Savjeti o nadogradnji računala izdvojena tema

poruka: 25.159
|
čitano: 4.541.527
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: Savjeti o nadogradnji računala
K3kic4 kaže...

Hmm znači ova kombinacija odkida, jos cu poslje uzet ovu graficku http://www.pik.ba/artikal/10174347/novo-graficka-karta-ati-radeon-hd-7770-1-gb-gddr5/

R7 260X za istu cifru, postarine platis 10km, a nekih 30% jaca :)

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
13 godina
neaktivan
Savjeti o nadogradnji računala

@K3kic4

Za svaki artikal na piku koji kupujes moraš platit još 10KM poštarine (naravno, ako uzimaš od različitih prodavača). Ja bih ti preporučio winwin.ba a ne ove švercere sa pika, kolege sa hardwarebase.net su rekli da imaju pozitivna iskustva sa kupovinom i da uz komponente dođe fiskalni račun + su cijene za BiH odlične (naspram drugih) iako su veće od cijena komponenti u HR.

Disk, kućište i grafičku ne trebaš? Kakav ti je disk (i optika, ako imaš), jel SATA i koje ti je kućište. Ako ćes kupovat fx 6300 na tu svoju gafu sigurno ti neće trebat cooler jer će u igrama procesor biti veoma malo iskorišten.

Evo mog prijedloga ( grafa + proc + ram + napajanje - očajan izbor napajanja) 571KM / mislim da je dostava besplatna za kupovinu preko 400KM.

P.S: Pogledaj malo po netu koji review o ovoj graf. kartici jer je poprilično jeftinija od iste kartice od drugih proizvođača.

Moj PC  
0 2 hvala 0
14 godina
neaktivan
kenan.M kaže...

Stavio si SODIMM RAM, a njemu treba DIMM jer se radi o desktop računalu.

13 godina
neaktivan
kenan.M kaže...

@K3kic4

Za svaki artikal na piku koji kupujes moraš platit još 10KM poštarine (naravno, ako uzimaš od različitih prodavača). Ja bih ti preporučio winwin.ba a ne ove švercere sa pika, kolege sa hardwarebase.net su rekli da imaju pozitivna iskustva sa kupovinom i da uz komponente dođe fiskalni račun + su cijene za BiH odlične (naspram drugih) iako su veće od cijena komponenti u HR.

Disk, kućište i grafičku ne trebaš? Kakav ti je disk (i optika, ako imaš), jel SATA i koje ti je kućište. Ako ćes kupovat fx 6300 na tu svoju gafu sigurno ti neće trebat cooler jer će u igrama procesor biti veoma malo iskorišten.

Evo mog prijedloga ( grafa + proc + ram + napajanje - očajan izbor napajanja) 571KM / mislim da je dostava besplatna za kupovinu preko 400KM.

P.S: Pogledaj malo po netu koji review o ovoj graf. kartici jer je poprilično jeftinija od iste kartice od drugih proizvođača.

15KM postarine je njemu platit i preko ovog winwin cuda,stranica izgleda ok,imaju finih coolera bas gledam,da su dodali placanje preko paypala sad bi imali kupca vise,nekako mi je lakse kupiti stvari kad mi skine sa racuna a srce me boli kad moram dat keš iz ruku xD

13 godina
neaktivan

@Caesar et Brutus

Zahvaljujem na uviđenoj greški, poprilično sam siguran da sam bio chekiro "DRR3" dok je "SODIUM DDR3" filter bio unchekan al jbg greške se događaju.

@mersimh

Ako kupuje sa pika mora za svaki dio koji nabavi platit poštarinu (osim ako nađe sve kod jednog prodavača npr. Pcworldbl ili mickey) a ovdje je poštarina besplatna za kupovine preko 400KM. Kad napravim procjenu dostave i poreza za konfu izađe me poštarina odnosno kurirska služba 0KM, dok npr. samo sa procesorom me izaže poštarina 15KM.

EDIT: @K3kic4

Stranica je winwin.ba

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.5.2014 19:31 (kenan.M).
Moj PC  
0 0 hvala 1
12 godina
neaktivan

Aha, ljudi znam da se za svaki artikl plaća posebna dostava ( poštarina ). Nisam ja jos odlucio ocu ovo uzimat na piku ili u nekoj kompaniji, nego sam samo nasao na piku komponente i  izdvojio sebi,  iako budem uzimo sa pika trazit cu od jednog Prodavaca tako da mi dostava dodje 10-15 KM na sve.  I normalno je da uz NOVE komponente dodje garancija do 36 mjeseci, bez garancije ne uzimam.

Eto sad znam i koju cu graficku uzet :) http://www.winwin.ba/graficka-kartica-amd-radeon-r7-260x-powercolor-oc-1gb-ddr5-dvi-hdmi-dp-axr7-260x-1gbd5-dhe-oc-11839

@kenan.M gdje se to ne plaća dostava preko 400 KM i dal imaju tamo sve komponente koje ja trazim ?

0 0 hvala 0
13 godina

imas sve na winwin.ba, ja sam tamo kupovao isto par stvari kad nije bilo na piku kod mikija, ali da posto uzimas sve odjednom besplatna ti je dostava preko 500km

a sto se tice te grafe, ja je imam i odlicna je nemas zime s njom sve full hd pokrece na high 

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Aha, ja i mislim uzimat sve odjednom. E to me je zanimalo :) Jesu li ove ostale komponente dobre, npr maticna, napojna ?  Za ram znam da je dobar i za procesor isto.

Samo me zanimaju ove cjene Gore pise MP KM npr 200 dole KM 180 jel "MP" na malo prodajnu kupnju, a ovo na više prodajnu kupnju kao npr kupnju na firmu ili ? :/

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.5.2014 18:00 (K3kic4).
14 godina
neaktivan
K3kic4 kaže...

Aha, ja i mislim uzimat sve odjednom. E to me je zanimalo :) Jesu li ove ostale komponente dobre, npr maticna, napojna ?  Za ram znam da je dobar i za procesor isto.

Samo me zanimaju ove cjene Gore pise MP KM npr 200 dole KM 180 jel "MP" na malo prodajnu kupnju, a ovo na više prodajnu kupnju kao npr kupnju na firmu ili ? :/

Veća cijena je svakako maloprodajna. Logično.

13 godina
K3kic4 kaže...

ta manja cijena je kad kupujes preko web shopa

12 godina

imam pitanje..kupio bi iste rame koje imam i sada...1600 mhz 1.5 v 9 9 9 24 latencija ali su lp koje imam,ja bi kupio normalne s visokim heatsprederom..znam da u prva dva slota stanu lp a u druga 2 visoki..posto su isti rami ako ih tako stavi ce mi radit u dual chanellu u prilogu je slika na sto mislim

razorblade
Poruka je uređivana zadnji put čet 8.5.2014 20:07 (mariolla79).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Aha, onda mi je isplatnije preko kartice uzet.

16 godina

planiram uzet ssd pa me zanima dal ima kakve razlike između ova dva modela pošto je cijena različita:

http://www.futura-it.hr/katalog/komponente/tvrdi-diskovi/ssd/king-sh103s3k-120g/

http://www.futura-it.hr/katalog/komponente/tvrdi-diskovi/ssd/king-sh103s3b-120g/

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.5.2014 11:01 (soja).
12 godina

Isti diskovi, jedan ima ove dodatke, olovka, torbica, adapter... Sasvim nepotrebno ti je to po meni.

2 1 hvala 1
17 godina
Texpi kaže...

Isti diskovi, jedan ima ove dodatke, olovka, torbica, adapter... Sasvim nepotrebno ti je to po meni.

Nije to olovka več odvijač (šarafciger).

Twitter: @191x7
12 godina
Texpi kaže...

I nije torbica nego vanjsko kuciste za ssd ili hdd ovisi ako se radi kloniranje ili ne.

12 godina

Mala je slika pa se ne vidi.

0 0 hvala 0
11 godina
Mogucnost Nadogradnje procesora

Pozdrav Svima

Uskoro cu imat neku lovu cirka 700kn odprilike i zelio bih nadograditi svoj sadasnji procesor novijim modelom. Trenutno imam AMD Athlon II X3 445 trojezgreni procesor (nemoze se otkljucati cetvrta jezgra pokusao sam) na 3.1 ghZ-a sve skupa. Zelio sam kupiti AMD Phenom II X4 980 BE procesor al receno mi je da su povuceni van prodaje skoro svugdje (osim oglasnika a to ne zelim). Htio bih kupiti neki novi proc za tih 700kn koliko cu imati da je cetverojezgreni, da ima izmedju 3.4-3.8 ghZ-a snagu (slicno kao gore navedeni Phenom kojeg se vise nemoze naci u trgovinama) i da odgovara mojoj maticnoj ploci. Moja maticna je Gigabyte GA-MA790XT-UD4P i mislim da podrzava AM3 Socket (nisam siguran 100% pretpostavljam da jest). Trazio sam po Google-u svakave varijante al nisam nasao nista slicno navedenom Phenomu a da se jos prodaje u trgovinama. Takodjer mi je recenom da mogu staviti na svoju plocu novi sesterojzegreni procesor al najeftiniji model je odprilike 1k kn a to mi je izvan cijenovnoga ranga koliko bih potrosio. Sto se tice procesora samoga tj izbora zelio bih da je AMD, ostatak moje konfiguracije jest (za slucaj da nekome treba) Corsair 400 watta napajanje, 8 GB-Rama, 1 TB HDD i GPU Asus Sapphire HD 6670 2 GB GDDR3. Shvacam da za 700kn nemogu ocekivati cuda al radije bih uzeo nesto novo (pod uvjetom da postoji neki proc sa 4 jezgre a da ide na moju plocu) nego ostavio ovako kako trenutno jest. Hvala unaprijed.  Svaki savjet il preporuka su i vise nego dobrodosli jer stvarno vise neznam sta ucinit po pitanju zamjene Proca novim modelom.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Re: Mogucnost Nadogradnje procesora
Sarenn kaže...

Pozdrav Svima

Uskoro cu imat neku lovu cirka 700kn odprilike i zelio bih nadograditi svoj sadasnji procesor novijim modelom. Trenutno imam AMD Athlon II X3 445 trojezgreni procesor (nemoze se otkljucati cetvrta jezgra pokusao sam) na 3.1 ghZ-a sve skupa. Zelio sam kupiti AMD Phenom II X4 980 BE procesor al receno mi je da su povuceni van prodaje skoro svugdje (osim oglasnika a to ne zelim). Htio bih kupiti neki novi proc za tih 700kn koliko cu imati da je cetverojezgreni, da ima izmedju 3.4-3.8 ghZ-a snagu (slicno kao gore navedeni Phenom kojeg se vise nemoze naci u trgovinama) i da odgovara mojoj maticnoj ploci. Moja maticna je Gigabyte GA-MA790XT-UD4P i mislim da podrzava AM3 Socket (nisam siguran 100% pretpostavljam da jest). Trazio sam po Google-u svakave varijante al nisam nasao nista slicno navedenom Phenomu a da se jos prodaje u trgovinama. Takodjer mi je recenom da mogu staviti na svoju plocu novi sesterojzegreni procesor al najeftiniji model je odprilike 1k kn a to mi je izvan cijenovnoga ranga koliko bih potrosio. Sto se tice procesora samoga tj izbora zelio bih da je AMD, ostatak moje konfiguracije jest (za slucaj da nekome treba) Corsair 400 watta napajanje, 8 GB-Rama, 1 TB HDD i GPU Asus Sapphire HD 6670 2 GB GDDR3. Shvacam da za 700kn nemogu ocekivati cuda al radije bih uzeo nesto novo (pod uvjetom da postoji neki proc sa 4 jezgre a da ide na moju plocu) nego ostavio ovako kako trenutno jest. Hvala unaprijed.  Svaki savjet il preporuka su i vise nego dobrodosli jer stvarno vise neznam sta ucinit po pitanju zamjene Proca novim modelom.

bolje stavi drugu graficku nego proc, 6670 GDDR3 je lose, ja sam gejmao solidno u kombinaciji sa 7770, bilo je bottlenecka ali opet kulturica!

A sto se tice procesora,  moja preporuka je da prodas tu maticnu i proc i ides na AM3+ soket kombinaciju!

11 godina

Da mogu skupit nest bolje vjeruj mi bi, trenutno trazim nest sta mogu iskoristit a da odgovara na moju plocu, sta se tice kartice znam da nije sjajna al trenutni bottleneck mi je proc i moram se toga rijesit prvo. Pol aplikacija od igara pa na dalje sta runam na tome vidim pod performance da je na vrhu tj. da se muci. Novi komp ako bude srece tek krajem sljedece godine :)

12 godina

Pogledaj dal negdje jos ima phenom 965 be..mozda se negdje nadje na lageru

razorblade
Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
Sarenn kaže...

Da mogu skupit nest bolje vjeruj mi bi, trenutno trazim nest sta mogu iskoristit a da odgovara na moju plocu, sta se tice kartice znam da nije sjajna al trenutni bottleneck mi je proc i moram se toga rijesit prvo. Pol aplikacija od igara pa na dalje sta runam na tome vidim pod performance da je na vrhu tj. da se muci. Novi komp ako bude srece tek krajem sljedece godine :)

Komentar iznad, imas phenoma 955/965 mogu se naci novi a to su i dalje vrhunski procesori za gaming!

11 godina
mariolla79 kaže...

Hvala na savjetu, trazim cijeli dan po netu nemogu naci nista osim sta izbacuje rabljene na oglasnicima, nista napravit cu upit u par ducana onda pa vidit ako imaju ista od navedenog. {#}

13 godina
Sarenn kaže...
mariolla79 kaže...

Hvala na savjetu, trazim cijeli dan po netu nemogu naci nista osim sta izbacuje rabljene na oglasnicima, nista napravit cu upit u par ducana onda pa vidit ako imaju ista od navedenog. {#}

To stanje lagera na tražilicama je slabo ažurirano. Više sreće u traženju navedenog procesora ćeš imati ako potražiš po manje poznatim PC shopovima tj. onima s manjim prometom i onim u velikim robnim kućama tipa elipso/ tehnomarket itd. Lp

coffe,coffe,coffe.....
12 godina
metallic kaže...
Sarenn kaže...
mariolla79 kaže...

To stanje lagera na tražilicama je slabo ažurirano. Više sreće u traženju navedenog procesora ćeš imati ako potražiš po manje poznatim PC shopovima tj. onima s manjim prometom i onim u velikim robnim kućama tipa elipso/ tehnomarket itd. Lp

ima u elipsu ali dodje 900kn...nisu normalni...pa nek kupi rabljeni..nadju se jos s godinom i pol garancije...proc ili radi ili neradi..mozda mozes u svom gradu nekog nac

razorblade
13 godina

Onda preporučam potragu provesti u poštenim kvartovskim shopovima.

coffe,coffe,coffe.....
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen

Pozdrav! Namjeravam malo nadogradit komp, pa imam neka pitanja. Stavit ću novi cooler na proc i kloknut ga, ubacit još 2-4 gige rama i nova grafa je u planu. Našao sam već neke i sad me zanima dal će mi koja komponenta biti bottleneck ako ubacim jednu od sljedećih grafa: radeon 6850, radeon 6870, radeon 6950, nvidia 560 Ti. Dakle, koju grafu od navedenih "smijem" kupit? Pod Moj PC pišu sve komponente. Hvala.

Battlelog: [XCT] Xtream_Pato

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Zanima me kombinacija SSD diska i obicnog diska?

Da bude cijena najeftinija , neznam ako se moze windows na SSD disk , milim da je najmanji od 60gb? ako se ne ravam , te 500GB disk obican.Koliko bi dosla ta cijena i kako to funkcionira?

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

uzeo bi intel procesor + matična da moze ddr3 ram i ati radeon r7 260x na nju, pa ako moze neka preporuka

budžet za obadvoje 1500 kn

http://i.imgur.com/DyHcAeC.jpg
Poruka je uređivana zadnji put uto 13.5.2014 17:49 (bjong).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
bjong kaže...

uzeo bi intel procesor + matična da moze ddr3 ram i ati radeon r7 260x na nju, pa ako moze neka preporuka

budžet za obadvoje 1500 kn

Ako imaš FX 8320 kao što piše pod Moj pc onda ne vidim svrhu prelazit na Intel pogotovo što za 1500kn se nemože kupit i5 + ploča, fali ti još 150, 200kn.

Možeš uzet i3 i ploču za 1500kn pa ti ostane nešto love al pored FX-a 8320 nema apsolutno nikakvog smisla.

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.5.2014 18:00 (veki22).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice