Pregled slozene konfiguracije i pitanje socketa

poruka: 8
|
čitano: 1.478
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

Prije par dana odlucio se na sastavljanje novoga kompa i svratio na stranicu od link.hr da vidim sta ima novo. Granica do koje bi isho je kao sto ce bit vidljivo oko 5200 kuna i stvarno ne bi prelazio cifru do koje sam dosho jer sam je ionako prekoracio za 40 kuna lol. Nisam pretjerano velik ekspert u ovome ali nakon 2-3 sata pregledavanja i googlanja sastavio sam ovo:

Matična ploča ASROCK A75 PRO4, AMD A75, DDR3, zvuk, G-LAN, S-ATA, VGA, PCI-E, HDMI, DVI, D-SUB, USB 3.0, eSATA, FW, ATX, s. FM1

815.00 kn

Procesor AMD A6-3650 BOX, s. FM1, 2.6GHz, 4MB, GPU 6530D, Quad Core

886,00 kn

Memorija PC-10666, 8 GB, G.SKILL Ripjaws X series, F3-10666CL9D-8GBXL, DDR3 1333MHz, kit 2x4GB

397,00 kn

Kućište COOLERMASTER 690 II Advance White, RC-692-WNN2, MIDI, bijelo, bez PS

713,00 kn

Grafička kartica PCI-E GAINWARD GeForce GTX 550 Ti GS, 1GB DDR5, HDMI, DVI, D-SUB

1121,00 kn  

Napajanje 600W, CORSAIR CX Series V2, CMPSU-600CXV2EU, ATX2 v2.3, 120mm vent.

611,00 kn

Tvrdi disk 500.0 GB SEAGATE ST500DM002, SATA3, 16MB c., 7200 okr/min, za desktop

713,00 kn

GRAND TOTAL

5246,00 kn

E sad ono sto me zanima, ako ima iskusnijih ljudi ( a vjerujem da ima), dali bi nesto zamjenili i imali za preporucit nesto drugo kao zamjena za ono sto je navedeno, uz naravno napomenu , da se moze uzeti u linksu jer nisam trenutacno u Zagrebu i komponente ce mi se slat , pa ciljam na to da nema postarine.

Drugo pitanje bi bilo o tom , predpostavljam novog socketu FM1. Dali je netko imao vec iskustva s njime i kakve su inace kvalitete? Razlog zasto pitam je sto zadnji procesor koji imam je AM3 socket i odkad sam ga uzeo nisam se previse ni raspitivao ni bavio aktualnim događanjima na podrucju procesora i maticnih.

Također, da ne zaboravim napomenut, svrha sastavljenog racunala bi bio gaming iskljucivo.

Hvala unaprijed.

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.3.2012 12:22 (Lawlite).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Hm... meni je sve to nekako čudno. "slabiji" proc na "boljoj" matičnoj u odličnom kućištu, a opet s ne baš best-buy grafičkom. Na tvom mjestu bi možda uštedio na napajanju i matičnoj, a uložio više u procesor i grafičku. Za procesor je prevelik odabir pa ti neću pametovat, ali bi išao na 560icu svakako umjesto ove 550ti. Napajanje ti isto ne treba 600w, ako ne planiraš terat SLI u budućnosti pa bi ti možda neki xfx manji bio dovoljan (moj pc=450w tjera s pol snage sve, otprilike jednako zahtjevno kao tvoje). 

E i gledaj si u adm-u, na neku cifru, koju si sigurno prešao (mislim 2000kn?), daju besplatnu dostavu, a bitno su jeftiniji od linksa. 

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.3.2012 12:30 (SebaOS).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

ADM kk, budem pogledao, iskreno nisam cuo za to , ali opet po pitanju kupovanja uvijek sam imao tunnel vision i koncentrirao se na Vemil / links, no budem provjerio.

A po pitanju proca i skidanja sa napajanja, znam da ih je previshe ali ako imas neku preporuku slobodno je napisi pa je provjerim ako nista.

Kao sto sam rekao, ovo je slozeno iz prve ruke i nije jos nista modificirano niti "set in stone"

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

pogledao na adm-u za proc i nasho ovo

Procesor AMD A8 X4 3870K 3GHz,4MB,100W,Socket FM1, box

ali je za 1059 kn.... morat cu onda kresat PS za 200 kuna...

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Pregled slozene konfiguracije i pitanje socket

A Protis je najjeftiniji od svih {#}

Ja bih isao na intel sa tim parama....Evo moj prijedlog

CPU(1381kn): LINK

MBO(715 kn): LINK

GPU(1340kn): LINK

RAM(340 kn): LINK

HDD(600 kn): LINK

Kuciste(320kn): LINK

Napajanje(600kn): LINK

http://www.youtube.com/watch?v=DP71Uv40Umk&feature=related
Poruka je uređivana zadnji put pet 9.3.2012 12:51 (nbafan).
14 godina
neaktivan
Re: Pregled slozene konfiguracije i pitanje socket

Evo jedna iz ADM-a, besplatno slaganje i dostava.

Iako bih osobno išao na XFX HD6950, ali nažalost imaju samo 2GB verziju koja je 200kn skuplja od MSI.

heilige
13 godina
neaktivan

aaaaaaaaaaaa sad me davi ta grafa svi favoritiziraju taj xfx HD6XXX .... jel ta grafa toliko hebeno dobra kad je se toliko spominje?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Pa trenutačno je best buy kao što je 560 s druge strane, pogotovo ova Twin Frozr III verzija s kojom bi ja osobno išao. Najviše možeš uštedit na kućištu, jer ti, realno, ne treba kućište od 600 kn, pogotovo ako će utjecat na budžet za ostale komponente, ima sasvim finih kućišta kao gore postan thermaltake ( xigmatek asgard I, II i III, cm elite serija ima par dobrih i tako ). Na kraju krajeva, kućišta i nisu neke komponente koje gube jako puno na vrijednosti pa možeš kasnije prodat i dodat za neko kvalitetnije ako ti ne bude dovoljno sada neko jeftinije. 

inače moj izbor bi bio 960t, 560 twin frozr, 2x2gb rama, xfx 550w, wd blue kolki stane u budžet, sve to na matičnoj koja podržava sli ako želiš upgradeat. Ram ti je najlakše za godinu dana kupit još 2 keksa za 200 kn ako bude falilo, ali ja još nisam naišao na situaciju u kojoj je mojih 2x2gb potrošeno iznad 90% :) 

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice