- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Da jos dodam par stvari,procesor mora biti fx 6100 i imati min 4 gb ram,ploca nemora biti neka najbolja
Ja sam ti gore odgovorio.
Onaj Phenom je bolji od tog fx 6100, stavio sam ti i 4GB RAMa.
EDIT
@zober - stavi mu onda neku ATX ploču, a ne mATX.
Ocu FXa jer trosi manje,manje se grije,bolje se clocka...
Onda ga uzmi pa se poslje lupaj u glavu, FX 4100 i FX 6100 su odroni od proceva i X4 965 je puno bolji izbor.
fx 6100 je nešto bolji od phenoma, ali fx 4100 nije
Bolji je možda za par %, ali je neisplativ i za cijenu njega, ploče i kulera da bi ga oc-ao kupiš i5 3450 i B75 ploču i smiješ mu se u facu.
Pozdrav, nemam velikog iskustva sa sklapanjem konfiguracija i pregledavajuci ovaj forum na kraju dosao do ovoga.Uglavnom bi mi služilo za internet i gaming(BF3,MW3,GTA4).Pa mi recite misljenje
Evo, lijepo se igraj...
Ako ti nije tesko izdvojiti 165kn vise za jos 4GB RAM-a (bilo bi dobro), ako je ostavi i ovako, lako poslije nadogradis RAM...
Odlična kartica...
4 | Uzmi |
---|---|
0 | Traži bolju za te novce |
Može li na matičnu : Gigabyte 990XA-UD3 ići SATA 2 hard disk?
Može li na matičnu : Gigabyte 990XA-UD3 ići SATA 2 hard disk?
Da.
Pozdrav, nemam velikog iskustva sa sklapanjem konfiguracija i pregledavajuci ovaj forum na kraju dosao do ovoga.Uglavnom bi mi služilo za internet i gaming(BF3,MW3,GTA4).Pa mi recite misljenje
Ide to i bolje za 100 kn više s puno jačom i tišom grafičkom i boljim gaming procom:
5755 kn futura it, slaganje i dostava besplatno
Pozz svima, inače znam ponešto o računalima i sastavljanju konfiguracija, ali vjerujem da ste vi iskusniji itd.
Ovako, kupujem novi pc za cca mjesec dana pa imam dvojbu, procesor.. znam da su i5 sandy i ivy bridge zvijeri i sve to stoji, ali.. koštaju.. 800-injak kuna više od phenoma x4 960t, koji se možda i unlocka u x6. ta razlika se može uložiti u kupnju 7950 grafe umjesto 7870 i još mi ostaje pokoja krznena.. pa mi recite.. da li ići na phenoma sa boljom grafom ili čak ssd-om ili na i5 koji je jači. pc će bit namijenjen uglavnom igranju igara (tko bi rekao), ponešto se bavim i programiranjem ali ubiti mi za ništa ne treba jaka procesorska snaga. opet, budući da bi taj phenom išao na am3+ socket, postoji mogućnost nadogradnje ako ovi novi procovi od amda budu nešto. eto to je moja dvojba, nadam se da ćete nešto pametno preporučiti.
ostatak konfe nije problem, znači 8gb rama, wd black 500gb ili 1tb, grafa 7870 ili 7950 ili možda gtx 660 ako izađe uskoro, napajanje xfx 550 (ja mislim da je dovoljno ili se varam?), kućište neko malo bolje i to je više manje to.
u clockanju nemam iskustva ali bih se u to želio upustiti, znači nikakvo obaranje rekorda ali nekakav manji oc da.
svaki savjet je dobrodošao. hvala
EDIT: upravo vidim da je 960t taman nestao iz ponude tako da.. šta sad? 965 be dovoljan?
poslat ću im upit da li su upravo izbacili 960t iz ponude... bivši link (otvori stranicu ali nema proca ni podataka)
EDIT2: evo kolega je pronašao. hvala. da li možda netko zna ima li negdje phenom x6?
Pozz svima, inače znam ponešto o računalima i sastavljanju konfiguracija, ali vjerujem da ste vi iskusniji itd.
Ovako, kupujem novi pc za cca mjesec dana pa imam dvojbu, procesor.. znam da su i5 sandy i ivy bridge zvijeri i sve to stoji, ali.. koštaju.. 800-injak kuna više od phenoma x4 960t, koji se možda i unlocka u x6. ta razlika se može uložiti u kupnju 7950 grafe umjesto 7870 i još mi ostaje pokoja krznena.. pa mi recite.. da li ići na phenoma sa boljom grafom ili čak ssd-om ili na i5 koji je jači. pc će bit namijenjen uglavnom igranju igara (tko bi rekao), ponešto se bavim i programiranjem ali ubiti mi za ništa ne treba jaka procesorska snaga. opet, budući da bi taj phenom išao na am3+ socket, postoji mogućnost nadogradnje ako ovi novi procovi od amda budu nešto. eto to je moja dvojba, nadam se da ćete nešto pametno preporučiti.
ostatak konfe nije problem, znači 8gb rama, wd black 500gb ili 1tb, grafa 7870 ili 7950 ili možda gtx 660 ako izađe uskoro, napajanje xfx 550 (ja mislim da je dovoljno ili se varam?), kućište neko malo bolje i to je više manje to.
u clockanju nemam iskustva ali bih se u to želio upustiti, znači nikakvo obaranje rekorda ali nekakav manji oc da.
svaki savjet je dobrodošao. hvala
EDIT: upravo vidim da je 960t taman nestao iz ponude tako da.. šta sad? 965 be dovoljan?
poslat ću im upit da li su upravo izbacili 960t iz ponude... bivši link (otvori stranicu ali nema proca ni podataka)
Pitaj u adria computers,oni ti imaju tog 960t po cijeni od 929 kn...a ima ga i u telebit
Možete li mi složiti jednu konfigiraciju do 4500 (bez monitora i periferije). Služila bi za gaming u Full HD-u i povremeno gledanje filmova. Jako mi je bitno da je po ljetu tiho i da ne "roglja".
Možete li mi složiti jednu konfigiraciju do 4500 (bez monitora i periferije). Služila bi za gaming u Full HD-u i povremeno gledanje filmova. Jako mi je bitno da je po ljetu tiho i da ne "roglja".
Evo jedna.
Stock cooler od Phenoma i tisina ne idu zajedno..
Stock cooler od Phenoma i tisina ne idu zajedno..
Ako mu je tišina baš toliko bitna, neka uzme malo jeftiniji HDD i stavi drugi cooler.
Opet prozdrav svima
Ovako pošto što mjenjam grafičku i procesor i cooler zanimam me koliko je bitno napajanje za tišinu jer mi je pc dosta bučan.Imam još jedan ventilator naprednjoj strani PC-a ali ne znam koliko je bučan.
Ovako grafička mi je XFX Radeon 5770 i intel core 2 duo E6550 2,33ghz ,a nigdje ne mogu naći koji djelovi PC-a su najbučniji pošto što sam mjenjao već 2 grafičke i nije bilo promjene.
dali mi je potreban hladnjak?
Ako nemaš namjeru clockati procesor, nije ti potreban.
Ako nemaš namjeru clockati procesor, nije ti potreban.
E bok
Vidim da se kužiš u hladnjake pa me zanima da li trebam novi hladnjak za Intel i5 2500k kad ga budem overclockao ili će biti dovoljan stock?
Ako mislis OC-at , kupi neki hladnjak !
E bok
Vidim da se kužiš u hladnjake pa me zanima da li trebam novi hladnjak za Intel i5 2500k kad ga budem overclockao ili će biti dovoljan stock?
Da, ako ga misliš OC-ati uzmi novi hladnjak.
dali je ovo dobro?
1 x Asrock 970 Extreme3 - AMD 970, AMD SB950, ATX Dura Caps,FSB2400
1 x Procesor AMD Athlon II X3 450, socket AM3, BOX , 1.5MB cache
1 x DDR3 4GB (1x4GB) Kingmax, 1333MHz
1 x HDD WD 500GB, 5000AAKX, SATA 3, Buffer 16MB, 7.200 rpm , 8,9 ms
1 x Napajanje XFX Core Edition 80+ 450W PSU - EasyRail technology
1 x Zalman Z9 PLUS mid tower case. 207(W) x 464(H) x 504(D)mm.
1 x Sapphire HD 6770 Vapor-X, 1GB GDDR5 128 bit, 2xDual Link DVI
1 x DVD upisivač Samsung SH-222BB SATA Bulk Black, SATA, DVD-R 22x
3.768,57Kn
ako se mozes protegnut...Dobra maticna sa digi vrm, solidan x3 cpu, ram4gb i jos kasnije jednu plocicu kupis, ok hard, odlicno napajanje, odlican kejs, grafa (koju posjedujem) nejde mi prek 62-63c u igrama poput max payne 3, spec ops the line itd...
EDIT : E NISAM VIDIO nabrzinu sam citao i slagao....pa ekran je uracunat u tu cijenu sry zanemari ovo...