Savjeti o nadogradnji računala izdvojena tema

poruka: 25.160
|
čitano: 4.541.835
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Savjeti o nadogradnji računala

G3258 ti ne paše na matičnu, procesor i ploča koje imaš su LGA 1155 dok je G3250 LGA1150.

Zadrži si matičnu, ram, disk i dvd uređaj.

Kućište ne znam koje imaš, no pretpostavljam neko jako loše kada ga želiš mjenjati.

Procesor ti treba neki Intel i3 ili i5, svakako serija 2xxx ili 3xxx (4xxx ne može na matičnu).

Memorije u biti trebaš još barem 2GB no mišljenja sam da ti to nije toliko nužno (lako je kasnije skupiti novca pa dodati još).

Napajanje svakako trebaš neko kvalitetno; od jeftinijih moja preporuka Fortron Hexa 400W, Corsair CX430 ili Fortron Hyper 500W.

Grafičku trebaš novu, na bih išao ispod Radeona R7 250X 2GB, a jače je bolje.

SSD je fora stvar (za brzinu cijelog kompa), ali nema baš puno utjecaja na performanse igara tako da nije nužan.

Kućište ako imaš već neko - ostavi ga i čekaj bolje dane.

Twitter: @191x7
12 godina
neaktivan

Ma ja cu si onda uzet ovo jer nisam ti ja neki high core gamer a meni samo treba zbog ovih novijih igra a nije mi problem igrat na lowu-mediumu

Ovo tu uzimam:

cx430

g.skill 4gb 1600mhz

msi radeon r7 260x 2gb

zalman t4

Jel zna neko dobrog servisera za pc u Zagrebu do 100kn da mi sam instalira drivere,windowse,slozi komp i ako treba nova termalna pasta jer mi se neda zezat s tim i dali da cekam neke akcije za te komponente jer mi ne treba ubrzo novo pa sam mislio cekat neke akcije i jer ce ih uopce biti

17 godina
karlo125 kaže...

Ma ja cu si onda uzet ovo jer nisam ti ja neki high core gamer a meni samo treba zbog ovih novijih igra a nije mi problem igrat na lowu-mediumu

Ovo tu uzimam:

cx430

g.skill 4gb 1600mhz

msi radeon r7 260x 2gb

zalman t4

Jel zna neko dobrog servisera za pc u Zagrebu do 100kn da mi sam instalira drivere,windowse,slozi komp i ako treba nova termalna pasta jer mi se neda zezat s tim i dali da cekam neke akcije za te komponente jer mi ne treba ubrzo novo pa sam mislio cekat neke akcije i jer ce ih uopce biti

Dvojezgreni procesor kojeg imaš:

1. Ne može uopće pokrenuti neke nove igre (Far Cry 4, Dragon Age Inquisition, ...)

2. Ne može gurati R7 260X ni na 30% iskorištenja u nekim modernim igrama.

Ako hoćeš tu grafičku, treba ti (obavezno) i jači procesor.

16 godina
191x7 kaže...
..

Dvojezgreni procesor kojeg imaš:

1. Ne može uopće pokrenuti neke nove igre (Far Cry 4, Dragon Age Inquisition, ...)

..

1 -FC4 pentium patch. Veći problem što je dx11 only.

2 -Svakako bolje nego sa još slabijom VGA. Dal optimalno/poluiskorišteno?.. to je nešto drugo.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina

Samo da javim, sklopljeno novo-staro racunalo!

znaci nove komponente su:
g3258

4 GB ddr3

asus b85m-g

Iskreno, stvarno ne vidim tolke hvalospjeve o ovom dual core procesoru?! Radi dosta losije od mog starog phenoma (x3 8450)... Bar sto se tice multitaskinga.

Istina, mozda nije do CPU, driveri od ploce su donjeli razne gluposti od asusa, pa mozda oni "sujelduju" u otezavanju multitaskinga/povecanju potosnje RAM itd...

Koliko mogu dici sad CPU sa stock coolerom na mojoj ploci?

14 godina
x360gamer kaže...

g3258

4 GB ddr3

asus b85m-g

Iskreno, stvarno ne vidim tolke hvalospjeve o ovom dual core procesoru?! Radi dosta losije od mog starog phenoma (x3 8450)... Bar sto se tice multitaskinga.

Istina, mozda nije do CPU, driveri od ploce su donjeli razne gluposti od asusa, pa mozda oni "sujelduju" u otezavanju multitaskinga/povecanju potosnje RAM itd...

Sto ti pricas, ovaj processor je mala zvjerka! Clockati uvijek mozes, samo pazi temperature...

15 godina
Luka123 kaže...
x360gamer kaže...

g3258

4 GB ddr3

asus b85m-g

Sto ti pricas, ovaj processor je mala zvjerka! Clockati uvijek mozes, samo pazi temperature...

ocito je bilo da asusovih drivera. Sada sve dobro radi :)
Kolko su normalne temperature, specy trenutno pokazuje 38* .. Makar ga krivo cita - kao 3420.

12 godina
Savjeti o nadogradnji računala

Nadigradi maticnoj bios ako ima noviji to je znalo rijesit problem s prepoznavanjem proca.

Sami sebi smo najveci neprijatelji
Poruka je uređivana zadnji put uto 13.1.2015 23:44 (nicky.sl).
Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
x360gamer kaže...

g3258

4 GB ddr3

asus b85m-g

rekao bi da si ti jedina osoba koja ne vidi razliku :D

pa čak i cpuboss, kojeg ne šljivim previše pokazuje ugrubo duplo bolje performanse naspram toga x3

http://cpuboss.com/cpus/Intel-Pentium-G3258-vs-AMD-Phenom-X3-8450

očito je tu neki drugi problem ako su tvoja zapažanja doista takva....

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.1.2015 8:50 (Checola).
15 godina
Checola kaže...
x360gamer kaže...

g3258

4 GB ddr3

asus b85m-g

rekao bi da si ti jedina osoba koja ne vidi razliku :D

pa čak i cpuboss, kojeg ne šljivim previše pokazuje ugrubo duplo bolje performanse naspram toga x3

http://cpuboss.com/cpus/Intel-Pentium-G3258-vs-AMD-Phenom-X3-8450

očito je tu neki drugi problem ako su tvoja zapažanja doista takva....

Nije problem u CPU, nego maticnoj!

tocnije driverima maticne koji su krcati raznim glupostima, koji odmah na start upu w7 jede oko 2 GB RAMa... Nedaj Boze da sam jos pokrenuo mozillu, zato je bilo tako!

Deinstalirao sam asusove gluposti i sada je stanje normalno :)

EDIT:
Slika 2

Opet isti problem nakon nekog vremena!

Dal mozda je problem sto nemam GPU, sto koristim integriranu iz CPU? PA ona vuce dosta RAM?

slika 2 slika 2
Poruka je uređivana zadnji put sri 14.1.2015 9:59 (x360gamer).
12 godina

Pozdrav 

Stvarno ne znam gdje da pitam posto je tema Procjene vašeg hardvera zakljucana. Name imam procesor AMD Phenom II X4 975 3.6Ghz. Kupio sam ga u protsu prije 3 godne, garanciju nema. Uglavnom da skratim, zanima me kolko mogu dobit za taj CPU?

Hvala

Lp.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Moj PC  
0 0 hvala 2
14 godina
x360gamer kaže...
...

gpu vuče sigurno nešto rama, ali na drugoj slici ti je nešto pojelo statak, otvori procese pa vidi šta ti guta toliko rama

15 godina
Sada je opet normalno stanje s RAmom. Stalno varira, najvise prilikom multitaskinga (firefox s yt i 3 taba) te u pozadini torrent i MSE pretrazivanje.

Nista ne radim sta nisam s phenom i starijom arhitekturom, al ovakvo stekanja i lagove nisam dozivio jos stvarno.
Svako malo smrzavanje ekrana i cekanje par sekundi da se ponovo pokrene/maksimizira firefox itd...
14 godina

probaj povećati page file i možda u biosu limitirati gpu količinu memorije

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.1.2015 11:06 (Checola).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Da nadogradim komp ili da ga prodam pa da kupim novi jer mi je budzet 2500kn

intel pentium G2010

G-skill 4gb 1600mhz

Napajanje:Feel 400 atx

WD blue 1tb

Asrock 1155 b75m-gl

Ati radeon hd 3850

Mislim igrat teške igre kao far cry 4,bf4,crysis 3 i jos jace koje su u dolasku.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Intel Pentium E5300 2.60GHz vs Intel Core 2 Duo 1.8 GHz ..... Koji je bolji za gaming?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
andidino kaže...

Intel Pentium E5300 2.60GHz vs Intel Core 2 Duo 1.8 GHz ..... Koji je bolji za gaming?

ovisi šta misliš pod gaming, ako ciljaš na novije naslove, pitanje ti zvuči ovako koji je auto bolji za današnji rally, yugo 55 il zastava 101 inače e5300

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.1.2015 14:44 (Checola).
17 godina
karlo125 kaže...

Da nadogradim komp ili da ga prodam pa da kupim novi jer mi je budzet 2500kn

intel pentium G2010

G-skill 4gb 1600mhz

Napajanje:Feel 400 atx

WD blue 1tb

Asrock 1155 b75m-gl

Ati radeon hd 3850

Mislim igrat teške igre kao far cry 4,bf4,crysis 3 i jos jace koje su u dolasku.

Dobra ideja, prodaj sve osim diska i ram pa uzmi sve novo.

Za 3500-4000 se da fino složiti, pogotovo ako ne trebaš disk i trebaš samo još 4 GB ram.

12 godina
neaktivan

Ma prodat cu sve pa cu kupit novo 

Evo vidio sam nest na internetu a kod nas dode 4900kn

http://pcpartpicker.com/user/alanhenry/saved/PNFtt6

Kad bi iso overclockat mislim da bi sa tim cpu mogo igrat far cry bez problema

Jel zna mozda neko bolju konfu ili je ova dobra?

15 godina
Checola kaže...
andidino kaže...

ovisi šta misliš pod gaming, ako ciljaš na novije naslove, pitanje ti zvuči ovako koji je auto bolji za današnji rally, yugo 55 il zastava 101 inače e5300

Mislim da je pitanje bilo sasvim jasno, ne kuzim filozofije.... između TA DVA procesora koji je bolji.... svejedno hvala ;)

14 godina
andidino kaže...
Checola kaže...
andidino kaže...

Mislim da je pitanje bilo sasvim jasno, ne kuzim filozofije.... između TA DVA procesora koji je bolji.... svejedno hvala ;)

Hoce reci da su oba procesora outdated, i da je vrijeme za prelazak na novu platformu :). Neku bitnu razliku neces ni osjetiti, ovisi za sto koristis pc.

16 godina
andidino kaže...
Checola kaže...
andidino kaže...

E je nasljednik C2D, ali jeftinija verzija. Da je isti clock tad bi prednost bila C2D ovako ga E opere u na prazan želudac jer je skoro identičan CPU pa se MHz pokažu kao razlika.

-odgovoreno ti je, ''ovisi što misliš pod gaming'', to je odgovor. Nije isto tetris, igra od prije 10-5-god i danas. Npr FC4 traži i3 (izašao patch za pentium) bez tog ne radi. Važnije, za gaming ('pravi' zahtijevniji) je važnija VGA, opet ista stvar FC4 je dx-11. Svejedno kakav je ostatak PCja, ako to nemaš nema igre.

-igre s nekom prosječnm VGA recimo GF650 vjerojatno neće primijetiti posebnu razliku između ta dva CPUa ali prednost je E zbog +800MHz, niže temperature OC ako je potreban itd.

-Izuzetak, može u nekom tasku C2D biti bolji, jer ima veći cache/FSB/VTd. Pogotovo za software iz te generacije (kad je bio top model), npr photoshop, ali za igre ugl E pogotovo što se tad koristi SIMD-MMX za pomoć VGA, audio itd.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put sri 14.1.2015 15:56 (ihush).
12 godina
neaktivan

Ili ovo tu za 5500kn??

http://pcpartpicker.com/p/XgcxNG

13 godina
karlo125 kaže...

Ili ovo tu za 5500kn??

http://pcpartpicker.com/p/XgcxNG

Stavljas 5 puta skuplji cpu od maticne, ne ide to tako. Uzmi prvu opciju, bices miran i zadovoljan. Eventualno afetrmarket hladjenje za oc preko 4ghz.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
12 godina
neaktivan

Jel mi treba bas taj hladnjak jer nemam vise love :P

I do koliko najvise moze ic ghz jer sam vidio da ovaj skace cak do 5.1ghz ili se neki lik zabunio

Bi mogo ja to sve prek amzona kupit i jel bi me jeftinije ispalo ako bi me za 500kn onda bi rade od tamo uzel

Evo linka jos jednom 

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.1.2015 18:19 (karlo125).
11 godina
neaktivan
karlo125 kaže...

I do koliko najvise moze ic ghz jer sam vidio da ovaj skace cak do 5.1ghz ili se neki lik zabunio

Kakva ploca takav oc, za taj cpu je minimum ploca gigabyte 970a ds3p ili asus m5a97 r 2.0, ispod toga nemoj ici

13 godina
karlo125 kaže...

Bi mogo ja to sve prek amzona kupit i jel bi me jeftinije ispalo ako bi me za 500kn onda bi rade od tamo uzel

Evo linka jos jednom 

Do 4ghz bez problema hladi stock kuler tako da ti ne treba, a realno nemas potrebe za OC, opusteno ^^

Za clock preko 4.8ghz treba ti voda realno da ga drzi hladnim. Ja sam dogurao do 4.7ghz uz pristojnu temp :)

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
11 godina

Kupujem matičnu ploču, cijena nije bitna molim za savjete, matična ploča mi treba za ovu konfiguraciju.

Procesor: AMD FX 8320 3.5Ghz
Grafički sustav: AMD Radeon R9 280 3GB GDDR5
Radna memorija: 8GB DDR3 1600MHz
Tvrdi disk: 1024GB SATA WD Green
Napajanje: Forton Raider 650 80+ silver
SSD disk: Intel 120GB

PS: Obavezno mora imati mogućnost da crossam dvije gore navedene Radeonke. Hvala

Mene najviše privlači ovo http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3894#ov

Poruka je uređivana zadnji put čet 15.1.2015 7:12 (BeLLicus).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Kupi si tu koju si linkao. Košta tamana nešto malo maje od 900 kn pa nije preskupa a nemaš potrebe davati više novca za skuplje modele.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice