Sklapanje PC konfiguracija zaključana tema

poruka: 38.051
|
čitano: 4.221.781
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Re: Sklapanje PC konfiguracija
power_user kaže...
Zeropoint kaže...
power_user kaže...

Treba mi jedan HTPC, što jeftiniji pa sam pokušao nešto složiti(KLIK). Što mislite? Znam da nema diska, ali trenutno su preskupi, a imam jedan koji nije u savršenom stanju(120GB s par bad sectora), ali će poslužiti do padanja cijena.

Kolki ti je buđet?

Pa negdje oko 2000kn, +/-200kn, ali ipak čim jeftinije. Ili ako ima nešto što može pokrenuti i Skyrim na 1080p(na low naravno) može i malo preko, jer ide kod sestre u sobu, a samo to igra.

P.S. obavezno mora biti malo kućište, ako ne micro ITX, barem microATX u čim manjem kućištu.

Evo ovako dva prijedloga, teško da češ moči igrati pristojno čak i na low detaljima Skyrim, zato sam ti sastavio jedan sa grafom , malim kučištem i hardom.

Sa ovom češ konfom moči kako/tako igrat Skyrim.

Složito u Protis trgovini.

Matična

Procesor

Ram

Kučište + napajanje 400 W

Grafička

Hard disk

Optički pogon

cc 2330 kuna

Ovaj drugi prijedlog je Htpc (pogledaj sliku), samo proc (i njegova integrirana grafa), hard i malo kučište,  sa ovom konfom  nečeš se baš naigrati Skyrim.

Složito u portio web shop cijena 2180 kuna, dostava 35 kuna za područje cijele RH.

14 godina
neaktivan
Zeropoint kaže...
power_user kaže...
Zeropoint kaže...
power_user kaže...

Treba mi jedan HTPC, što jeftiniji pa sam pokušao nešto složiti(KLIK). Što mislite? Znam da nema diska, ali trenutno su preskupi, a imam jedan koji nije u savršenom stanju(120GB s par bad sectora), ali će poslužiti do padanja cijena.

Kolki ti je buđet?

Pa negdje oko 2000kn, +/-200kn, ali ipak čim jeftinije. Ili ako ima nešto što može pokrenuti i Skyrim na 1080p(na low naravno) može i malo preko, jer ide kod sestre u sobu, a samo to igra.

P.S. obavezno mora biti malo kućište, ako ne micro ITX, barem microATX u čim manjem kućištu.

Evo ovako dva prijedloga, teško da češ moči igrati pristojno čak i na low detaljima Skyrim, zato sam ti sastavio jedan sa grafom , malim kučištem i hardom.

Sa ovom češ konfom moči kako/tako igrat Skyrim.

Složito u Protis trgovini.

Matična

Procesor

Ram

Kučište + napajanje 400 W

Grafička

Hard disk

Optički pogon

cc 2330 kuna

Ovaj drugi prijedlog je Htpc (pogledaj sliku), samo proc (i njegova integrirana grafa), hard i malo kučište,  sa ovom konfom  nečeš se baš naigrati Skyrim.

Složito u portio web shop cijena 2180 kuna, dostava 35 kuna za područje cijele RH.

Ja bi preporucio Ovu maticnu http://www.protis.hr/products/details/maticna-ploca-msi-760gmp23-fx-am3/48617

i CPU http://www.protis.hr/products/details/procesor-sam3-amd-athlon-ii-x3-450/37849

Sad ako se mozes protegnuti....

http://www.youtube.com/watch?v=DP71Uv40Umk&feature=related
13 godina
neaktivan
zuper kaže...
vranjo kaže...

Da li se može na Zeropointovu konfiguraciju uzeti neki veći hard disk, od 2 ili 3 TB. Ipak se uskoro ukida sloboda interneta pa ću spremiti što me zanima{#}

Također, možda je malo glupo pitanje, ali ima li ova konfiguracija mrežnu karticu već integriranu, možda negdje piše ali nisam neki stručnjak pa ne prepoznajem.

Na sadašnjem kompu sam je morao naknadno kupovati zbog rutera.

možeš ti dodat veći hard, al bude ti to premašilo budget. ako nećeš premašit budžet uzmi 2 hd 6870 ili 2 gtx 560 pa onda veći hard.

matična nema integriranu mrežnu

Nije mi problem premašiti ga, napisao sam već da može i do 11 i nešto ako zatreba.

Uzeo bih najveći hard koji nude, dakle ako sam dobro vidio najveći su 3TB.

Je li ovo dobar izbor?

HDD SATA 3- 3000GB Caviar Green, 64 mb...= 1319kn

Dakle treba dodati tomu i mrežnu karticu, ima li još neki takav detalj koji nedostaje?

14 godina
mousewithgun kaže...

zamolio bih forumase sa iskustvom da mi daju prijedlog konfiguracije za 7000 kn (mogu prebaciti buđet za 500 kn ali ni lipu više) koja bi bila prvenstveno korištena za konstruiranje u solidu i catia cad softwareu te matlabu i sl. softverima za simulaciju. o overclockanju ne zelim uopce razmisljati. ssd ne bih stavljao, a mislim da ce mi hard od 500 GB biti sasvim dovoljan. iako se radi o cad softwareu kupio bih klasičnu grafičku karticu. Grafičku karticu bih uzeo od radeona i to je uvjet (loša iskustva s nvidiom). od kučista bih volio da ima prednji ventilator ostalo me ne zanima. od matične očekujem da ima usb 3.0, i efi (mada bi preživio i bez njega). mrežne i zvučne kartice ne trebam.dvd pogon treba biti dobrog omjera pouzdanosti i cijene, bez potencijalnih "kerefeka". količina ddr-a 8GB ako se moze nagurati vise samo dajte. jednom kupljen procesor ne namjeravam mijenjati i treba biti iz redova INTELA (neki jači?), a grafičku za 2 do 3 godine eventualno (u najoptimističnijem slučaju bih složio crossfire )

ssd i nvidia cuda bi ti jako puno pomogle, i ako mogu u tu cijenu, zašto ne. govorit da nećeš tu grafu zbog loša iskustva sa radeon ili nvidia je bezveze, jer se svaka serija razlikuje i danas su grafičke kvalitetne. uz to imaš i 2-3 godine garancije, tako da si miran. ali ako nećeš nvidia, uzmi hd 6950

ovo je složeno u protis.hr

14 godina
vranjo kaže...
zuper kaže...
vranjo kaže...

Nije mi problem premašiti ga, napisao sam već da može i do 11 i nešto ako zatreba.

Uzeo bih najveći hard koji nude, dakle ako sam dobro vidio najveći su 3TB.

Je li ovo dobar izbor?

HDD SATA 3- 3000GB Caviar Green, 64 mb...= 1319kn

Dakle treba dodati tomu i mrežnu karticu, ima li još neki takav detalj koji nedostaje?

možeš uzet. a windowse stavi na ssd

14 godina
neaktivan
Sklapanje PC konfiguracija

je li to fractal design 3000 bolje od zalman z9 plus?

Xc
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

a koju bi uzeo nvidiu s cudom?

13 godina
neaktivan

sad sam vidio da na popisu pise nvidia, ispričavam se.hvala

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.2.2012 21:33 (mousewithgun).
14 godina
MrXleader kaže...

je li to fractal design 3000 bolje od zalman z9 plus?

meni se više sviđa {#} i uz to ima 3 ugrađena ventilatora

13 godina
neaktivan

Da li ta trgovina portio uopće sastavlja dijelove ili bi to trebali sami? Sad sam primjetio da su webshop bez poslovnice.

Ako je tako, molim neku sličnu konfiguraciju iz linksa ili protisa jer su mi te trgovine u blizini.

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.2.2012 22:59 (vranjo).
16 godina
neaktivan
vranjo kaže...

Da li ta trgovina portio uopće sastavlja dijelove ili bi to trebali sami? Sad sam primjetio da su webshop bez poslovnice.

Ako je tako, molim neku sličnu konfiguraciju iz linksa ili protisa jer su mi te trgovine u blizini.

Evo iz protisa sve osim hladnjaka za procesor, njega sam stavio iz linksa.

Matična - Asrock Z68 extrem3 gen3

Procesor - Intel i5 2500k

Ram - 2 x 4 gb Corsair Vengeance low profil

SSD - OCZ agility 60 gb

HDD - WD Caviar Green 3 TB

Napajanje - OCZ ModXStream Pro 600W

Kučište - Corsair Carbide Series 400R

Grafička - 2x Gigabyte 6950 OC u cf

Hladnjak za procesor  - Coolermaster Hyper 612s

Sve zajedno za 10250 kuna.

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.2.2012 23:49 (Zeropoint).
13 godina
neaktivan
Zeropoint kaže...
vranjo kaže...

Evo iz protisa sve osim hladnjaka za procesor, njega sam stavio iz linksa.

Matična - Asrock Z68 extrem3 gen3

Procesor - Intel i5 2500k

Ram - 2 x 4 gb Corsair Vengeance low profil

SSD - OCZ agility 60 gb

HDD - WD Caviar Green 3 TB

Napajanje - OCZ ModXStream Pro 600W

Kučište - Corsair Carbide Series 400R

Grafička - 2x Gigabyte 6950 OC u cf

Hladnjak za procesor  - Coolermaster Hyper 612s

Sve zajedno za 10250 kuna.

Je li u redu tražiti da mi sastave komp sa hladnjakom koji nije kupljen kod njih?

Eh, sad vidim da pod uslugom sastavljanja računala piše da ne stavljaju i hladnjak, znači da bi valjda trebao dodatno platiti da i njega umetnu{#}

http://www.protis.hr/products/index/usluge/331

Poruka je uređivana zadnji put čet 16.2.2012 11:21 (vranjo).
14 godina
neaktivan
vranjo kaže...

Evo ja isto tražim konfiguraciju od cca 10 000kn (samo za kutiju, bez monitora i periferije), tako da mi ovo od Zeropointa dobro dođe.

Molim ako još netko ima kakav prijedlog ili neku dopunu, može i po 11 tisuća i nešto ako je potreban neki bolji dio.

Kupujem u linksu ili protisu.

Evo, sastavih nešto, 1Tb HDD manje, nešto "lošije" kučište, ali zato duplo veći SSD, te dvije odlične grafulje.

Pošalji im mail za narudžbu, navedi adresu i čekaj da makina stigne na vrata složena.

EDIT: nisam stavio optiku jer ne znam jel je imaš, pa samo to još dodaj.

ADM ADM
heilige
13 godina
neaktivan

pozdrav :) novi sam na forumu :P dobio sam 2 računala sasvim razvaljenja i ja trebam napravit 1 koje ce radit {#} razumijem se u to malo, ali da budem siguran bi li mi tko od vas mogao reči neki savjet kako šta gdje kuda :P ako treba stavit cu i slike :) zahvaljujem

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
njool kaže...

pozdrav :) novi sam na forumu :P dobio sam 2 računala sasvim razvaljenja i ja trebam napravit 1 koje ce radit {#} razumijem se u to malo, ali da budem siguran bi li mi tko od vas mogao reči neki savjet kako šta gdje kuda :P ako treba stavit cu i slike :) zahvaljujem

Napisi komponente oba racunala.

Ofc.
13 godina
neaktivan

jedan je ima matičnu soltek sl 85drv5, a drugi PM9MS. soltek sl 85drv5 nema ništa na matičnoj dok PM9MS ima samo procesor.

16 godina
neaktivan
vranjo kaže...

Je li u redu tražiti da mi sastave komp sa hladnjakom koji nije kupljen kod njih?

Eh, sad vidim da pod uslugom sastavljanja računala piše da ne stavljaju i hladnjak, znači da bi valjda trebao dodatno platiti da i njega umetnu{#}

Ovako slažem se sa Xash, najbolje od svega bi bilo uzet onda u adm-u , besplatna dostava i još je u roku 24 h +/- par sati za područje cijele RH. Regaš se kod njih pošalješ zahtjev za tu konfu, odrediš način plačanja i čekaš ili možeš direktno ići kod njiih po komp(ako si iz Zagreba). Ako si uzeo sve kod njih sastavljanje je besplatno.

Evo mog prijedloga iz adm-a (pogledaj sliku), tražio si što veči hdd za podatke stavio sam največi što imaju 2.5 TB, zatim moje mišljenje je ako je konfa za 10 k da bi ipak treba uzet bolje kučište pa sam ti i stavio Coolermaster 690 II lite , u cjenu je i uključen hladanjak za procesor i optički pogon.

Poruka je uređivana zadnji put čet 16.2.2012 15:00 (Zeropoint).
14 godina
vranjo kaže...
Zeropoint kaže...
vranjo kaže...

evo jedna u adm-u. hd 7950, jača od gtx 580, overclockom dostiže 7970, odlično kučište i hladnjak

14 godina
neaktivan

narode nestalo HD 6850 Cyclone {#} tako da tko je ugrabio je ugrabio mislim da ih vise nece biti u trgovinama novih

Xc
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Narode naručen i5 2500k+ xfx 6950 2gb 650watno napajanje 8gr rama monitor matična i wirlees kartica {#}

14 godina
neaktivan

http://www.nabava.net/graficke-kartice__150/msi-graficka-kartica-nvidia-geforce-gtx-550-1gb-ddr5__1208851

Može komentar na ovu grafu?nasao sam je jakooo povoljno,mogu li igrati sve igre na high?

14 godina
neaktivan
nbafan kaže...

http://www.nabava.net/graficke-kartice__150/msi-graficka-kartica-nvidia-geforce-gtx-550-1gb-ddr5__1208851

Može komentar na ovu grafu?nasao sam je jakooo povoljno,mogu li igrati sve igre na high?

Ne sve, na primjer BF3/Metro2033/Crysis2...

Koliko je to povoljno? Ako je 750-800Kn onda uzmi, ako je više ne uzimati ni pod točkom razno.

14 godina
neaktivan

koja od ove dvije konfe do 5k.. vrijedi li dat dodatnih 500k za ovu skuplju??

[IMG]http://i56.tinypic.com/2dhchao.png[/IMG]
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
zuper kaže...

evo jedna u adm-u. hd 7950, jača od gtx 580, overclockom dostiže 7970, odlično kučište i hladnjak

Baš sam razmišljo kad sam mu stavljo 2x 6950 koje cjenom premašuju cijenu jedne hd 7950, i mislim da je u takvom slučaju (za ulaganje u budučnost konfe bez mjenjanja cijele konfe ) bolje uzeti hd 7950 koja današnje igre tjera bez ikakvog problema (i sigurno će par godina ). Nakon tih par godina lako se ubaci još jedna hd 7950 i opet si miran. Pogotovo na ovoj platformi (z68 i soket 1155) za koju nakon par mjesec izlazi nova serija procesora (stime ne mislim da će snaga ovog i5 2500k opasti nakon izlaska nove serije, jos će on par godina gurat). Znaći po meni ova solucija sa dobrom matičnom (soket 1155) i jednom hd 7950 (ali samo u onom slučaju ako je čovjeku u planu izdvojiti više od 3 500 kuna samo za grafički sustav) puno bolja od bilo kakvog sli/cf sustava. Još če nam biti bolje kad dođu grafe iz nvidia tabora da malo se te cijene stabiliziraju.

Poruka je uređivana zadnji put čet 16.2.2012 17:58 (Zeropoint).
13 godina
neaktivan
MrXleader kaže...

narode nestalo HD 6850 Cyclone {#} tako da tko je ugrabio je ugrabio mislim da ih vise nece biti u trgovinama novih

Zasto nece novih bit?

Poruka je uređivana zadnji put čet 16.2.2012 18:00 (TeškiPajzl).
16 godina
neaktivan
Saint96 kaže...

Ova prva konfa ti neče ni raditi, taj procesor  na tu matičnu ne bude išao. I da isplati se dati 500 kuna više za onu drugu konfu.

14 godina
neaktivan
Caesar et Brutus kaže...
nbafan kaže...

Koliko je to povoljno? Ako je 750-800Kn onda uzmi, ako je više ne uzimati ni pod točkom razno.

600 kn povoljno {#}

14 godina
neaktivan

fala... i to nisam ja radio :DD 

[IMG]http://i56.tinypic.com/2dhchao.png[/IMG]
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Saint96 kaže...

Nemoj to uzimati, pogle kaj sam ti složio:

Procesor s1155 Intel Core i5 2500K

Hladnjak za procesor Thermaltake Contac 16

MSI Z68S-G43-G3,s1155 SATA3

Memorija DDR3 1333MHz 4GB Transcend JetRAM

HDD SATA III 500 GB WD Caviar Blue

XFX HD6950 800M 1GB DDR5 DualFan

Optički uređaj Samsung SH-222AB SATA Bulk Crni

Napajanje 480W Xilence RedWing Edition

Kučšte MS Industrial bez napajanja Gemini

5.518,66Kn, Protis

Moja preporuka! 

nbafan kaže...
Caesar et Brutus kaže...
nbafan kaže...

600 kn povoljno {#}

Uzimaj bez daljnjega.

14 godina
neaktivan
TeškiPajzl kaže...
MrXleader kaže...

Zasto nece novih bit?

prestaju se proizvoditi izlaskom HD 7770 kartice

Xc
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice