Pokus iz kemije

poruka: 3
|
čitano: 5.837
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Pokus iz kemije
Ovako ljudi. Imam za napraviti neki pokus iz kemije. Naime trebam naribati mrkvu, i iz nje iscijediti sok. U posebne tri čaše ulijem tri različite otopine: vinski ocat, limunsku kiselinu, te sredstvo za pranje posuđa. Trebala bi mi ta mrkva služiti kao indikator za te otopine. Ja sam ulio u te otopine mrkvin sok no boja se ne mijenja.

Bio bih zahvalan da mi pomognete oko pokusa ili da mi barem netko tko je to radio objasni u čemu sam pogriješio.

Kao i uvijek znam da ćete pomoći.

Unaprijed Vam hvala.
17 godina
Pokus iz kemije

Šta nije više sok od crvenog kupusa? Kod nas je kemičarka stalno to koristila kao indikator, prvi put čujem za ovo sa mrkvom. 

Probaj ponoviti pokus, uzeti drugu mrkvu, staviti različite količine otopina, razrjediti ih itd. To ti je više manje metoda pokušaja i pogreške

14 godina
neaktivan
Re: Pokus iz kemije
Nama je rekla da uzmemo mrkvu, ciklu ili to što ti kažeš crveni kupus. No ajde neke otopine su se i promijenile.

Samo ne kužim šta bi se tu trebalo promijeniti i kako. Šta ako ulijem sok od mrkve u recimo limunsku kiselinu, promijenit će se boja na neki svjetlo - narančasto, recimo...?
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice