Savjeti o nadogradnji računala izdvojena tema

poruka: 25.160
|
čitano: 4.542.096
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Savjeti o nadogradnji računala

Ispod 150e Biostar b650 M-Silver.Oko 180e MSI mag Mortar/Tomahawk b650 wifi obje su dobre ili ASUS ROG Strix B650-A Gaming WIFI. 

12 godina
It'sMe932 kaže...
fila2208 kaže...
Boris grozni kaže...
It'sMe932 kaže...

Koju ploču do 180€ odabrati za 7800X3D? Ne treba mi wifi.

Izbjegavaj Asrock, trenutno najvise kod njih maaaasovno krepava zadnja gen procesora, uzmi nesto s 5 godina garancije

Slažem se, za njega je najviše rečeno da gore procovi, ali 180 je nezahvalan bbudget kad za 50e više se može dobit puno bolja ploča.

Gledao sam ploče do 150€ i povisio buđet na 180€. Uvijek ima nešto bolje i tako mogu u nedogled. Tražim samo ploču koja je pouzdana i može držati 7800X3D i buduće nadogradnje 3D procesora.

https://www.nabava.net/maticne-ploce/asus-tuf-gaming-b650-plus-wifi-maticna-ploca-cijena-socket-am5-amd-b650-amd-b650e-4x-ddr5-584433341

https://www.nabava.net/maticne-ploce/asus-tuf-gaming-b650-e-wifi-maticna-ploca-cijena-socket-am5-amd-b650-4x-ddr5-588238751

ako možeš još malo preko 180€

https://www.nabava.net/maticne-ploce/msi-mag-b650-tomahawk-wifi-maticna-ploca-cijena-socket-1700-socket-am5-amd-b650-4x-ddr5-502424531

https://www.nabava.net/maticne-ploce/asus-tuf-gaming-b850-plus-wifi-maticna-ploca-cijena-socket-am5-4x-ddr5-atx-matx-683890391

17 godina
It'sMe932 kaže...
 Gledao sam ploče do 150€ i povisio buđet na 180€. Uvijek ima nešto bolje i tako mogu u nedogled. Tražim samo ploču koja je pouzdana i može držati 7800X3D i buduće nadogradnje 3D procesora.

sa 7800x3d nikakvih problema a uvjerljivo najbolja ploča u tom segmentu...110e

Proizvod | SuperNet d.o.o.

15 godina
It'sMe932 kaže...
fila2208 kaže...
Boris grozni kaže...
It'sMe932 kaže...

Koju ploču do 180€ odabrati za 7800X3D? Ne treba mi wifi.

Izbjegavaj Asrock, trenutno najvise kod njih maaaasovno krepava zadnja gen procesora, uzmi nesto s 5 godina garancije

Slažem se, za njega je najviše rečeno da gore procovi, ali 180 je nezahvalan bbudget kad za 50e više se može dobit puno bolja ploča.

Ne pričamo da ideš na 800e sa 150, poanta je da je to rang m ploča ili b650, no velim za 50e koje uštediš šta 2x puta ne odeš na kavu, uzmeš za 200-230eura kakav asus s kojim si mirniji.

ja sam preskočio asrock iz straha radi tog gorenja, a 220 asus je bio entry i mogu reć da je ploča odlična čvrsta i ima masu opcija funckija.

Ni meni ne treba wifi nisam ni instalirao driver realno, ali sam isto gledao tako 180, i onda otišao na tuf.

Vidi si onda gigbyte b850 ide ispod 200.

samo da tih 50e te kasnije ne košta upgrade,a nećeš ju moć prodat.

Kompa probaj ignoriraj autora, pomaže.
9 godina
Savjeti o nadogradnji računala

Hvala svima na savjetima, odabrat ću nešto od ovoga što ste linkali.

Poruka je uređivana zadnji put ned 14.9.2025 11:11 (It'sMe932).

0 0 hvala 0
17 godina

Ja imam loše iskustvo sa Asusom i kompatibilnosti sa ramom pa sam ga prodao//b650 tuf plus wifi i uzeo duplo jeftinijeg Asroka, sa kojim nisam imao problema nikakvih, no eto netko možda ima i obratna iskustva, no sigurno je da je ova mala mbo za 110e čudo od prilike za male pare....potvrđeno nebrojeno puta od puno stručnijih ljudi od mene

12 godina

Razlog je taj sta je ta asrock hdv jeftinjara najbolja ploca za klokanje rama i na njoj sve prolazi.. A drugo, ak imas intel xmp platformu gledas intel xmp ram, ak imas amd platformu gledas amd expo ram. U oba dva slucaja se pokazalo da ako je koristeno nesto krivo (ili prevelike freq) jednostavno ne radi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

ja sam imao jako bizaran problem sa paljenjem računala....radilo je sve 1mj. normalno i zatim iz čista mira računalo bi se palilo na svaki 2, 3, 4, 5x na tipku paljenja....kada se upalilo radilo je sasvim normalno i stabilno.

Nakon zamjene mbo sasvim normalno palilo, a reklamirana mbo se vratila pod ispravnu i kod 2osobe sa drugom memorijom radila normalno, barem koliko znam da je bilo ok nakon prodaje....nije se poslje javljao

14 godina
It'sMe932 kaže...

Ja sam evo nedavno uzeo ovu i nemam nit problema niti zamjerki. Jedino što bih volio je da je bila B850 chipset, radi PCI-E 5.0 podrške. Ali to mi realno par godina i ne treba, no eto. Jedini neki minus ploče, pogotovo za 150€ je to. Sve ostalo vrlo oke.

itomic009
13 godina
itomic009 kaže...
It'sMe932 kaže...

Ja sam evo nedavno uzeo ovu i nemam nit problema niti zamjerki. Jedino što bih volio je da je bila B850 chipset, radi PCI-E 5.0 podrške. Ali to mi realno par godina i ne treba, no eto. Jedini neki minus ploče, pogotovo za 150€ je to. Sve ostalo vrlo oke.

F34 verzija biosa ti podržava PCIe 5.0 za gpu na b650 chipsetu, ali treba provjeriti koliko stabilno to radi.

https://videocardz.com/newz/gigabyte-removes-unofficial-pcie-5-0-support-from-b650-motherboards-in-latest-bios-update

Poruka je uređivana zadnji put pon 15.9.2025 12:03 (mislioc).
15 godina
itomic009 kaže...
It'sMe932 kaže...

I sad se može ispod 200 uzet b850 eagle i to je za novce vjerojatno best buy

ja sam tu gledao, no aj za malo više sam lupio na asusa, nekako mi više ullijeva povjerenje.

Kompa probaj ignoriraj autora, pomaže.
14 godina

Asus je zadnjih godina jako bio pao po svemu, osim po cijeni . Ne znam jesu se vratili tamo gdje su nekad bili po kvaliteti, vidim da se po cijeni i dalje drže kao da su premium. Ja znam da im ja taj "premimum" ne plaćam bez veze. 

itomic009
4 godine

Poštovanje imam i7 11700k i Rtx 3060ti igram aaa igre i sad nadolazeći battlefield 6.Igram na 1080p uštedio sam 13000 eura.

Da li se isplati ići na Rtx 5070 na 1440p brine me bottelneck  ili ostati na 1080p

i kupiti Rtx 5060ti?Da li je isplatljivo upgradati gpu na ovoj platformi

mislim koliko bi još godina mogao izvući od nje ili ništa ne

mijenjati i stediti još  za bolju novu platformu.Gledam videa i nikako

ne mogu skontati šta je najbolje.Ljudi hvala vam od srca

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Popuni "moj PC", ili napisi ostale komponete!

1300eur je fin iznos za uprade grafe ili grafe i platforme. Ako kuciste, psu i ostalo to dopusta.....

scion of the storm
4 godine

i7 11700kf

Arctic Freezer 34 eSports Duo Black/Red CPU Cooler

ROG STRIX Z590-E GAMING WIFI

Crosair 2 slota 32 gb ddr4 3000

Dell s2721HGFA 144hz 

lc6650 650w

Posto je slozen gotov bio pc ne znam koje je kuciste 

9 godina

1300e ili 13000e kako si napisao?

razlika mozda je 1 nula, ali......

Its just the way of it, son. We all sell our souls sooner or later.
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina

Za 1300e najbolje uzet neki fini 1440p ili 4k monitor do 500e i RX 9070XT si uzmi.Kasnije uzmes sve novo osim grafe. 

Moj PC  
0 0 hvala 1
4 godine

Ispricavam se falio sam 1300.

16 godina

Možeš kupiti RX 9070. Za razliku od XT verzije, ova je relativno malen potrošač. Na taj način ne bi trebao mijenjati napajanje. A ionako jača grafička kartica od navedene bi bila "zakočena" od strane procesora. Ili prodaj cijelo računalo i kupi sve novo, ali to ti nema previše smisla.

14 godina
Motorhead xt7 kaže...

i7 11700kf

Arctic Freezer 34 eSports Duo Black/Red CPU Cooler

ROG STRIX Z590-E GAMING WIFI

Crosair 2 slota 32 gb ddr4 3000

Dell s2721HGFA 144hz 

lc6650 650w

Posto je slozen gotov bio pc ne znam koje je kuciste 

Na to napajanje ne jače od RX 9070 ili RTX 5070. Što se tiče procesora i botlnecka, koju god modernu grafu uzmeš, biti će ga, samo je pitanje više ili manje. Realno, za 1440p je i dalje ok i ako ne igraš esports igre gdje to treba 500fsp-a.

Znači za taj budget od 1300€ ima više opcija. Prva je samo upgrade grafe, a to ti je oko 600€ (kod nas malo više, vani malo manje). Preporučam bolje RX 9070 nego RTX 5070, ali kako hoćeš. Druga je, što je netko od kolega spomenuo i da si promijeniš uz grafu za taj budget taman i recimo na mini LED IPS ili OLED, neki 1440p. I to ti je sve taman u budgetu. To dvoje da promijeniš bio bi ti teški preporod. 

I treća opcija je da procijeniš malo koliko možeš dobit za taj svoj komp i onda sve to prodaš i sve novo. Imaš već kapital 1300€ i + to i tu se ima isto zgodna suma. Pa sad vidi malo i pitaj dalje ako imaš još upitnika. 

itomic009
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice