .. sad mi se jos hvalio kako on sve to zna,, sta se ja petljam.. kao gdje sam ja bio kad je on trosio mega mass, i te gainere. haha... :D njima postoje proteini za masu, i proteini za definiciju. .znaci razliciti su proteini. nikako ne smijes one za masu koristit za definiciju, niti obrnuto.. hahah

Istina Herbalifeovci su najgori . Gledao sam jelovnik od jednog lik što pije herbalife proteine kao za definiciju i doslovno mu se jelovnik sastoji od 3.5 kalorije . Katastrofa !!! 

Evo list ekipa . Šta mislite ? 

13 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Može od iskusnijh nekakve upute u vezi dodataka (whey,gluk i slicne stvari,suplimenti)?

Što preporučujete za početnike (mene)?
Od sutra krecem u teretanu,odlucio sam se 3x tjedno za početak.

Slabe ruke,velika kilaza.

2 godine nista nisam radio tako da mi se povecala skemba,a misici postali slabi,nemrem ni zgib napravit.

190cm i 86kila.

Kakve vjezbe preporucujete?
Ja sam si zamislio za pocetak lagano istezanje+zagrijavanje na ergometru(stara ljubav),a dalje jos nisam smislio,planiram detaljnije u teretani pitat.

Prestanite stavljati zarez,tamo gdje je odavno trebala biti tocka!
15 godina
Rast mišića i visina

whey i kreatin za početak

myprotein proizvođač

Pozdrav svima kojima sam na ignore!
14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

ako tek pocinjes, ne treba ti kreatin.. jedi i treniraj

13 godina
neaktivan

Fila

[HVALA]

Koji su još proizvođači uz myprotein?Onak još 2,da mogu gledat za kompromise oko cijene.

exer

Jest mi je najmanji problem.Pogotovo piletina koje sam u zadnjih tjedan dana pojeo puno,možda cak i previse.{#}

I našao sam od sestre "nešto",googlao i to bi bilo to https://www.multipower.com/hr/product/shake-shape (al od čokolade).

To je whey ili neko komercijalno "čudo"?

Prestanite stavljati zarez,tamo gdje je odavno trebala biti tocka!
14 godina
Rast mišića i visina

Što kažete na ovo?

http://www.fitness.com.hr/shop/dodaci-prehrani/proteini/Hi-Anabol-Protein-1kg.aspx

Meni se čini isplativije od Myproteina.

Why so serious?
16 godina
Cordas kaže...

Što kažete na ovo?

http://www.fitness.com.hr/shop/dodaci-prehrani/proteini/Hi-Anabol-Protein-1kg.aspx

kvalitetniji je po sastavu, trebalo bi probat. cijena je mislim ista.

16 godina
Rast mišića i visina

Kvalitetniji od MP,a ima sojin protein koji ima nisku biolosku iskoristivost i pitanje cim je natrpan da se smanje ( citaj koja umjetna sladila ).

17 godina
Rast mišića i visina
http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
14 godina
odjavljen
Cordas kaže...

Što kažete na ovo?

vrića od 5kg myprotača mi je pri kraju pa se sad mislim dal da narucim ovo

16 godina
Rast mišića i visina

Da pitam nekoga tko je bio u slicnoj situaciji,dvije bucice sa podesivim kilazama,sipka sa 70 kg utega i dodati cu sipku za zgibove i dipseve ( ujedno da mogu odlagati sipku kad radim squat,ohp i slicno ) je dosta za pocetak,kucnu teretanu ?

Nemam mogucnosti sad preko ljeta ici u teretanu i ovo bi ulozio novce jer mi je zao uopce,eventualno ako zaradim uzeti si podesivu klupu,jos 15 kg utega i benc klupu...

Svejedno kad god sam u teretani bio samo sipke i bucice,jedino ce mi nedostajati leg curls masina i sprava za veslanje :(

15 godina
Rast mišića i visina

decki, da li postoji ikoji nacin za podebljati sirinu noge na podrucju ispod lista do gleznja?

14 godina
neaktivan
Cordas kaže...

Što kažete na ovo?

1kg se ne isplati ... jel ima vece kolicine?

edit.. vidim da je 2.25 kg 320 kn na akciji.. to je neisplativo. jos ako je soja, a ne whey, onda se ne isplati. zato sto ironmaxx kosta 250 kn. ista kolicina, a isti sastav :D ....

a myprotein bez okusa 420 kn 5kg... whey.. pa razmislite malo sta se isplati a sta ne ;) 

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.7.2014 14:04 (exer1234).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice