Savjeti o nadogradnji računala izdvojena tema

poruka: 25.162
|
čitano: 4.543.949
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Savjeti o nadogradnji računala
FakeDeath kaže...

1.Lovac

kupiti novo napajanje :)

Ali da, koliko love imas, i za što služi računalo?

Zašto ne valja škart ovo napajanje? Nikad mi to nije bilo jasno... A računalo zadnjih godinu dana služi primarno za faks, gledanje filmova i igranje manje zahtjevnih igara tipa Diablo i Battlefield 3.

A para ne bi tia puno potrošit. Mislia sam si možda uzest neku malo bolju grafičku, al ne znam koliko to sve ima smisla.

14 godina
1.Lovac kaže...
FakeDeath kaže...

1.Lovac

Zašto ne valja škart ovo napajanje? Nikad mi to nije bilo jasno... A računalo zadnjih godinu dana služi primarno za faks, gledanje filmova i igranje manje zahtjevnih igara tipa Diablo i Battlefield 3.

A para ne bi tia puno potrošit. Mislia sam si možda uzest neku malo bolju grafičku, al ne znam koliko to sve ima smisla.

Uzmi ga slobodno, samo se nemoj žalit kada ti komp nakon 4 mj. završi u dimu...{#}

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaasa
13 godina
1.Lovac kaže...
FakeDeath kaže...

1.Lovac

nema smisla jer ti je procesor preslab, skupljaj pare i kupi novi komp

Plačanje: Keš/Kartica (koja,koliko rata) Namjena? Monitor imaš,koji?
13 godina
protjeran
Savjeti o nadogradnji računala

"skupljaj pare i kupi novi komp"{#} stvarno sam se nasmijao na ovo(nista zlonamjerno){#} dali kod nas stvarno ljudi mogu skupljati pare za bilo sta?{#}

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
Moj PC  
3 0 hvala 0
14 godina
Stjepanj kaže...

"skupljaj pare i kupi novi komp"{#} stvarno sam se nasmijao na ovo(nista zlonamjerno){#} dali kod nas stvarno ljudi mogu skupljati pare za bilo sta?{#}

Prije da ce ih popit{#}

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaasa
13 godina

A ne znam ja se vodim s onime, sve se može kada se hoće, ako nemoš ti daš ženi ona može :)

Ne znam što drugačije reći za njegov komp, jer po meni konfa je sada dobro balansirana. Uzimanje jače grafe nema nikakvog smisla kraj takvog napajanja i takvog proca.

Sada, jedino možda uzeti jači proc i napajanje, pa zatim jaču grafu. Al opet ne vidim ni tu smisao.

Ono da ja imam takav komp, ovako bi napravio

1. Uzeo si novo, kvalitetnije napajanje, barem Corsair CX430/Silverstone 500 (cc 300kn)

2. Skupljao za novi proc+ploču (i5 sck1150 i bilo koja ploča cc 1600kn)

3. Kada bi skupio za to novo, prodao ovo svoje staro cpu+mbo (cc 700kn, pošto su ploče tražene)

4. kada prodam stari cpu,mbo išao bi kupiti grafu nešto tipa 7850/265/R7 270 ovisno koliko love bi imao

5. prodao i staru grafu (cc 350kn)

Drugačije ne znam kako to napraviti da bude ok

Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina

evo mene opet...brat ima laptop emachines e728, cpu: intel pentium t4500, integrirana grafička: intel gma 4500m i 2gb ddr3 rama, on bi htio staviti još 2gb rama ali dal će se osjetiti neko ubrzanje kod svakodnevnog rada i kod igrica, prvenstveno na minecraftu? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
kristijan6 kaže...

evo mene opet...brat ima laptop emachines e728, cpu: intel pentium t4500, integrirana grafička: intel gma 4500m i 2gb ddr3 rama, on bi htio staviti još 2gb rama ali dal će se osjetiti neko ubrzanje kod svakodnevnog rada i kod igrica, prvenstveno na minecraftu? 

s 2gige na 4 svakako ce osijetiti, i u radu i u gamingu!lp

13 godina

eh sad koji model treba i dal da uzme novi ili polovni sa njuškala?

EDIT:ipak sam i ja odlučio da ću nadograditi svoje računalo pa me zanima da li bi ovaj ram bio dobar? http://www.njuskalo.hr/ram-memorija/mushkin-xp-arctic-white-pc6400-ddr2-2x2gb-dualchannel-kit-oglas-10134732

Poruka je uređivana zadnji put ned 6.7.2014 18:12 (kristijan6).
11 godina
neaktivan
191x7 kaže...

Ono što trebaš je procesor i grafička, a ne samo grafička.

Imaš sada za 400-500 Kn novih Phenom II x4 procesora ( http://www.nabava.net/procesori__40?&q=phenom%20II ) i taman ti ostane oko 700-800 kn za grafičku koju bi taj procesor mogao dobro tjerati (neki AMD Radeon HD 7770 ili R7 250X).

Hvala!

Samo, uz te nove komponente podrazumjevaš i novo napajanje? Ako da, imaš li preporuku do 200-300kn?

13 godina
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
HumbleD kaže...

Samo, uz te nove komponente podrazumjevaš i novo napajanje?

Ne, moglo bi i staro tjerat samo ne bi škodilo uzeti novo.

Twitter: @191x7
13 godina

Koja bi se bolje uklopila u moj komp R9 270X Toxic 2gb ili 7950 3gb

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Xboxn00b kaže...

Koja bi se bolje uklopila u moj komp R9 270X Toxic 2gb ili 7950 3gb

naravno jaca 7950 bez razmisljanja!lp

11 godina
neaktivan

Znaci ovako , jos nikad nisam nadogradjivao PC osim RAM-a tako da neznam sta pase , a sta ne. Uglavnom odlucio sam skoro cijeli PC prepraviti ali nisam siguran da li se komponente slazu ili ne...

Trenutna konfiguracija :

CPU : Intel Core i3 3220 3.30 Ghz

RAM : 8,00GB Dual-Channel DDR3 @ 666MHz 

Maticna : ASUSTeK COMPUTER INC. P8H61-M LX3 R2.0 (LGA1155)

Graficka : NVIDIA GeForce GT 630 4GB DDR3

HDD : 931GB Western Digital WDC WD10EZRX-00A8LB0 ATA Device (SATA)

(Nazalost nisam siguran koje napajanje imam , ako ima koji nacin da provjerim molim vas recite)

Zeljena konfiguracija :

CPU : http://www.nabava.net/procesori__40/amd-procesor-fx-series-9590-socket-am3-50ghz__5025391

RAM : 8,00GB Dual-Channel DDR3 @ 666MHz 

Maticna : http://www.nabava.net/maticne-ploce__140/asus-maticna-ploca-m5a99x-evo-socket-am3-socket-am3-atx__1580211

Graficka : http://www.nabava.net/graficke-kartice__150/sapphire-graficka-kartica-amd-radeon-r9-280x-crossfire-3gb-ddr5__5291351

HDD : http://www.nabava.net/cvrsti-diskovi__130/western-digital-cvrsti-disk-caviar-black-2tb-wd2003fzex-sata__5281031

Mozete predloziti i neko novo napajanje.

HVALA UNAPRIJED !!!

0 3 hvala 0
15 godina
neaktivan

Poštovani molio bih pomoć oko zamjene konfiguracije.

Pokvarila se matična (konkretno asus p5k) i naravno potrebna je zamjena. Komp je star 5-6 godina i sadrži :

intel c2d e4400

2*1 GB takeMS DDR2

ati radeon HD4850

HDD seagate 160GB sata

grafičku i hard disk bih ostavio i zapravo mi treba proc, matična i memorija. komp se koristi prvenstveno za surfanje i gledanje filmova i tu i tamo se instalira koja zahtjevnija aplikacija kad faks zahtijeva. što biste mi vi preporučili? na raspolaganju je max 1500 kn.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
kagu kaže...

Poštovani molio bih pomoć oko zamjene konfiguracije.

Pokvarila se matična (konkretno asus p5k) i naravno potrebna je zamjena. Komp je star 5-6 godina i sadrži :

intel c2d e4400

2*1 GB takeMS DDR2

ati radeon HD4850

HDD seagate 160GB sata

grafičku i hard disk bih ostavio i zapravo mi treba proc, matična i memorija. komp se koristi prvenstveno za surfanje i gledanje filmova i tu i tamo se instalira koja zahtjevnija aplikacija kad faks zahtijeva. što biste mi vi preporučili? na raspolaganju je max 1500 kn.

Ja bi to ovak uzeo i kasnije HDD malo bolji zemio

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.7.2014 13:56 (Strm).
14 godina

Pozdrav! 

Htio bih kupiti novi procesor, maticnu i graficku karticu 

Potrebno mi je mišljenje o ovom mom odabiru :

1x AMD FX-6300 - 3,50GHz           link  - cijena 699 KN   edigital

1x Gigabyte GA-970A-DS3P [AM3+]    link  - cijena 469 KN    edigital

1x SAPPHIRE AMD Radeon R7 260X OC, 2 GB GDDR5  link - cijena 866 KN  hgshop

Ostale komponente koje imam su :

monitor,zvucnici

kućište Thermaltake V4 Black Edition

napajanje  LC6600GP2 V2.3 [600W]

ram PC-12800, 4 GB (kit 2x2GB), MUSHKIN BlackLine Stiletto

hdd 500 gb

ssd kingston 120 gb

Kakvo imate misljenje o web trgovini e-digital .

S poštovanjem ,

Antonio  iz Šibenika 

3 misljenje o komponen. dobro +
1 misljenje o komponen. loše -
2 misljenje o e digital dobro +
11 misljenje o e digital loše -
Mechanical Engineer★★★★★
Poruka je uređivana zadnji put uto 8.7.2014 20:08 (Gamerx:)xxx).

1 2 hvala 0
13 godina
Moj PC  
4 0 hvala 2
11 godina
neaktivan

Pozdrav, planiram nadograditi svoje racunalo s novom grafom , pa bih molio za par savjeta.

trenutna konfa:

MBO : Intel Bad Axe 2

CPU: intel quad core q6600 G0

RAM: 4 * 1 gb kingmax na 800 Mhz, ako se ne varam

VGA:SApphire Radeon Hd4670

HDD: 2* 320 GB sata, + 1* 1 TB sata

PSU: 450 W chieftec 

Daklem, htio bih zamjeniti grafu, planirao sam upiknut geforce gtx 470 polovnu za nekih 400- 500 kn, isplati  li se to, i imate li nesto bolje za preporuciti?

Takodjer me zanima oce li 450 W napajanje biti dovoljno za pogoniti to, jer sam malo gledao po netu po power calcovima i cini mi se da ce biti "na knap".

E da i oce li proc biti usko grlo za gpu jer je na stock 2,4 Ghz, da li se to sta overclockat na stock intelovom cooleru?

Hvala unaprijed :)

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.7.2014 20:48 (UberAlles).

0 0 hvala 0
13 godina

Ne isplati ti se ganjat GTX 470, a ni psu ti nije bas za nju. Ovakva polovna HD 7790 ti je sweetspot te uz to uzmi neki hladnjak do cca 200 kn i podigni takt procesora na 3 Ghz.

Molim da mi se ne šalju na PM upiti za procjene komponenti i sl. Za preporuku novih/polovnih konfiguracija i komponenti sam uvijek tu ;)
14 godina
neaktivan
pozz...ovo je moje konfiguracija:ASRock N68-S3-UCC
AMD Athlon II X4 640 3.00 Ghz
Asus Gtx 660 2GB GDDR5 OC
Kingston 4gb 1333 mem
Win7 64...
nedavno sam dobio novu graficku...vecina igri je dobro radila i framerate je bio solidan...no sada kad igram malo zahtjevnije igra (ArmA III, BF4, BF3....) imam jako lose fps...znam da mi je procesor dosta slab ali kako sam vidio kod drugih s istim procesorom svi imaju veci framrate i bolje preformase...zamjenio bi procesor ali onda moram promjeniti i mobo za sto nemam para...pa me zanima da li bi se isplatilo samo nadograditi RAM memoriju?
nb

0 0 hvala 0
14 godina
domoi kaže...
pozz...ovo je moje konfiguracija:ASRock N68-S3-UCC
AMD Athlon II X4 640 3.00 Ghz
Asus Gtx 660 2GB GDDR5 OC
Kingston 4gb 1333 mem
Win7 64...
nedavno sam dobio novu graficku...vecina igri je dobro radila i framerate je bio solidan...no sada kad igram malo zahtjevnije igra (ArmA III, BF4, BF3....) imam jako lose fps...znam da mi je procesor dosta slab ali kako sam vidio kod drugih s istim procesorom svi imaju veci framrate i bolje preformase...zamjenio bi procesor ali onda moram promjeniti i mobo za sto nemam para...pa me zanima da li bi se isplatilo samo nadograditi RAM memoriju?

Nemoj ram kupovat jer je 4 GB za sada dovoljno, to kasnije. Kupi si kuler i OC-aj proc , dobit češ između 10 i 20 FPS-a

15 godina

pitanje imam dva harda (sata) jedan od 500gb drugi od 1tb.. E sad uzimam novu konfu tj mat proc i memoriju te bi ubo i ssd evo disk.. 

E sad zanima me kako to najbolje upariti ?? znaci ostavio bi si sva 3 harda...

R33mba#2892
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
R3nchi kaže...

E sad zanima me kako to najbolje upariti ??

Ne kužim. {#}

Pa kupiš, ugradiš i normalno spojiš na SATA utore na matičnoj, SSD gledaš da spojiš na SATA III utor.

Win snimiš na SSD i to je to, ništa posebno.

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.7.2014 13:41 (Valentin17).
15 godina

poštovanje
jučer mi je riknula matična pa bih odmah uzeo novu matičnu, proc i ram. da li se isplati trenutno uzeti nekog pII x4 nasprem fx6300? 

ostatak je pod moj pc, a cooler je mugen 2, rev b. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
krivi kaže...

jučer mi je riknula matična pa bih odmah uzeo novu matičnu, proc i ram. da li se isplati trenutno uzeti nekog pII x4 nasprem fx6300? 

Ovisi koliko novaca misliš izdvojiti za to.

Npr. ja bih uzeo FX6300 + Gigabyte 970A-DS3P ili ASUS M5A97 R2.0 + 4GB DDR3 (ili ako možeš 2x4GB) RAMa na 1600 MHz.

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.7.2014 16:02 (Valentin17).
13 godina

Ne isplati ti se bas to ako je samo za gaming i nista zahtjevnog (upgrade cpu-a na FX 6300). Vise bi ti se isplatila nadogradnja gpu-a na nesto tipa HD 7850/7870 ... R7 265/R9 270 ... GTX 660/GTX 750 Ti i eventualno rama.

Zatim kad bi ta opcija istekla, bi bio pametan ulog neki snazan FX 83xx, te sukladno tome jaci gpu. Znaci za sada potegni samo na bolju maticnu i eventualno visak rama - ASUS M5A97 R2.0 EVO (steta bi bilo ici na nesto ispod s obzirom da imas Mugena).

Molim da mi se ne šalju na PM upiti za procjene komponenti i sl. Za preporuku novih/polovnih konfiguracija i komponenti sam uvijek tu ;)
Poruka je uređivana zadnji put čet 10.7.2014 14:58 (zober).

2 0 hvala 1
15 godina

pa pokušao bih proći što jeftinije, mislio sam max 1500kn. ako se baš isplati protegnuo bih se još koju stotku. a grafičku sam mislio ostaviti još neko vrijeme jer nisam pri novcima baš. ali svakako bih je zamijenio za jaču u sljedećih pola godine.....

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.7.2014 15:10 (krivi).
13 godina

Kese triba sta nadogradit pod Moj PC

[URL=http://www.neobux.com/?r=Kelster][IMG]http://images.neobux.com/imagens/banner9.gif[/IMG][/URL]
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice