Kupio bih AMD FX 8300 i Giga GA970A-DS3P pa me zanima koliko je to bolje od trenutne konfiguracije ?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Kupio bih AMD FX 8300 i Giga GA970A-DS3P pa me zanima koliko je to bolje od trenutne konfiguracije ?
Dobivaš višejezgreni procesor koji bude bolje iskoristio GPU koji imaš, a onaj na koji nadogradiš u budućnosti.
Prodaj ovo svoje i kupi to što si mislio, nećeš pogriješiti sigurno.
frend ima navedeno s GTX660Ti, konfa na 1080p sve igrice mlati bez frke :)
koji se se intel i7 ispalit kupit i maticnu
Svaki se isplati, samo je pitanje koliki je tvoj budžet.
Svaki se isplati, samo je pitanje koliki je tvoj budžet.
Ivy, Sandy bridge, Hashwel, ovi stariji bas i ne...

Za sta ti sluzi komp prvenstveno?
Ako je za gaming, ako mislis stavljati sli/cf sistem onda da, a da stavljas i7 i neku grafu za 1080p gaming to je bacanje para. Vise se isplati uzeti slabiji proc i jacu grafulju.

Pozdrav ekips..malo mi je komp zastaril (iz 2009. hehe) pa sam ga mislil nadogradit ak se da tak da mogu igrat nove igre (ništa online i MP, samo SP)..evo stara konfiguracija pa bi vas molil da mi velite kaj mi treba novog, a kaj može starog poslužit (ja bi laički reko da jedino HDD-ove i DVD ROM mogu ostavit)..SSD pod obavezno..
ak ide za 2500-3000kn odlično, ak ne recite za koju lovu bi mogel nekaj normalno složit da posluži bar 3-4 godine
SAMSUNG HD103SJ ATA Device 1TB
WDC WD5001AALS-00L3B2 ATA Device 500GB
NVIDIA GeForce GTX 260
MIDI TOWER GIGABYTE GZ-X6
XILENCE 550W
CPU INTEL CORE 2 QUAD – Q8400 – 2,66 GHz
GIGABYTE EP43-DS3 – soc.775
RAM DIMM DDR2 4GB KINGSTON HIPERX-1066
DVD+RW/-RW SAMSUNG SH-S223Q - DUAL LAYER
Pozdrav ekips..malo mi je komp zastaril (iz 2009. hehe) pa sam ga mislil nadogradit ak se da tak da mogu igrat nove igre (ništa online i MP, samo SP)..evo stara konfiguracija pa bi vas molil da mi velite kaj mi treba novog, a kaj može starog poslužit (ja bi laički reko da jedino HDD-ove i DVD ROM mogu ostavit)..SSD pod obavezno..
ak ide za 2500-3000kn odlično, ak ne recite za koju lovu bi mogel nekaj normalno složit da posluži bar 3-4 godine
NVIDIA GeForce GTX 260
XILENCE 550W
Mozes za 3.5k, napajanje ti staro moze ostat kao i hdd, kuciste, igras na 1080p ili?
NVIDIA GeForce GTX 260
XILENCE 550W
EDIT: Nešto ovako:
- pa nemožeš čovijeku preporučat fx 8300 procesor i ploču Gigabyte GA-78LMT-S2, 760g ploče nisu namijenjene za amd-ove osmerojezgrene procesore, one su namjenjene na četverojezgrene , eventualno šesterojezgrene procesore ako je viša sila
- malo lutaš kod tog slaganja konfiguracija, jučer si čovjeku složio konfu sa i5 procesorom, r9 270 grafom i 400W napajanjem
Na tu plocu moze FX 8300, stoji u CPU support listi.
Ja da sam na njegovom mjestu upiknuo bih bolju plocu jer je ona glavna osnova kompa i tu ne bih stedio a zakinuo bih proc na 6300(mozda cak i polovan s garancijom od cca 24mjeseca) jer mu ne treba uz tu grafu. Bolje balansiran komp za sve.
Ako bi se odrekao SSD-a, stavio bi neku r9 280/gtx 960 i dobio pravu malu zvjerku.

Na tu plocu moze FX 8300, stoji u CPU support listi.
Ja da sam na njegovom mjestu upiknuo bih bolju plocu jer je ona glavna osnova kompa i tu ne bih stedio a zakinuo bih proc na 6300(mozda cak i polovan s garancijom od cca 24mjeseca) jer mu ne treba uz tu grafu. Bolje balansiran komp za sve.
pa za večinu 760g ploča piše da podržavaju fx 83** procesore, ali nije preporučljivo stavljat taj procesor na nju, zato postoje 970 i 990fx ploče sa kojima si siguran, svakako je bolja i sigurnija opcija fx 6300 procesor i bolja matična i tak je trebalo biti preporučeno...ljudi kad dođu pitat na forum za preporuku treba im se predložit izbalansirana konfa, a ne nategnuta konfa
Baš sam planirao kupiti novo računalo, kad su izašla prva dva Skylake procesora. Isplati li se čekati nešto jeftinije Skylake modele?
Što je s Broadwellom?
Ako je za gaming, ako mislis stavljati sli/cf sistem onda da, a da stavljas i7 i neku grafu za 1080p gaming to je bacanje para. Vise se isplati uzeti slabiji proc i jacu grafulju.
imam amd 7000 seriju ali procesor mi je i3 dual core pa bi otisao na i7 jer bih volio clokat ga i za gaming
imam amd 7000 seriju ali procesor mi je i3 dual core pa bi otisao na i7 jer bih volio clokat ga i za gaming
Ako je za gaming uzmi i5 4460 i h81m-hds ili ako bi ga volio clockat uzmi i5 4690k i z97 pc mate, koju točno grafičku imaš? Intel i7 je i5 sa Hyper-Threading.
EDIT: Koliko vidim imaš hd7750, rađe uzmi i5 i bolju grafičku. Koliki ti je buđet?
Koliko love mislis dati na upgrade? Neces se nista bolje naigrati sa i7 koliko bi sa tim i3 procesorom kad tinostaje ista grafa.

Pozdrav ekipo.
Imam jedno pitanje:
Naime imam plocu asrock p67 pro3 socket 1155 i imam i3 procesor.
Imam namjeru kroz nekih 3 tjedna uzet i7 pa me zanima dali bi bilo bolje da odma promjenim i plocu tj socket da pređem na 1150?
Pozdrav ekipo.
Imam jedno pitanje:
Imam namjeru kroz nekih 3 tjedna uzet i7 pa me zanima dali bi bilo bolje da odma promjenim i plocu tj socket da pređem na 1150?
Nvida getforce gt640 2gb ti je grafa, sto planiras s time, ha? Ostani na istoj maticnoj, uzmi i5, i uzmi si R9 270x i dobar si. No neznam ni koje napajanje imas ni koliko para imas...
Pozdrav ekipo.
Imam jedno pitanje:
Nvida getforce gt640 2gb ti je grafa, sto planiras s time, ha? Ostani na istoj maticnoj, uzmi i5, i uzmi si R9 270x i dobar si. No neznam ni koje napajanje imas ni koliko para imas...
Odavno je grafa promjenjena samo nisam updateao rubriku moj pc.
Nova grafa je r7 260x
Sad me zanima dali ima velike razlike između 1155 i 1150 socketa
1150 ima 5 pina manje :D
Realno, ako usporedimo recimo iste procesore tj sa istim taktovima, npr 1155- i5 3470 3.2GHz Vs 1150-i5 4460 3.2GHz
razlike nema tj ili je toliko mala da ne mozes nikako primjetiti.
Jedina prednost u mjenjanju cijele platforme (prelazak na 1150) je u tome što ćeš imati novo, tj. novu garanciju, druge prednosti nema.
Pozdrav ekipo.
Imam jedno pitanje:
Odavno je grafa promjenjena samo nisam updateao rubriku moj pc.
Nova grafa je r7 260x
i5 uzmi i to je to... i7 jedini ak imas sli/cf i trebas rendener videa..

Koliko love mislis dati na upgrade? Neces se nista bolje naigrati sa i7 koliko bi sa tim i3 procesorom kad tinostaje ista grafa.
cca 4000-4500 za cpu i maticnu
Ili čekaj Skylake ili uzmi i7 4790k i msi z97 pc mate, cijena cca 3800kn.
A ostavices 7750 u kompu? Troll?

Pozdrav ekipa..
Molio bih vas savjet.
Planiram nadogradit tj složit nov,brutalan komp..Ne treba mi slaganje konfiguracije već prijedlozi i razmišljanja...
Kompu će glavna svrha bit gaming,a unutra će ić intel,nvidia..
Bitna stavka je da moramo računati da ću uzeti 144 hz monitor,tipa asus swift rog..tako da će ići i SLI unutra i želimo dobit performansu..
Napajanje nije bed,uzet ću već dobro,dovoljno jako..
Ono što mozgam je da li da idem na socket 2011 ili da ostanem na 1150..?
I konkretno koji SLI staviti unutra..2xgtx980..koji tip,phoenixa?ili.. ?
Neću isfuravati više od jednog monitora-jedan 27" 144Hz će bit sasvim dovoljan.
Tako da..zdrobit ću dosta love na ovaj projekt,planiram složiti zaista finu pilu ali to ne treba bit pretjerivanje za 3-4 grafičke i slične perverzije..
Pitanje vezano za periferiju..Koristim godinama G19,da li se isplati ići po G910?
I imate li kakvu preporuku za miš,imam razor deathaddera..?
Hvala na vremenu i pozdrav
Pozdrav,
molim savjet i pomoc.
Ovo je moja beba, splašili su me s The Witcher 3 minimum requirements al bogami ja sam tu igru odigrao sve na ultra, samo Foliage na High, Shadows na High, Nvidia Hairworks off, sve to na 1080p@38-52 fps...Ver 1.07 ko vjeruje, vjeruje, ko ne , a ca cu mu ja..
Pa, spusti Foliage na Medium/High , Shadows na Medium/High(sve ostalo napucaj na famozni Ultra) ,iskljući Gameworks, stavi u nVidia Control Panel PhsyX=CPU(a nemres,imas ATI al zato mozeš ovo>>>> cut/paste APEX_ClothingGPU_x64.dll ,Galaxy.dll , goggame-1207664643.dll (sve to van instalacijskog direktorija), otvori notepad, upiši
Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Image File Execution Options\witcher3.exe]
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Image File Execution Options\witcher3.exe\PerfOptions]
"CpuPriorityClass"=dword:00000003
zatvori notepad i preimenuj .txt u .reg, stisni desni gumb>Merge, iskljuci igrin AA, stavi ReShade ,MipBias=-3,Max pre-rendered frames - 1, voila, igra radi puno bolje, oces jos frejma? Spusti Shadows na Low i probaj skužit razliku, trebas jos fpsa? www.duckgogo.com
Usput, lovče na jelene, nigdje nisam rekao da igram igru sve na Ultra 1080p na konstantnih 60 fps-a, normalno da je potrebno puno kompromisa i tweakanja da bi se igra dovela u red , al s obzirom na konfu koju imam , igra radi iznenađujuče dobro, a da sam 10 godina mlađi možda bi i išo radit YT filmic tak da se mozemo svadit u beskraj, al ovak ima ko vec je...
S tim da ovi likovi nisu ništ tweakali i pretežno je jos verzija 1.03....
Igra se da fakat optimizirat, tweakat, normalno da kad bi sve stavio zdravoseljački na ULTRA da bi igra radila na 15-21 fps, al eto, nejde ispod 32,33 i iznad 51,52(meni dosta) i ja ne vidim preveliku razlik...
A , imam osjecaj da si ti jedan od onih GameBooster2015XXL, PC Utility2015, Win10 early adopter tipova, il sam slajder za kompletni Graphic Settings mices Low>Mid>High>Ultra?! a s obzirom da si prevalio i 30-etu, kak ti se u opce da ulazit u intarweb diskusije, svaki bedak ima svoje veselje, moje veselje je da velim da mogu odigrat cist pristojno TW3 na svojoj GTX660...I kaj sad.. Daj mi jedan TD, pokaži mi !
Evo, moj post je bar malo nekom pomogao, ko ne zna mozda za neki od ovih tweakova, a kaj ti, doso baja vrijeđat i napadat.
Tuzna istina je da nas sve vuku za nos, imali AMD,nVidiu,ATI,Intel.... The Witcher 2 koji je DX9 igra BTW moze stat rame uz rame TW3 u puno više situacija nego kaj bi trebalo, a da ne pricam o Batmanu,Shadow of Mordor,Watch Dogs etc...
Evo svoju asus crosshair v formula z i fx 8120 cu prodati i imam kupca vec. Planiram ic na intel. Eh sad upala mi u oko asus maximus vii hero. i isao bi na intel i5 4690k. Ali necu imat para za obje stvari odjednom. Eh sad dal ici na asus hero plus neki pentium il mozda i3 pa prodat kasnije kupit i5 il ic na neku jeftiniju maticnu i i5. Nekih 2500kn bi sad odvojio za te dvije stvari. A maticna bi trebala bit crno crvena da se slaze sa ostatkom kompa iako bi razmotrio i druge opcije.

Pozdrav,
evo ekipo kako sam i rekao kupujem novi i7 1155 ali problem je sto ga nema vise nigdje u ducanu za kupit najaci procesor koji imaju sa 1155 socketom je i3 i kazu da nije opce dobavljiv.
Sad moram uzet neku novu plocu sa 1150 procesorom. Makar su mi rekli u ducanu da nema neke velike razlike između 1155 i 1150 osim u potrosnji struje.
Koju bi mi plocu preporucili sa 1150 socketom. A da nije preskupa.? Namjena je obrada zvuka i surfanje nista posebno. Ali i7 mi treba zbog odrade zvuka.
Tako da cu onda prodat Ovu plocu i procesor koji imam sad to mi je za novu plocu
Pozdrav,
evo ekipo kako sam i rekao kupujem novi i7 1155 ali problem je sto ga nema vise nigdje u ducanu za kupit najaci procesor koji imaju sa 1155 socketom je i3 i kazu da nije opce dobavljiv.
Sad moram uzet neku novu plocu sa 1150 procesorom. Makar su mi rekli u ducanu da nema neke velike razlike između 1155 i 1150 osim u potrosnji struje.
Koju bi mi plocu preporucili sa 1150 socketom. A da nije preskupa.? Namjena je obrada zvuka i surfanje nista posebno. Ali i7 mi treba zbog odrade zvuka.
Tako da cu onda prodat Ovu plocu i procesor koji imam sad to mi je za novu plocu
i za novi PES i NBA 2K protiv ključka?