Šalabahteri
- poruka: 420
- |
- čitano: 276.519
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
a ja imam svakakvih metoda ali nikad nista ne ljepim s selotejpom, jer se uvijek moze desit da vidi gdje ga imas (recimo na ruci) i onda ti na brzinu to ides skidat i booob nema vise dlaka xD, najbolje je imati salic u šaci ili ispod testa kod brtutalnog prepisivanja, kod nas neka profesorica na sred ispita ufura "ispričajte me ja idem na toalet vi malo prepisujte" to je onda brutal...i najvažnije je biti potpuno hladan (što ste vjerojatno shvatili) i kad neki profesor posumnja da varate nemojte se ustrtarit nego mu se suprodstavite ;)
ja sam pravio salabahter od naljepnice coca-cole, i dok sam to pravio naučio sam tako da otu coca-colu nisam ni nosio u školu
ja sam pravio salabahter od naljepnice coca-cole, i dok sam to pravio naučio sam tako da otu coca-colu nisam ni nosio u školu
Taj tanki sjajni papir može se nači na nekim čokoladama koje su umatane u njega.
I da, šalabahter uvijek plastificiram ( znači onako ga ljepo cijelog sa selotejpom omotam) tako da se ne može zgužvat, ili npr. od znoja od ruke da se slova izbrišu.. ali mana toga je da ako sjediš do prozora, onda ti svjetlost ide u njega pa ne vidiš šta piše, pa moraš malo micat glavu pod određen kut da ti ne smeta svijetlo.
Kako kod kojeg profesora. Imamo profu iz latinskog, smijes imat pernicu na stolu, i samo unutra stavis šalabahter, nikad ne gleda. Al ako ga stavis bilo gdje drugdje, uhvatit ce te. Na povijesti je uvijek ekstremno tezak test, al zato lik lagano cita novine, i svi se dogovaramo. Naravno, opet pola raz dobije jedan. Kemija ili fizika na kalkulator pises formule, biologija lijepis na unutrasnju stranu majice salabahter, itd...
osnovno pravilo šalić radi sam tako znaš što na njemu imaš a što ne, jer ak uzmeš tuđi tražiš ko luđak i onda te skuže
osobno šalić radim tako da u wordu napišem što mi treba i isprintam na veličini papira 8x1.5 cm i taj papirić zalijepim na onaj smeđi dio u rotringovim tehničkama tako je šalić skriven a ja kad nešto hoću prepisat lijevom rukom izvučem taj dio al ne do kraja da neispadne, ak dolazi profa samo gurnem natrag i to je to
ak ima više gradiva uzmem dvije tehničke različitih boja
jedan lik iz razreda je na testu iz njemačkog sliko test, slike poslo mms-om instruktorici a ona njemu odgovore i frajer sam prepiso s moba na test
100 post
jedan lik iz razreda je na testu iz njemačkog sliko test, slike poslo mms-om instruktorici a ona njemu odgovore i frajer sam prepiso s moba na test
...
![Neodlučan Neodlučan](/d.tiny_mce/plugins/emotions/img/smiley-undecided.png)
...
![Neodlučan Neodlučan](/d.tiny_mce/plugins/emotions/img/smiley-undecided.png)
![Smijeh Smijeh](/d.tiny_mce/plugins/emotions/img/smiley-laughing.png)
Autoru teme i ostatku ekipe želim sve najbolje u daljnjem "radu". Prepisivanje koristeći šalabahtere...jako dobro.
Nikada nisam bio previše vješt u tome - radije sam sjedio i učio.
Uostalom, ovi novi profesori su tako dobro upoznati sa metodama prepisivanja - da se jednostavno ponekad ne isplati niti pokušati prepisati.
100 post
![Belji se Belji se](/d.tiny_mce/plugins/emotions/img/smiley-tongue-out.png)
![Osmijeh Osmijeh](/d.tiny_mce/plugins/emotions/img/smiley-smile.png)
![Cool Cool](/d.tiny_mce/plugins/emotions/img/smiley-cool.png)
Jooj, neki dan sam prepisao za 5 :P
Ono Politika i Gospodarstvo -.-, nisam čak ni sam radio šalić, jer mi se nije dalo...
Onak, dok ona ostatku razreda podijeli test, ja već pola prepišem, a onda poslije ide u kontrolu i ako tad sakriješ miran si, više ne gleda :P
Inače i sam volim plastificirat šaliće, jako korisno...
Jedan određeni profesor već 10-ak godina nije mjenjao pitanja, pa unaprijed znamo koja će biti....doma napišem lijepo test za 4, a na satu ko fol nešto pišem, pa dok on ne gleda zamijenim test...:P
joooj, da, neki dan pišemo test iz jednog stručnog predmeta, i ugl. nisam apsolutno ništa znao, ni šalića imao...
ugl. onako kako smo si svi dobri s profkom, ležerna je atmosfera, profka gleda u laptop, a ja u prvoj klupi...
i uglavnom, pita mene profka, kaj kljajo, ništa neznaš, a ja, ma da, nisam učio...
I tada skužim da nisam spremio bilj. u torbu neg da je na stolu, i lagano aj uzmem otvorim bilj. onak na očigled, al praveći ko da je to sasvim normalno izdiktiram frendovima 5-6 odgovora iz bilj. a sebi niš ne napišem i predam prazan test...:P
Salabahteri su super samo mi ih se neda pisati isto tako mi se neda i ucit pa onda je nje bolje ni jedno ni drugo napraviti.
Salabahteri su super samo mi ih se neda pisati isto tako mi se neda i ucit pa onda je nje bolje ni jedno ni drugo napraviti.
izdiktiram frendovima 5-6 odgovora iz bilj. a sebi niš ne napišem i predam prazan test...:P
izdiktiram frendovima 5-6 odgovora iz bilj. a sebi niš ne napišem i predam prazan test...:P
Imam ja profesoricu iz Kemije i Biologije.Baka ima oko 70 godina i stavimo(al baš cijeli razred knjige na klupu i rijetko kad da vidi) knjige na klupu i prepisuj kolko god hoćeš.A pod drugim predmetima najčešće stavljam šalabahter u pernicu ili nekad čak ispod testa.
Najgore (bolje) je što dok pripremam šalabahter zapamtim sve >.<, tako da to može biti i jedna vrsta učenja... bar je tako kod mene bilo :)
U XVI. (ili Klasičnoj ako vam je draža) gimnaziji u Zagrebu, zidovi su ofarbani nekim sjajnim lakom po kojemu se lijepo da pisat, a profesori bi morali furat dalekozore da to vide...
Košulje...uzmi "veliki" komad papira, napiši bilješke i stavi ga: a) u neki od džepova, b) na hlače i pokrij ga košuljom, c) zaljepi šalić na unutrašnjost rukava, d) slušalice:) - provuci ih kroz rukav do rupe za gumb i pusti svoje bilješke (VAŽNO: bijele slušalice NE idu na crnu košulju i obrnuto, a roze košulje su jednostavno gay; pod testovima sjedim u prvoj klupi ispred profesora, nikad me nisu uhvatili)
Word na mobitelu...
Kopča za remen na koju se zaljepi šalić
Pisanje po prozorima
Gumica
Prozirna olovka
Usput NIKADA nemojte stavljati šalić ispod testa...dok sam pisao test iz geo prije par godina, pitao sam profu nešto, ali sam zaboravio na šalić...vidjela ga je, ali je "nestao" za manje od pola sekunde; ove godine...test iz njemačkog, netko je nacrtao hajdukov znak na klupu i to sam počeo križat za vrijeme testa...profa je odma doletila, počela mi čupat test, ali se rodio
Meni je frendica napisala male minijaturne šalabahtere iz latinskog (nastavke za vremena) i stavile ih je na nokte i preko toga bezbojni lak za nokte.. predobra stvar
Btw danas sam masovno prepiso kemiju iz worda sa mobitela
a jedna iz mog razreda je prije tjedan dana progutala šalić a onda tražila profu da ide popit vode da lakše proguta
U ovoj temi bi se raspravljalo isključivo o tehnikama i upotrebi šalabahtera.
Neka svatko tko koristi šalabahter na uspješan način prezentira kako to radi.
Prvo da nešto napišem u uvodnom djelu.
Za koristiti šalabahtere treba biti vičan i lukav. Prvo i osnovno je da se trebate sasvim prirodno ponašat kao da ga ni nemate, i drugo najbitnije je da NE GLEDATE cijelo vrijeme u profesora ( nemojte dizat glavu i gledat dali on gleda u vas). Ne smijete se mrdati previše, niti zabacivat glavu dolje u šalabahter di ga imate. Stavite uvijek test uz sam rub stola, tako da samo micanjem oka možete gledati u šalabahter. Kada gledate u šalabahter, morate imati glavu namještenu kao da gledate u test, i još samo pišite u slijepo (mrdajte rukom kao da pišete).
Ja imam više tehnika..
1. Imam nokiu 6120, u kojoj imam word koj ima opciju search u sebi ( tako da odmah mogu nači određen pojam koji mi treba)..
Materijale skidam sa: http://www.salabahteri.com/, http://www.freewebs.com/sime_car/ i http://www.salabahteri.cjb.net/.
2. U svoju klupu sam si ugradio svoju policu. Znači od kartona i zalijepio sam ju odmah sa donje strane stola da što neprimjetivnjije gledam u salabahter. ( u ponedjeljak ću slikat da lakše predočim)..
Ako vam se to neda radit, onda je dobra i vrlo jednostavna tehnika da stavite šalabahteri na stolicu (među nogu), ali isto najbitnije kao što sam gore napisao, da ako gledate u taj šalabahter da vam je tjelo u prorodnome položaju, i da ne zabacujute glavu dolje, pa gore... SAMO POKRETI OKA!
3. Puno toga pišite po stolu. Kao prvo morate imate stol sav iscrtan ( nekakve slike, neki stihovi pjesama itd.) i onda npr. nacrtajte neku životinju ili neku smješnu facu od čovjeka i po tome pišite šta vam god treba. I morate onako ružno to ispisat da se uklapa sa išaranim stolom.
4. Pročitao sam nekoliko zanimljivih tehnika. - Trebate imate jedan široki lastik ( ovi normalni koje vam mama koristi ali samo široki jedno 1-1.5cm).. rastegnite ga o jednu knjigu, i kada ste ga rastegnuli napišite na tome šta vam god treba. i kada ga maknete sa knjig eneće se niš vidjet osim plavih linija. Ali kada ga sa prstima rategnete ćete sve jasno vidjeti. To možete koristit kao narukvicu, i onda kao fol onako ga rastežete ( kao nervozni ste).
-- i ima jedan dobar koji još nisam primjenio.. skenirate naljepnicu od npr. coca-cole i tamo di piše sadržaj coca-cole napišete šalabahter. i onda nekako nabavite tu vrstu papira i isprinatjte te zalijepite na bocu.
Ja sam drugi razred opće Gimnazije u Puli.
Kako vi to radite, koju školu pohađate (ili ste pohađali) i u koj razred?
EDIT: Molim da oni koji imaju neke prigovore na ovu temu da ne nabijaju postove bez cilja.
p.s. Ne želim svađu na ovoj temi. Jasno sam napisao o čemu se ovdje priča
![Cool Cool](/d.tiny_mce/plugins/emotions/img/smiley-cool.png)
Da, tu u XVI. u Zagrebu lijepo profesori ulete kroz vrata, izderu se na sve, a na stolu smije bit samo kemijska...i to samo plava, a onda onaj kreten iz prve klupe opsuje profi iz biologije i cijelom razredu mater, pošalje sve u muški spolni ud i još za dobru mjeru kao gurne klupu u onaj lažni kostur, pa svi završimo kod psihologinje i test se odgodi. E to je šalabahter
Da, tu u XVI. u Zagrebu lijepo profesori ulete kroz vrata, izderu se na sve, a na stolu smije bit samo kemijska...i to samo plava, a onda onaj kreten iz prve klupe opsuje profi iz biologije i cijelom razredu mater, pošalje sve u muški spolni ud i još za dobru mjeru kao gurne klupu u onaj lažni kostur, pa svi završimo kod psihologinje i test se odgodi. E to je šalabahter
Haha, netko ima smisla za humor...