Sklapanje PC konfiguracija zaključana tema

poruka: 38.051
|
čitano: 4.228.976
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: Sklapanje PC konfiguracija
johnnybravocota kaže...

ako si se već odlučio za amd, pričekaj 11. mjesec jer je najavljen izlazak novih piledriver teh. procesora u Q3 (jesen)

Za AMD kod ove konfiguracije sam se odlučio isključivo zbog cijene. Inače preferiram Intelove procesore, no u ovom cijenovnom rangu mu ne vidim konkurenciju kod Intela.

13 godina
neaktivan
johnnybravocota kaže...

ako si se već odlučio za amd, pričekaj 11. mjesec jer je najavljen izlazak novih piledriver teh. procesora u Q3 (jesen)

Ptičica mi je rekla da će taj Piledriver biti isti Apu flop kao i Llano,no vidjet ćemo ništa nije zapisano u kamenu.Mislim da je također vrijeme da se i Amd prebaci na taj tick ne da stalno da visi na 32nm tocku.Znam da su se tek nedavno prebacili na tick tock model no svejedno barem da neki plan ili prototip naprave da pokažu javnosti da i oni mogu 22 nm.

A true man is not how much liquor he can drink,nor how much asses he can whip,a true man is how he takes care of his family and handles himself in crisis.
Poruka je uređivana zadnji put uto 10.7.2012 13:36 (Ikarus01).
14 godina
peterstern9 kaže...
johnnybravocota kaže...

Za AMD kod ove konfiguracije sam se odlučio isključivo zbog cijene. Inače preferiram Intelove procesore, no u ovom cijenovnom rangu mu ne vidim konkurenciju kod Intela.

intel je bolja solucija za gaming i ako nećeš overclockat. evo kako bi bilo da sad kupuješ

13 godina
neaktivan
zuper kaže...
peterstern9 kaže...
johnnybravocota kaže...

intel je bolja solucija za gaming i ako nećeš overclockat. evo kako bi bilo da sad kupuješ

Ovdje je moguć relativno mali overclock, a ipak nije "to-to" kupovati procesore sa zaključanim množiteljem. Bar meni.

14 godina
neaktivan
Sklapanje PC konfiguracija

najavljuju 15-ak posto bolje performanse od sadašnjih bulldozer procesora, pa ti je bezze sad to gledat. ja također cijele dane slažem konfe, al neću niš kupovat dok ne počne akademska godina (10 mjesec). jedina dobra stvar što su to am3+ socket proc, ali bezze ti je oduzimat vrijeme po forumu, kad imaš 3 mjeseca dotad. a za sve igre na max settings, bez oc-a, na 1920x1080p (provjereno mnogo puta) ti je dovoljna 7850, a od nvidie mislim da je 560 ti

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
johnnybravocota kaže...

najavljuju 15-ak posto bolje performanse od sadašnjih bulldozer procesora, pa ti je bezze sad to gledat. ja također cijele dane slažem konfe, al neću niš kupovat dok ne počne akademska godina (10 mjesec). jedina dobra stvar što su to am3+ socket proc, ali bezze ti je oduzimat vrijeme po forumu, kad imaš 3 mjeseca dotad. a za sve igre na max settings, bez oc-a, na 1920x1080p (provjereno mnogo puta) ti je dovoljna 7850, a od nvidie mislim da je 560 ti

Dovoljna ti je gtx 560 za 1080p ultra...

Ma Phenom je najbolji...

13 godina
neaktivan
johnnybravocota kaže...

Nije baš 560 Ti dovoljna za recimo BF3 max settings na HD rezoluciji. Reci ti što hoćeš, ali nije ni 7850 baš neka grafa za "maxed out" na stocku.

Uglavnom, najavljivali su i za Bulldozer procesore isto neki veliki boost, pa smo dobili - eto što.

14 godina
neaktivan
BestOne kaže...
johnnybravocota kaže...

Nije baš 560 Ti dovoljna za recimo BF3 max settings na HD rezoluciji. Reci ti što hoćeš, ali nije ni 7850 baš neka grafa za "maxed out" na stocku.

Uglavnom, najavljivali su i za Bulldozer procesore isto neki veliki boost, pa smo dobili - eto što.

Bulldozer je cisti promasaj,Phenom ga gazi u svakom pogledu,a da ne govorimo o isplativosti...

14 godina
neaktivan

Kako koji procesor. Recimo FX-8120 je za 1.150Kn vrhunska kupnja.

OutlawZ NiGGa, 2Pac R.I.P (Rap is Pac) ||| Music As A Weapon!
Moj PC  
3 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
BestOne kaže...
johnnybravocota kaže...

evo link http://www.anandtech.com/bench/GPU12/398 , mislim da se njima može vjerovat, a za granicu sam gledao 40 fps. i baš tako, puno buke, a niš strašno

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.7.2012 13:45 (johnnybravocota).
13 godina
neaktivan
donator_bubrega kaže...

I kao takav je best-buy od AMD-a, a ne konkurira za nekakvu ravnotežu u svojoj klasi procesora. (Sandy ga gazi u svakom pogledu)

13 godina
neaktivan
donator_bubrega kaže...

Je ali se muči s Thubanom kojeg je trebao zamijeniti.Amd je doslovce prevario kupce obećavajući brda i doline.

Razlog zašto Bulldozer nije uspio: http://www.extremetech.com/computing/100583-analyzing-bulldozers-scaling-single-thread-performance

A true man is not how much liquor he can drink,nor how much asses he can whip,a true man is how he takes care of his family and handles himself in crisis.
Poruka je uređivana zadnji put uto 10.7.2012 13:49 (Ikarus01).
13 godina
neaktivan
johnnybravocota kaže...
BestOne kaže...
johnnybravocota kaže...

evo link http://www.anandtech.com/bench/GPU12/398 , mislim da se njima može vjerovat, a za granicu sam gledao 40 fps. i baš tako, puno buke, a niš strašno

Ne računaš na to što se događa u MP-u, tako da ovo nije reprezentativni rezultat,

13 godina
neaktivan
Ikarus01 kaže...
Master11 kaže...
Ikarus01 kaže...
Tyberius_Prime kaže...

Sta je bolje uzet i5 3450 ili i5 2500k. Jel se 3450 da klokat ili samo ovi sa K u nazivu.

Da se klokat,svi se procesori daju klokat samo nema množitelja.Ograničen si na Bclk,front side bus i napon.Ali znam da 2400 ide stabilno do 3,5.

Ispravak: 2400 ide stabilno do 3.6 GHz, sa bclk 100 MHz, dizanjem bclk-a (barem kod mene) gubis stabilnost; (imao sam bclk 102.8 MHz x36) i rusio mi se uvijek na Prime95, nije se restartalo racunalo, ali su se zato jezgre iskljucivale i Prime95 je izbacivao tipa not passed...(obicno 2 od 4 prestanu raditi na 100%, padnu na 2-3 % opterecenja)... 

Znam da ide do 3.6  Izvor:http://www.legitreviews.com/article/1501/7/

Samo lik je u tome nov i kad nekome preporučam max safe overclock uvijek smanjim za barem 100 do 200 Mhz ako je nov u tome području.

Samo znaj da je 3.6 max sa utilizacijom svih 4 jezgre.Inače može on i do 3.8.

PS:Također vidim da sad sviraš drukčiju muziku prijašnji Mr. overclock je nepotreban kod novih komponenti i ne pruža značajniji boost.Hmmm?{#}.{#}{#}.

PPS:Ako tražiš stabilnost smanjiš HT i digneš NB.Na većini ploča je default oko 2000MHz pa ga digneš ovisno o brzini memorije za 3 puta više.

Npr. vengeance 1600 mhz budući da je to double data rate je ustvari 800 mhz stoga 800x3 i to je 2400.Tako i negdje digneš NB i trebao bi dobiti veću stabilnost.Za bar 100 Mhz više.

Nisam Mr.OC i ne smatram OC potrebnim, nego sam isao vidjeti mogucnosti OC-a, i da moj 2400 jos uvijek stoji na normalnim taktovima (dakle max 3.2 pomocu TB)...
Nije mi potreban OC niti mislim da cu se ikad time baviti...

13 godina
neaktivan
Master11 kaže...

Nisam Mr.OC i ne smatram OC potrebnim, nego sam isao vidjeti mogucnosti OC-a, i da moj 2400 jos uvijek stoji na normalnim taktovima (dakle max 3.2 pomocu TB)...
Nije mi potreban OC niti mislim da cu se ikad time baviti...

Samo sam bio sarkastičan,oprosti no morao sam napomenuti tvoju oc referencu kad si prije bio zadrti anti-clocker.NHF.{#}

Btw krati citate govorim ti iz iskustva u zadnje vrijeme modovi dijele kartone šakom i kapom.

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.7.2012 14:54 (Ikarus01).
13 godina
protjeran
BestOne kaže...

I kao takav je best-buy od AMD-a, a ne konkurira za nekakvu ravnotežu u svojoj klasi procesora. (Sandy ga gazi u svakom pogledu)

Vjecno ista tema, Sandy ga gazi u igrama jer igre koriste 4 jezgre a sandyeve 4 jezgre su jake kao onih 8 u buldia.U konacnosti su podjednaki, 2500K vs FX8120/8150.Imao sam 2500K pa znam sto pricam, evo i kolega Tomic je vrtio i odvrtjeti ce Cinebench 11.5 i Fryebnch pa je sve jasno.

clock2much
14 godina
večina korisnika kupuje komp za igranje i neće overclockat, stoga je i5 bolje rješenje
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

osim šta je ovaj 1.261 kn, a intel 1.661 kn (sa nabave). vrijedi li razlika 400kn?

0 da
9 ne
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

FX8120 imas u Portiu za 1150HRK.Dakle razlika od 500HRK, po meni ne vrijedi.

clock2much

2 0 hvala 0
14 godina
odjavljen

Bager sa 8 jezgri je za 1100 i kusur kuna najbolja kupnja. Samo ako imate dobro napajanje !

Ne pravim se lud, pravim se da nisam !

1 0 hvala 0
14 godina

nema više bagera za 1100-tinjak kn. skočilo je to u portiu

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
da, 1446.07kn
14 godina

ako nekome nije problem dati 400kn više onda neka ide na intel. po meni jednostavno bolji proc.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Vegeta kaže...
BestOne kaže...

Vjecno ista tema, Sandy ga gazi u igrama jer igre koriste 4 jezgre a sandyeve 4 jezgre su jake kao onih 8 u buldia.U konacnosti su podjednaki, 2500K vs FX8120/8150.Imao sam 2500K pa znam sto pricam, evo i kolega Tomic je vrtio i odvrtjeti ce Cinebench 11.5 i Fryebnch pa je sve jasno.

Tko je AMD-u kriv što Sandy ima jače jezgre?

Mislim, čekaj malo, braniš se time da Sandy ima jače jezgre a igre upotrebljavaju samo 4 jezgre koje su kod Buldy-a slabije.

Tko je tome kriv? Sigurno Intel. {#}

Imam i ja AMD-ov procesor, i nije uopće loš, ali ne treba braniti lošije i gotovo.

14 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
msi
14 godina
neaktivan

jel moze bolje za te novce?

netreba jaca graficka

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
sačekaj da ti se javi neko od redovnih sastavljača, daj im cijenu i dućan, a proc, ploču i grafu mislim da možeš ostavit
13 godina

Ovo je trenutna konfa

MBO: AM2+ Asus M4N78
CPU: AMD Athlon II X4 620
RAM: 2GB DDR2 800MHz Transcend
GPU: XFX HD 5770 1GB DDR5
Cooler: Stock
Napajanje: MS ATX 550W Pro P4

Znaci vec san pisa vamo i sastavlja samo je doslo do promjene plana..

Pare sam potrosia na druge stvari.. (Sat, bicikla,.....)

I neman sad nego 500kn

Pa moje je pitanje sta od ovoga kojim redom da mijenjam i u sta da mijenjam :)

[URL=http://www.neobux.com/?r=Kelster][IMG]http://images.neobux.com/imagens/banner9.gif[/IMG][/URL]
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
ivek6 kaže...

jel moze bolje za te novce?

netreba jaca graficka

dobro složeno. ja bi uzeo xfx 450w napajanje i sapphire hd 6850

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice