Savjeti o nadogradnji računala izdvojena tema

poruka: 25.160
|
čitano: 4.541.976
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Savjeti o nadogradnji računala

Kolega ovo definitivno uzmite i clokajte proc koliko ide

http://www.njuskalo.hr/maticne-ploce/gigabyte-ga-990xa-ud3-maticna-oglas-17350571

Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

pozdrav jos jednom. prije par dana sam bio pitao za preporuku graficke za moj eyefinity setup i vecina vas mi je preporucila r9 290... međutim malo sam razmisljao oko tih nadogradnji i odlucio da bi potrosio ipak malo vise novaca, pa ubacio jos neke komponente... mislio sam ubacit r9 390 umjesto r9 290, zbog svojih 8gb memorije (sto bi bilo mozda malo bolje zbog eyefinityja i kasnijih nadogradnji), neki bolji cooler koji bi ovog phenoma drzao hladnog k'o zmiju na 4ghz, novo i jace napajanje, te vece kuciste, jer u ovo trenutno ne mogu stavit veci cpu cooler niti vecu graficku :) budget bi bio oko 5000, +/- 200kn ne igra ulogu... onda bi kroz 2-3 mjeseca ubacio nekakav i7 i novu maticnu... 

volio bi cuti vase misljenje koju gpu stavit? xfx, sapphire, msi, gigabyte? msi mi se u stvari najmanje sviđa jer podrzava "samo" 3 monitora...

kuciste, moram priznati da sam fan ovih led dzidza-midza i plexi prozora, pa ako se moze nesto izabrati ok, ako ne nema veze, volio bi samo da nije bas ono skroz obicno :)

hlađenje, vodeno ili zracno nije mi bitno, samo nek dobro hladi... vidim da recimo ima nekih vodenih za malo novaca, ali ne znam kakve su kvalitete pa nebi neki srot ubacivao (pretpostavljam da je to ono koliko para, toliko muzike)

napajanje, sto kvalitetnije i bolje, dal je modularno ili ne, nije mi bitno, također da bude bar nekih 750w, jer kasnije planiram nakacit na njega svasta pa da ne bude problema :)

p.s. znam da nije tema za procjene ali ako mi mozete napisat kolko otprilike vrijede komponente pod moj pc koje cu zamijenit: kuciste, grafa, cpu hladnjak i napajanje pojedinacno... od svih komponenti imam original ambalazu i papire, racune, sve komponente se trenutno nalaze u mom racunalu i ispravno rade... PSU ima mali problemcic a to je da mu malo ventilator skripi, ali radi normalno...

Remember Remember The 5th Of November, The Gunpowder, Treason and Plot. I Know Of No Reason, Why The Gunpowder Treason, Should Ever Be Forgot.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Pozdrav,

Imam kompjuter star 5 godina, i radio je relativno dobro radio dok nisam kupio novi monitor (Samsung LT24D391EW 23.6" LED 1920x1080 1000:1 250cd/m2 5ms 2x HDMI USB 2.0 SCART P/N: LT24D391EW_r). Nakon što sam ga priključio, kompjuter je jako usporio. Vjerujem da je do rezolucije, grafičke ili slično, ne razumijem se previše pa trebam pomoć. 

Na slici se vidi konfiguracija PC-a. 

Zanima me otprilike koliko bi me koštalo da nadogradim ovaj pc (ako je to moguće) da gura današnje igrice i nema problema sa monitorom, nadam se da bi me ta nadogradnja izašla bar nešto jeftinije nego kupovina novog. Vjerujem da ima za oko 2500kn novi solidni pc, međutim i 500kn manje bi mi značilo ako bi se mogao ovaj pc nadograditi.

Ako je potrebno još nekih podataka ostaviti, javite. 

0 0 hvala 0
14 godina
Re: Savjeti o nadogradnji računala
SierraTequila kaže...

Pozdrav,

Loše sve radom, jedino bi mogao iskoristiti HDD i kućište za budući PC.

Ja bih tu kupio npr. i5 4460, 4 GB RAMa, najjeftiniju 1150 matičnu ploču sa DVI/HDMI/VGA priključkom,

kvalitetnije napajanje kao npr. FSP Hexa + 400W, za početak se "voziš" sa integriranom grafičkom

karticom, kasnije kad skupiš nešto novaca uzmeš si GTX 950 Gigabyte model i još 4 GB RAMa.

Komponente možeš potražiti i na oglasima.

http://www.bug.hr/forum/board/opcenito-o-ict-biznisu/17.aspx?sort=act
Poruka je uređivana zadnji put pon 30.11.2015 17:54 (Valentin17).
13 godina
neaktivan

Znam da je loše sve redom, u to vrijeme je bio solidan pc :) i nije bilo nikakve nadogradnje, jer sam vise na laptopu, međutim došlo je vrijeme za novi pc. Ovaj prodati za neke sitne novce ako bude moguće išta dobiti za njega, i dodati još koliko je potrebno pa uzeti novi.

Pogledat ću po oglasima koliko bi me koštalo sa ovim komponentama, s tim da ću vidjeti onda odmah sa nekom boljom grafom, jer će me nakraju izaći skuplje ako uzmem prvo integriranu, pa poslije kupujem drugu.

Ako se odlučim odmah na ovako jaču grafičku, potrebno je onda odmah uzeti 8GB RAM-a?

14 godina
SierraTequila kaže...
jer će me nakraju izaći skuplje ako uzmem prvo integriranu, pa poslije kupujem drugu.

Ako se odlučim odmah na ovako jaču grafičku, potrebno je onda odmah uzeti 8GB RAM-a?

Krivo, integrirana se nalazi u samom procesoru i nije potrebna nikakva dodatna kupovina.

Takva kartica je i više nego dovoljna za sve osim igranja novih i zahtjevnijih igara.

Ako kupuješ odmah vanjsku grafičku karticu, nije potrebno odmah stavljati i 8 GB RAMa, kad si skupiš novaca,

onda uzmeš još 4 GB modul.

13 godina
neaktivan

Krivo, integrirana se nalazi u samom procesoru i nije potrebna nikakva dodatna kupovina.

Ma znam to, kažem ako već planiram jednog dana uzeti pravu grafičku, onda je možda bolje odmah, ali kao što si rekao ako skupim dovoljno novca :)

Hvala na savjetima, moram malo sad potražiti cijene sa ovakvim komponentama, pa da vidim koliko me otprilike to sve izađe :)

14 godina
SierraTequila kaže...
moram malo sad potražiti cijene sa ovakvim komponentama, pa da vidim koliko me otprilike to sve izađe :

i5 4460 cca. 1200 kn na oglasu, 1550 kn novi u dućanu ili FX8300 cca. 900 kn oglas, 1000 kn dućan- trebaš i LC CC 95 hladnjak, cca. 100 kn (za FXa).

RAM 4 GB cca. 100-150 kn na oglasu ili 200 kn novi.

Ploča 1150 200 - 250 kn oglas, 300-400 kn nova ili ploča AM3+ cca. 400 kn oglas, 600 kn Giga 970A-DS3P nova.

Napajanje cca. 250 kn oglas, 300-400 kn novo, FSP Hexa +, FSP Hyper 500, XFX 450 ili sl.

Grafička Sapphire R7 265 800 kn, ASUS GTX 750 Ti 800 kn, MSI HD 7850 700 kn polovno, GTX 950 Giga 1400 kn nova.

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.11.2015 18:45 (Valentin17).
13 godina
neaktivan

E odlično! :) 

stavi na moj račun ^.^

15 godina
neaktivan
karlo666 kaže...

pozdrav jos jednom. prije par dana sam bio pitao za preporuku graficke za moj eyefinity setup i vecina vas mi je preporucila r9 290... međutim malo sam razmisljao oko tih nadogradnji i odlucio da bi potrosio ipak malo vise novaca, pa ubacio jos neke komponente... mislio sam ubacit r9 390 umjesto r9 290, zbog svojih 8gb memorije (sto bi bilo mozda malo bolje zbog eyefinityja i kasnijih nadogradnji), neki bolji cooler koji bi ovog phenoma drzao hladnog k'o zmiju na 4ghz, novo i jace napajanje, te vece kuciste, jer u ovo trenutno ne mogu stavit veci cpu cooler niti vecu graficku :) budget bi bio oko 5000, +/- 200kn ne igra ulogu... onda bi kroz 2-3 mjeseca ubacio nekakav i7 i novu maticnu... 

volio bi cuti vase misljenje koju gpu stavit? xfx, sapphire, msi, gigabyte? msi mi se u stvari najmanje sviđa jer podrzava "samo" 3 monitora...

kuciste, moram priznati da sam fan ovih led dzidza-midza i plexi prozora, pa ako se moze nesto izabrati ok, ako ne nema veze, volio bi samo da nije bas ono skroz obicno :)

hlađenje, vodeno ili zracno nije mi bitno, samo nek dobro hladi... vidim da recimo ima nekih vodenih za malo novaca, ali ne znam kakve su kvalitete pa nebi neki srot ubacivao (pretpostavljam da je to ono koliko para, toliko muzike)

napajanje, sto kvalitetnije i bolje, dal je modularno ili ne, nije mi bitno, također da bude bar nekih 750w, jer kasnije planiram nakacit na njega svasta pa da ne bude problema :)

p.s. znam da nije tema za procjene ali ako mi mozete napisat kolko otprilike vrijede komponente pod moj pc koje cu zamijenit: kuciste, grafa, cpu hladnjak i napajanje pojedinacno... od svih komponenti imam original ambalazu i papire, racune, sve komponente se trenutno nalaze u mom racunalu i ispravno rade... PSU ima mali problemcic a to je da mu malo ventilator skripi, ali radi normalno...

netko, nesto? htio bi cim prije narucit :)

Remember Remember The 5th Of November, The Gunpowder, Treason and Plot. I Know Of No Reason, Why The Gunpowder Treason, Should Ever Be Forgot.
12 godina
  • 1 x VGA SAPPHIRE NITRO R9 390 8G GDDR5, retail
  • 1 x Hladnjak Noctua NH-U12S, Intel/AMD
  • 1 x Fortron napajanje Aurum S PSU 700W, 80+ GOLD
  • 1 x Kućište Kolink Deathclaw Gaming, Black, USB3.0, 3x120mm

Ukupno: 4737,00 kn dostava besplatna.

S obzirom da trebaš svijetleće kućište onda ovako, makar bi ja radije tu ubaci neki fractal R4/R5/Define S, pa ako već želiš da svijetli ubaci si led ventilator.

0 0 hvala 1
10 godina

Jedno kratko pitanje. S obzirom da je u Velikoj Britaniji drugi napon struje, ako naručujemo sa Amazona, Ebaya i sličnih shopova iz Engleske, hoće li ta računala raditi bez adaptera za struju?

0 0 hvala 0
14 godina
MimiXXX kaže...

Amazona, Ebaya i sličnih shopova iz Engleske, hoće li ta računala raditi bez adaptera za struju?

To treba provjeriti, probati kontaktirati prodavača, pa vidjeti, može te bez bez problema zapasti nešto što radi na 110V.

16 godina

Prodao R7 265,sta uzeti do 1000-1200 kn polovno ? Gledam piknuti polovnu HD 7950,GTX 750Ti je mislim neisplativo,GTX 960 daleko sto se tice cijene,mozda GTX 770 ako uleti dobra ponuda ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

a da se protegneš do 1300 jer naleti 280x nekad

Battlelog: D3lBoy-00
14 godina
doky01akablava kaže...

Prodao R7 265,sta uzeti do 1000-1200 kn polovno ? Gledam piknuti polovnu HD 7950,GTX 750Ti je mislim neisplativo,GTX 960 daleko sto se tice cijene,mozda GTX 770 ako uleti dobra ponuda ?

Čekaj strpljivo i naletit će grafa, vjeruje mi ;)

13 godina
doky01akablava kaže...

Za 1500kn ne postoji bolja grafa na trzistu, pokusaj malo skinuti cijenu i dodati koju kintu ovo se isplati uzeti ako je sve kako pise 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
16 godina

Uzeo bi GTX 770 jer je malkice jaca nego R9 280x,no opet R9 280x ima 3GB vrama,no citam da zbog propusnosti ne moze utilizirati.
HD 7950 mi je najprivlacnije jer je to u biti R9 380 rebrandirana tj.R9 280 ...

@chaselol javio sam mu se,rekao je ovisi o ponudi,posto nisam daleko od njega odem vidjeti o cemu se tu radi i pokusam spustiti cijenu,konkretno da je ovo na 1.100 kn spustiti

http://www.njuskalo.hr/graficke-kartice/asus-hd-7970-directcu-ii-top-oglas-17346336

iako bi najradije HD 7950 jer vidim isle su po 900 kn ..

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.12.2015 0:50 (doky01akablava).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
doky01akablava kaže...

Uzeo bi GTX 770 jer je malkice jaca nego R9 280x,no opet R9 280x ima 3GB vrama,no citam da zbog propusnosti ne moze utilizirati.

@chaselol javio sam mu se,rekao je ovisi o ponudi,posto nisam daleko od njega odem vidjeti o cemu se tu radi i pokusam spustiti cijenu,konkretno da je ovo na 1.100 kn spustiti

http://www.njuskalo.hr/graficke-kartice/asus-hd-7970-directcu-ii-top-oglas-17346336

Brkaš pojmove. HD 7950 i 280 su jedna te ista kartica, ali 380 nema nikakve veze s time. 380 odnosno 285 je generaciju novija, naprednija čak i od HD 7790 tj 260X.

Twitter: @191x7
16 godina
191x7 kaže...
doky01akablava kaže...

Brkaš pojmove. HD 7950 i 280 su jedna te ista kartica, ali 380 nema nikakve veze s time. 380 odnosno 285 je generaciju novija, naprednija čak i od HD 7790 tj 260X.

Ima par novijih featuresa,sto se tice hardvera vidi sam...

15 godina
neaktivan
Texpi kaže...
  • 1 x VGA SAPPHIRE NITRO R9 390 8G GDDR5, retail
  • 1 x Hladnjak Noctua NH-U12S, Intel/AMD
  • 1 x Fortron napajanje Aurum S PSU 700W, 80+ GOLD
  • 1 x Kućište Kolink Deathclaw Gaming, Black, USB3.0, 3x120mm

Ukupno: 4737,00 kn dostava besplatna.

S obzirom da trebaš svijetleće kućište onda ovako, makar bi ja radije tu ubaci neki fractal R4/R5/Define S, pa ako već želiš da svijetli ubaci si led ventilator.

ima li jos koji prijedlog za mene ili nemoze bolje od ovoga? danas ili sutra bi narucivao, nije mi bitno iz koje je trgovine :) moze i kombinacija iz vise trgovina... ostaje jos nekih 500kn, volio bi cuti jos nekih prijedloga ako imate :)

12 godina

Eventualno još 300kn uložiti u nešto jaču grafu:

MSI Lightning R9 290X 4GB, 512bit, DDR5, bulk

0 0 hvala 1
11 godina
neaktivan

Mislim da nema više Lightninga kod nas, bile su jako kratko kod nas na trzistu

12 godina

0 0 hvala 1
11 godina
neaktivan

Gledao sam nedavno i nije bilo. Nice, solidna cijena s obzirom koliko je koštala

9 godina
neaktivan

imam stariju konfiguraciju koja jos uvijek sluzi ok, igram u 1080p na low-mid, ali vecina igara jos uvijek gura 60fps (y)

ali me zanima za neki skori upgrade sto preporucate

sad imam 5770 hd 1gb gpu, phenom II x4 840 proc, 4 gb rama

mislio sam naraviti taj skok na ssd napokon

ima li komplikacija, gdje kupiti, sloziti?

hvala, lp

0 0 hvala 0
14 godina
hachiki kaže...

imam stariju konfiguraciju koja jos uvijek sluzi ok, igram u 1080p na low-mid, ali vecina igara jos uvijek gura 60fps (y)

ali me zanima za neki skori upgrade sto preporucate

sad imam 5770 hd 1gb gpu, phenom II x4 840 proc, 4 gb rama

mislio sam naraviti taj skok na ssd napokon

ima li komplikacija, gdje kupiti, sloziti?

hvala, lp

S kolikim buđetom raspolažeš,napiši to pa će se vidjeti dalje.

Dont drink and drive...keep grass and fly !PEACE!
9 godina
neaktivan
Nemam pojma koliko bi trebao novca za upgradeati sve ovo sto sam nabrojao ali zbilja mi ne bi trebale high end komponente. Neki medium sto se tice graficke/proc/ssd. Procesor je skoro pa prioritet jer je njegov stock ventilator uzasno bucan...
Pretvarajmo se kao da imam nekih 4000 kn i slazem novi komp

0 0 hvala 0
14 godina
hachiki kaže...
Nemam pojma koliko bi trebao novca za upgradeati sve ovo sto sam nabrojao ali zbilja mi ne bi trebale high end komponente. Neki medium sto se tice graficke/proc/ssd. Procesor je skoro pa prioritet jer je njegov stock ventilator uzasno bucan...
Pretvarajmo se kao da imam nekih 4000 kn i slazem novi komp

Koji ramovi? DDR2 ili DDR3?

Napajanje?

Možeš ti sebi lijepo sredit konfu s tim novcima.

Dont drink and drive...keep grass and fly !PEACE!
9 godina
neaktivan
Ma problem je sto mi je tlaka mijenjat cijelu konfu jer se ne razumijem u ovo nimalo. Prvo ne znam gdje bi sve nabavio pa onda ni tko bi to slozio. Onda bi tek se trebao pozabaviti prodajom ove stare konfe (ili bi vjerojatno ovo trebalo prvo uciniti)
Nisam mislio potrositi 4k na grafu i proc samo, nego kazem ajmo rec da planiram potrositi 4k na cijelu konfu pa eto graficka i proc iz takvog nekog ranga bi dosli u pitanje. Ne znam jel me kuzis.
Sto se tice rama, nemam pojma stari, kazem opet nista se ne kuzim u ovo. U drugom sam gradu trenutno pa ne mogu ni pogledat.
Koji bi procesor preporucio ako uzmes u obzir da imam vec ovaj i da me dobro sluzi samo sto mi je bucan ventilator u 3pm i ne mogu ga vise slusat?

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice