Sklapanje PC konfiguracija - iznad 1300 EUR izdvojena tema

poruka: 9.390
|
čitano: 2.637.485
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Sklapanje PC konfiguracija - iznad 10.000 kn

Poštovanje,

ima li tko kakvih primjedbi, osvrta, savjeta i sl. na ovo računalo?

Cijena 11.500 kn za cash&carry - trenutno.

Namjena: 50% igranje, 30% editiranje videa, 15% ps ai id i sl., 5% internet i office

1 x ASUS SABERTOOTH Z77, 1155, Intel® Z77, 4xDDR3 max 1866

1 x Procesor Intel Core i5-3570K 3.4GHz,Socket 1155, box

2 x DDR3 16GB (2x8GB) Patriot Viper3, 1600MHz

1 x Sapphire HD 7970, 3GB GDDR5 384bit Vapor-X Edition, 28nm

1 x Kingston SSD 120GB HyperX, 2.5", SATA 3 6G, R/W:555/510 MB/s

1 x HDD Seagate 3TB, Serial ATA III, 7200 rpm, Barracuda 7200, 64MB

1 x Napajanje SEASONIC 760W, SS-760KM, 80+ Gold, aktivni PFC

1 x CoolerMaster SILENCIO 650, MIDI, čitač kartica, Dual Boot, crno

Nije pretjerano hitno, ovisi kad se vratim s mora, 12. ili 19. kolovoza ga idem kupiti, ali da vidim 

što ćete napisati možda nešto konstruktivno ispadne na kraju pa malo promijenim konfiguraciju.

Iako će Vam se možda činiti drugačije ne vidim svrhu davanja 500kn za i7 no zato i postavih upit.

Primarna stvar mi je pouzdanost računala, možda proc dignem na 4GHz radi reda no overclock mi nije primaran.

Lp,

Šarplaninac 

0 2 hvala 0
13 godina

pa imas ispred jedan konp za tebe :D sam si uzmes veci disk i vise memorije ;=)

3570k ipak moras malo bolje ocati da gura tu grafu kako treba...a i ocanje zahtjeva dobar hladnjak...

Poruka je uređivana zadnji put pet 12.7.2013 0:30 (FakeDeath).
Moj PC  
0 2 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: Sklapanje PC konfiguracija - iznad 10.000 kn

nekak mi amd bas i nije opcija ako misliš na ovog ispod mene odmah

(koliko znam amd nikako da napravi jak "matematički koprocesor" koji je u rangu s intelom)

ne kažem da je fx8 8350 loš procesor no ....

misliš da će 3570k na 4 biti bottle neck za ovu grafu (uzmem ja 7950 ili 7870 ako vi smatrate da je dovoljna)

misliš da ipak uzmem i7 (nije problem u tih 400-500 kn razlike ako stvarno ima potrebe za njim)

s hladnjakom se ne zamaram previše  (u igri je ili hipo 212 ili nokat d14, vjerojatno potonje)

no glavno da si nesto napisao pa ce se još javiti ljudi koji ce i na tvoj post replayat

pa budemo vidjeli što će ispast na kraju

Poruka je uređivana zadnji put pet 12.7.2013 7:51 (Šarplaninac).
13 godina

Onda lijepo kada dodjes sa mora, gledaj nesto ovako ;=)

Procesor Intel Core i5 4670K + GRID 2

Hladnjak Noctua NH-D14, 120mm, 6 heatpipe, Intel/AMD

Gigabyte GA-Z87X-UD3H,1150

2kom Corsair 1X8GB DDR3 1600 Low Pr

KINGSTON HyperX 3K Solid State Drive 2.5" SATA III-600 120 GB

HDD, 3TB, 7200rpm, SATA III

Gigabyte GTX 760//GTX 770 ako imas love

Napajanje Seasonic SS-650G, 650W

Kućište Fractal Design Define R4 Black Pearl

cc 11200kn//12200kn

*Silencio nema sta traziti kraj kvalitetnijeg Define-a

*Takodjer, kada vec imas para, ides na novi socket i novi haswell

*Ako ides na 770, proc ces morati dici bar na 4,5Ghz, sto sa ovom pločom i hladnjakom ne bu nikakav problem, inače mislim da ti je 760 sasvim dosta

Eto, imas sada neku podlogu da vidis sta i kako, ako jos sta treba, javi se dan-dva prije nego ides u kupnju pa jos sve provjerimo i rezimiramo :=)

Poruka je uređivana zadnji put pet 12.7.2013 8:24 (FakeDeath).
Moj PC  
3 0 hvala 1
14 godina

11527 kn, futura-it

Moj PC  
1 1 hvala 0
12 godina
neaktivan

ovaj patriot je bolja memorija od ovog corsaira (naravno možemo krenut u priču da sve memorijske pločice proizvodi lokalni tajvanski ribar u slobodno vrijeme pa ih dila samsungu, nanii i ko je još treći zaboravih, a onda ovi dilaju dalje patriotu, corsairu, gskillu, kingstonu i tak to)

koliko se sjecam usporedaba 7970 je bolja od gtx 770 (bandwith, memorija, zagrijavanje, potrošnja a i u benchu su tu negdje cca 10 posto na strani 7970)

da vidio sam tog seasonica onu M verziju no trenutno kad sam vukao podatke nisu imali nego ovog jačeg ali to je to  - 400 kn (znam da mi je 650 dovoljna)

taj fractal mi je totalna kanta nije da izgled stavljam ispred funkcije ali znaš kak se kaže, o ukusima se ne isplati raspravljati a Silencio nije toliko loš, nije to onaj stari 550 koji je bio totalna koma, pregledao sam jedno 20 videa o njemu u pravilu sigurna 8 na skali od 1-10

nemam ja para nego mi treba novi stroj pa da sam miran slijedeće 4 godine (nenamjenski kredit 15.000kn + kta, podrazumijeva se da će ovaj to vraćat malo po malo mjesečno kroz rad na njemu inače ne bi ni platio 15.000 za njega, tak da računam da je za 2 god. vračena lova za njega, on je samo jedna postaja u procesu ima i drugih troškova)

slažem se ako se gleda dugoročno na 4 god da je hasan logičnija investicija, no ne čini mi se da je baš nešto pretjerano bolji a nije da je bršljan neka stara krama (op. a. nisam pregledavao usporedbe detaljno; a i ne dopada mi se to okretanje intela objedinjavanju svega u procesoru sa novijim izdanjima procesora, da mi se kupuje laptop i da ga trebam onda bih ga i kupio, ne treba mi laptop kao desktop na stolu, hoću da je proc proc, grafička grafička a northbridge i southbridge  sjever i jug sa svojim namjenama i procesima; uopće mi se ni ne razmišlja što će biti u budućnosti (broadwell će vjerojatno imati i monitor i ram na sebi); više nemaju kaj zmisliti s ovom tehnologijom pa sad samo sve više trpaju na jedan čip, kao japanski kanister - velik kao kutija cigareta a stane 20 litara u njega)

no nije problem dat 600kn više za hasana i 1550 matičnu ako se još netko složi s tobom

lp,

:-)

Poruka je uređivana zadnji put pet 12.7.2013 14:55 (Šarplaninac).
12 godina
protjeran
Šarplaninac kaže...

ovaj patriot je bolja memorija od ovog corsaira (naravno možemo krenut u priču da sve memorijske pločice proizvodi lokalni tajvanski ribar u slobodno vrijeme pa ih dila samsungu, nanii i ko je još treći zaboravih, a onda ovi dilaju dalje patriotu, corsairu, gskillu, kingstonu i tak to)

koliko se sjecam usporedaba 7970 je bolja od gtx 770 (bandwith, memorija, zagrijavanje, potrošnja a i u benchu su tu negdje cca 10 posto na strani 7970)

da vidio sam tog seasonica onu M verziju no trenutno kad sam vukao podatke nisu imali nego ovog jačeg ali to je to  - 400 kn (znam da mi je 650 dovoljna)

taj fractal mi je totalna kanta nije da izgled stavljam ispred funkcije ali znaš kak se kaže, o ukusima se ne isplati raspravljati a Silencio nije toliko loš, nije to onaj stari 550 koji je bio totalna koma, pregledao sam jedno 20 videa o njemu u pravilu sigurna 8 na skali od 1-10

nemam ja para nego mi treba novi stroj pa da sam miran slijedeće 4 godine (nenamjenski kredit 15.000kn + kta, podrazumijeva se da će ovaj to vraćat malo po malo mjesečno kroz rad na njemu inače ne bi ni platio 15.000 za njega, tak da računam da je za 2 god. vračena lova za njega, on je samo jedna postaja u procesu ima i drugih troškova)

slažem se ako se gleda dugoročno na 4 god da je hasan logičnija investicija, no ne čini mi se da je baš nešto pretjerano bolji a nije da je bršljan neka stara krama (op. a. nisam pregledavao usporedbe detaljno; a i ne dopada mi se to okretanje intela objedinjavanju svega u procesoru sa novijim izdanjima procesora, da mi se kupuje laptop i da ga trebam onda bih ga i kupio, ne treba mi laptop kao desktop na stolu, hoću da je proc proc, grafička grafička a northbridge i southbridge  sjever i jug sa svojim namjenama i procesima; uopće mi se ni ne razmišlja što će biti u budućnosti (broadwell će vjerojatno imati i monitor i ram na sebi); više nemaju kaj zmisliti s ovom tehnologijom pa sad samo sve više trpaju na jedan čip, kao japanski kanister - velik kao kutija cigareta a stane 20 litara u njega)

no nije problem dat 600kn više za hasana i 1550 matičnu ako se još netko složi s tobom

lp,

:-)

^ O Bože, al si natoljao gluposti ovdje...

1. RAM je RAM , obadva navedena su brandovi....

2. 770 (nerefentna) je 5-7% brža od Ghz radeona i najeftiniji model TF Gaming ed ide preko 1,300 Mhz , o cijeni od ravno 3 soma da ne govorim

3. Fractal nije KANTA

Pogledaj kakio je kolega Zober složio konfu, a ove pokušaje cinizma neću ni kometirat - samo ovo {#}

12 godina
protjeran
PER4K kaže...

-cpu:Intel procesor Core i7 4770K, 3.5GHz
-nvidia grafička kartica:GTX 770 lightning 
-matična ploča: MSI z87 gd65 gaming

-vodeno hlađenje: Intel RTS2011LC Water Cooler
-memorija:Corsair Dominator PLATINUM 16GB (2x8GB) DDR3 PC3-15000C9 1866MHz Dual Channel Kit with DHX Pro Connector

-solid state disk:Samsung 250GB SSD 840 SATA 6Gb/s Desktop

-tvrdi disk: Seagate Desktop Solid State Hybrid Drives 1TB
-optički uređaj:LG..  
-kućište: Phantom 630 - NZXT
-napajanje: AX760i Digital ATX Power Supply — 760 Watt 80 PLUS® Platinum Certified Fully-Modular PSU

Super složeno - ja bih zamjenio lightningicu za TF G ed (radi uštetde 500 - 600 kn), čuknio TOBIŠU 2 gb i  MOŽDA makao vodeno....

13 godina
FakeDeath kaže...

Onda lijepo kada dodjes sa mora, gledaj nesto ovako ;=)

Procesor Intel Core i5 4670K + GRID 2

Hladnjak Noctua NH-D14, 120mm, 6 heatpipe, Intel/AMD

Gigabyte GA-Z87X-UD3H,1150

2kom Corsair 1X8GB DDR3 1600 Low Pr

KINGSTON HyperX 3K Solid State Drive 2.5" SATA III-600 120 GB

HDD, 3TB, 7200rpm, SATA III

Gigabyte GTX 760//GTX 770 ako imas love

Napajanje Seasonic SS-650G, 650W

Kućište Fractal Design Define R4 Black Pearl

cc 11200kn//12200kn

*Silencio nema sta traziti kraj kvalitetnijeg Define-a

*Takodjer, kada vec imas para, ides na novi socket i novi haswell

*Ako ides na 770, proc ces morati dici bar na 4,5Ghz, sto sa ovom pločom i hladnjakom ne bu nikakav problem, inače mislim da ti je 760 sasvim dosta

Eto, imas sada neku podlogu da vidis sta i kako, ako jos sta treba, javi se dan-dva prije nego ides u kupnju pa jos sve provjerimo i rezimiramo :=)

Super složeno {#}

12 godina
neaktivan
Bigus Dikus kaže...:-)

2. 770 (nerefentna) je 5-7% brža od Ghz radeona i najeftiniji model TF Gaming ed ide preko 1,300 Mhz , o cijeni od ravno 3 soma da ne govorim

3. Fractal nije KANTA

Pogledaj kakio je kolega Zober složio konfu, a ove pokušaje cinizma neću ni kometirat - samo ovo {#}

ja sam natoljao to što sam natoljao

1. onda odi u dućan i kupi samsungovu memoriju ili od nanie (oni tiskaju pločice za sve potonje)

2. onda pola interneta mulja

3. zanemario si  ključnu riječ - "mi"  (objašnjenje: meni je kanta), isto kao što je vjerojatno tebi nešto kanta što nekom drugome nije

zahvaljujem na naknadnom postu i smjernici na neku drugu grafičku

lp

Poruka je uređivana zadnji put sub 13.7.2013 20:48 (Šarplaninac).
13 godina

Moze malo objasnjenje zasto patriot je toliko bolji brand od npr corsaira?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

izgleda ovdje ljudi često previde ključne riječi

u ovom slučaju "ovaj" od "ovog"

nisam nigdje spomenuo da je patriot kao brand bolji od corsaira

i kvaliteta branda se ne odnosi samo na pojedini proizvod tog branda nego na percipiranje potencijalnog kupca o tom brandu

mislim da malo skrećemo  s onoga što želim 

point je u tome da vi nešto predložite 

ja na kraju uzmem ono što se najviše puta ponavlja i usporedim detaljno

od toga sastavim konfiguraciju i svi zadovoljni

vi koji ste nekome pomogli i ja koji je prihvativši vaše smjernice i sugestije sastavio kvalitetan stroj

Poruka je uređivana zadnji put sub 13.7.2013 20:58 (Šarplaninac).
13 godina

post gore koji si editirao pod 1. si napisao "onda ne znas sto je brand" tako nesto... meni gore si napisao da je taj patriot bolji od ovog corsaira...

mene sada zanima, sto je tocno,ako cemo biti konkretni, bolje kod patriot vipera u odnosu na corsair vengeance?

i što se to tocno odnosi, da mi ne znamo sto je brand, jer po tvojem brand je samo patriot, zasto?

Poruka je uređivana zadnji put sub 13.7.2013 20:58 (FakeDeath).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

nisam nigdje spomenuo da je meni samo patriot brand

pročitaj post poslan u 20:50

hv

Poruka je uređivana zadnji put sub 13.7.2013 21:01 (Šarplaninac).
13 godina

a sada ključno pitanje, zasto si ti zapravo dosao na ovaj forum po "savjete" i onda na sve imas kontra odgovor i nista ne prihvacas od savjeta?

vidim da dovoljno i sam znas...pa mi bas to nije jasno :S

Edit: pročitao sam ja i post poslan u u 20:40 kojeg si nakon mojeg pitanja editirao da bi rekao to sto si rekao ;=) Sorry ali prebrz sam pa sve pročitam :D

Poruka je uređivana zadnji put sub 13.7.2013 21:02 (FakeDeath).
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

zato jer nitko nezna sve

nemam kontra odgovore

i nigdje nisam spomenuo da ne prihvaćam savjete

sasvim dobro sam pogledao kako tvoj prijedlog tako i druge

moje pravo je da neki savjet ili prijedlog prihvatim ili odbijem

Poruka je uređivana zadnji put sub 13.7.2013 21:07 (Šarplaninac).
12 godina
neaktivan
FakeDeath kaže...

Edit: pročitao sam ja i post poslan u u 20:40 kojeg si nakon mojeg pitanja editirao da bi rekao to sto si rekao ;=) Sorry ali prebrz sam pa sve pročitam :D

da ali sam shvatio da mi se ne ulazi u teoretiziranje o brandingu

Poruka je uređivana zadnji put sub 13.7.2013 21:07 (Šarplaninac).
13 godina

A moje pravo je valjda da kazem, nemas potrebe biti ovdje i uopce traziti savjete...jer mi ti ne mozemo pomoci...znas i sam dovoljno...i mozes ti i bez pametnih postova na ovom forumu sastaviti sam sebi racunalo ;=)

toliko....

lp

Moj PC  
3 0 hvala 0
13 godina
Šarplaninac kaže...
Bigus Dikus kaže...:-)

3. Fractal nije KANTA

ja sam natoljao to što sam natoljao

1. onda odi u dućan i kupi samsungovu memoriju ili od nanie (oni tiskaju pločice za sve potonje)

2. onda pola interneta mulja

3. zanemario si  ključnu riječ - "mi"  (objašnjenje: meni je kanta), isto kao što je vjerojatno tebi nešto kanta što nekom drugome nije

zahvaljujem na naknadnom postu i smjernici na neku drugu grafičku

lp

Nije ti ukazao na ništa što ne stoji.......

Corsair i Patriot su odlični brandovi memorija...Nebitno koju uzeo, nećeš pogriješiti... nereferentni 770 je full of win naspram Ghz radeona udri .... Zašto ti je FRACTAL kanta ako smijem znat ?

Poruka je uređivana zadnji put sub 13.7.2013 21:13 (DarthMarkus).
14 godina

Šar poslušaj Fakea jer nije u krivu, ubaci ti koju god memoriju želiš, tvoj je PC u pitanju ali ne pričaj nam da je Patriot bolji od Corsa bez pokrića.{#}

iclock2much

5 0 hvala 0
13 godina

^Zanimljivo kako smo svi osjetljivi kad se Corsair dirne :-)

Moj PC  
2 1 hvala 0
12 godina
neaktivan

a i kad si već zapeo o mojem neprihvaćanju savjeta

mislim da se ovaj model patriota jednostavno nemože uspoređivati s ovim modelom Corsaira koji si ti predložio

iz vrlo jednostavnog razloga jer si ti predložio bazni model sa low profile hlađenjem

jer vrlo dobro znaš da montiranje DH-14 gotovo nikad ne dozvoljava umetanje memorije

(bila ona corsair ili patriot) sa high profilom modelom hlađenja 

zato sam i naveo u replayu na post prijedloga konfe da ću za cpu cooler vidjeti koja mi je opcija

a i negdje na ovom forumu imaš upit o Patriotu ili Corsairu ili ako želiš o Corsairu ili Patriotu

a i neki testovi pokazuju da je ovaj Patriot sasvim solidna memorija

12 godina
neaktivan

Corsair i Patriot su odlični brandovi memorija...Nebitno koju uzeo, nećeš pogriješiti... nereferentni 770 je full of win naspram Ghz radeona udri .... Zašto ti je FRACTAL kanta ako smijem znat ?

a) slažem se

b) uvjerili ste me za 770

c) ovaj fractal mi je kanta (naveo sam da se o ukusima ne isplati raspravljati)

nisam nigdje naveo da FRACTAL proizvodi loša kućišta

14 godina

ma reci samo da ti je viper ljepši.

a i neznam kako ćeš ga nabaviti jer izgleda da je dostupan samo u hg spotu. i to ako

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
zuper kaže...

ma reci samo da ti je viper ljepši.

eto , 

u pravu si; lol

još ćeš me i nagovoriti da odustanem od tvog prijedloga za Seasonica i kupim corsairovo napajanje

samo zato da imam Corsairovu naljepnicu na napajanju  

Poruka je uređivana zadnji put sub 13.7.2013 21:46 (Šarplaninac).
14 godina
neaktivan

Molio bi misljenja za ovu konfu ,malo prelazi 10 000 kn

Kuciste: Coolermaster storm stryker

Maticna: Asus V formula Z

Procesor: AMD FX 8350

Grafa: Saphire Hd 7850 2gb oc

Napajanje: Corsair 1200w, AX series ,modularno

Ram: 4x8 gb corsair vengeance heat 1600mhz,10.10.10.27

Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
neaktivan
Majestic Ik kaže...

Uzasno! Štedio si baš na krivim stvarima, a uzeo preskupo kućište i napajanje. Ako te zanima mogu ti složiti neku konfu, samo reci do koje cifre i sa ili bez monitora.

14 godina
neaktivan
peterstern9 kaže...
Majestic Ik kaže...

Uzasno! Štedio si baš na krivim stvarima, a uzeo preskupo kućište i napajanje. Ako te zanima mogu ti složiti neku konfu, samo reci do koje cifre i sa ili bez monitora.

Kuciste i procesor moraju biti ti koji jesu ,ali moze prijedlog za ostale komponente bez monitora,do recimo 10 300 kn

Poruka je uređivana zadnji put uto 16.7.2013 23:54 (Majestic Ik).
13 godina
neaktivan

Mislio sam najviše na procesor, to je velika greška imat taj procesor, na toliko skup kompjuter se stavlja Intel procesor, no dobro ako baš tako želiš:

procesor, matična, kućište i rami onda ostaju isti
napajanje ako želiš vrhunsko onda ti je ovo i više nego odlično što god budeš imao u računalu ubuduće: http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_150&products_id=7461
grafička: http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_4_84_229&products_id=12608
znači ostaje sve isto, jedino sam za razliku u cijeni napajanja dodao puno bolju grafičku.

14 godina
neaktivan
peterstern9 kaže...

Mislio sam najviše na procesor, to je velika greška imat taj procesor, na toliko skup kompjuter se stavlja Intel procesor, no dobro ako baš tako želiš:

procesor, matična, kućište i rami onda ostaju isti
napajanje ako želiš vrhunsko onda ti je ovo i više nego odlično što god budeš imao u računalu ubuduće: http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_150&products_id=7461
grafička: http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_4_84_229&products_id=12608
znači ostaje sve isto, jedino sam za razliku u cijeni napajanja dodao puno bolju grafičku.

Da grafa odlicna ,ali mislio sam jace napajanje radi moguceg ubacivanja jos jedne grafe u buducnosti ,sad sam u dilemi hehe

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice