nema potrebe...samo prilikom slaganja u biosu obavezno iskljuciti C STATE...
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
frend mi zeli nadogradit pc pa ga zanima koji bi dio najprije morao zamijeniti da mu igrice bolje idu.
konfa:
intel pentium d 940
2gb ram
8500gt 512mb
ms 400w
zeli potrositi negdje oko 500kn
Dio koji bi trebao zamijeniti je komp, kućište s svim unutra.
ili uzeti samo jaču grafu, npr 6670 1gb ddr5 // 7730 ddr5 // 7750 ddr5 i takve...
Ja planiram uzet još 4 GB RAMA + novi HDD pošto je ovaj pri kraju, planiram potrošiti do 1000kn za oboje. Komp koristim 90% za gaming, 10% za photoshop. Također si mislim stavit 64 bit windows, al to ću lako :)
Savjeti? ^_^
Ja planiram uzet još 4 GB RAMA + novi HDD pošto je ovaj pri kraju, planiram potrošiti do 1000kn za oboje. Komp koristim 90% za gaming, 10% za photoshop. Također si mislim stavit 64 bit windows, al to ću lako :)
Savjeti? ^_^
probaj se protegnuti još 100-150 kuna pa traži još jednu pločicu rama od 4gb, hdd od 500gb i ssd od 120 giga što bi taman mogao ugurati u taj proračun
Savjeti? ^_^
probaj se protegnuti još 100-150 kuna pa traži još jednu pločicu rama od 4gb, hdd od 500gb i ssd od 120 giga što bi taman mogao ugurati u taj proračun
Evo našla sam ovaj SSD na akciji: http://www.eurotrade.hr/eurotrade/prikaz/prikaz.php?sifra=38316, pošto nisam još koristila SSD ne znam dal moram pazit da je kompatibilan s mojim kompom ili nema veze?

Evo našla sam ovaj SSD na akciji: http://www.eurotrade.hr/eurotrade/prikaz/prikaz.php?sifra=38316, pošto nisam još koristila SSD ne znam dal moram pazit da je kompatibilan s mojim kompom ili nema veze?
700 kuna za stari 120GB ssd koji se više ne proizvodi? Pa SSD-i od 120GB dođu ~500 kuna, i to ne bilokakvi već Intel 520.
Pozdrav ekipo.
Trebam vaše mišljenje, konfiguracija pod moj pc, sad već u godinama više ne može pokretati baš najnovije igre, a jedan od razloga je i grafička koja ne podržava dx11. Moje pitanje je dal mi se isplati uzeti neku grafu koja podržava dx11 preko njuškala ili nečega, nešto tipa 5850, ništa pretjerano jer ionako mi je i cpu već preslab zapravo(napomena, cpu ne mogu quad core u ovu matičnu tako da njega ne mislim mjenjati). Dosad sam sve mogao igrati, osim Watch dogs, nova fifa i zapravo sve nove koje traže dx11. Znači ne ciljam na to da igram watch dogs, far cry novi, witcher 3, gta 5 i slično jer znam da to neće ići, mislim dali možda malo bolja grafa može pomoći da pokrenem fifu 15, pesa 15 ili neke manje zahtjevnije nove igre? Ili da jednostavno polako krenem na zamjenu čitave konfe kad skupim pare?
Pozdrav ekipo.
Trebam vaše mišljenje, konfiguracija pod moj pc, sad već u godinama više ne može pokretati baš najnovije igre, a jedan od razloga je i grafička koja ne podržava dx11. Moje pitanje je dal mi se isplati uzeti neku grafu koja podržava dx11 preko njuškala ili nečega, nešto tipa 5850, ništa pretjerano jer ionako mi je i cpu već preslab zapravo(napomena, cpu ne mogu quad core u ovu matičnu tako da njega ne mislim mjenjati). Dosad sam sve mogao igrati, osim Watch dogs, nova fifa i zapravo sve nove koje traže dx11. Znači ne ciljam na to da igram watch dogs, far cry novi, witcher 3, gta 5 i slično jer znam da to neće ići, mislim dali možda malo bolja grafa može pomoći da pokrenem fifu 15, pesa 15 ili neke manje zahtjevnije nove igre? Ili da jednostavno polako krenem na zamjenu čitave konfe kad skupim pare?
Koje ti je napajanje(marka)?
Trebao bi upgrade prvo na quad core barem neki pogledaj ovu temu:
http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/intel-xeon-soc-771-soc-775/204525.aspx ovi su ti oko 200njak kn ako hoces.
5850 ce ti biti taman, ali neocekuj da ces igrati sve na ultra, ja vrtim battlefield 4 sa gtx560 koja je ista kao 5850.
Veoma jeftino možeš naći C2D E8500 koji može izvući neku jaču grafičku karticu npr GTX 460. Ovaj procesor koji sad imaš će ti biti usko grlo i ništa nećeš napraviti ako samo nadogradiš grafičku karticu. Više pročitaj na temi: http://www.bug.hr/forum/topic/graficke-kartice/kako-prepoznati-cpu-bottlenecka-gpu/148619.aspx
Dali mogu pokrenuti igru koja zahtijeva 2.0 GHz,a ja imam 1.8
Probaj

Probaj
aa kupio bi si igricu a jbg nez dal mi se isplati kupit i dat bzvz 200 kn a ako ne bude radit
Probaj
aa kupio bi si igricu a jbg nez dal mi se isplati kupit i dat bzvz 200 kn a ako ne bude radit
A da das malo informacija kakav komp imas?? i koja je igra u pitanju? . skini specy i daj tu ss specya
Dobar dan.
Trebao bih savjet oko moguće nadogradnje PC-a. Kako se ne razumijem niti pratim tržište, svaka pomoć je dobrodošla.
Ovo je trenutno stanje (PC ima malo više od 4 godine, uglavnom se koristi za gejming):
- procesor: AMD Athlon II X3 440
- RAM: 8 GB DDR3
- matična ploča: ASRock 890GX Extreme3
- GPU: Radeon HD5770 1 GB RAM
- napajanje: mislim 400W, pouzdan neki brand (njemački?)
Zanima me sljedeće: mogu li uopće nadograditi PC, da li je to moguće na ovoj matičnoj? Ako mogu, koje komponente bih trebao nadograditi (pored, pretpostavljam, CPU i GPU)? Da li s cca 1500 kn mogu očekivati znatan porast performansi (u kojem postotku, 30%, 50%, otprilike me zanima) ili nije isplativo?
To je to za početak, hvala.
Trebalo bi prvo promjeniti procesor, naci preko oglasa povoljno Phenom II X6 ili FX 6100 i nakon toga uzeti jaču grafu tipa 260x 2gb
a najbolja opcija bi bilo da prodađ svoj procesor+matičnu+grafičku i kupiš novi fx6300+gigabyte 970 ds3p+260x 2gb
Probaj
A da das malo informacija kakav komp imas?? i koja je igra u pitanju? . skini specy i daj tu ss specya
farming simulator 2015
farming simulator 2015
Radit ce ti bez problema, nije to neka zahtjevna igra a i imas ivy koji ima jak IPC.
Radit ce ti bez problema, nije to neka zahtjevna igra a i imas ivy koji ima jak IPC.
Hvala :D
Trebalo bi prvo promjeniti procesor, naci preko oglasa povoljno Phenom II X6 ili FX 6100 i nakon toga uzeti jaču grafu tipa 260x 2gb
a najbolja opcija bi bilo da prodađ svoj procesor+matičnu+grafičku i kupiš novi fx6300+gigabyte 970 ds3p+260x 2gb
Misliš da postoji tržiše za prodati te komponente? I, ako bi se prodalo - koliko bi došlo ovo što si spomenuo i kakav skok u performansama bi se mogao očekivati?
Hvala na mišljenju.
Naravno da postoji - njuskalo, razno razne trznice na forumima, facebook grupe .... Sve ti je u rangu tvog budjeta.
Skok u performansama ce biti velik i isplativ, ponajvise zbog osjetno jaceg procesora i graficke, a sad koliko tocno ovisi od igre do igre - ali racunaj na min. 30%.
Dobar dan.
Trebao bih savjet oko moguće nadogradnje PC-a. Kako se ne razumijem niti pratim tržište, svaka pomoć je dobrodošla.
Ovo je trenutno stanje (PC ima malo više od 4 godine, uglavnom se koristi za gejming):
- procesor: AMD Athlon II X3 440
- RAM: 8 GB DDR3
- matična ploča: ASRock 890GX Extreme3
- GPU: Radeon HD5770 1 GB RAM
- napajanje: mislim 400W, pouzdan neki brand (njemački?)
Zanima me sljedeće: mogu li uopće nadograditi PC, da li je to moguće na ovoj matičnoj? Ako mogu, koje komponente bih trebao nadograditi (pored, pretpostavljam, CPU i GPU)? Da li s cca 1500 kn mogu očekivati znatan porast performansi (u kojem postotku, 30%, 50%, otprilike me zanima) ili nije isplativo?
To je to za početak, hvala.
Za pocetak bih ja probao otkljucati 4tu jezgru na tom X3 procesoru ako to upali kupio bih samo novu graficku ~ r7 260x/265.
Taj procesor otkljucan sasvim pristojno ce raditi.
Frendu su izgorili maticna i procesor i sad trazi kombo za 1500kn za gaming pa ako imate kakve preporuke jer nisam pratio par godina
Frendu su izgorili maticna i procesor i sad trazi kombo za 1500kn za gaming pa ako imate kakve preporuke jer nisam pratio par godina
- 1 x Procesor AMD FX X6 6300 3.5Ghz (4.1GHz) box
- 1 x LC POWER LC-CC-95, socket 775/1155/1156/AMD
- 1 x Gigabyte 970A DS3P, AM3+
Ukupno: 1400 kn
Mogao si navesti ostatak njegove konfiguracije. :-(
- 1 x Procesor AMD FX X6 6300 3.5Ghz (4.1GHz) box
- 1 x LC POWER LC-CC-95, socket 775/1155/1156/AMD
- 1 x Gigabyte 970A DS3P, AM3+
Ukupno: 1400 kn
Mogao si navesti ostatak njegove konfiguracije. :-(
nisma siguran za napajanje al mislim da je grafa gt440 ili nesto...ovo mu je glavno da bar moze nesto raditi,sto nije intel stabilniji uvijek bio kod procova u igrama i to?
Pozdrav!
Već sam pisao u temi za odabir grafiče ali očito treba i novo napajanje..
prijatelju crkala graficka pa može preporuka za novu grafičku i napajanje za nekih 1500kn
Konfa:
Napajanje: MS Platinum 400ATX P4 400W
Matična: Asrock G41C-GS
Proc: Intel Core 2 Quad Q8200
Hvala na odgovoru
Izvolis:
MSI R7 260 OC, 1GB GDDR5, VGA, DVI, HDMI
= 1100 kn.
Ne isplati mu se vise trositi jer ako mu je cpu na stocku R7 260 je max za njega, a s obzirom da Q8200 ima los oc potencijal nema ni mjesta, a ni smisla trositi na nesto jace od nje - posebice ako nema AM hladnjaka i kada se ubroji razlika do sitno jace 260X. Nakon ovog mu je pozeljna nova konfiguracija jer s775 nema smisla nadogradjivati, a napajanje neka mu ostane kao zaliha za nju.
Imam hp laptop koji nema ni godinu dana a svaki dan me živcira ko lud jer je užasno spor
jel mi može netko staviti nove windowse na njega te ako je moguće da se očisti od prašine za male novce (Novi Zagreb) ?
ako ni to ne pomaže onda vadim van dvd čitač te stavljam ssd