Nezz di bi stavio ovo pitanje
Posto sam noob i ne kuzim se bas u kompove mozete mi objasniti
Sto je nereferentna kartica a sto referentna?
Kakva je razlika izmedu njih?
Nezz di bi stavio ovo pitanje
Posto sam noob i ne kuzim se bas u kompove mozete mi objasniti
Sto je nereferentna kartica a sto referentna?
Kakva je razlika izmedu njih?
Referentne kartice su kartice koje izađu na tržište prije nereferentnih. Nereferentne imaju bolje riješeno hlađenje i najčešće nešto dignute clockove u odnosu na referentne.
Primjer: ref. HD 5670 - klik
neref. HD 5670 - klik
Radile bi, ali 3D TV-i se ne isplate.
Da li bi ova konfiguracija mogla vrtjeti igre na high/medium, 4-5 godina ?
Bi, bez problema.
Samo bi ja stavio AsRock Z77 Pro3 ploču zbog bolje fazne regulacije - klik.
http://www.nabava.net/trazilica.php?tp=0&q=asrock+z77+pro3
Bok ekipa...
Stavio postavio sam pitanje prije nekih 20 stranica al me niko nije doživio...
ugl. dal mi možete složiti konfiguraciju za igranje, photoshop, multimediju...
znaći kanta i monitor( 23" - 24") do 7000 kn...
hvala puno.... pozz
Pozdrav ljudi...evo ja sam ljen i neda mi se pa cu vas pozabavit.
Frendica je dobila gtx 295 dvoglavu zvjer...ostalo nema :)
Po reviewima ta kartica u loadu trosi 430w
http://www.bit-tech.net/hardware/graphics/2009/08/10/gainward-single-pcb-gtx-295-review/1
Dakle neko dosta dobro napajanje joj treba...
Slozite nesto STO JEFTINIJE al da gura ovu karticu...
Pozdrav ljudi...evo ja sam ljen i neda mi se pa cu vas pozabavit.
Frendica je dobila gtx 295 dvoglavu zvjer...ostalo nema :)
Po reviewima ta kartica u loadu trosi 430w
http://www.bit-tech.net/hardware/graphics/2009/08/10/gainward-single-pcb-gtx-295-review/1
Dakle neko dosta dobro napajanje joj treba...
Slozite nesto STO JEFTINIJE al da gura ovu karticu...
Što jeftinije ? Možda GP3 serija 560W. To sistem troši 430W. Inače za nju bi bio jedna GP3 460W dostatan.
Ma to ti je potrosnja cijelog testnog racunala ! Jedan LC GP3 460W bi to drzao !
Et vidis kad citam nabrzaka sve...hvala ljudi
ovako doslo je do promjene budzet je max 4200 kn..trebam samo kuciste bez hard diska i optickog uređaja..hvala..:)
umjesto hladnjaka za procesor cu uzeti neko drugo kuciste..:D
umjesto hladnjaka za procesor cu uzeti neko drugo kuciste..:D
Vjeruj mi ne želiš to učiniti jer Phenomi imaju stvarno preglasan stock hladnjak, znam iz iskustva. Uz to, šteta bi bilo ne clockati Phenoma ako ga već kupuješ, a za to ti treba bolji hladnjak. Ako nemaš namjeru clockati bolje odi na nekakav i5 i bit ćeš i više nego zadovoljan.
imam katanu 3...tako da cu nju iskoristit pa necu kupovat novi hlandjak
Moze jedno komfa za oko 7200kn,sa periferijom :) po mogucnosti iz adm,tamo namjeravam kupiti
Evo, ponajvljam molbu:
Može li savjet za konfiguraciju sa sljedećim karakteristikama:
- da se servis može obaviti u Splitu
- puno mi je važniji monitor, da bude barem 21,5'', 22'' ako može, nego brzina
- zvučnici najelementarniji, zvuk će uglavnom biti sa dobrih slušalica, i dajte da na tipkovnici bude veliki enter/backspace ;)
- da bez problema može pokrenuti Diablo 3 (moj trenutni komp, Radeon 4600, Athlon II X2 245 2,9Ghz, 2GB RAM, star 2 godine, bez problema ga vrti)
- inače će se kompjutor koristiti za igre, filmove i internet, ali tražim baš ono minimum, ako cijena može biti 3000-3500 kn, izvrsno.
- bez OS-a.
Hvala
Evo, ponajvljam molbu:
Može li savjet za konfiguraciju sa sljedećim karakteristikama:
- da se servis može obaviti u Splitu
- puno mi je važniji monitor, da bude barem 21,5'', 22'' ako može, nego brzina
- zvučnici najelementarniji, zvuk će uglavnom biti sa dobrih slušalica, i dajte da na tipkovnici bude veliki enter/backspace ;)
- da bez problema može pokrenuti Diablo 3 (moj trenutni komp, Radeon 4600, Athlon II X2 245 2,9Ghz, 2GB RAM, star 2 godine, bez problema ga vrti)
- inače će se kompjutor koristiti za igre, filmove i internet, ali tražim baš ono minimum, ako cijena može biti 3000-3500 kn, izvrsno.
- bez OS-a.
Hvala
ja bi čak i ostavio proc, malo ga overclockao i dodao još 2gb rama te možda kvalitetnije napajanje.
Hvala, ali treba mi baš novi kompjutor, nevezano za ovaj postojeći koji mi je više-manje za posao.
Hvala, ali treba mi baš novi kompjutor, nevezano za ovaj postojeći koji mi je više-manje za posao.
protis.hr
Ima li protis servis u Splitu, znaš li možda? I je li cijena za gotovinu, vidim da za gotovinu imaju 10% popust?
protis.hr
Ima li protis servis u Splitu, znaš li možda? I je li cijena za gotovinu, vidim da za gotovinu imaju 10% popust?
Protis prima samo "virman" tj. uplatu preko uplatnice.
protis.hr
Protis prima samo "virman" tj. uplatu preko uplatnice.Osim ako ne dođeš kod njih:)
Gaming konfa, bez periferije
Intel/nVidia
8500 kn
hvala :D