Savjeti o nadogradnji računala izdvojena tema

poruka: 25.162
|
čitano: 4.543.436
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Savjeti o nadogradnji računala

pozdrav svima,

trenutno imam 2gb rama i htio bih nadograditi komp sa još 2gb ali ne znam koji model trebam pa mi vi preporučite neki... još jedno pitanje da li bi mi se isplatilo nadograđivati sadašnji procesor? ako da išao bih do 700 kn za procesor i ram zajedno

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.7.2014 14:59 (kristijan6).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: Savjeti o nadogradnji računala

ma istina da im je strnica sjebana i sve to, al mogu dobiti jeftinije i dosta blizu mene je pa ako nesto rikne servis mi je odma nadohvat ruke, eto radi ta 2 razloga...
možes ti linkat i grafu iz neke druge trgovine pa cu onda ja gledat taj model tamo, nije problem :D
ako se slažemo za grafu r9 280, još bi mi dobro dosel neki savjet za napajanje jer fkt nezz kolko wata i koja firma...mozda je i moje dosta dobro il treba mjenjati?

13 godina
protjeran
kristijan6 kaže...

pozdrav svima,

trenutno imam 2gb rama i htio bih nadograditi komp sa još 2gb ali ne znam koji model trebam pa mi vi preporučite neki... još jedno pitanje da li bi mi se isplatilo nadograđivati sadašnji procesor? ako da išao bih do 700 kn za procesor i ram zajedno

ja nebi na tvom mjestu, danas za te pare uzmes novu 1150 plocu, novi dual core (cisto do pravog upgrade-a:) i nove ddr3 rame!

davati 100€ za tako staru platformu danas stvarno nema smisla! rade to sve prodaj i dodaj taj novac za novo ako ikako mozes!lp

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
Poruka je uređivana zadnji put čet 3.7.2014 15:12 (Stjepanj).
13 godina
protjeran
flukscro kaže...

ma istina da im je strnica sjebana i sve to, al mogu dobiti jeftinije i dosta blizu mene je pa ako nesto rikne servis mi je odma nadohvat ruke, eto radi ta 2 razloga...
možes ti linkat i grafu iz neke druge trgovine pa cu onda ja gledat taj model tamo, nije problem :D
ako se slažemo za grafu r9 280, još bi mi dobro dosel neki savjet za napajanje jer fkt nezz kolko wata i koja firma...mozda je i moje dosta dobro il treba mjenjati?

sve ti je i vise nego dobro za r9 280! inace najeftinija ti je dual-x od sapphira!(trenutna joj je cijena 1500kn+-)

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.7.2014 15:15 (Stjepanj).
12 godina
neaktivan

vidjeh to, bum pital ljude iz melcompa kolko bi tam platil pa ak bu mi previse lako uzmem u admu, nije sad takvi problem...samo sam mislio da bude napajanje problem, al ak nebu onda gg

17 godina
moderator

Sve je više primjedbi da se ove teme za slaganje računala zloupotrebljavaju od pojedinaca koji pod krinkom davanja savjeta stavljaju u svojim postovima linkove koji vode uvijek na isti trgovinu. Mnogi su uvjereni da to rade iz interesa i zbog toga dobivamo protesne mailove.

Stoga uvodimo pravilo da se u ovim temam smiju stavljati linkovi SAMO na pregled ponude koji imate na Bug Online stranici (a izvor je neutralna Nabava.net):

http://www.bug.hr/cijene/

Konretno to bi u praksi izgledalo ovako:

- želite nekom dati savjet da npr. izabere ovaj tvrdi disk: Seagate HDD Desktop SSHD 3.5" / 1TB / 64m/ SATA/ 7200rpm

1. u postu u kojem dajete savjet/preporuku navesti naziv komponente: Seagate HDD Desktop SSHD 3.5" / 1TB / 64m/ SATA/ 7200rpm

2. otvoriti novu web stranicu http://www.bug.hr/cijene/ - unijeti kopirani naziv u tražilicu, te potom kopirati dobiveni link;

3. vratiti se na forum, markirati cijeli naziv diska: Seagate HDD Desktop SSHD 3.5" / 1TB / 64m/ SATA/ 7200rpm, klinuti na ikonu za umetanje linka (lanac) i prekopirati link iz tražilice, dobit ćete ovakav rezultat:

Seagate HDD Desktop SSHD 3.5" / 1TB / 64m/ SATA/ 7200rpm

----

Svi drugi linkovi, izravni na web shopove ili dućane, smatrat će se nedozvoljenim linkovima i za takve postove moderatori će dijeliti opomene, a u slučaju više puta ponovoljenog kršenja pravila i suspenzije!

...
Moj PC  
3 4 hvala 1
13 godina
protjeran

dobro jel mozemo link na nabavu.net? to uredu? pa nek sam bira trgovinu?!

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Stjepanj kaže...

Možeš (ako sam skužio dobro) na nabava.net, navedeno ti je to u postu. {#}

Citat: " linkovi SAMO na pregled ponude koji imate na Bug Online stranici (a izvor je neutralna Nabava.net):"

Znači tako svejedno, lijepo piše da linkovi na BUG online stranici vode na nabava.net, znači ne bi trebalo biti problema,

ako staviš link direktno na nabava.net.

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.7.2014 17:49 (Valentin17).
17 godina
moderator
Stjepanj kaže...

pa jesi kliknu na link u mojem postu?

http://www.bug.hr/cijene/search/?q=SEAGATE+HDD+DESKTOP+SSHD+3.5%22+%2F+1TB+%2F+64m%2F+SATA%2F+7200rpm

to ti je to, ista stvar...

...
14 godina

i kako će ljudi onda kupovati? svaku komponentu u različitom dućanu? većina želi da im se sve besplatno složi i dostavi, a to nemaju sve trgovine i ako će uzimati sve iz jedne totalna cijena će ispast drugačije. ako netko želi iz određenog dućana, složi mu se bez problema. a to što se preferira nekolicina trgovina je zbog toga što im je kvaliteta usluge bolja u odnosu na ostale.

Moj PC  
7 1 hvala 8
16 godina
neaktivan

Imam:

CPU: Intel i5 4670K

Cooler: H100i

MOTHERBOARD: ?

GPU: ?

RAM: ?

PSU: Corsair TX650 Power Supply

SSD: OCZ-VERTEX4 64Gb

HDD: WD 640GB i Samsung HD103SJ 1TB

MONITOR: Samsung SyncMaster T220

TV CARD: TERRATEC Cinergy 2400i DT Dual DVB-T tuner

MOUSE: Logitech MX518 Optical Gaming Mouse

SPEAKERS: SP HF 1800A

Treba mi maticna, graficka i ram, zanima me sta vi preporucujete, da li je ovo ok

Msi Z97 gaming 3, neznam isplati li se davati 300 kn vise u odnosu na recimo asrokovu z87 ploču

R9 280 sad ima ova sapphire za 1500 kn

DDR3 2 x 4GB ram neznam koji bi

Ako imate neki savijet slobodno pisite, hvala.

Psi laju, karavane prolaze...
Poruka je uređivana zadnji put pet 4.7.2014 8:56 (sportline).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Evo kroz par dana uzimam R9 280 grafu , sad me još zanima dali bi ovo OCZ 550 MOD Fatal1ty  napajanje bilo dovoljno za sadašnju konfu +  grafa + u buducnosti upgrade na bolji cpu? 

Nemam potpis
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
askip kaže...

Evo kroz par dana uzimam R9 280 grafu , sad me još zanima dali bi ovo OCZ 550 MOD Fatal1ty  napajanje bilo dovoljno za sadašnju konfu +  grafa + u buducnosti upgrade na bolji cpu? 

Naravno, pa čak i odviše.

Twitter: @191x7
15 godina
neaktivan
191x7 kaže...
askip kaže...

oke, a to napajanje valja ? nije neko šrot? :D 

Može i preporuke neke ovdje ovo cca.300 kn na njušci :)

Nemam potpis
14 godina
askip kaže...
191x7 kaže...
askip kaže...

oke, a to napajanje valja ? nije neko šrot? :D 

Može i preporuke neke ovdje ovo cca.300 kn na njušci :)

Pa nije jako loše, proizvođač je OCZ. Za kvalitetu neznam, no ako ima više od 3 god preporučam da ga promjeniš.ZA 300Kn u trgovini možeš kupiti Corsair CX430W. Nepreporučam kupovinu na njušci, jedino gdje se na oglasu kupuje hardver je BUGov oglasnik, jer tu uglanom ljudi onjmo što kažu to i jest, bez ikakvih iznenađenja...

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaasa
15 godina
neaktivan

Oke ,ma to OCZ bi uzeo prek njuške .. 300 kn čovjek traži pa sam se raspitivao malo =)  kaže da je staro 1 god i  7 dana njegove garancije da ima... tak da, još razmislim pa ćemo vidit :D a CX430W bi isto bilo dovoljno jako za grafu  i upgrade cpu ? :D

Nemam potpis
14 godina
askip kaže...

Oke ,ma to OCZ bi uzeo prek njuške .. 300 kn čovjek traži pa sam se raspitivao malo =)  kaže da je staro 1 god i  7 dana njegove garancije da ima... tak da, još razmislim pa ćemo vidit :D a CX430W bi isto bilo dovoljno jako za grafu  i upgrade cpu ? :D

Trebalo bi biti ;)

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaasa
16 godina
Miro kaže...
Stjepanj kaže...

pa jesi kliknu na link u mojem postu?

http://www.bug.hr/cijene/search/?q=SEAGATE+HDD+DESKTOP+SSHD+3.5%22+%2F+1TB+%2F+64m%2F+SATA%2F+7200rpm

to ti je to, ista stvar...

Nije baš, nabava je puno brža i lakše se snaći, a ima i listu želja koja se može koristiti da zbraja cijene. 

Ni ja ne volim futuruIT gdje većinom slažu, ali ne vidim razlog zašto otežavati posao članovima koji zbilja slažu OK konfiguracije i pomažu samo zato jer uvijek koriste linkove iz iste trgovine, s komponentama koje se mogu kupiti bilo gdje drugdje. 

While some see them as the crazy ones, we see genius. Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.---R.I.P S.J.|||Minecraft: njofra|BF3: nj0fra
14 godina
power_user kaže...
 s komponentama koje se mogu kupiti bilo gdje drugdje. 

Ma ljudi 90% prijedloga kupuju drugdje tako i tako.

Boli me k... gdje će netko kupovati, ja znam gdje ja kupujem.

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.7.2014 9:18 (Valentin17).
16 godina
neaktivan
Je li moze netko dati misljenje o ovoj ploci isao bih je uzeti ako je dobra, mislim klokati proc.
Psi laju, karavane prolaze...
13 godina
Stjepanj kaže...
kristijan6 kaže...

pozdrav svima,

ja nebi na tvom mjestu, danas za te pare uzmes novu 1150 plocu, novi dual core (cisto do pravog upgrade-a:) i nove ddr3 rame!

davati 100€ za tako staru platformu danas stvarno nema smisla! rade to sve prodaj i dodaj taj novac za novo ako ikako mozes!lp

koliko bi mogao dobiti za moj komp... specifikacije: intel core 2 duo 2.6 ghz, 2gb ddr2 ram, radeon hd 6670 1gb ddr3, 500gb hard disk. Ne znam dal da ga prodam jer ne stojim baš dobro s novcima pa bi mogao doložiti još 500 kn na cijenu za koju bi mogao prodati ovo kučište, a sad dal je to isplativo ili ne? Da li bi se za te novce dalo napraviti nešto jače ili da ostavim ovo kučište pa dok skupim još love uzmem neko jače?

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.7.2014 12:57 (kristijan6).
17 godina

Imate moj komp pod "Moj PC" - savjetujte mi nadogradnje.

Računam da ću svoje komponente (procesor+matična+ram+grafička+napajanje) moći prodati za nekih 1500 Kn najmanje, a nešto ću i zaraditi pa ću najesen vjerojatno nadograđivati. Za sada si razmišljam o kombinaciji FX 6300 + M5A97 R2.0 + 8 GB DDR3 + R9 280 ili R9 270 (ovisno o kešu) + neko ~500 Kn napajanje (400-500W 80+, modularno ili pak nemodularno s gold učinkovitošću). Razmišljam i da zdržim grafičku još, a ostalo da nadogradim.

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran
kristijan6 kaže...

koliko bi mogao dobiti za moj komp... specifikacije: intel core 2 duo 2.6 ghz, 2gb ddr2 ram, radeon hd 6670 1gb ddr3, 500gb hard disk. Ne znam dal da ga prodam jer ne stojim baš dobro s novcima pa bi mogao doložiti još 500 kn na cijenu za koju bi mogao prodati ovo kučište, a sad dal je to isplativo ili ne? Da li bi se za te novce dalo napraviti nešto jače ili da ostavim ovo kučište pa dok skupim još love uzmem neko jače?

nemres dobiti jace, dobit ces novo s mogucom nadogradnjom jace grafe i cpu-a kad to budes mogao!

13 godina
191x7 kaže...

Imate moj komp pod "Moj PC" - savjetujte mi nadogradnje.

Računam da ću svoje komponente (procesor+matična+ram+grafička+napajanje) moći prodati za nekih 1500 Kn najmanje, a nešto ću i zaraditi pa ću najesen vjerojatno nadograđivati. Za sada si razmišljam o kombinaciji FX 6300 + M5A97 R2.0 + 8 GB DDR3 + R9 280 ili R9 270 (ovisno o kešu) + neko ~500 Kn napajanje (400-500W 80+, modularno ili pak nemodularno s gold učinkovitošću). Razmišljam i da zdržim grafičku još, a ostalo da nadogradim.

ostavi grafu, nemas zurbe s tim

a r9 280 je bas jeftina sad za 1.5k dobijes vrhunsku 384 bitnu grafu, mislim nema dalje za tu cifru!

imas i jacih gigabyte ploca 8+2 za cijenu od te asus...

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
17 godina

Moža si u pravu za grafu, bolje da ostavim 7770 pa si uzmem neku koja podržava FreeSync tojest Adaptive-Sync kada uzmem novi monitor (planiram uzeti novi kada na tržište dođu modeli s Adaptive-sync).

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Šta mi preporučate nadogradit?
CPU INTEL Core i3 540
Core i3 540, Socket 1156, Radni takt 3060 MHz, L3 cache 4 MB, Jezgra Clarkdale, Hladnjak obični

MBO 1156 ASUS P7H55
P7H55, 1156, Intel H55, DDR3, Broj utora 4, 1333 MHz, PCI 3, PCIe x16 1, PCIe x1 3, PATA 1, SATA 6, 8-kanalni ...

2 x MEM DDR3 2GB 1333MHz KINGSTONE
DDR3 2GB 1333MHz, Latencija CL9, ValueRAM

HDD 625GB Western Digital WDC WD6400AARS-00Y5B1 ATA Device (SATA)

VGA ASUS EAH5770 CUcore/G/2DI/1GD5
EAH5770 CUCORE/G/2DI/1GD5, ATi Radeon, HD5770, PCIe x16, 1024 MB, DDR5, 128-bit, Radni takt GPU 850 MHz

CAS MSI Apolon 550
Apolon 550, Midi tower, Napajanje 550W

0 0 hvala 0
14 godina
1.Lovac kaže...

Šta mi preporučate nadogradit?
CPU INTEL Core i3 540
Core i3 540, Socket 1156, Radni takt 3060 MHz, L3 cache 4 MB, Jezgra Clarkdale, Hladnjak obični

MBO 1156 ASUS P7H55
P7H55, 1156, Intel H55, DDR3, Broj utora 4, 1333 MHz, PCI 3, PCIe x16 1, PCIe x1 3, PATA 1, SATA 6, 8-kanalni ...

2 x MEM DDR3 2GB 1333MHz KINGSTONE
DDR3 2GB 1333MHz, Latencija CL9, ValueRAM

HDD 625GB Western Digital WDC WD6400AARS-00Y5B1 ATA Device (SATA)

VGA ASUS EAH5770 CUcore/G/2DI/1GD5
EAH5770 CUCORE/G/2DI/1GD5, ATi Radeon, HD5770, PCIe x16, 1024 MB, DDR5, 128-bit, Radni takt GPU 850 MHz

CAS MSI Apolon 550
Apolon 550, Midi tower, Napajanje 550W

Koliko para imaš?

13 godina

1.Lovac

kupiti novo napajanje :)

Ali da, koliko love imas, i za što služi računalo?

Plačanje: Keš/Kartica (koja,koliko rata) Namjena? Monitor imaš,koji?
Moj PC  
1 0 hvala 1
11 godina
neaktivan

Matična: ASRock N68C-S UCC
Procesor: AMD Phenom  x3 8450e  (2,10Ghz)
RAM: 2x 2GB DDR2
Grafička: NVIDIA GeForce GT 220 (1GB)

Napajanje: BLUEBERRY ATX 450W - PSB450

Monitor: ASUS VS198 (1440x900)

Poštovani,

zanima me da li se isplati na postojeću konfiguraciju zamjeniti grafičku? Konfiguracija bi se najviše koristila za video igre, nadam se da ću biti u mogućnosti da pokrenem neke od novijih naslova.

Budžet koji bih moga baciti na novu grafu (i ako bude potrebo novo napajanje) je oko 1200kn ukupno. 

Slabo se razumijem u kompove pa ako bude trebao još nekakav podatak slobodno pitajte. Hvala! ;)

0 0 hvala 0
17 godina

Ono što trebaš je procesor i grafička, a ne samo grafička.

Imaš sada za 400-500 Kn novih Phenom II x4 procesora ( http://www.nabava.net/procesori__40?&q=phenom%20II ) i taman ti ostane oko 700-800 kn za grafičku koju bi taj procesor mogao dobro tjerati (neki AMD Radeon HD 7770 ili R7 250X).

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice