da ušparam i da se stavi bolji monitor umjesto. to napajanje može isporučiti 300w, a cijela tvoja konfa će trošiti oko 200w max.
ako želiš, možeš uzeti kvalitetniji fortron ili corsair cx430
da ušparam i da se stavi bolji monitor umjesto. to napajanje može isporučiti 300w, a cijela tvoja konfa će trošiti oko 200w max.
Pozdrav. Prijatelj slaže komp do 4500kn, pa me zanima jel mu bolje uzet 8gb ram i lošiju matičnu ili 4gb ram i bolju matičnu?
Hvala
Edit: komp izgleda ovako
zavisi o kojoj matičnoj se radi i koji procesor bi išao gore
Edit: nikako ti ne treba takva matična, moze se to bolje...
npr
Ukupno: 4464,05 kn
zavisi o kojoj matičnoj se radi i koji procesor bi išao gore
Edit: nikako ti ne treba takva matična, moze se to bolje...
Možeš onda složit neš do 4500 u futuri namjena gaming hvala
Edit: Ak moze intel procesir
Evo gore sam ti složio...kasnije dodaš još 4gb rama i super
a možeš čak i 1tb wd blue uzeti ako ima jos love ;)
Evo gore sam ti složio...kasnije dodaš još 4gb rama i super
Ok, hvala. Frend bi to trebo uzet unutar 2/3 tjedna
Edit: mislim da mu je i 500gb previse
unutra 2 tjedna 99% ne bu više nekih stvari :D ali imaš sada primjer kako to treba izgledati, pa tako sam narucis i vidis s njima sto imaju a sto ne...nešto što nema naci ce ti najbolju zamjenu sigurno ;)
A Intel solucija? Bolji procesor, malo lošija matična, manja potrošnja=dulji vijek napajanja...
CPU: Intel i3-4130
Matična: Asus H81M-E
Grafička: MSI GTX750Ti TwinFrozr
Tvrdi disk: Toshiba DT01ACA100 1TB
Kućište: Zalman ZAL-ZM-T1 PLUS
Napajanje: Chicony Active 350W
Monitor: DELL Professional P2414H
UKUPNO: 4672,04 kn
Pozdrav,
slazem komp za vrtit kalkulacije i povremeno nesto odigrat.
Za pocetak sa starog kompa skidam,
opticki uredaj,
hdd,
gtx660 Ti.
Limit mi je 5000kn za nove stvari( gotovina).
Slozio sam nesto ovako
i7 4771
msi z87 g43 gaming
Kingston ddr3 HX Predator 2400mhz 8gb
Zalman z3 white
Corsair vs 650w
Ja bi ovako, sa boljim hladnjakom, dovoljnom pločom, više memorije i kvalitetnijim napajanjem jer taj VS je krš
Ukupno: 4958,14 kn
Pozdrav! Imam jedno (meni) važno pitanje.
E ovako, novo računalo ili nadogradnja starog, što je bolje? Osobno mislim da se kupovina novog računala bolje isplati (samo komponente) ali ne i ako je moj buđet svega 1500kn (možda bi se moglo nažmikati i do 2500kn, ipak je kriza). Kako bi mi mogli točno reći isplati li se ili ne, ovo je moj komp (stavit ću i indeks zadovoljstva rada sa sustavom windows "IZR"):
MBO: Gigabyte GA-EP35-DS3
RAM: Kingston 2 x 1GB DDR2 (1033MHz) (IZR=5,5)
Grafa: Palit Gts 250 (1GB, 256 Bit, GDDR3) (IZR=6,9)
Disk: 320 GB, 5400 RPM (neznam marku) (IZR=5,9)
Proc: Intel Core2Duo E4600 (2.4GHz) (IZR=5,9)
Eto, ako sam fulao temu, molim bez ljutnje, i ako treba, neka admin slobodno premjesti temu...
Unaprijed hvala na čitanju i trudu.
a koja bi bila namjena računala...jer ovo je jako loše što imaš...
te koje napajanje imaš? taj hdd je SATA ili IDE?
namjena je uglavnom za igranje, ali to nisu neke zvjerske igre već Minecraft, World of Tanks, ponekad BF: Bad Company 2... računalo je bilo super, dok godine nisu napravile svoje, sad već broji petu godinu (još kojih 3 mjeseca do 5 god. starosti), HDD je SATA, napajanje je Corsair TX650 (znam, prejako je, nema veze, čini mi se da njega i grafu netreba mjenjat)
Pozdrav, di se može pitat za procjenu komponenti?
namjena je uglavnom za igranje, ali to nisu neke zvjerske igre već Minecraft, World of Tanks, ponekad BF: Bad Company 2... računalo je bilo super, dok godine nisu napravile svoje, sad već broji petu godinu (još kojih 3 mjeseca do 5 god. starosti), HDD je SATA, napajanje je Corsair TX650 (znam, prejako je, nema veze, čini mi se da njega i grafu netreba mjenjat)
1 x Intel Pentium G3420 Soc 1150
1 x Kingston DDR3 HyperX B,1600MHz,CL9, 4GB
1 x MSI H81M-E33 S1150 mATX Retail
1 x Zalman ZM-T4, USB3.0, micro atx
1 x Western Digital HDD, 1TB, 7200rpm, Caviar Blue
1 x Grafička kartica Asus HD7770 1Gb DDR5
2479,68 kn
hvala, ali mislim da ću ipak nadogradit staro, a naveo si neke stvari koje netrebam: Kučište i Grafu
U BiH su ti drugačije cijene nego u HR. Preporučio bih ti kupovinu preko pik.ba ( mickey, perop,pcworldbl, icomputers - prodavači na dobrom glasu). Najjeftinije bi prošo kad bi se provozo do Srbije i tamo kupio PC (ovisno kolko ti je daleko). Također možes prelistat ovu temu i pogledat konfe kao smjernice i poslat PP na piku gore navedenim prodavačima da ti ti komponente naruče ( oni kupuju iz srbije i preprodaju)
Evo ja sam nabrzaka sastavio jednu konfu iz jedne pik.ba radnje (mickey84)
http://mickey84.pik.ba/artikal/11941363/amd-fx-8320-black-edition-vishera-8x3-5-4-0ghz-16mb-cache-novo/
http://mickey84.pik.ba/artikal/9883387/gigabyte-990xa-ud3-am3-maticna-ploca-novo/
http://mickey84.pik.ba/artikal/11955988/seagate-1000gb-sata-3-6gb-s/
http://mickey84.pik.ba/artikal/11955966/akcija-msi-radeon-7850-oc-1gb-ddr5-256bit-dx11-novo/
http://mickey84.pik.ba/artikal/11955699/raidmax-super-viper-black/
http://mickey84.pik.ba/artikal/7142261/corsair-vengeance-1x8gb-1600mhz/
+ napojna neka (preloš izbor u ovoj radnji) Sve ukupno oko 1150KM ( 4500kuna) + trebaš još kupit napojnu i kasnije neki solidan cpu cooler. Uštedu bi mogo napravit kupovinom jeftinije matične ( ušteda od 30KM ili 110kuna).
AMD FX proc ti je bolji uloženo/dobiveno kod video obrade a ovisno od igre i gejminga. Konfiguracija bi se naravno mogla puno bolje složit ali ovako nešto trebaš očekivat u BiH za te novce. Izbor komponenata je veoma limitiran te je stoga teško kupit sve komponente u 1 radnji ili postići najbolji price/performace ratio.
Sve radi kao urica ;)
- Ti si sumnjao da neće radit kao urica?
- Daj popuni Moj PC rubriku, da vidimo o kojim komponentama se ovdje radi.
Sve radi kao urica ;)
- Ti si sumnjao da neće radit kao urica?
- Daj popuni Moj PC rubriku, da vidimo o kojim komponentama se ovdje radi.
Krećem ;)
Bok ljudi evo prvi put pisem na forumu jer me jako zanimaju vaša razmišljanja i iskustva sa komponentama koje sam odabrao.
Ovako znaci pošto nemam dovoljno para odlucio sam se za kupovanje prvo neophodnih djelova pa onda ostalo.
Kučište, napajanje i hdd imam od sadašnjeg kompa tako da bi uzeo slijedeće:
MBO - GIGABYTE G1.Sniper A88X
PROC - AMD A10 x4 7850k
RAMI - G.SKILL 2x4 GB RipjawsX Series 2133MHz
SSD - SAMSUNG 840 EVO
procitao sam dosta dobrog vezano za proc bas ono sta meni treba pošto se ne igram previše igre al tu i tamo odigram, a u budućnosti i tako namjeravam uzet neku dobru grafu.
Eto to je to slušam vas :D
taj procesor možda ima svijetlu budućnost, al je debelo overpriced kod nas. a8 5600k/6600k, a10 5800k su best buy kod fm2. i matična (iako je odlična) je preskupa za tu platformu.
mislim, ako trenutno ne misliš nešto jače igrati, u taj budžet ti bez problema stane i5 koji je puno jači od navedenih
Može konfiguracija do 3700 kn, namjena gaming..monitor, tipkovnicu i mis ne trebam..
Planiram kupiti u Futuri..
- Ukupno: 3735,29 kn za gotovinu, FuturaIT, imaš besplatno slaganje i dostavu.
1 x Intel Core i3-4130 Soc 1150
1 x MSI H87M-E33,1150,D3,S3,U3,DVI,HDMI,mATX
1 x Sapphire R7 265, 2GB GDDR5, 2xDVI, DP, HDMI
1 x Toshiba 1TB,7200rpm, 32MB HDD
1 x Optički uređaj LG GH24NS SATA Bulk Crni 24x
1 x MS DRAGON gaming kućište bez napajanja
1 x XFX Pro 450W, 80+
1 x Memorija Kingston DDR3 4GB 1600MHz, SR
3708,71 kn
Pozdrav svima, posebno ovima koji imaju živaca konstantno odgovarati na ista pitanja, svaka vam čast : )
Pogledao sam zadnjih 10-ak stranica i mislim da sam otprilike stekao dojam što prolazi u ovom cjenovnom
rangu, ali svejedno, volim znati što više o stvarima kad ih kupujem, pogotovo jer toliko dugo nisam kupovao
pc za gaming. Čitao sam zadnji Bug (grafičke), pregledavo po netu preporuke procesora i onda mi je to sve
malo napravilo kaos jer vidim da ne mogu napraviti selekciju sam, previše varijabli xD
Uglavnom, treba mi pc za gaming. Nisam posebno zahtjevan zapravo, ali ove godine mi izlazi jedna igra koju
bi svakako volio zavrtiti na nekim ok postavkama, da ne moram baš patiti. Project CARS je igra, ako vam treba referenca.
Ljudi koji ostavljaju buildove na jutubu, uglavnom to vrte na i5 procesorima, pa meni svaka konfiguracija koju slažem s time probije
budget debelo, pa eto.
Budžet mi je između 3800 i 4400, kupit ću gdje god vi smatrate da je najpovoljnije, a plaćanje će najvjerojatnije biti kombinacija
gotovine i rata. Ne treba mi disk veći od 500 gb recimo, i volio bih da imam makar 8 giga rama....ne treba mi nikakva periferija.
Hvala svima unaprijed : )
Ukupno: 4296,28 kn
Futura IT, besplatno slaganje i dostava. Na rate ti je cijena nešto viša, pa skombiniraj kako ti odgovara. Ako treba spustiti cijenu, uzmeš malo slabiju grafu