Slaganje računala - odabir komponenti izdvojena tema

poruka: 1.569
|
čitano: 656.158
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Slaganje Računala - Odabir Komponenti
13 godina
Slaganje računala - odabir komponenti

Molim preporuku AM3/AM3+ mozda da ploca ima pasivne hladnjake na tranzistorima ? ne zanima me nikakav overclock , jedino sto zelim je nadogradnja 

Current : desireHD S-OFF - unlocked - JellyTime rom | Old : EVO 3D, Nexus , Iphone 4S ,One X, GTi9300,XPERIA S
Poruka je uređivana zadnji put čet 23.5.2013 13:45 (g3arv8).

0 0 hvala 0
13 godina

ima netko preporuku za post iznad ?

Current : desireHD S-OFF - unlocked - JellyTime rom | Old : EVO 3D, Nexus , Iphone 4S ,One X, GTi9300,XPERIA S

0 0 hvala 0
14 godina

a jel imaš am3/am3+ procesor? ako ne onda ne možeš kupiti jer neće pasati u nove matične

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Znam to , hvala na odgovoru no zanima me , treba mi preporuka za kupnju , ici na FM2 , ili na AM3+ . Znaci treba mi preporuka ploce i proca nesto do 1000-1200 kn , da to radi kako spada :D

0 0 hvala 0
14 godina

s tim budžetom ići na fm2. trebat će ti i ddr3 memorija

centro.hr

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.5.2013 16:32 (zuper).
Moj PC  
0 0 hvala 1
12 godina

750K

FM2A75M-DGS ili FM2A75M PRO4

1090/1180kn

0 0 hvala 1
13 godina

Hvala na prijedlozima uzebo bi ovu FM2 FM2A75 PRO4 ( koja je razlika te ploce i sa PRO4 - M ) ? i ovaj proc sto ste obojica preporucili to je u rangu phenoma 925 ili tako nesto ?

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.5.2013 16:42 (g3arv8).

0 0 hvala 0
13 godina
Re: Slaganje računala - odabir komponenti

Nema je, najveća razlika je format mATX-ATX. Ajmo reči da da samo što ima bolji oc potencijal.

edit: mislio sa da pitaš između PRO4 i PRO4-m, sorry na dezinformaciji.

Molim da mi se ne šalju na PM upiti za procjene komponenti i sl. Za preporuku novih/polovnih konfiguracija i komponenti sam uvijek tu ;)
Poruka je uređivana zadnji put pet 24.5.2013 17:22 (zober).
14 godina

pro 4 je opremljenija. ima 5 sata3 priključka, 1 esata, 6 usb 3.0 + 2 usb 2.0, 4 utora za memoriju, hladnjak na naponskoj regulaciji i još nekih sitnica

dgs dgs
pro4 pro4
Poruka je uređivana zadnji put pet 24.5.2013 17:00 (zuper).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

znaci sa M cu ustediti ~ 100 kn , necu pogrijesiti i uzeti cu 750k x4 , hvala puno na pomoci

0 0 hvala 0
13 godina
zober kaže...

Nema je, najveća razlika je format mATX-ATX. Ajmo reči da da samo što ima bolji oc potencijal.

edit: mislio sa da pitaš između PRO4 i PRO4-m, sorry na dezinformaciji.

Da na tu razliku sam i mislio  pro4 i pro4m

13 godina

Pitanje u vezi ram memorije . Odlucio sam se za ovu plocu http://www.asrock.com/mb/AMD/FM2A85X%20Extreme4-M/?cat=Memory , no kada googlam memoriju nasao sam jedino patriot 2gb u centro.hr i to provjeriti raspolozivost, dali je stvarno tako "malen" ram support ili ?

0 0 hvala 0
16 godina
moderator

To je samo lista testiranih memorija, radit će bilo koja tih specifikacija.

Just hating everyone for no reason.
14 godina
neaktivan

Pozdrav..

Imam namjeru kupiti neki kompjuter u linksu (ili drugoj trgovini sam da je u osijeku trgovina) do 5000 kn

Znači monitor, miš, tipkovnica i zvučnici mi ne trebaju.

Kompjuter je namijenjen za igrice tj. gaming

Unaprijed hvala

Ovdje leži, jos je svježi i ne bježi
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Nacin placanja?

0 1 hvala 0
14 godina
neaktivan

Kartice..
al reci mi i za keš koliko bi bilo

Ovdje leži, jos je svježi i ne bježi
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

FRendu treba par komponenti pa ako nije bed da netko složi nešto u ADM-u.

Dakle proc, matična, rami, kućište i napajanje.

Proc bi barem 6 jezgri, rami 4gb, kućište neko socijalno, mislim da tu ne treba pretjerivat, i napajanje mislim da će 500bit da bude siguran.

Eto hvala.

Cifra, što manjaaa :)

Imam Alfu, stavil sam alu felge sad cu sigurno dobit (MUP) ban jer auto nije bio tak zamisljen-Kad igram TDU 2 bude mi rozna crta kad zakocim od tockova-evo ovako kad aimam on se sam unaima-
Moj PC  
0 2 hvala 0
15 godina
neaktivan

Pozdrav , zanima me jel mogu na ovu maticnu plocu GA-M52L-S3 Dual DDRII ugradit 2x2 GB ram-a od 800MHz-a (ja mislin da nemoze brze na ovu maticnu) trenutno iman 2x1Gb od 800 MHz mislio sam kupit jos 2 keksa ali nevjerujem da ova maticna moze imat sva 4 utora popunjena pa sam u dilemi koju memoriju da izaberem http://www.links.hr/?option=katList&id_kategorija=051207&naziv=ddram-2.

I moze li preporuka monitora za ovu graficku koja stoji pod Moj PC, isplativi  neki da bude ulozeno-dobiveno. Trenutno imam 19" al to mi je premalo jer ova grafa moze podnit vecu rezoluciju od 1280x1024 mislim uzet neki da bude rezolucija full HD .
Po cijeni su mi se svidila ova dva pa me zanimaju vasa misljenja 1 , 2
Hvala. 

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.6.2013 20:46 (amazing).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Pa zasto nebi mogla ? Mozes sva 4 utora popunit , u protivnom , zasto bi ih maticna uopce imala , max. 16GB , znaci max. 4GB po utoru! Npr. ja na svojoj Gigabytici imam 6 utora i svi su popunjeni i sve radi OK !

Monitor nek ti neko drugi preporuci , jer ih ne pratim !

Music As A Weapon !!
15 godina
neaktivan

Ok onda , jel sad ova 2 prazna utora tribaju bit popunjeni istim ramovima ?

15 godina

Bitno je da uzmes isti tip memorije , znaci DDR2 i da su barem ista frekvencija , u tvom slucaju 800Mhz ! Nemora biti isti proizvođac !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Pozdrav,

trebao bih na ovu grafulju NVIDIA GTX 680 nadodati proc, MBO, RAM i napajanje...uvijet je da bude intel proc....i nek linkovi budu iz Linksa ako nije problem....ne treba bit high end...bitno da radi jedno s drugim...racunalo ce bit  za obradu videa...i to je to...

Hvala unaprijed.

Bolje je znati malo i temeljito nego mnogo i površno.- I. Kant
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Evo sad išao popunit ostala 2 keksa i pišti matićna kompjuter nece da se upali , maticna ima 4 utora mogu biti popunjena samo 2 i to 1. i 3. isao sam popunit 2. i 4. i ne zeli upalit. Prve 2 su zute boje druge 2 crvene popunjena je jedna od zute i jedna od crvene.

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.6.2013 21:42 (amazing).
12 godina
neaktivan

uzeo sam VTX 7870 2gb-a i sad problem, od utora ima DVI-I Dual Link a meni je monitor na VGA, jel to znači da moram kupit adapter sa DVI-I za VGA ili bilo koji DVI ZA VGA? Pliz pomozite..

...
Poruka je uređivana zadnji put pon 3.6.2013 23:50 (adicar05).

0 0 hvala 0
15 godina

Pa sta nisi s njom dobio adapter ? Uglavnom , uzmes bilo koji DVI na VGA adapter !

Music As A Weapon !!
13 godina
neaktivan
Haf932 kaže...

Pa sta nisi s njom dobio adapter ? Uglavnom , uzmes bilo koji DVI na VGA adapter !

valjda ljudi ocekuju ako kupujes 7870ku da imas monitor koji ima DVI hahah

12 godina
neaktivan
Haf932 kaže...

mersimh kaže...
Haf932 kaže...

valjda ljudi ocekuju ako kupujes 7870ku da imas monitor koji ima DVI hahah

nabavio sam adapter, ali kolko znam to se prije dobivalo s grafom al sad nemaju para očito, tih par $ al nema veze, problem riješen :)

...
12 godina
protjeran

Pozdrav, planiram složit konfu (za 10k-13k kn), pa me zanima jeli bolje čekati 1.7.? Odnosno hoće li biti jeftinije kad uđemo u EU?

Anyone who has never made a mistake has never tried anything new.

0 0 hvala 0
13 godina

kod nas tesko da ce biti, mozda nesto malo...ali ces zato moci otici u sloveniju,italiju i kupiti tamo komp jeftinije :=)

Namjena tog kompa? i trebas monitor,tipk,zvucnike i to ili samo kutiju?

Tomo53nja - Dobio si sve opomene, sada cemo drugacije... Vjeruj necu te zaboraviti ;=)
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Trebam neki 200mm ili 2x120mm i jedan 140mm sve za kućište.

Kućište je (ako je bitno) navedeno u "moj pc"

bilo bi poželjno da su ili bez osvjetljenja ili crveni jer mi je ostalo crveno :)

Mogu neki prijedlozi? Hvala

0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Slaganje Računala - Odabir Komponenti
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice