Savjeti o nadogradnji računala izdvojena tema

poruka: 24.623
|
čitano: 4.120.087
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: Savjeti o nadogradnji računala
Dodinho kaže...

Moja preporuka je svakako skupiti novaca i uzeti najjeftiniji model GTX 1060 6 GB sa dva ventilatora,

biti ćeš miran duže vremena bez nadogradnje, a ako su novci problem, gledaj 1050 Ti koji najjeftiniji proneđeš.

Što se tiče mehaničkoga diska, gledaj najjeftiniji model u kapacitetu koji ti je dovoljan, SSD ti je moja preporuka

Samsung 850 Evo i to min. 250 GB, SanDisk i Kingston imaju solidnih modela toga kapaciteta ako je Samsung preskup.

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D ps. pomoći ću svakome najbolje što mogu i znam. :D
14 godina
neaktivan
Savjeti o nadogradnji računala

Pozdrav,

zanima me preporuka za slijedeća dva ssd diska:

SSD 250GB Samsung 850 Evo Basic 2.5" SATA III P/N: MZ-75E250B

Link: https://www.svijet-medija.hr/art/ssd-disk-samsung-250gb-850-evo-basic-mz-75e250beu/63397

SSD disk Crucial MX300 275GB SATA3 

Link: https://www.svijet-medija.hr/art/ssd-disk-crucial-mx300-275gb-sata3-ct275mx300ssd1/79697?utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=click

Ispada da je Samsung nešto brži i ima 5 godina garancije, Crucial je nešto sporiji ali ima 25GB više kapaciteta i 3 god garanciju.

Zanima me kolika je razlika u kvaliteti, i koliko će se osjetiti bolje performanse Samsunga u odnosu na Crucial. 

Cijene za oba diska su iste.

SSD će se ugraditi u laptop sa I5 3210M procesorom, 8GB rama. 

Hvala,

mmiklauz
Poruka je uređivana zadnji put pon 7.8.2017 9:36 (mmiklauz).

0 0 hvala 0
11 godina

Dužina garancije ti sve govori 

ništa mi se neda
11 godina
BackboNet kaže...

Pozdrav, planiram upgrade-at grafičku, želim uzet gtx 1070 ili 1080. Trenutne komponente:

Corsair 550w vs serija
AMD fx 8320 3.5 GHz
1 HDD 500gb 7200rpm
2x4gb ddr3 1600mhz
2x120mm fan

Osim toga, zanima me i kupovina samsung 850 evo 250gb ssd. Problem mi je što ne znam oće mi ovaj PSU bit dovoljan?

PSU: 125 w
gtx 1070: 150w/gtx 1080: 180w
+ ovo ostalo cca < 100w

znači cca sve skupa 400tinjak, ma neka i 450w. Jel to dovoljno, ima li tko kakvih iskustava. I druga stvar, trenutno je na akciji u par trgovina msi gtx 1080 gaming x koja traži 8pin + dodatnih 6 pin-ova od psu, nije mi jasno, ima 2x8 pin-ova i trenutno mi je ukopčano 6 pinova u staru grafičku znači imam ih 10 slobodno, jel mogu na to zakačit ovu grafičku ili ?

Zahvaljujem se na odgovorima unaprijed!

Taj CPU ce ti biti BN za obe kartice, pogotovo na stocku. Koju plocu imas? Jel imas aftermarket cooler ili si na stocku? Trebas to prvo klokati ako ne planiras mjenjati platformu, ali to dovodi do problema br. 2 - napajanje, VS serija od Corsaira je jako losa, trebalo bi i to mjenjati.

Dodinho kaže...

Trebam preporuku grafičke kartice na trenutnu kofiguraciju pod "Moj PC". Nedavno sam kupio procesor, matičnu i memoriju i sada mi je plan uzeti grafičku karticu, SSD i novi HDD. 

E sad, na 100 sranja sam, planiram ostati igrati i raditi na 1080p i nisam pametan što bi mi od grafičkih kartica predstavljalo najbolji omjer uloženog i dobivenog, gledam neke 1050Ti-ke od 4GB, pa onda 1060 verzije od 3GB ili 6GB, ali one mi se čine nekako preskupe. Što mi vi preporučate jer osjetim kako je moju 7850-icu lagano pregazilo vrijeme?

GTX1050Ti je neki sweet spot, sa GTX1060 bi imao BN u nekim naslovima ali ipak i osjetno bolji FPS nego sa 1050ti. Ako mozes uzeti 1060 definitivno nju.

11 godina

Pogledajte pod "MOJ PC" kakav komp imam pa bacite neku preporuku šta nadograditi/promjeniti do 2000kn. Plačam u gotovini,svejedno koji dućan. Komp koristim za neki srednji gaming pa bi bilo oke da vrti GTA V,novije simulacije nogometa i sl. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
protjeran
Iamdanny kaže...

Pogledajte pod "MOJ PC" kakav komp imam pa bacite neku preporuku šta nadograditi/promjeniti do 2000kn. Plačam u gotovini,svejedno koji dućan. Komp koristim za neki srednji gaming pa bi bilo oke da vrti GTA V,novije simulacije nogometa i sl. 

lupati novac u graficku neam smisla jer imas preslab cpu, s nekim jacim cpu-em takoder nebus dobio nista znacajno! ja bi to sve prodao nekom susjedu i uzeo nesto novije(mozda i nesto polovno s garancijom na njusci ili kod nas u bug oglasima)..LP

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
11 godina

Za 3.5k uzmes novo racunalo sa g4560+8gb ram+rx560+1tb hdd + 400/500w napajanje s 80+ certifikatom i neko solidno kuciste sa prozorom na stranici

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.8.2017 19:21 (ibme74).
13 godina
ibme74 kaže...

Za 3.5k uzmes novo racunalo sa g4560+8gb ram+rx560+1tb hdd + 400/500w napajanje s 80+ certifikatom i neko solidno kuciste sa prozorom na stranici

Step by step. 

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D ps. pomoći ću svakome najbolje što mogu i znam. :D
12 godina
Iamdanny kaže...

Graficku novu

gtx 1050ti

Plus neki SSD disk i vozi.

Prelaziti na novu platformu ti se ne isplati i taj fx ce gurati ovu grafu bez problema. Uzimati sve novo je preskupo, dok prodas stare komponente proci ce previse vremena.

Grafa+ SSD i vozi.

Tamo poslije zime gledas da upiknes novu platformu cpu+ ploca, mozda cak i ostati na ddr3

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Poruka je uređivana zadnji put uto 8.8.2017 19:33 (chaselol).
11 godina
chaselol kaže...

Tamo poslije zime gledas da upiknes novu platformu cpu+ ploca, mozda cak i ostati na ddr3

A kako da to izvede? Znam da SkyLake ima DDR3 ploce ali to po meni nema smisla uzimati. Bolje je da mjenja platformu na DDR4.

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.8.2017 21:10 (ibme74).
12 godina

Pa nije kraj svijeta ako se nadje i5 4th gen oni su mrak i dalje :)

ali realno NAJVISE ce dobiti da ubode grafu i ssd sad, 1050ti je vise nego jaka grafa za 1080p gaming dok je 460/560 i obicna 1050 rang konzola 30fps high/medium

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
16 godina
neaktivan

Može mi netko preporuku dati (ili ocjenu odabira). Nabavio sam budžet od 5k-6k kuna (može i malo preko tog broja ići) 

Imam trenutno 

intel i3 - 6100 skylake
MSI H110M pro-VD s1151 (matična)

Kingston DDR4 8gb 2133MHZ
fortron Hexa 400W

Htio bi povečati CPU, RAM i SSD (ali dobro SSD mi nije toliki problem za odabrat) Grafičku zasad ne namjeravam kupiti pošto čitam nešto da bi do kraja godine neke trebale doći i povečati konkurenciju. (Zna li se neki datum)
Zanima me najvise kompatibilnost CPU sa matičnom i RAM-ima.

Intel CPU Desktop Core i7-7700K (KabyLake, 4.2GHz, 8MB,LGA1151)

Kingston 8GB 2133MHz DDR4 Non-ECC CL15 DIMM 1Rx8

Kingston SSD UV400, R550/W500,480GB, 7mm, 2.5"

Da li trebam novo napajanje za veću snagu? (imajte na umu još bi i neku grafičku tu priljepio kasnije). Ne bi ništa overclockao.
Možete mi i neku AMD varijantu predložiti, nisam upoznat sa sposobnostima novih AMD procesora.

0 0 hvala 0
12 godina
protjeran
unknown kaže...

Može mi netko preporuku dati (ili ocjenu odabira). Nabavio sam budžet od 5k-6k kuna (može i malo preko tog broja ići) 

Imam trenutno 

intel i3 - 6100 skylake
MSI H110M pro-VD s1151 (matična)

Kingston DDR4 8gb 2133MHZ
fortron Hexa 400W

Htio bi povečati CPU, RAM i SSD (ali dobro SSD mi nije toliki problem za odabrat) Grafičku zasad ne namjeravam kupiti pošto čitam nešto da bi do kraja godine neke trebale doći i povečati konkurenciju. (Zna li se neki datum)
Zanima me najvise kompatibilnost CPU sa matičnom i RAM-ima.

Intel CPU Desktop Core i7-7700K (KabyLake, 4.2GHz, 8MB,LGA1151)

Kingston 8GB 2133MHz DDR4 Non-ECC CL15 DIMM 1Rx8

Kingston SSD UV400, R550/W500,480GB, 7mm, 2.5"

Da li trebam novo napajanje za veću snagu? (imajte na umu još bi i neku grafičku tu priljepio kasnije). Ne bi ništa overclockao.
Možete mi i neku AMD varijantu predložiti, nisam upoznat sa sposobnostima novih AMD procesora.

vise od 8gb ddr4 ti trenutno ne treba(ako su u pitanju uglavnom igre),

na tu plocu mozes staviti bilo koji cpu no posto na njoj nemozes overklokati, jedan i7 7700(bez "K") ti je bomba od procesora(radi na 4.2ghz), nema potrebe za K modelom i trosenjem novaca tih par stotina mhz ti nece puno pomoci!

napajanje ces svakako morati mijenjati na neko jace barem 550w+ pa pitaj ovdje:

http://www.bug.hr/forum/topic/kucista-napajanja/napajanja-vasu-konfiguraciju-po/51397.aspx

za graficku pricekaj treba izadi nova Amd-ova grafa pa mozda Nvidia nesto spusti cijene svojih a i smirit ce se valjda ova groznica s rudarenjem i visokim cijenama!LP

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.8.2017 23:53 (Stjepanj).
16 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...

na tu plocu mozes staviti bilo koji cpu, no posto na njoj nemozes overklokati jedan i7 7700(bez "K") ti je bomba od procesora(radi na 4.2ghz), nema potrebe za K modelom i trosenjem novaca tih par stotina mhz ti nece puno pomoci!

napajanje ces svakako morati mijenjati na neko jace barem 550w+ pa pitaj ovdje:

http://www.bug.hr/forum/topic/kucista-napajanja/napajanja-vasu-konfiguraciju-po/51397.aspx

za graficku pricekaj treba izadi nova Amd-ova grafa pa mozda Nvidia nesto spusti cijene svojih a i smirit ce se valjda ova groznica s rudarenjem i visokim cijenama!LP

Da pardon zaboravio sam napisati za što koristim. :D
U principu mi treba tih 16GB Zbog 3D modeliranja i simulacija (pošto moram imam više od jednog fizikalnog modela otvorenog, a to znaći više windowa)
Imaš pravo u vezi i7!

12 godina
protjeran

za cijenu 7700 mozes uzeti 6700k ako se ne varam...ili cak obicni 6700(bez "k), to su ti prakticki identicni procesori! Eto pa biraj!lp

Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina
Stjepanj kaže...

Ne treba tebi koji se igraš na 56k.

11 godina
odjavljen
Valentin17 kaže...
Stjepanj kaže...

Otvori 24sata, rezultate za sportsku kladionicu, yt, fb, 2-3 random taba i ode 8gb na Chrome haha

Ne nikako nije dosta 8gb RAMa, jos ako se koristi za rad, a ionako se radi o ddr4 tako da ostaje vjerojatno duze u PCu. 

...................................... funny facts
Poruka je uređivana zadnji put sri 9.8.2017 5:58 (skorvy).
13 godina
skorvy kaže...
Valentin17 kaže...
Stjepanj kaže...

Otvori 24sata na njuskalu, rezultate za sportsku kladionicu, yt, fb, 2-3 random taba i ode 8gb na Chrome haha

Ne nikako nije dosta 8gb RAMa, jos ako se koristi za rad, a ionako se radi o ddr4 tako da ostaje vjerojatno duze u PCu. 

Svakako preporucujem min 16GB i ako si gamer i ako nisi upravo radi situacija koje je kolega naveo. Uvijek imas i kad gameas Teamspeak, youtube sluzas mjuzu, discord mozda, skype etc.

Od viska glava neboli :)))

everyday i&#39;m shuffling...
11 godina
neaktivan

Gtx 1060 6gb,16gv ddr4, 120gb sdd ili gtx1070 8gb,8gb ddr4, bez ssdA

Sto je bolje za gaming i multitaskanje, planiram stavit pubg i gta 5 na ssd jer su to jedine dvije igre koje cesto igram a treba se dost cekat da se loada i upali

Trenutni cpu i5 7500

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
karlo125 kaže...

Sto je bolje za gaming i multitaskanje, planiram stavit pubg i gta 5 na ssd jer su to jedine dvije igre koje cesto igram a treba se dost cekat da se loada i upali

Trenutni cpu i5 7500

SSD je danas standard amislim da je taj i5 malo slab za gtx 1070 stoga bi ja išao na GTX 1060 + SSD

ništa mi se neda
13 godina
karlo125 kaže...

Već dugo nisi trollao, zabrinuo sam se. 

11 godina
Stjepanj kaže...
Iamdanny kaže...

lupati novac u graficku neam smisla jer imas preslab cpu, s nekim jacim cpu-em takoder nebus dobio nista znacajno! ja bi to sve prodao nekom susjedu i uzeo nesto novije(mozda i nesto polovno s garancijom na njusci ili kod nas u bug oglasima)..LP

Dobro,i koja bi po tebi bila realna cijena trenutnog kompa i koje komponente bi preporučio za sljedeći. Budžet bi bio 2500+novac dobiven od trenutnog kompa.

10 godina

1500x ili 1600 za rx 580 8gb? Ne strimam ne renderam nista i slicno, iskljucivo gaming, u 9mj planiram zamjenit stari fx 8320, odradio je svoje... 

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
nicky.sl kaže...

taj i5 malo slab za gtx 1070 

Slab??

Kad sam bio kupovao u linksu rekli su mi da se paira sa svakom mogucom grafickom...Dali sam opet prevaren

Naravno samo 1080p reza

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.8.2017 19:03 (karlo125).
11 godina
karlo125 kaže...
nicky.sl kaže...

taj i5 malo slab za gtx 1070 

Slab??

Kad sam bio kupovao u linksu rekli su mi da se paira sa svakom mogucom grafickom...Dali sam opet prevaren

Jesi

ništa mi se neda
13 godina
neaktivan

Pozdrav, nakon 7 godina korištenja razmišljam o nadogradnji pc-a tj. procesora i matične. Budući da nisam neki gejmer (igram ugl. PUBG, FM, razne strategije) i nije mi prioritet imati sve na high, nebi htio kupovati novu graficku, već samo nabaviti novi proc i matičnu jer vidim da su već na izmaku snaga. Od konfiguracije imam: 

CPU - Intel i5 750

MOBO - Gigabyte P55A-UD3R

Grafička - Gigabyte  GeForce GTX 750 Ti 2G

RAM - Kingston 99U5403-002.A00LF 2GB i 2x Kingston 9905403-011.A03LF 2GB (ukupno 6GB)

Napajanje - Lc power LC6650GP3 V2.3

SSD - Intel 330 Series

Hvala!

0 0 hvala 0
11 godina

Zasto ljudi nikada ne napisu budzet koji imaju za nadogradnju?

7 godina
ibme74 kaže...

Ili su puni para ili smatraju da to nije bitno 

Trust nobody, become the best !
13 godina
neaktivan
Mr.ddevil kaže...
ibme74 kaže...

Ili su puni para ili smatraju da to nije bitno 

Slučajno sam izostavio, oko 2000 kn.

11 godina

1x Matična ploča Gigabyte GA-AB350M-Gaming 3, AM4, Ryzen ready

1x Procesor AMD Ryzen 3 1200 BOX, 3.10GHz, 8MB Cache, s.AM4, YD1200BBAEBOX

1x DDR4 8GB (1x8GB) PC4-21300 2666MHz CL15 Kingston HyperX Fury Black, HX426C15FB/8

Ukupno: 2.170kn

Besplatna dostava

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice