Evo trebam HTPC konfu do nekih 5000kn, eventualno 6k, Links only. Znači samo kućište bez periferije, nek bude malo, tiho, hladno i mali potrošač. Ići će na 32'' LCD tako da je HDMI izlaz obavezan, služit će ugl. za surfanje, filmove, katkad igre itd. Hvala unaprijed.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Evo trebam HTPC konfu do nekih 5000kn, eventualno 6k, Links only. Znači samo kućište bez periferije, nek bude malo, tiho, hladno i mali potrošač. Ići će na 32'' LCD tako da je HDMI izlaz obavezan, služit će ugl. za surfanje, filmove, katkad igre itd. Hvala unaprijed.
Evo, u 3 slike ti je slozena
i5 quad core CPU hladen super tihim CM hladnjakom, super ploca sa usb3/sata3 (tek sad vidim da je nedostupna, ubaci neku slicnu), 8GB DDR3 1600MHz memorije, 500GB HDD (mozes ti staviti i onaj 750gb recertified ali ja ne bih), mATX kuciste sa predinstaliranim 120MM ventom naprijed te dodatnim 80mm PWM za ispuh (kojem ces smanjiti RPM na minimum u BIOSu), obicna optika, mocno i tiho LC GP3 460W napajanje te pasivno hladena HD7750 koja ima HDMI prikljucak. Sve to za 5050kn. Dosta jeftinije bi prosao u nekom drugom shopu, no ukoliko je links jedina opcija, neces puno bolje od ovoga moci sloziti.
Da li je ovo do 4500kn uredu, da li je napajanje preslabo za amd x6 i hd6870 ili da zamijenim sa Corsair Cx 430W. Mislim igrati na rezoluciji 1600*900, mislim naruciti sutra.
Stavi XFX 450W napajanje.
Da li je ovo do 4500kn uredu, da li je napajanje preslabo za amd x6 i hd6870 ili da zamijenim sa Corsair Cx 430W. Mislim igrati na rezoluciji 1600*900, mislim naruciti sutra.
Stavi XFX 450W napajanje.
Ide li procesor na tu maticnu? Jel moze napajanje OCZ 500W ModXStream Pro
Ide li procesor na tu maticnu? Jel moze napajanje OCZ 500W ModXStream Pro
Procesor je kompatibilan sa maticnom. OCZ ModXStream Pro 500W je cak malo bolje od XFX 450W i k tome je modularno (nepotrebne kablove mozes iscupati da se ne stvara nered u kucistu), pa zato njega uzmi.
Može li mi neko sastaviti konfiguraciju do 3500kn bez monitora, kučišta, cd roma, tipkovnice i miša i zvučnika.... po mogućnosti u hg spotu ili linksu....Hvala unaprijed
Hvala, ali treba mi baš novi kompjutor, nevezano za ovaj postojeći koji mi je više-manje za posao.
protis.hr
Ima li protis servis u Splitu, znaš li možda? I je li cijena za gotovinu, vidim da za gotovinu imaju 10% popust?
Protis prima samo "virman" tj. uplatu preko uplatnice.Osim ako ne dođeš kod njih:)
Ok, a servis u Splitu? Piše da oni nisu servis, već samo proslijeđuju ovlaštenom, je li ovlašteni samo u Zagrebu? Ako jest, treba mi konfiguracija kod nekog drugog koji ima mogućnost servisiranja u Splitu. Hvala
Moze komp za negdje 3500 kn, bez optike i hard diska, znaci samo kuciste.
Po mogucnosti iz ADM-a, kolko sam primjetio tam je najjeftinije.
I molim vas da bude sto tise ako moze.

Moze komp za negdje 3500 kn, bez optike i hard diska, znaci samo kuciste.
Po mogucnosti iz ADM-a, kolko sam primjetio tam je najjeftinije.
I molim vas da bude sto tise ako moze.
Jedan prijedlog... Isplati se protegnuti tih 70 Kn preko budžeta jer tu je vrhunsko kućište...
Složio sam i jednu Intel 1155 opciju; Stock hladnjak je dosta tiši od AMD-ovog, tako da bi bez problema u budžet umjesto ovog Zalmana ušao još jedan modul identičnog RAM-a, ovdje je izbor isključivo na tebi - želiš li rađe duplo više radne memorije ili aftermarket hladnjak.
Evo ekipa ovo danas uzimam, iznimka na slici je hdd, umjesto ovog na slici je Seagate Barracuda 1TB (ne ova 7200 vec ova na testu u bugu) koja ima 200/200 brzine :)
Ok?
Evo ekipa ovo danas uzimam, iznimka na slici je hdd, umjesto ovog na slici je Seagate Barracuda 1TB (ne ova 7200 vec ova na testu u bugu) koja ima 200/200 brzine :)
Ok?
Odlično složeno, uzimaj to.
Ok?
Odlično složeno, uzimaj to.
budem, OC-at proc necu jer nije bas ko SB clocker, ali cu koristit onaj turboboost koji automatski dolazi s procem
gpu cu oc-at, napajanje bi trebalo podnijet jos jednu 7850 kao i proc ?
budem, OC-at proc necu jer nije bas ko SB clocker, ali cu koristit onaj turboboost koji automatski dolazi s procem
Nemoj turboboost koristiti jer daje previše napona uzalud. Lijepo namjestiš postavke, na 4GHz će sigurno ići!
BTW, ovaj seagate barracuda 1tb koji je u bugu (travanj) dobio nagradu nas izbor ima 2 godine gare, a ne jednu sto su mu pisali kao minus! :)
al brzine su fenomenalne (200,1 read/198 write) uz linearan rad 164/162
Trebalo bi svakako podnijeti navedeno, premda bih se ja radije protegnuo za još tih 60Kn i uzeo XFX-a 550 koji doduše nije modularan, ali je jači od ovog OCZ-a, i to fino.
nazvo sam ih i reko da mi ovo stave sa strane, ali tog xfx-a imaju na lageru pa cu valjda uspijet zamijenit, i mislio sam si dal da uzmem 600w ocz-a ili 500w-nog, ali vjerojatno kad ce past cijena na zimu za 7850 cu uzet i jace napajanje onda
jel inace ocz 500w dobro napajanje? vidim da je modularan i da ima sli certifikat pa sam njega stavio
nazvo sam ih i reko da mi ovo stave sa strane, ali tog xfx-a imaju na lageru pa cu valjda uspijet zamijenit, i mislio sam si dal da uzmem 600w ocz-a ili 500w-nog, ali vjerojatno kad ce past cijena na zimu za 7850 cu uzet i jace napajanje onda
jel inace ocz 500w dobro napajanje? vidim da je modularan i da ima sli certifikat pa sam njega stavio
OCZ 500 ModXStream versus XFX Core 550. XFX je nešto efikasniji, ali to nije razlog. Dosta je bolji izbor jer ima samo jedan, ali snažan Single rail na kojem može isporučiti do max 528W, dok ovaj OCZ ima dva raila, tako da kombinirano isporučuje do max 432W. XFX 550 je stoga dosta bolja opcija za kasnije uparivanje grafičkih kartica, a razlika u cijeni nije velika pa se isplati.
Da li je bolje uzeti 3570K i slabiju Z77 Pro 3 ploču pa za tu razliku uzeti Sapphire 7870 ili Z77 Extreme4 i Sapphire 7850. Clocknuo bi procesor do 4Ghz možda bih probao dosegnuti 4,5Ghz, a cooler imam Xigmatek Gaiu.
Da li je bolje uzeti 3570K i slabiju Z77 Pro 3 ploču pa za tu razliku uzeti Sapphire 7870 ili Z77 Extreme4 i Sapphire 7850. Clocknuo bi procesor do 4Ghz možda bih probao dosegnuti 4,5Ghz, a cooler imam Xigmatek Gaiu.
Z77 Pro 3- 4+1 ppd,podržava quad xfire nema sli,1pci 3.0,4 usb 3.0,solid caps,samo 2 sata 3
Z77 Extreme4 - 8+4 ppd,podržava i quad xfire i sli,2 pci 3.0,6 usb 3.0,gold caps,4 sata 3,
obje imaju lucid virtu
po meni Z77 Extreme4 je puno bolja ali budući da nemaš nvidiu i ne tražiš bolestan oc pro3 je za tvoje potrebe sasvim dosta.Iako bi za preko 4.0 bio poželjan 8+4 fazni dizajn.
http://www.asrock.com/mb/compare.asp?SelectedModel=Z77+Extreme4&SelectedModel=Z77+Pro3
tako da bi ja isao na z77 ext4 i 7850 sa dobrim kulerom (dual slot od sapphirea ili msi twin frozr) koja se klokanjem za 200 mhz (920-1000 mhz) prestize 7870 po pitanju performansi.
Uzmi AsRock Z77 Extreme4 i Sapphire HD 7850 2Gb Dual Fan. Graf. karticu ćeš lako naklokati na razinu HD 7870, a AsR. Z77 Extreme4 je dosta bolja ploča od AsR. Z77 Pro3.
Pod Gaiom bi trebao ići do nekih 4.3GHz. Ja ne bi dalje ni pokušavao jer se ne isplati. Bolji primjerci idu do 4.5GHz za 24/7 korištenje.
Usporedba - klik.
Dakle trebalo bi mi gaming raćunalo za 5000kn.Potrebno je da su svi djelovi u istoj trgovini(po mogućnosti ADM ili Protis)
Dakle trebalo bi mi gaming raćunalo za 5000kn.Potrebno je da su svi djelovi u istoj trgovini(po mogućnosti ADM ili Protis)
Treba li ti periferija?
Jel mi može netko preporučiti laptop do maximalno 3 i pol tisuće kuna?
Hvala.
Treba li ti periferija?
Netreba.Dakle samo komponente i kučište.
kakvo je to ?modularno napajanje? ne svhacam taj pojam ...zar nisu sva napajanje ista???