- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
kod nas tesko da ce biti, mozda nesto malo...ali ces zato moci otici u sloveniju,italiju i kupiti tamo komp jeftinije :=)
Namjena tog kompa? i trebas monitor,tipk,zvucnike i to ili samo kutiju?
Trebam kutiju i periferiju, znači sve.
Zasad nema neku posebnu namjenu. Filmovi i modža koja igrica sad preko ljeta.. Uglavno krećem na faks, pa će mi trebati dobar komp.
A kad kupim u Sloveniji ili Italiji, vrijedi li mi garancija i ovdje? Koliko je to otprilike jeftinije, da ne tražim sad ? Ako nije barem 15-20% jeftinije svejdno mi je.
Ja polako jednu po jednu komponentu tražim sad, jer kad pitam da mi netko složi, svi slože različito..
Krenuo sam od procesora. Čitam sad malo o ovom intel i5 4670k.
Trebam kutiju i periferiju, znači sve.
Zasad nema neku posebnu namjenu. Filmovi i modža koja igrica sad preko ljeta.. Uglavno krećem na faks, pa će mi trebati dobar komp.
A kad kupim u Sloveniji ili Italiji, vrijedi li mi garancija i ovdje? Koliko je to otprilike jeftinije, da ne tražim sad ? Ako nije barem 15-20% jeftinije svejdno mi je.
Ja polako jednu po jednu komponentu tražim sad, jer kad pitam da mi netko složi, svi slože različito..
Krenuo sam od procesora. Čitam sad malo o ovom intel i5 4670k.
pa ne ovdje, vec tamo di si kupio...znaci ako rikne moras tamo voziti,slati...ali nema carine,postarina je jeftinija za slanje itd itd...
Evo npr komp i mislim da nema potrebe nista jače i bolje...Evo za max budzet
Monitor LCD DELL UltraSharp U2312HM
Miš žični SteelSeries Kana Black
Podloga za miša SteelSeries SteelSeries Qck+
Keyboard MICROSOFT SideWinder X4
INTEL Core i5-4670K (3.40GHz,1MB,6MB,84 W,1150)
2kom 4GB 1600MHz DDR3 CL9 DIMM HyperX black Series
MSI GF GTX660Ti OC PE, 2GB DDR5, DX11
WESTERN DIGITAL HDD Desktop Caviar Black (3.5",1TB,64MB,SATA III-600)
DVD RW -RW RAM LG DualLay SATA
Napajanje Seasonic SS-650G, 650W
Zalman Z11+ mid tower case black
12 300 Kn
Za manje love mozes ovako, ssd sa manje garancije, jeftinije kuciste, jeftiniji hdd sa manje garancije, isto dobar monitor samo jeftiniji
LG IPS231P-BN 23" Wide LED Monitor
Miš žični SteelSeries Kana Black
Podloga za miša SteelSeries SteelSeries Qck+
Keyboard MICROSOFT SideWinder X4
INTEL Core i5-4670K (3.40GHz,1MB,6MB,84 W,1150)
2kom 4GB 1600MHz DDR3 CL9 DIMM HyperX black Series
MSI GF GTX660Ti OC PE, 2GB DDR5, DX11
Kingston SSD 120GB V300, 2.5" 7mm, SATA 3 6G, drive only
Seagate ST1000DM003 1TB 64MB 7200 SATA 6Gb/s
DVD RW -RW RAM LG DualLay SATA
Napajanje Seasonic SS-650G, 650W
Zalman Z9+ mid tower case black
11 480 Kn
Ma radije ću onda ja to tu kupiti, nije mi to neka značajna razlika zbog koje bi morao u Sloveniju ili Italiju ako mi crkne neka komponenta.
Hvala na prijedlozima, probat ću ja nešto složit kada se raspitam o svakoj komponenti pa ću postaviti tu da vidim komentar
Nema se potrebe raspitivati kada ti ja slazem
Sve je to kako bi rekli cakum pakum i top komponente ;=)
Vjerujem :) Svejdno ću se ja malo raspitat za svaku komponentu, da se ne zaletim
Pitaj ;=) I javi sta drugi kazu :=)
ako sam sve dobro slozio očekujem i ja nesto da meni kupis :D
Može
Evo saznao sam da je razlika između i5 4670k i i5 4670 samo u tome što ovog s k možeš clockati, a ovaj drugi ne. Pa mislim da mi je bilje onda uzeti i5 4670 jer ne mislim clockati.
pa nije bolje...jer za 2-3godine ako bude trebalo snage, 2klika i imas jači proc
Bolje bi onda bilo ici na i7 ;=) npr sve isto samo ovako:
Intel Core i7 4770 3,4GHz,8MB,LGA 1150
cijena je samo 36kn viša
pa nije bolje...jer za 2-3godine ako bude trebalo snage, 2klika i imas jači proc
Bolje bi onda bilo ici na i7 ;=) npr sve isto samo ovako:
Intel Core i7 4770 3,4GHz,8MB,LGA 1150
cijena je samo 36kn viša
Odlučio sam se ipak za 4670k :) Ti mi preporučaš ASUS Z87-A, po čemu je ta bolja od neke matične od 800kn npr.? Pitam jer neznam stvarno o matičnim ništa osim socketa :)
jaču regulaciju napona ima,a za takav proc treba bolja matična...
npr ovaj i7 gore ne treba nesto posebno i na njega moze ici slabija matična, dok ovaj "ocerski" ipak treba malo bolju i naravno Z čipset
inače ja da sebi slazem taj i5 ja bi isao na Z87-PRO koja je jos bolja ali eto i ona je dovoljna,i nesto minimalno za takav proc ;=)
jaču regulaciju napona ima,a za takav proc treba bolja matična...
npr ovaj i7 gore ne treba nesto posebno i na njega moze ici slabija matična, dok ovaj "ocerski" ipak treba malo bolju
Koja je razlika između ASUS Z87-K, Z87-A i Z87-PRO? I po tebi jesu li bolje ASUS ili Asrock?
pa sada sam ti rekao, razlika je u regulaciji napona...pogledaj oko procesora pa ces i na oko vidjeti razliku ;=)
asus samo jer ima vise garancije
pa sada sam ti rekao, razlika je u regulaciji napona...pogledaj oko procesora pa ces i na oko vidjeti razliku ;=)
asus samo jer ima vise garancije
Koliko vidim meni pašu i Z87-K i Z87-A. Jeli velika razlika?
pa je...daj pogledaj malo bolje slike...jel ima razlike?
http://www.asus.com/websites/global/products/1QXNrXg6jfKetfSK/line.jpg
http://www.asus.com/websites/global/products/P9uezwvooiPKWuqX/line.jpg
Evo za sad sam odabrao tri najbitinije komponente :)
Odlučio sam se za intel 4670k, ASUS Z87-A i MSI GTX 660 (bez Ti, jer sam po iskustvima vidio da nije velika razlika)
p.s tražit ću i savjete za ostale komonente kad se malo odmorim
o Boze ovo ce biti mukotrpno
o Boze ovo ce biti mukotrpno
Zašto? Grafička nije kompatibilna ili?
Ma ne...vec me iritira kada nesto preporučim i onda se za svaku komponentu pita podstopitanja da li je to ok,da li je ovo bolje, koliko ovo bolje koliko ovo losije i tako...ono ispada kao da ja zapravo sam to napisao samo tak bezveze i bez ikakvog razmisljanja i bez ikakvog znanja i iskustva
Hvala ti na preporuci, ali nemogu ja uzet odmah ono što mi netko preporuči.
Za sada je tvoja preporuka odlična, uzet ću tu matični i procesor, jedino sam se odlučio za MSI GTX 660 (bez Ti) pošto nisam toliko zahtjevan i neću vidjeti razliku.
Imam pravo valjda prosurfati i raspitati se još?
Imam pravo valjda prosurfati i raspitati se još?
Imaš, al nemaš pravo ispitivati istu stvar u nekoliko tema, kao što si počeo!
Ovo shvati kao upozorenje prije kartona.
Moze li ova konfiguracija pokrenuti neke novije igre na low ili med? I dali je dostatna za nekog klinca koji voli čaćkati i animirati u 3D-u?((Ja))
ta ploča oob ne podrzava taj procesor i treba ju fleshati...
uzmi Asrock H61M-VG3
Inače radje tu ubaciti 7770 a smanjiti nesto,tipa kučišta...
uzmi Asrock H61M-VG3
Uzeo sam matičnu jer mi treba sto više USB Portova-zadnja 4 su mi malo:Miš,tipkovnica,kamera,externi hard2x,Zvučnici USB,i onda mi ostane slobodno dva naprijed a treba mi barem 3 slobodna
Gle ta matična ne podrzava taj proc, i to je jedina mana, treba flashati a slabo koja trgovina to radi, trebas vidjeti sa trgovinom u kojoj planiras kupiti
Radje uzmi Asrock H61M-VG3 + ovo jer ipak je bolje da komp odma radi nego da ne radi :D
uzmi Asrock H61M-VG3
Uzeo sam matičnu jer mi treba sto više USB Portova-zadnja 4 su mi malo:Miš,tipkovnica,kamera,externi hard2x,Zvučnici USB,i onda mi ostane slobodno dva naprijed a treba mi barem 3 slobodna
Gle ta matična ne podrzava taj proc, i to je jedina mana, treba flashati a slabo koja trgovina to radi, trebas vidjeti sa trgovinom u kojoj planiras kupiti
Radje uzmi Asrock H61M-VG3 + ovo jer ipak je bolje da komp odma radi nego da ne radi :D
Sve ostalo paše? I ocu li moci igrice bez problema na low-med i 3D modelacija+animacija?
igre,sa 7750 da na manjim rezolucijama