Pomoć pri odabiru matične

poruka: 5
|
čitano: 1.515
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

pozdrav....

evo slažem si svoju prvu konfiguraciju, i muči me odabir matične ploče a i da mi kažete jeli to sve kompatibilno....pa bi molio da mi date za savjet....računalo prvenstveno koristim za gaming,net,muziku i povremeno za AUTO CAD.Uglavnom svega pomalo--

komponente koje sam izabrao su

Procesor AMD FX-Series X6 6100 3.3/3.9GHz,14MB,95W,AM3+

grafička  Sapphire HD 6850 Toxic, 1GB GDDR5 256bit

napajanje Corsair 600W, GS Series, 600 Watt

hard Seagate 250GB Barracuda 7200.12

matična ploča Gigabyte 970A-UD3, AM3+, AMD 970 SB950

RAM DDR3 4GB (1x4GB) Corsair, 1333MHz

tu još dolaze tipkovnica i miš Logitech Wireless MK710 ,kućište giga sumo 5115 ili 4192 zavisi koje uspijem nabavit a zvučnike imam logitech x530 nove skoro....

u budućnosti imam u planu dignut procesor ali ne znam dali mogu to sa ovom matičnom pa zato i pitam možda ima neka bolja za te pare.....

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ja bih ti preporucio da uzmes AMD Phenom II 960T , napajanje XFX 450W , i ako mozes uzeti HD6870 , a maticna je dobra i za buduce nadogradnje i neki hladnjak.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Re: Pomoć pri odabiru matične

Jel ti ovo ok?

http://www.instar-informatika.hr/maticna-gigabyte-ga-990fxa-ud3am3a990fxd3s3u3fwa/gig-ga-990fxa-ud3

Btw, predložio bih ti da uzmeš dva keksa od po 2 GB DDR3, radije negoli jedan od 4 GB.

14 godina

Da sam na tvom mjestu, isao bi na nekog Phenoma II X4, izbjegavao bi te bagere jer arhitektura i nije nesta.

Evo nesto sam ti sastavio from ADM.

Odlican Quad CPU sa dobrim OC potencijalom.

Takodje dobra maticna ploca sa 8+2 faznim napajanjem.

Tvornicki OC HD6850 sa 80mm fanom za niske temperature.

Stavio sam 500GB HDD jer je razlika 50-tak Kn a dobijes dupli kapacitet.

1x4GB RAM memorije takta 1333MHz koju potpisuje Kingston, ako nekad zatreba veca kolicina uparis u Dual-Channel.

Kvalitetno i prostrano kuciste, te snazno napajanje by. XFX.

E sad ovu periferiju sam ja licno "za sebe" izabirao; Logitech G400 izvanredan i kvalitetan mis sa super performansama, licno ga koristim i prejak je.

Logitech K200 multimedijalna tastatura, kvalitetna, za svakodnevnu uporabu.

Te Speed-Link Repute podloga, da mis bolje klizi i da se glajdovi manje habaju.

PS: Ako imas X530 dobro bi bilu kupiti neku dobru zvucnu karticu tipa: ASUS XONAR DX i sl, steta je takve zvucnike drzati na integriranoj zvucnoj.

Takodje dobra opcija Je Phenom II X4 960T potencijalni X6 procesor ukoliko ga uspijes unlock, no u ADM-u ga nije bilo.

Poruka je uređivana zadnji put čet 22.3.2012 0:41 (micr0).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

U amd ti se bas i ne razumijem ali daj si uzmi obavezno 2 sticka rama da imas dual channel memoriju jer je dosta brza...

e sad hoces li uzimat 2x4 gb ili 2x2 gb svejedno (sve preko 8 gb je overkill za normalnog korisnika po mom misljenju)...na 32 bit OS ti je dosta 2x2 gb jer OS i tako ne "vidi" ni ta 4 gb cijela.

I ako planiras koristit komp bez slusalica a uzmes amd onda razmisli o kupovini nekog aftermarket cooler za procesor jer su ovi stock od amd-a preglasni. 

OVO ti je dosta jeftino a skroz je ok. Mozda se da nac i jeftinije ali eto samo za primjer.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice