Gdje kupiti knjige za 1 razred opće gimnazije da se prođe što jeftinije,neke rabljenje
Školske knjige
- poruka: 24
- |
- čitano: 15.461
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
U nekom antikvarijatu.
Tako je, ja sam isto kupio neke u antikvarijatima u Splitu - koštaju uglavnom pola cijene a dobro su očuvane. Inače mislim da Alfa ima nekakav popust kad kupuješ preko interneta. Samo mi je glupo da je Sysprint jedini koji ne nudi online kupovinu - tiskaju knjige iz infomatike a tehnološki su zaostali
EDIT (nakon više od 20 dana): našao sam: Sysprint ima web-shop!
Ne isplati se kupovat nove pre skupe su. Odeš u antikvarijat i kupiš uz znatno manju cijenu i dobro očuvane. I dogodine kad završiš razred prodaš ih antikvarijatu.
Može netko dati neki link gdje se mogu kupiti polovni udžebinici u antikvarijatu pošto živim u puli i tamo ih nema
Sumljam da antikvarijati imaju web-stranice. Najbolje da potražiš u telefonskom imeniku - Pod Što? upiši "antikvarijat", a pod Gdje? upiši "rijeka". Sve rezultate isprintaj i redom zovi telefonom. Onda sa tim adresama otiđi u Rijeku i kupuj. Tako sam i ja napravio, samo što nisam zvao telefonom već sam odmah otišao u Split na adrese. Uzmeš mobitel sa aplikacijom Google Maps i nije nikakav problem naći.
EDIT: dodajem link za telefonski imenik
Sumljam da antikvarijati imaju web-stranice. Najbolje da potražiš u telefonskom imeniku - Pod Što? upiši "antikvarijat", a pod Gdje? upiši "rijeka". Sve rezultate isprintaj i redom zovi telefonom. Onda sa tim adresama otiđi u Rijeku i kupuj. Tako sam i ja napravio, samo što nisam zvao telefonom već sam odmah otišao u Split na adrese. Uzmeš mobitel sa aplikacijom Google Maps i nije nikakav problem naći.
A jesi domišljat, xD
ja sad idem u 8 razred i knjige bi me trebale koštat 1800 kn.
ali tu kod mene večina roditelja se zamjenjuje s drugim roditeljima za knjige što je dobro a i besplatno
a da odes na
evo ti njihove filozofije, zaobilaznog puta da skolske knjige ipak budu besplatne
--------------
Za ljude koji nemaju novaca kupovati nove knjige. Evo zaobilaznog puta da udzbenici budu besplatni. http://www.skolske-knjige.net je stranica za razmjenu/kupovinu/prodaju rabljenih skolskih udzbenika. Lijepo je koncipirana tako da mozes selektirati ono sto te zanima (po razredu, predmetu, mjestu stanovanja) pa ne treba citati citavu ponudu vec si selektiras samo onaj dio sto ti treba i odmah vidis da li netko u tvojoj blizini ima to. Ili jos bolje ponudis svoje stare koje ti ne trebaju pa nek te kontaktiraju ljudi iz tvog
grada emailom, telefonom kako vec izaberes. Ne kupujte nove knjige, razmjenjujte stare medjusobno ili prodajte svoje stare polovne pa kupite onda polovne koje vam trebaju za sljedecu skolsku godinu. Tako cete opet biti skoro kao da ste ih razmjenili...http://www.skolske-knjige.net
Roditelji! Ucenici! Pomozimo sami sebi i prodjimo jeftinije.
SALJI DALJE, reci svima
jer sto nas vise ima lakse cemo razmjeniti udzbenike
Osnivac: Udruga za razvoj civilnog društva Dijalog, Rijeka
fejs grupa podrske "razmjenjujmo skolske knjige"
http://www.facebook.com/group.php?gid=139814973775&ref=mf
----------------
ja sam ih isto poceo promovirat kao lud, a ako i ti razmjenis knjige na ovaj nacin i ustedis cijelu tisucu kuna, sigurno ces poslati svim svojim prijateljima da i oni ustede
jel mi mozete reci koji su sve antikvarijati u splitu i adrese na kojima se nalaze??
:)
Ljudi,
u potrazi sam za nekim knjigama za osnovnu školu, pa sam naletila na ovaj podforum.
S obzirom da ni sama nisam sigurna što bih rađe tj. što je bolje; kupiti nove knjige ili neke već rabljene, htjela sam pitati vas, za vaša iskustva.
Nisam nikada kupovala ovako, preko foruma i interneta, a malo me strah da mi ne uvale neke "krive", potrgane ili pošarane knjige. Kakva su vaša iskustva s time? Može li se na taj način doći do kvalitetnih knjiga iz kojih se još može učiti?
Htjela bi da olakšati mojem školarcu maksimalno učenje iz dobrih knjiga, a opet, ne želim ni preveliki udarac na novčanik..
Mislim, kupila bi možda i rabljene, ali...čini mi se da se te knjige često mijenjaju, udžbenici se razlikuju od škole do škole i stalno se nešto mijenja u obrazovnom sustavu
pa mi se čini da večina knjiga nije ni ponovno upotrebljiva :/
A i već su sve prožvakane i razlistane kad su prošle kroz nekoliko ruku...i tko zna gdje već sve bile :-(
Uglavnom, imam malo problema s tim knjigama :-(
Trebam savjete :-))
Jeste li pogledali na forum.hr ili skolske-knjige.net?Nađete se s ljudima i prolistate malo.Ako valjaju kupite,ako ne-ništa.Ne morate kupovati na slijepo.
Svugdje sam surfala, ali baš sam htjela vidjeti što vi mislite o tome.
Naravno da je bolje prvo vidjeti knjigu pa onda tek kupiti, ali svašta ljudi mogu reći...uglavnom, meni se osobno nekoko čini da je bolje kupiti originalne knjige u knjižari koje su provjereno čiste, nepodcrtane i ti si im prvi vlasnik.
Ja osobno ne bi nikada davala knjige, volim ih skupljati, a mislim i da je dobro za školarce da ih imaju doma, da si malo, kad bude vremena i potrebe, malo ponove gradivo.
Proći ću još malo i ove navedene stranice. Hvala na odgovoru.
Sad mi je palo napamet.Zar škola ne organizira neki sajam gdje se mogu kupiti knjige ili da se vi raspitate po školi?Osobno mi ne smeta ako su knjige rabljene,glavno da nisu u raspadnom stanju.Jeste li pogledali po antikvarnicama?
Hvala Vam na informacijama!
Raspitat ću se malo i na tim mjestima...ali kad mi nekako to nije najprivlačnije..valjda zbog straha od prljavih, potrganih i prešaranih knjiga koje su već rabljene :-(
Iskreno, nekako mi je draže kupit originalne knjige koje će biti provjerene.
Ja osobno nikada ne bi davala knjige, volim ih čuvati i s vremena na vrijeme malo prolistati i podsjetiti se na sve...
Nadam se da nas ima više takvih :-))
Gdje ste nestali, nije valjda da ste već svi pobjegli na more? :-)
Ja sam malo razmišljala, i zaključila sam su mi kupljene, nove knjige ipak puno draže od rabljenih.
Nekako mi se čini da kupnjom nove knjige u knjižari ipak točno znam što dobivam- kalitetu, novu knjigu (a ne da mi na nekoj javnoj rasprodaji prodaju neku od prije par godina koja se više ni ne koristi), ne išaranu knjigu sa svim stranicama.
Ja volim nove knjige, njihov miris i svježinu. Uvijek im se vratim, iznova ih listam..i čuvam ih. Nekako ih nemogu proslijeđivati dalje :-/
Mislim da ću po knjige ipak u ovlaštene knjižare- barem znam što dobivam :-))
Evo da javim- kupila sam već neke nove knjige!
Divno miriše, čiste su i sjajne...jedva čekam da i ja malo ponovim gradivo sa svojim školarcem!
Stvarno preporučam svima nove knjige. Jest da su skuplje, ali...vrijede!
Evo da javim- kupila sam već neke nove knjige!
Divno miriše, čiste su i sjajne...jedva čekam da i ja malo ponovim gradivo sa svojim školarcem!
Stvarno preporučam svima nove knjige. Jest da su skuplje, ali...vrijede!
A što ja to dobijam od novih a ne od rabljenih ( ukoliko su rabljene očuvane ) za duplo veću cijenu, miris?
Prodaje li tko knjige za 2.razred opće gimnazije??
Ako da, molim vas da se mi se javite i pošaljem popis i sve!!
moj mail: lukapulic@net.hr