Savjeti o nadogradnji računala izdvojena tema

poruka: 25.159
|
čitano: 4.541.527
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Savjeti o nadogradnji računala

Ljudi imam problema sa maticnom pravi mi DPC latency, javio mi se nabavljac i ne moze nabaviti novu bar jos mjesec dana, ponudjena mi je ASUS M5A99X EVO R2.0 uz nadoplatu od cca 400 kn, nista u prethodnom cjenovnom rangu nema trenutno i nece biti bar 2 sedmice.

Novac nije problem, isplati li se ova maticna na duzi period? Da, stavljam 4x4GB HyperX 1866Mhz ram isto sutra 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen

Uzmi tu matičnu. A RAMe nemoj, uzmi 8GB ili 2x8GB, ali 4x4GB je žešća glupost. 

1 0 hvala 0
17 godina
Re: Savjeti o nadogradnji računala
chaselol kaže...

Ljudi imam problema sa maticnom pravi mi DPC latency, javio mi se nabavljac i ne moze nabaviti novu bar jos mjesec dana, ponudjena mi je ASUS M5A99X EVO R2.0 uz nadoplatu od cca 400 kn, nista u prethodnom cjenovnom rangu nema trenutno i nece biti bar 2 sedmice.

Novac nije problem, isplati li se ova maticna na duzi period? Da, stavljam 4x4GB HyperX 1866Mhz ram isto sutra 

Koji su Windowsi i čime testiraš DPC latenciju?

Twitter: @191x7
13 godina
191x7 kaže...

Koji su Windowsi i čime testiraš DPC latenciju?

Probao sam:
WindowsXP

Windows 7 32 i 64 bita

Windows 8

I opet je isti problem bio, komp zamrzne, dpc latency skoci, lampica od harda se ugasi i tek se upali nakon 30 sekundi i odledi komp. Zamjenio sata kablove, probao drugi hard, cak i ssd pa je bio isti problem.

DPC Latency checker sam koristio 

11 godina
neaktivan

Bi pomogao netko? :)

11 godina
neaktivan

Ljudi treba mi pomoc,izgleda da mi je napajanje otišlo,koju god igru pokrenem poslije cca20min ugasi se komp.
Neznam koje trebam napajanje uzet,otvorio sam komp ali nevidim koje je moje napajanje jedino sta pretpostavljam da znam je to da 400w snaga(pise total max 400W),eto znam da ima dobrih duša koje ce pomoc :D 

0 0 hvala 0
14 godina
Karburator1 kaže...

- Kolega fergazer ;D, pod Moj PC ne vidim ništa, o kojim komponentama (CPU, GPU) se radi točno?

Poruka je uređivana zadnji put ned 6.4.2014 21:27 (Valentin17).
11 godina
neaktivan

hahaha kolega :D
znam nece da mi prikaze moj PC...
Evo ti SS sa Speccya:

13 godina

treba taj komp malo bolje istestirati, jer moze tu biti i do nečeg drugog...

Plačanje: Keš/Kartica (koja,koliko rata) Namjena? Monitor imaš,koji?
Moj PC  
0 0 hvala 1
11 godina
neaktivan
ne vjerujem,jer kad mi se tako ugasi bude vruce napajanje kao radijator
14 godina
Karburator1 kaže...
ne vjerujem,jer kad mi se tako ugasi bude vruce napajanje kao radijator

- Prvo probaj provjeriti temp. pod opterećenjem (ovo na slici je idle garant) s HWmonitor,

a prije kupnje novoga napajanja, probaj posudit drugo od nekog frenda, za probu,

pa tek ako s tim napajanjem bude sve ok, tek onda se baci u kupovinu novoga,

ovako na prvu je moguće da je problem s napajanjem, ali isto tako je moguće

da se računalo pregrijava, pa treba dobro očistit prašinu i zamjenit termalnu pastu na CPU.

- Ako uzimaš novo napajanje, idi ili na Corsair CX430 ili još bolje, ako možeš na XFX 450,

onda budeš miran i u slučaju nekih nadogradnji ili komplet nove konfiguracije.

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.4.2014 8:17 (Valentin17).
11 godina
neaktivan

Pozdrav svima,

posjedujem vrlo dobre ali vec stare graficke kartice 2 x nVidia GTX 295 i zanima me sta da uzmem sledece?

Cijena nije problem, nisam manijak sto se tice igranja ali kad hocu neku igricu da instaliram, zelim da je u fullu igram.

Sa ove dvije 295 nikada nisam imao problema pa me sada zanima koju noviju graficku da uzmem stim da mi je jedini uslov da ima Dual-GPU.

Molim vase prijedloge i ako moze pisite cijene u eurima jer se slabo razumijem u kune.

Hvala unaprijed.

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.4.2014 12:10 (d3j4n0v1c).

0 0 hvala 0
14 godina
d3j4n0v1c kaže...

Pozdrav svima,

posjedujem vrlo dobre ali vec stare graficke kartice 2 x nVidia GTX 295 i zanima me sta da uzmem sledece?

Cijena nije problem, nisam manijak sto se tice igranja ali kad hocu neku igricu da instaliram, zelim da je u fullu igram.

Sa ove dvije 295 nikada nisam imao problema pa me sada zanima koju noviju graficku da uzmem stim da mi je jedini uslov da ima Dual-GPU.

Molim vase prijedloge i ako moze pisite cijene u eurima jer se slabo razumijem u kune.

Hvala unaprijed.

Zašto želiš dual GPU karticu?

Koji je ostatak računala?

iclock2much
14 godina
neaktivan

napravio sam neki PC prije 3 godine ova je konfa :

AMD athlon x 4 640 - 3.00
MBO: ASUS M4A77T AM3
GPU : Saphire ati radeon 6790
ram : 4 gb
napajanje : silverstone strider 400 W ES

ne znam koliko se vi razumijete , ja slabo :D

pa me zanima za nekih 150 - 200 eura , šta bi bilo najpametnije promijeniti na ovoj konfi , da povecam malo FPS u igrama ovim novijim.

graficku neku ili mi je procesor preloš ? :D

bio sam napravio zasebnu temu , nisam znao da ova postoji, hvala unaprijed :D 

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.4.2014 22:15 (TheStroy).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
TheStroy kaže...

napravio sam neki PC prije 3 godine ova je konfa :
...
pa me zanima za nekih 150 - 200 eura , šta bi bilo najpametnije promijeniti na ovoj konfi , da povecam malo FPS u igrama ovim novijim.
graficku neku ili mi je procesor preloš ? :D

Hladnjak za procesor + overclock procesora + SSD disk 120+ GB (za Windowse, programe, eventualno igru-dvije) + još 4GB RAM kakve imaš.

I prelazak na Windows 8.1 ako još uvijek koristiš 7, Vistu ili, nedaj bože, XP.

Ne bi dobio puno veći framerate, ali komp bi ti se preporodio što se brzine tiče.

14 godina
neaktivan
neocekivan odgovor :D
mislio sam uzeti neku graficku tipa 7850 , ili gtx 650 ti boost 2 gb , a ti meni svasta naprica :D
ima li neko jos neki prijedlog , pls :D
koristim windows 7 trenutno :D
fino PC radi generalno , samo eto FPS mi je lošiji u ovim novijim igrama
17 godina

Pa, u nekim igrama bi ti procesor bottleneckao tu grafičku koju bi kupio. A porast performansi ti i ne bi bio baš značajan.

S time što imaš još uvijek možeš prihvatljivo igrati (medium-low detalji, u nekim igrama i high), a ako želiš drastičnu razliku izašlo bi te puno više novca nego što imaš.

Mišljenja sad da bi ti trenutno prioritet trebao biti ubrzanje tog računala (eliminiranje slabih točaka) i štednja za novo...

Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina

Tu si bas ogranicen s budzetom jer realno sve bi moglo dobiti upgrade. Da sam na tvom mjestu, sacekao bih nove maticne i ddr4 sto bi trebale biti pred ljeto na trzistu i onda isao full upgrade a to prodao nekome!

Inace procesor bi trebao jaci cca 100 evra ti je fx 6300, ali onda i maticna treba.... 

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

Može preporuka grafe neke? nove ili polovne svejedno best buy za ove komponente bez  bottleneck efekta pls :) 

Nemam potpis
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
askip kaže...

Može preporuka grafe neke? nove ili polovne svejedno best buy za ove komponente bez  bottleneck efekta pls :) 

Imas odlicno hladjenje, clockaj cpu koliko moze i R7 260x

13 godina

s obzirom da sam korisnik SSD-a tek 2gi tjedan. primjetih da u konfiguraciji nisam dobio sve programe na izbor paljenja u samome startu za razliku od insalacije na disku. Radi se o 7ci. Pa eto pišem samo zatošto nisam toliki "poznavatelj" 7ce. Kako naterat skype na startup s 7com da nemoram ručno paliti? unaprijed hvala.

M
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Igor150 kaže...

s obzirom da sam korisnik SSD-a tek 2gi tjedan. primjetih da u konfiguraciji nisam dobio sve programe na izbor paljenja u samome startu za razliku od insalacije na disku. Radi se o 7ci. Pa eto pišem samo zatošto nisam toliki "poznavatelj" 7ce. Kako naterat skype na startup s 7com da nemoram ručno paliti? unaprijed hvala.

Sve imaš u opcijama (settingsu) programa - i skype i svih ostalih...  Automatic start when windows starts, nešto tako traži...

11 godina
neaktivan

Pozdrav, premišljam se za kupnju novog coolera za svoj FX, pa sam naletio na ebayu na ovo, isplati li mi se uzimati, jer želim niske temperature i tišinu, nikakav OC?
Hvala unaprijed.

http://www.ebay.com/itm/Thermalright-CPU-Heatsink-ULTRA-120A-4-Heatpipe-LGA775-AM2-AM2-AM3-/281044457252?pt=US_CPU_Fans_Heatsinks&hash=item416f8e1724

Steam, online igre, ostale stranice, Buby_24 čisto da se zna. :D
Poruka je uređivana zadnji put sri 9.4.2014 14:14 (Buby_55).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Pa to je dobar cooler ali dok još uzmeš i vent možeš i kod nas kupit sličan cooler novi ili polovni tako da ne vidim smisao zezanja sa ebay-om.

11 godina
neaktivan
Meni je ponuda dobra, a kući imam jedan vent viška od Corsaira od 120mm, vjerojatno će odgovarati.
Steam, online igre, ostale stranice, Buby_24 čisto da se zna. :D
12 godina
neaktivan

Pozdrav,Treba mi max nadogradnja na ovu maticnu plocu ASRock M3A770DE (ako se uopce isplati)...bez hdd*

Trenutna konf 

-ASRock M3A770DE

-CPU AMD Athlon II x3 445

-Memory DDR3 4Gb

-Grafphic AMD Radeon HD 6850

0 0 hvala 0
17 godina
krokodil kaže...

Pozdrav,Treba mi max nadogradnja na ovu maticnu plocu ASRock M3A770DE (ako se uopce isplati)...bez hdd*

Trenutna konf 

-ASRock M3A770DE

-Memory DDR3 4Gb

Stavio bih ja tu najmanje Athlon II x4, Phenom II x4 a najbolje Phenom II x6.

Dodao bih još radne memorije, da bude barem 6-8 GB.

Ugradio bih i SSD od 120-128 GB za OS i programe.

Ovisno o tome koje je napajanje, možda bih ga zamijenio.

14 godina
191x7 kaže...

- Malo skupo za početak, bolje uložiti u nešto drugo ili spremit pare, po meni. {#}

12 godina
neaktivan
Pitanje

Koja je grafička kartice od ove dvije bolja :

1.ATI X1600 

2.SAPPHIRE ATI RADEON X1900XTX

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
191x7 kaže...
krokodil kaže...

Trenutna konf 

-ASRock M3A770DE

-Memory DDR3 4Gb

Stavio bih ja tu najmanje Athlon II x4, Phenom II x4 a najbolje Phenom II x6.

Dodao bih još radne memorije, da bude barem 6-8 GB.

Ovisno o tome koje je napajanje, možda bih ga zamijenio.

Znaci isplati se?(komp sluzi za game-ing) sry nisam napisa,napajanje je XFX PRO 450W

moze link komponenti sa cijenama?

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice