Komp za rad i gaming

poruka: 9
|
čitano: 2.798
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Komp za rad i gaming

Slazem konfu za razvijanje programa i gaming, pa mi je potrebna neka sredina izmedju proca i graficke. Odlucio sam se za i5 procesor, samo ne znam da li da uzmem Sandy ili ne, pa mi je potrebna vasa pomoc. Koja je uopce razlika izmedju Sandyja i socketa 1156?

Skuzio sam da su maticne dosta skupe, pogotovo ko zelim gore staviti ddr3 memoriju na 1600MHz. Kolika je razlika izmedju takve memorije i one na 1333MHz? Da li cu osjetiti veliku razliku u performansama?

I jos jedno pitanje, jel napajanje dobro ili treba jace?

Hvala svima na odgovorima i svaki savjet je dobrodosao... 

Pozdrav :)

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.4.2011 21:31 (Superman).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Komp za rad i gaming

Procesori iz porodice Sandy imaju bolje performanse u igram

0 0 hvala 0
14 godina
Komp za rad i gaming

Ja bi mozda stavio 2x2 rama,tj odvojio.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Komp za rad i gaming

WD Green za sistemski disk = Nemože prespor je(5400rpm-a), kupi samsung F3 1TB ili WD blue/black 1TB. Svi vele da je loše green stavit za sistemski disk navodno se stvaraju problemi.

Core i5 2400 te P67 se zamjene za neki AMD procesor i AM3 matičnu, s time uštediš novce i s tom uštedom kupiš puno bolju grafičku(tipa GTX560) = bolji gaming experience.

Corsair CX se zamjeni sa Corsairom VX/TX ili nekom drugom markom tipa Seasonic. CX je na lošem glasu.

Sandy-a i socket 1156, te dvije stvari nisu iste. Uspoređuješ porodicu procesora sa socketom što nema smisla.

Razlika između socketa 1155 i 1156 je u jednom pinu koji ograničava stavljanje lynnfielda na LGA1155.

Performanse između 1333MHz memorije i 1600MHz memorije nećeš primjetit. Na sandy-a ideš ako imaš para barem za core i5 2500k, pošteniju matičnu i grafičku, a ako moraš štedit na grafičkoj da bi uzeo Core i5 i dobru P67 matičnu to je onda glupo.

Jedan Phenom II x4 955 i bolja grafička će uvijek rasturit core i5 2500k i slabiju grafičku, a ti baš tražiš gaming računalo.

Living in a world of unordinary dreams that will never come true
Poruka je uređivana zadnji put pet 22.4.2011 23:19 (Hyperion).
Moj PC  
3 0 hvala 1
17 godina
Komp za rad i gaming

Ja bih ovako nešto uzeo (makar bi ja uzeo lošije kućište,a bolju matičnu)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Komp za rad i gaming
Hyperion kaže...

WD Green za sistemski disk = Nemože prespor je(5400rpm-a), kupi samsung F3 1TB ili WD blue/black 1TB. Svi vele da je loše green stavit za sistemski disk navodno se stvaraju problemi.

Core i5 2400 te P67 se zamjene za neki AMD procesor i AM3 matičnu, s time uštediš novce i s tom uštedom kupiš puno bolju grafičku(tipa GTX560) = bolji gaming experience.

Corsair CX se zamjeni sa Corsairom VX/TX ili nekom drugom markom tipa Seasonic. CX je na lošem glasu.

Moze i ovo dole napajanje, bez greške ionak je ispod haube Seasonic tak da nema frke.{#}

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_150&products_id=9848

http://www.reliastream.com/cast/start/niorozco/
17 godina
rambox kaže...

Moze i ovo dole napajanje, bez greške ionak je ispod haube Seasonic tak da nema frke.{#}

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_150&products_id=9848

Jesi siguran da taj nije isto "štedna" verzija? Jer koliko znam za corsair i XFX napajanja rade iste tvrtke CWT i Seasonic (seasonic više ne za corsair zbog isteka ugovora)

Meni bi alternativa bila Seasonic 520W, ali neznam točno jel na dobrom glasu. Sa VX450 znam da se nemože pogriješit, stara garda napajanje.

Ova konfiguracija koju sam ja složio neće trošit preko 250W u normalnom loadu.

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.4.2011 23:23 (Hyperion).
15 godina
neaktivan

Hvala svima na odgovorima...

@Hyperion - Sad mi je drago da sam prvo tu dosao pitati... :)

Mozda sam trebao biti malo precizniji oko zahtjeva. Dakle, bitnija mi je brzina rada racunala, a ne igara. Radim na velikim programima koji se buildaju dugo vremena i pritom se koriste sve jezgre. Koliko znam (uglavnom iz prica i malo googlanja) intelovi procesori su bolji i brzi. Da li Phenom II x4 955 moze komparirati i5 (1155 ili 1156)?

Btw sad vec razmisljam da uzmem i gtx560 i i5 proc, pa na kredu... Valjda ce se isplatiti na kraju... :D

15 godina
Superman kaže...

Slazem konfu za razvijanje programa i gaming, pa mi je potrebna neka sredina izmedju proca i graficke. Odlucio sam se za i5 procesor, samo ne znam da li da uzmem Sandy ili ne, pa mi je potrebna vasa pomoc. Koja je uopce razlika izmedju Sandyja i socketa 1156?

Skuzio sam da su maticne dosta skupe, pogotovo ko zelim gore staviti ddr3 memoriju na 1600MHz. Kolika je razlika izmedju takve memorije i one na 1333MHz? Da li cu osjetiti veliku razliku u performansama?

I jos jedno pitanje, jel napajanje dobro ili treba jace?

Hvala svima na odgovorima i svaki savjet je dobrodosao... 

Pozdrav :)

Evo nesto sto bi odgovaralo tvojim zahtjevima....

1 x    Asrock P67 PRO3-B3 - Intel P67, ATX, 4xDDR3 2133MHz, Gigabit LAN
1 x    Procesor Intel Core i5-2500K 3.3GHz,1MB/6MB,95W,Socket 1155
1 x    HDD SAMSUNG SpinPoint F3 1Tb 7200rpm 32MB cache Serial ATA II
1 x    Napajanje XFX Core Edition 80+ 450W PSU - EasyRail technology
1 x    DVD upisivač NEC AD 7260S, DVD±RW 24x8x18x/20x8x/6x/48x40x48x,
1 x    MSI GTX 560 TwinFrozr II OC 1024MB GDDR5 256 bit + 3 igre
1 x    Coolermaster Elite 310, MIDI, crno-plavo, bez PS
1 x    DDR3 4GB (2x2GB) Corsair, 1333MHz, 240 DIMM, Unbuffered, CMV4GX3
5.698,95Kn

1
Nova poruka
E-mail: