Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.011
|
čitano: 8.150.537
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Rast mišića i visina

Preođe upala nakon dan-dva-tri. Mislim da ti i ovisi o prehrani..

Sa rukama i gornjim dijelom tijela nemam problema sa upalama. Ako i dobijem, to prođe za 1 dan ,ali noge me ubijaju. Npr. odradim nešto za listove, sljedeća 2-3 još uvijek osjećam upalu. Pogotvo kada hodam ili šetam niz stepenice.

http://www.youtube.com/watch?v=Jl_3Yq36fSg&feature=related
15 godina
Rast mišića i visina

Popijte andol :)

[www.tpbg.co.cc] Games Download [www.vertex-hosting.com] Website And Game Hosting
17 godina
Rast mišića i visina

Ne.
http://sportsmedicine.about.com/cs/injuries/a/doms.htm

no masaža pri utrljavanju neke masti može biti malo korisna.
Bol je dobra, znači da se mišići prepravljaju, tj. ako dobijaju

dobrih nutrijenata, postaju snažniji/veći. Meni zna pomoći

naknadno lakše vježbanje mišića sa muskulfiberom, ali

i masaža, topla kupka, sauna, što već povećava prokrvljenost

( i donošenje nutrijenata i odnošenje mliječne kiseline)
su donekle od koristi. No 2-3 dana možeš "istripiti",

poslije te nebi trebalo boljeti kad se mišići priviknu na

novi režim.

13 godina
neaktivan
Re: Rast mišića i visina

da, neki dan je oborena stotka :D
e jbg, to je njegov problem. kolko je visok i tezak?

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.7.2012 20:37 (Striker96).
15 godina
Striker96 kaže...

Možda nećeš vjerovati..

178cm, 118kg..

Ide na hitnu dijetu..

Pomaže mu to što je od uvijek bio aktivan u sportu, prestao je ići u grad(smanjio unos alkohola), sredio prehranu(Uzeo nutricionista(roditelji imaju novaca)), krenuo u teretanu uz osobnog trenera i još ide na baskete..

Njega je zeznulo to što je uzimao kreatin a imao je puno kila.. Umjesto da je prvo išao skinuti kile...

"Impossible is nothing.." "It's on me: To be lighter, fly higher, go further.."
14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Procitao da je najbolji ON 100% whey gold standard protein za dobivanje misicne mase, jeli to istina ?

No, neznam kako ga pripremiti .. Znam da trebam dnevno uzet duplo koliko imam kilograma, rasporedeno u 5-6 obroka, no na koji nacin ga pripremiti ? Sa koliko mlijeka pomijesati ? Jel samo mlijeko dovoljno ?

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.7.2012 23:53 (fakEEE).
13 godina
neaktivan
Top Bugovac kaže...
Striker96 kaže...

Možda nećeš vjerovati..

178cm, 118kg..

Ide na hitnu dijetu..

Pomaže mu to što je od uvijek bio aktivan u sportu, prestao je ići u grad(smanjio unos alkohola), sredio prehranu(Uzeo nutricionista(roditelji imaju novaca)), krenuo u teretanu uz osobnog trenera i još ide na baskete..

Njega je zeznulo to što je uzimao kreatin a imao je puno kila.. Umjesto da je prvo išao skinuti kile...

vjerojatno, meni je danas dosao kreatin i to je bio prvi put u zivotu da sam ga uzeo..

17 godina
Striker96 kaže...
Top Bugovac kaže...

vjerojatno, meni je danas dosao kreatin i to je bio prvi put u zivotu da sam ga uzeo..

Ma dajte ljudi kakve veze kreatin ima sa nabrojanim?
Pa uz pomoć kreatina može samo više kalorija sagorjeti.
Pitaj ti radije njega što papa i kako se kreće ostatak dana.

A i ti striker, prvi put u životu "si uzeo kreatin" manemoj.
Nikad nisi jeo meso?

Aj da ponovimo:
Dakle, što je kreatin? Naše tijelo stvara ovaj spoj prirodnim procesom,

a koristi se za dopremanje energije u naše mišiće.

Proizvodi se u jetrima, gušterači, bubrezima i prenosi se u mišiće tijela kroz krvotok.

Jednom kad dospije u mišiće, pretvara se u fosfokreatin (kreatin fosfat).

Ovaj visoko-energetski metabolit se koristi za regeneraciju osnovnog izvora energije u mišićima, ATP-a (adenosin trifosfat).

Za razliku od steroida ili droga, kreatin je 100% prirodan i ima ga u raznoj hrani;

dakle, nikad se ne može zabraniti na sportskim ili međunarodnim natjecanjima

(osim ako ne zabrane jesti meso).

Mnogo vrsta hrane, naročito haringe, losos, tuna i govedina sadrži kreatin.

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.7.2012 1:25 (overhaul).
15 godina
overhaul kaže...
Striker96 kaže...
Top Bugovac kaže...

...

Znači, mogu mu slobodno reći da uzima kreatin..

A koje su nuspojave kreatina(ako se uzima previše)?

I smije li ga se uzimati (Preko tih prahova i sl. -umjetno) u pubertetu?  

"Impossible is nothing.." "It's on me: To be lighter, fly higher, go further.."
Poruka je uređivana zadnji put pet 20.7.2012 2:00 (Top Bugovac).
17 godina
Top Bugovac kaže...
overhaul kaže...
Striker96 kaže...
Top Bugovac kaže...

...

Znači, mogu mu slobodno reći da uzima kreatin..

A koje su nuspojave kreatina(ako se uzima previše)?

I smije li ga se uzimati (Preko tih prahova i sl. -umjetno) u pubertetu?  

KOliko ja znam nije nikad dokazano nuspojava - jedino što je višak (mislim iznad 15 grama kreatin-monihidrata)
neiskorišten i popiškit će ga. I inače, od njega se osjeti jača žeđ i kasnije se dakako jače i piški. To je mislim
posljedica jače hidratacije mišićnih stanica, više vode cirkulira kroz metabolizam.
Inače evo brzinski gugl:
P: Postoje li neželjeni učinci kreatina?

O: Kreatin je prirodni sastojak mnoge hrane, sa posebno jakom koncentracijom u crvenom mesu i ribi.
Za vrijeme konzumacije kreatina, možete primijetiti pojačano mokrenje,
ali to je uzrokovano unosom povećane doze tekućine s kojom kreatin pijete.
Ako ne pričekate tri ili četiri sata između doza, možete osjetiti nelagodu u želucu (vrlo je gorak)
To se lako rješava raspoređivanjem doza kreatina kroz dan ili prepolavljanjem doza sa jednog na dva dana.

P: Koja je prednost uzimanja kreatina u prašku naspram kapsula ili tableta?

O: Prašak se može apsorbirati putem krvi bolje nego pilula, čiji omot se prvo mora razgraditi.
Također kreatin se uzima u gramima, što znači da bi trebali uzimati 20 jednogramskih
pilula ili 40 tableta dnevno kako bi se napunili. Bez pogovora, prašak je učinkovitiji.

P: Pokušavam izgubiti masno tkivo, trebam li se brinuti zbog kalorija u kreatinu?

O: Ne. Kreatin nema kaloričnu vrijednost.
Napravljeno je čak nekoliko istraživanja o kreatinu kako bi se otkrilo kako i zašto tako dobro djeluje.

Bilo je preko dvadeset dvostruko slijepih studija o kreatinu u posljednjih pet godina

(odnosno, ni istraživači ni ispitanici nisu znali tko što dobiva).

Dokazala su da kreatin povisuje razinu energije što rezultira povećanjem snage,

razine izdržljivosti i brzinu oporavka.

Još jedan iznenađujući pozitivan učinak je također otkriven:

kreatin ubrzava gubitak masti, i izgrađuje nemasnu mišićnu masu. 

Zgodan tekst za mlađe:
http://www.building-body.com/Tinejdzeri-suplementi.html 
(ako ignorirate donje dijelove koji su uglavnom reklama u kojoj sve
živo i neživo izaziva rast mišića i baš je esencijalno i mora se kupiti ;) )

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.7.2012 4:17 (overhaul).
14 godina
neaktivan
fakEEE kaže...

Procitao da je najbolji ON 100% whey gold standard protein za dobivanje misicne mase, jeli to istina ?

No, neznam kako ga pripremiti .. Znam da trebam dnevno uzet duplo koliko imam kilograma, rasporedeno u 5-6 obroka, no na koji nacin ga pripremiti ? Sa koliko mlijeka pomijesati ? Jel samo mlijeko dovoljno ?

Impact Whey je puno jeftiniji a praktički je ista stvar. Doziranje je jednostavno uzmeš jednu mjericu poslje treninga pomjesas s vodom ili mljekom i popiješ za još bolji učinak dodaš još dextrozu i kreatin...

Još bi se samo nadovezao na zadnji post ovo u vezi punjenja kreatina čitao sam da je ta metoda sada odbaćena i uzima se svaki dan ovisno o masi korisnika od 5-10g bez ovih 20g prvih par dana...

Bf3 id: Ask_Taylor
15 godina
Rast mišića i visina

Dali mozda znate koliko grama zobenih pahuljica i mlijeka treba stavit po obroku

[www.tpbg.co.cc] Games Download [www.vertex-hosting.com] Website And Game Hosting
16 godina
neaktivan
Encyanix kaže...

Dali mozda znate koliko grama zobenih pahuljica i mlijeka treba stavit po obroku

Ja stavim cca 100 grama zobenih, bananu i kad dodam mljeko (sve smiksam) skupa bude 0,6 L. Iako mi to bude malo previše za popit odjednom...

Sve mi dobro ide kazem hvala Bogu, oni sto me mrze nista mi ne mogu
Poruka je uređivana zadnji put pet 20.7.2012 13:06 (cuspajz).
14 godina
neaktivan
k1klop kaže...
fakEEE kaže...

Impact Whey je puno jeftiniji a praktički je ista stvar. Doziranje je jednostavno uzmeš jednu mjericu poslje treninga pomjesas s vodom ili mljekom i popiješ za još bolji učinak dodaš još dextrozu i kreatin...

Još bi se samo nadovezao na zadnji post ovo u vezi punjenja kreatina čitao sam da je ta metoda sada odbaćena i uzima se svaki dan ovisno o masi korisnika od 5-10g bez ovih 20g prvih par dana...

E da, bas sam se malo raspitao pa sam nekako odlucio da uzmem whey + dextroza + zobene ( sameljene ) + kreatin monohidrat ..

Pa ak moze neki linkovi koji whey i kreatin da uzmem, a da me jeftino izade ? 

I isto tak, uzimao bih 3x dnevno nakon pravih obroka ( ove *****rije izmedu obroka ne racunam ) pa ak mi mozes rasporedit da me mjesecno izade jedno pakovanje svega ( koliko grama i sl. ) ?

Hvala, ja sam nazalost neznam ...

17 godina
fakEEE kaže...

E da, bas sam se malo raspitao pa sam nekako odlucio da uzmem whey + dextroza + zobene ( sameljene ) + kreatin monohidrat ..

I isto tak, uzimao bih 3x dnevno nakon pravih obroka ( ove *****rije izmedu obroka ne racunam ) pa ak mi mozes rasporedit da me mjesecno izade jedno pakovanje svega ( koliko grama i sl. ) ?

Mislim da sam već pisao; meni se na kraju, nakon x vrsta wheya, najpovoljnijim i sasvim ukusnim pokazao

MyProteinov ImpactWhey bez ikakve arome i aditiva. A kod nas ga se da naći

za oko

100kn/kg.
Kreatin bih ipak preporučio koja god firma, ali ne monohydrate nego radije ethyl esther, jer je taj topiv

u vodi, dok monohydrat pliva. A dosta je gadno kad ostanu mrvice u ustima jer su gorki do krajnjih granica gadljivosti;)
Također, ne treba punjenja i ne navlači baš toliko žeđ i vodu, usput je i

efikasniji pa ga manje treba. Jes nešto skuplji, ali rekoh, manje ga treba pa dođe na isto.
5grama(čajna žličica) uvr glave pri vježbi.
Ima i u kapsulama nekih za koje tvrde da su neki supermoderni, 2000 puta efikasniji, ali nisam nešto primjetio kad sam

probao. I nemojte one sa aromom, jer je unutra malo kreatina a gomila aditiva, i skupo preplaćenog šećera.
Probao, pa znam:) Ako baš drugog nema, monohidrat od recimo Weidera, skroz ok.
Sve skupa tražite ako imate, žnjoru u teretani, ili oglasima.
Ljudi uzimaju u Sloveniji "za osobne potrebe" bez carine gdje je otprilike i do duplo jeftinije.
Dextroza/glukoza=grožđani šećer u DM-u (trauben zucker) kutija oko 9 kn.
Zobene ima svaki dućan (uključujući opet i DM-hafer flocken), recimo pola kile 5-7 kn.

k1klop kaže...

To ti vrijedi za taj osnovni, monohidrat, to punjenje. A i onda imho nije nužno. To se isfuralo, da je tako najbrže do rezultata(jačanja i rasta):
rulja se nakrka time do daske, tim tzv. punjenjem(većinu bace ili razgradnjom u želučanoj kiselini ili kroz mokrenje u wc),

onda je to kao skroz full stoji napunjeno u mišićima, pa kao neznam, tjedan dana onda ne uzimaju i "troše u mišićima" to što su napunili.

Ali i monohidrat se može normalno koristiti, bez tog punjenja (tj. imho razbacivanja) kreatina. Samo jedan savjet,

uzmete si, ako ste uzeli jeftiniji monohidrat, sa njime i žličicu sode bikarbone, manje će ga razgraditi želučani sokovi.
Inače se te fore tako promiješane i prodaju pod tajanstvenim imenom Creatine PH-x. I naravno uzimate još i sa šećerom.
Stoje i priče da nije dobar istovremeno sa glutaminom(jer se kao bore za iste receptore) ni sa mlijekom, pa ni wheyom istodobno.
Ja ga popijem u whey čašici sa žličicom grožđanog u jednom gutljaju, pa poslije "isperem" sa cedevitom,
jer je gorak kao bitter lemon na n-tu potenciju, tako da u ikakvoj većoj čaši ili soku nije za popit:)

14 godina
neaktivan
overhaul kaže...
fakEEE kaže...

Mislim da sam već pisao; meni se na kraju, nakon x vrsta wheya, najpovoljnijim i sasvim ukusnim pokazao

MyProteinov ImpactWhey bez ikakve arome i aditiva. A kod nas ga se da naći

za oko

100kn/kg.
Kreatin bih ipak preporučio koja god firma, ali ne monohydrate nego radije ethyl esther, jer je taj topiv

u vodi, dok monohydrat pliva. A dosta je gadno kad ostanu mrvice u ustima jer su gorki do krajnjih granica gadljivosti;)
Također, ne treba punjenja i ne navlači baš toliko žeđ i vodu, usput je i

efikasniji pa ga manje treba. Jes nešto skuplji, ali rekoh, manje ga treba pa dođe na isto.
5grama(čajna žličica) uvr glave pri vježbi.
Ima i u kapsulama nekih za koje tvrde da su neki supermoderni, 2000 puta efikasniji, ali nisam nešto primjetio kad sam

probao. I nemojte one sa aromom, jer je unutra malo kreatina a gomila aditiva, i skupo preplaćenog šećera.
Probao, pa znam:) Ako baš drugog nema, monohidrat od recimo Weidera, skroz ok.
Sve skupa tražite ako imate, žnjoru u teretani, ili oglasima.
Ljudi uzimaju u Sloveniji "za osobne potrebe" bez carine gdje je otprilike i do duplo jeftinije.
Dextroza/glukoza=grožđani šećer u DM-u (trauben zucker) kutija oko 9 kn.
Zobene ima svaki dućan (uključujući opet i DM-hafer flocken), recimo pola kile 5-7 kn.

Uzet cu onda MyProteinov ImpactWhey + kreatin ethyl esther + trauben zucker / dextrozu iz DMa + zobene ( hafer flocken ) .. 

Nego, kako preporucas da uzmem ?

Koliko grama wheya + koliko grama kreatina + kolko grama glukoze + koliko grama pahuljica ?

S koliko mlijeka ? Da bude jace i ugodnije za nepce, umjesto vode ;) Uzmi u obzir da bih ga uzimao 3x dnevno definitivno, ujutro nakon budenja / prije dorucka , navecer poslije treninga / prije spavanja i nakon rucka ...

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.7.2012 17:36 (fakEEE).
17 godina
fakEEE kaže...

Uzet cu onda MyProteinov ImpactWhey + kreatin ethyl esther + trauben zucker / dextrozu iz DMa + zobene ( hafer flocken ) .. 

Nego, kako preporucas da uzmem ?

Koliko grama wheya + koliko grama kreatina + kolko grama glukoze + koliko grama pahuljica ?

S koliko mlijeka ? Da bude jace i ugodnije za nepce, umjesto vode ;) Uzmi u obzir da bih ga uzimao 3x dnevno definitivno, ujutro nakon budenja / prije dorucka , navecer poslije treninga / prije spavanja i nakon rucka ...

Dobiješ mjerice. Nisam siguran za ovaj myprotein koji se kupuje u bulk vrećama, ali

inače,
-mjerica wheya ti je otprilike 4 jušne žlice. To je za jedan dan kad se vježba 

dovoljno uz normalnu prehranu.
-Kreatin dođe isto sa žličicom, dakle jedna je oko 5 grama i to je to za jedan dan.

-glukoza, a koliko si voliš zasladiti, u biti ona ti je za brzu energiju, dakle neznam,

žlica u soku, i nakon vježbe, u wheyu.
-pahuljice su užina za navečer/ujutro. Koliko ti ih se u danom trenutku jede, to je stvarno individualno:)
Osnovna poanta ti je da sa time nisi tako brzo gladan jer imaju vlakana pa stoga istodobno su i korisne jer poboljšavaju

(barem meni) probavu i dosta dugo organizam ima zabave za izlučivati probavom proteine iz njih.
ja nasipam u malu zdjelicu odoka u posno mlijeko sa kakaom:)

kad jesti: Doručak pahuljice, večera posni sir,
-uz ručak ja jedem samo riblje ulje(omega3) i multimineral/multivitamin tabletu.
-whey mi je u PWM, dakle njega jedem nakon vježbe promiješanog sa glukozom.
-kreatin uzmem oko pola sata prije vježbe(sa zaslađenim sokom da isperem gorak okus),
a za vrijeme pijem dosta vode.

13 godina
neaktivan

jako dobro znam sta je kreatin i koja mu je funkcija, jer da nisam prethodno proucavao i istrazivao o njemu, nebi ga ni uzeo. tako da nema potrebe da me ispravljas kao da neznam nista oko toga i da mislim da su suplementi magicni proizvodi za nabijanje hrpe misica u kratkom roku kao neki. mislim da je i vise nego ocito da sam mislio na to da sam po prvi put u zivotu uzeo kreatin monohidrat ;)

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.7.2012 19:05 (Striker96).
17 godina
Striker96 kaže...

jako dobro znam sta je kreatin i koja mu je funkcija, jer da nisam prethodno proucavao i istrazivao o njemu, nebi ga ni uzeo. tako da nema potrebe da me ispravljas kao da neznam nista oko toga i da mislim da su suplementi magicni proizvodi za nabijanje hrpe misica u kratkom roku kao neki. mislim da je i vise nego ocito da sam mislio na to da sam po prvi put u zivotu uzeo kreatin monohidrat ;)

Bravo za tebe.

15 godina
overhaul kaže...

Dobiješ mjerice. Nisam siguran za ovaj myprotein koji se kupuje u bulk vrećama, ali

inače,
-mjerica wheya ti je otprilike 4 jušne žlice. To je za jedan dan kad se vježba 

dovoljno uz normalnu prehranu.
-Kreatin dođe isto sa žličicom, dakle jedna je oko 5 grama i to je to za jedan dan.

-glukoza, a koliko si voliš zasladiti, u biti ona ti je za brzu energiju, dakle neznam,

žlica u soku, i nakon vježbe, u wheyu.
-pahuljice su užina za navečer/ujutro. Koliko ti ih se u danom trenutku jede, to je stvarno individualno:)
Osnovna poanta ti je da sa time nisi tako brzo gladan jer imaju vlakana pa stoga istodobno su i korisne jer poboljšavaju

(barem meni) probavu i dosta dugo organizam ima zabave za izlučivati probavom proteine iz njih.
ja nasipam u malu zdjelicu odoka u posno mlijeko sa kakaom:)

kad jesti: Doručak pahuljice, večera posni sir,
-uz ručak ja jedem samo riblje ulje(omega3) i multimineral/multivitamin tabletu.
-whey mi je u PWM, dakle njega jedem nakon vježbe promiješanog sa glukozom.
-kreatin uzmem oko pola sata prije vježbe(sa zaslađenim sokom da isperem gorak okus),
a za vrijeme pijem dosta vode.

- treba uzeti oko 50 grama poslje treninga glukoze (pogotovo s kreatinom monohidrat)

- kreatin se ne uzima prije treninga, vec odmah poslje treninga s glukozom (nemojte zaboraviti piti puno vode)

[url=http://profile.xfire.com/igorrasic][img]http://miniprofile.xfire.com/bg/sh/type/2/igorrasic.png[/img][/url]
17 godina
Rasho kaže...

- treba uzeti oko 50 grama poslje treninga glukoze (pogotovo s kreatinom monohidrat)

- kreatin se ne uzima prije treninga, vec odmah poslje treninga s glukozom (nemojte zaboraviti piti puno vode)

Nije kreatin tvar koja nestane iz organizma u roku sekunde
(inače nebi postojao sistem punjenja), tako da ove uobičajene forumske spike prije-poslije su stvar preferiranja.

Ja sam stoga uzeo kutiju, pročitao naputke i radio po receptu proizvođača, koji kaže:
Directions
Take 5g CEE 20 minutes before training with 200ml of water or fruit juice.
Nema ništa lošega ni u tvojoj preporuci, samo ja za svaki slučaj,
prema nekim preporukama, ne miješam kreatin sa Wheyom koji mi je u PWM.

Glukoza je u PWM, pročitaj što sam napisao.

.............................................
Gugl kaže za uzimanje kreatina:
Tijelo ima 3 momenta u toku dana kad mu je afinitet za kreatin najveći:

Ujutro, nakon spavanja – to je vrijeme kad je tijelo u nutritivnom deficitu, a kod takvoga stanja su povišene koncentracije transportnih molekula i enzima koji omogućuju brži ulazak tvari (pa tako i kreatina) u mišić.

45-90 minuta prije treninga je dobro vrijeme za uzimanje kreatina jer ćemo tako iskoristiti povećani protok krvi kroz mišić izazvan treningom. Također, u ovom slučaju kreatin ima efekt sprječavanja lučenja mliječne kiseline!

U prvih 45-90 minuta nakon treninga tijelo je u stanju povećanog afiniteta za nutrijente. Težak trening prazni glikogenske rezerve pa receptori postaju hipersenzitivni za nutrijente, a kreatin nije iznimka.

Unatoč svemu navedenom i svim blagodatima kreatina, određen dio populacije (20%) ne reagira na suplementaciju kreatinom. Obično je to zbog nemogućnosti ulaska kreatina u stanice.
.......................................
Dakle, prije ili poslije ili oboje, nije jedan način pravi drugi krivi.

15 godina
Rast mišića i visina

ma super je to, vec kreatin (monohidrat) se pije s glukozom koja se pije poslje treninga pa se radi toga i kratin uzima nakon treninga jer bolje ulazi u stanice

edit: slobodno mjesaj whey i creatin.. nece se nista dogoditi ;)

edit2: inace ako koristis horse power ili tako nesto, onda uzmes obavezno prije treninga radi snage, ali monohidrat ti nece pomoci u snazi (trenutno)

edit3: malo prije sam vidio da koristis ethyl-ester.. zaboravi na sve sto sam pricao xD

uff koliko editova xD

[url=http://profile.xfire.com/igorrasic][img]http://miniprofile.xfire.com/bg/sh/type/2/igorrasic.png[/img][/url]
Poruka je uređivana zadnji put pet 20.7.2012 23:04 (Rasho).
17 godina
Rasho kaže...

ma super je to, vec kreatin (monohidrat) se pije s glukozom koja se pije poslje treninga pa se radi toga i kratin uzima nakon treninga jer bolje ulazi u stanice

edit: slobodno mjesaj whey i creatin.. nece se nista dogoditi ;)

edit2: inace ako koristis horse power ili tako nesto, onda uzmes obavezno prije treninga radi snage, ali monohidrat ti nece pomoci u snazi (trenutno)

edit3: malo prije sam vidio da koristis ethyl-ester.. zaboravi na sve sto sam pricao xD

uff koliko editova xD

A naravno, uvijek kreatin sa glukozom, bilo prije ili poslije vježbe - a kažem ako je monohidrat, dobro je sa malo sode bikarbone, da ga želučana kiselina ne

provari u kreatiNIn, kad to oni sami pomiješaju, nazovu ga "puferirani" kreatin ili PHx, ili alkaline Creatine... A glukoza obavezno i nakon vježbe u wheyu...
samo u i nakon vježbe ja pijem i L-glutamin(ne radim samo vježbe snage, nego i dugotrajniji kardio na bicu),
pa kažem, kako tu ima raznih mišljenja, nije mi problem malo razdvojiti.

15 godina
protjeran
Rast mišića i visina
Informatičarski haiku: Jebo te, Ne radi, Opet {http://megayoutubeviews.com/register-form.php?r=15961}
17 godina

Zanima me nesto buduci da idem u teretanu svaki drugi dan npr. PON-SRI-PET-NED-UTO CET-SUB...ja bi ubacio HIIT u ove dane kad nejdem.Pa bi radio to na biciklu,mislim radit 1min max onda 2min lagano i tako 5x to ispada 15min treninga.Pa me zanima dal je previse to radit svaki dugi dan,i da napomenem radio bi to odma kad se probudim na prazan zeludac.I dal ce to utjecat na dobivanje misicne mase tj dal cu time izgubit misice koje upravo sada pokusavam dobit?

You got to lose to know how to win
16 godina
R4zOR229 kaže...

Pa me zanima dal je previse to radit svaki dugi dan,i da napomenem radio bi to odma kad se probudim na prazan zeludac.I dal ce to utjecat na dobivanje misicne mase tj dal cu time izgubit misice koje upravo sada pokusavam dobit?

Previše je. Tijelo treba odmora inače se ne može izgraditi. Barem dva dana tjedno trebaš imati dan gdje apsolutno ništa ne radiš. Još bolje tri dana.

Inače, što se tiče gubljenja mišićne mase kroz cardio, što misliš jel ovaj potrči tu i tamo na treningu ili mu je to samo od teretane?

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
14 godina
neaktivan
Bukva kaže...

Previše je. Tijelo treba odmora inače se ne može izgraditi. Barem dva dana tjedno trebaš imati dan gdje apsolutno ništa ne radiš. Još bolje tri dana.

Inače, što se tiče gubljenja mišićne mase kroz cardio, što misliš jel ovaj potrči tu i tamo na treningu ili mu je to samo od teretane?

Zašto se uvijek stavljaju sprinteri tipa A.P ili U.B . Pa svi znamo kakva je njihova rutina. Što sve uzimaju i slično. Nemože se to uspoređivati .

Slažem jelovnike,planove treninga,suplementaciju,uvod u sportsku farmakologiju i sve ostalo vezano uz BB----> cijena ovisi o kompleksnosti pitanja. Za više informacija javite se Privatnom Poruk
17 godina
Bukva kaže...
R4zOR229 kaže...

Pa me zanima dal je previse to radit svaki dugi dan,i da napomenem radio bi to odma kad se probudim na prazan zeludac.I dal ce to utjecat na dobivanje misicne mase tj dal cu time izgubit misice koje upravo sada pokusavam dobit?

Ok hvala a sta mislis opcenito sto se treninga tice to je ok ovak kak mislim radit?

You got to lose to know how to win
14 godina
Rast mišića i visina

Pozz svima! ovako posto su mi treninzi zavrsili trebaju mi preko ljeta neke vjezbice za jacanje tijela:) pa ako moze pomoc koje vjezbice i po koliko minuta na dan? 

Mislio sam 3 puta na tjedan znaci Ponedjeljak,Srijeda,Petak - Svaki dan po 15 minuta (ujutro,popodne,navecer) ili samo da jednom znaci 15 minuta na dan ?
I koje vjezbe da radim? mislio sam sklekovi,trbusnjaci,leznjaci i cucnjevi np. sklekova 50 trbusnjaka 70 leznjaka 25 i cucnjeva 20, ajde pomozite mi bio bi vrlo zahvalan!

Mozda sam malo fulao temu ali nema veze i ovaj ne mislim uzimati nikakve proteine tj. ne uzimam proteine.

Peace!
Poruka je uređivana zadnji put ned 22.7.2012 0:46 (XVII Mini).
15 godina
neaktivan

nemoj radit tocno ogranicenja u minutama koliko da radis, zadaj si broj ponavaljanja i serija i po tome radi

neces sad napravit 50 sklekova i to je to nego radis npr 3-4 x 20-25 sklekova, koliko mozes ista stvar i sa ostalim tim stvarima

sta imas doma od opreme za vjezbanje (sipka za zgibove, uzetezi? )

inace kad vec radis sklekove onda ih radi vise vrsta, pogledaj malo na youtubu, malo mjesaj za podignutim nogama, pa normalno, mos i one spartanske, pa i uske za tripces ugl slozi sebi malo neki program al da nebude svaki put sve monotono nego da bude malo razlike

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice