Gdje nakon srednje škole?

poruka: 89
|
čitano: 50.917
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
RE: Gdje nakon srednje škole?

ak mislis upisat fer a nisi bas za ucenje, onda bolje nemoj, odi rade na tvz ili foi

16 godina
protjeran

zaposliš se kao državni službenik, najsigurnija opcija

Stay a while and listen...
15 godina
neaktivan

Osnovnu, sedmi i osmi, sam prošao sa odličnim uspjehom. Sa 54 boda upisao elektrotehničku školu - tehničar za računalstvo, ono što me najviše zanima. Prvo polugodište prošao sa vrlo dobrim uspjehom, među najboljima u razredu.

Što mi predlažete da nakon srednje upišem, tek sam još 1. raz. A što se tiče učenja to mi je nešto najomiljenije i najzabavnije i ni 1% mi nije teško to, preobožavam ga! Sa mnom nema nikakvih problema! :) Mislio sam prvo fakultet u ZG, pa onda frend hoće u FER, pa sam mislio i ja... ni, što mi vi predlažete?

marky2048@gmail.com *msn* :)
16 godina
neaktivan

Pošto ti nije problem učiti i voliš struku,već ćeš se tim sam odlučiti kud ćeš dalje.Tek si prvi razred,tako da imaš vremena.

alrighty then
15 godina
neaktivan
dncrmt kaže...

Pošto ti nije problem učiti i voliš struku,već ćeš se tim sam odlučiti kud ćeš dalje.Tek si prvi razred,tako da imaš vremena.

Mislim da si apsolutno u pravu:) Vidjet ću, imam dosta vremena:) i sve me zanima i sve hocu nauciti

PS, Programiranje, Hakiranje... :)

17 godina
neaktivan

Možda će zvučati otrcano, ali gledaj da upišeš ono što te zanima, i gledaj da se ne povodiš ničijim mišljenjima i stavovima jer ti neke odluke diktiraju ostatak života.

16 godina

Iako je tema gdje nakon srednje, vidim da ste počeli i sa gdje nakon osnovne pa eto da i ja upitamOsmijeh.

Nisam ni sam siguran što bi..

Dilema je između X. gimnazije i mioca. Išao bi 100% u mioc kad bi bio siguran da bi upao, pa me sad zanima kakve su mi šanse..

Imat ću najvjerojatnije 60 bodova, jer cijelu osnovnu imam 5.0, pa će vjerojatno i 8. razred bit takav. Sad će si neko pomislit nemaš kaj razmišljat kad imaš 60 bodova, ali prošle godine i s tim neki nisu upadali (ispravite me ako se varam)...

Volio bi čuti iskustva iz mioca i 5. i kolke su mi šanse da upadnem u mioc??

Hvala!

EDIT: Ja bih rađe u mioc jer sam čuo da su oni više informatički nastrojeni (??) iako vidim na netu da je program isti...poslije bi na FER...

Poruka je uređivana zadnji put sub 9.1.2010 16:30 (DamageHigh).
16 godina
neaktivan
DamageHigh kaže...

Iako je tema gdje nakon srednje, vidim da ste počeli i sa gdje nakon osnovne pa eto da i ja upitamOsmijeh.

Dilema je između X. gimnazije i mioca. Išao bi 100% u mioc kad bi bio siguran da bi upao, pa me sad zanima kakve su mi šanse..

Imat ću najvjerojatnije 60 bodova, jer cijelu osnovnu imam 5.0, pa će vjerojatno i 8. razred bit takav. Sad će si neko pomislit nemaš kaj razmišljat kad imaš 60 bodova, ali prošle godine i s tim neki nisu upadali (ispravite me ako se varam)...

Hvala!

EDIT: Ja bih rađe u mioc jer sam čuo da su oni više informatički nastrojeni (??) iako vidim na netu da je program isti...poslije bi na FER...

ako prolazis s 5.0 tj. imas najveci moguci broj bodova, i prijavit ces se, moraju te primit

5.-a ti je duplo teza od mioca, i nastrojenija je prema bilokojem predmetu vise od mioca, samo sto je to i najveci problem, fkt se treba puno ucit

nemoj se zavaravat s tom 5.0 iz osnovne. tako sam se ja zajebo. ako ne ucis svaki dan, mislis da si nadaren itd, odi radije u mioc

znaci: ako imas rutinu da svaki dan ucis, odi u petu; ako ne, odi u mioc

16 godina
chofilol kaže...
DamageHigh kaže...

Hvala!

ako prolazis s 5.0 tj. imas najveci moguci broj bodova, i prijavit ces se, moraju te primit

5.-a ti je duplo teza od mioca, i nastrojenija je prema bilokojem predmetu vise od mioca, samo sto je to i najveci problem, fkt se treba puno ucit

nemoj se zavaravat s tom 5.0 iz osnovne. tako sam se ja zajebo. ako ne ucis svaki dan, mislis da si nadaren itd, odi radije u mioc

Lako za učenje, moje pitanje je koja je više orjentirana ka informatici i koja bi mi bila bolja "podloga" za FER?

Pretpostavljam da si ti išao ili ideš u 5.? Jer po tvom tekstu ispada da ako učiš ideš u 5. a ako nisi baš neki učenik ideš u mioc..ovo prvi put čujem al dobro..

Jesi ti siguran u ovo da me moraju primit?? To me sad muči cijele ove praznike...

15 godina
neaktivan
Quark kaže...

Možda će zvučati otrcano, ali gledaj da upišeš ono što te zanima, i gledaj da se ne povodiš ničijim mišljenjima i stavovima jer ti neke odluke diktiraju ostatak života.

da...

zapravo i nemam drugih mišljenja baš puno, a ni ne mislim se povodit ako ih budem imao... a vidjet ću kad završim srednju onda ću vidjet dalje, ipak hvala na prijedlogu

16 godina
neaktivan
DamageHigh kaže...
chofilol kaže...
DamageHigh kaže...

Hvala!

Lako za učenje, moje pitanje je koja je više orjentirana ka informatici i koja bi mi bila bolja "podloga" za FER?

Pretpostavljam da si ti išao ili ideš u 5.? Jer po tvom tekstu ispada da ako učiš ideš u 5. a ako nisi baš neki učenik ideš u mioc..ovo prvi put čujem al dobro..

Jesi ti siguran u ovo da me moraju primit?? To me sad muči cijele ove praznike...

Jesam ne brini. Ako budes imao maksimalan broj bodova tj. ako ih svih predmeta koja srednja zeli imas 5 postići ces maksimalni broj bodova i moraš jednostavno upast. 5. ti je definitivno najbolja podloga za FER. Samo sto su i ostali predmeti vrlo teški. Tj. profesori su svi vrlo zahtjevni. Ako budeš se odlucio za 5. gimnaziju, cuvaj se latinskog!!! Od prvog dana uci latinski. I probaj se raspitat u kojem ces programu, tj. razredu dobit profesora Predraga Brodjanca iz informatike. On ti je jedan od najboljih profesora iz informatike(nebi se kladio ali pretpostavljam da je najbolji u hrvatskoj :P, radi u skoli i ima posao u plivi, tako da...).  I da ja ga imam, ne volim bas programiranje pa me gazi :P. 4. sam razred.

S postovanjem prema miocu, ali imam dosta prijatelja koji pohadjaju tu skolu i u glavnom pricaju kako se zajebavaju cijelo vrijeme tako da...

Nadam se da ti je ovo pomoglo :P

16 godina
chofilol kaže...
DamageHigh kaže...
chofilol kaže...
DamageHigh kaže...

...

Jesam ne brini. Ako budes imao maksimalan broj bodova tj. ako ih svih predmeta koja srednja zeli imas 5 postići ces maksimalni broj bodova i moraš jednostavno upast. 5. ti je definitivno najbolja podloga za FER. Samo sto su i ostali predmeti vrlo teški. Tj. profesori su svi vrlo zahtjevni. Ako budeš se odlucio za 5. gimnaziju, cuvaj se latinskog!!! Od prvog dana uci latinski. I probaj se raspitat u kojem ces programu, tj. razredu dobit profesora Predraga Brodjanca iz informatike. On ti je jedan od najboljih profesora iz informatike(nebi se kladio ali pretpostavljam da je najbolji u hrvatskoj :P, radi u skoli i ima posao u plivi, tako da...).  I da ja ga imam, ne volim bas programiranje pa me gazi :P. 4. sam razred.

S postovanjem prema miocu, ali imam dosta prijatelja koji pohadjaju tu skolu i u glavnom pricaju kako se zajebavaju cijelo vrijeme tako da...

Nadam se da ti je ovo pomoglo :P

Hvala!

VičeNema gumbaViče

Poruka je uređivana zadnji put ned 10.1.2010 12:40 (DamageHigh).
17 godina
neaktivan

evo i jednog miočana ovdje :P

1. sam razred, idem u školu pola godine pa mogu ti reć par stvari.

Čovjek iznad mene je dobro reko: ako si u stanju svaki dan učiti barem po par sati, to ti nije teško i voliš- onda idi u 5.

ako si nadaren za matematiku i informatiku, nevoliš štrebati i voliš se zayebavati- idi u mioc

vjeruj mi sa 60 bodova imaš 90% siguran upad, pa sad fino možeš birati.

evo prošo sam prvo polugodište sa 4.0, s tim da sam učio samo zadnjih mjesec dana po pol sata- sat na dan.

praktički u MIOC-u moraš razmišljat samo o tri predmeta: matematika, informatika i fizika. ako ti oni nejdu, to je onda problem. još možda povijest i biologija- ali to ovisi o profesorima koje dobiješ.

eto, valjda sam ti malo pomogao.

nije to kurac sir, to je sir od krave. vidiš krave u pičku materinu!
15 godina
neaktivan

ovako ja idem u 2.razred za racunalnog tehničara za strojarstvo smjer je jako tezak i zahtjeva puno učenja najviše ima matematike cak 5 sati na tjedan i informatike ja sam se upisao u taj smjer jer mi lezi matematika i informatika iz objeg predeta ima 5 ali prolazim sa 4,0 pa me zanima ako tako ostanem do kraja i napisem maturu solidno jel bi mogo upast u neki fakuktet vezan za informatiku ili racunalstvo????

15 godina
protjeran

Na ovome imaš budućnost: KLIK

Kada nesto ne trebas doc ce kada trebas nece doc....
16 godina
SPAWNK4MPER ti mama kaže...

evo i jednog miočana ovdje :P

1. sam razred, idem u školu pola godine pa mogu ti reć par stvari.

Čovjek iznad mene je dobro reko: ako si u stanju svaki dan učiti barem po par sati, to ti nije teško i voliš- onda idi u 5.

ako si nadaren za matematiku i informatiku, nevoliš štrebati i voliš se zayebavati- idi u mioc

vjeruj mi sa 60 bodova imaš 90% siguran upad, pa sad fino možeš birati.

evo prošo sam prvo polugodište sa 4.0, s tim da sam učio samo zadnjih mjesec dana po pol sata- sat na dan.

praktički u MIOC-u moraš razmišljat samo o tri predmeta: matematika, informatika i fizika. ako ti oni nejdu, to je onda problem. još možda povijest i biologija- ali to ovisi o profesorima koje dobiješ.

eto, valjda sam ti malo pomogao.

Mislim da ću onda u MIOC...OsmijehNamigiva

Matimatika, a pogotovo informatika i fizika su mi najdraži predmeti (kolko predmeti mogu bit "dragi" xD)...

15 godina
neaktivan

puno sam razmišljao o FSB-u fakultet je u redu i zanima me mehatronika i robotika pa me zanima vase mišljenje jer mogu upast sa prosjekom 4 i kakav je ubit fakultet???

16 godina
neaktivan
jesus007 kaže...

puno sam razmišljao o FSB-u fakultet je u redu i zanima me mehatronika i robotika pa me zanima vase mišljenje jer mogu upast sa prosjekom 4 i kakav je ubit fakultet???

idem na fsb. Mozes se upisat naravno, samo trebas dobro napisat ovu drzavnu maturu, nemam iskustva sa drzavnom maturom, nznm kak ce to izgledat pri upisu, ja sam piso prijavni i nije teski bio, a sad nznm za vas

15 godina
neaktivan

ta drzavna matura nas je totalno s****** al nema veze Pinc sta ti studiras???

16 godina
neaktivan
jesus007 kaže...

ta drzavna matura nas je totalno s****** al nema veze Pinc sta ti studiras???

ja sam na fsb, strojarstvo

15 godina
neaktivan

e ti placas ili???

neko mi je rekao da se fsb ne placa jel to istina???

16 godina
neaktivan
jesus007 kaže...

e ti placas ili???

neko mi je rekao da se fsb ne placa jel to istina???

da placam oko pola ukupnog iznosa, ne placaju oni koji su medu prvih 80 na listi, a ostali placaju, mislim da je formula za izracunavanje 150 * broj mjesta - 80, tak nekak, imas na fsb stranici tocno, uglavnom ako si 81 placas 150 kn, 82-300 kn .....

A ovi koji se plasiraju iznad 300. mjesta(mislim da je oko 300) placaju puni iznos od 6000 kn.

Koji si ti razred?

15 godina
neaktivan

ja cu sad 3

16 godina
protjeran

Jel ide netko na pomorski fakultet u Rijeci? Može iskustva...

Pala bomba u rodilište. Sad ima duplo više djece. /////// Vrijeme je relativan pojam. Zavisi sa koje strane WC-a se nalaziš.
16 godina
protjeran

Itko???

Pala bomba u rodilište. Sad ima duplo više djece. /////// Vrijeme je relativan pojam. Zavisi sa koje strane WC-a se nalaziš.
16 godina
neaktivan

a gle, sigurno postoji nesto sto te zanima i onda to ne smatras ucenjem...ali kad te nesto zanima, nije ti problem...

ja recimo volim elektrotehniku i matematiku, i sad gledam koji bi mi faksovi dobri bili...

u uzi izbor upadaju: FER, PMF (iako za pmf bas i nisam sigurna, jer sto mogu raditi poslje zavrsene matematike)

bezveze mi se muciti 5 godina da bi mi kasnije vrhunac predavanja bio pitagorin poucak u 8. razredu osnovne

no na pmf-u postoji i drugi smjer, inzinjerstvo: jel netko zna sto konkretno mogu raditi nakon takvog zavrsenog smjera? 

16 godina
Kerolajn kaže...
PMF (iako za pmf bas i nisam sigurna, jer sto mogu raditi poslje zavrsene matematike)

Informiraj se :D Možeš kod mene koji to studiram :D

Dakle inžinjerski smjer se puno razlikuje od profesorskog. LINK

Pošto nakon preddiplomskog studija posao nije zagarantiran (jer tržište ne zna za bakalare), ide se na diploskistudij. Ukupno trajanje tih 2 studija je 5g. Evo popisa diplomskih studija.

E sad, nakon diplosmkog studija (svih osim profesorskih) možeš radit praktički bilo gdje. Od znanstvenih instituta, banaka, osiguravajućih društva, do raznih poslova u industriji i računarstvu. Primjena matematike je ogromna na modeliranje mnogih procesa u biologiji. medicini, kemiji, fizici, u bilo kojem društvenom istraživanju treba statističar koji će to obradit.

Evo npr citata sa opisa mog diplomskog studija, primijenjene matematike:

"Magistri/magistre primijenjene matematike osposobljeni su za rad u sustavu znanosti i visokog obrazovanja (sveučilišta, tehnička veleučilišta, znanstvenoistraživački instituti), i to kao suradnici u suradničkim zvanjima (asistent(ica), znanstveni novak/novakinja, stručni suradnik/suradnica) iz područja primijenjene matematike, te za suradnju u istraživanjima u području matematike i drugih znanosti (prirodoslovlje, tehničke znanosti, ekonomija, medicina i dr.). Posebno su osposobljeni za zanimanja u gospodarstvu i uslužnim djelatnostima (industrijski  i tehnički razvojni instituti i odjeli) gdje se zahtijeva sposobnost matematičkog modeliranja i primjena analitičkih i numeričkih metoda u drugim strukama."

To nikako nije rad u školi i to najviše živcira nas sa studija, kad nakon kaj veliš kaj studiraš, svi pitaju :"Joj kaj buš profesor?". Da se razumije, nemam ništa protiv profesora matematike ni dotičnog diplomskog studija, ni on nije lagan, ali ovo je nešto sasvim drugo.

Matematika koja se vidi u osnovnoj i srednjoj školi je ništa naspram prave matematike koja se radi na faxu. Uz to, matematika je usko povezana uz računarstvo i ima jako puno programiranja na preddiplomskom studiju Matematike. Ako te i taj dio zanima, definitivno je to to.

Za primjer, sad sam pisao seminar na temu Eigenfaces. Radi se o prepoznavanju lica sa slike. Zadatak je bio, uz danu bazu podataka slika, napisati program koji će kad mu daš nepoznatu sliku, prepoznati tko je na slici od ljudi koji su u bazi. To nije ni slično profesorskom pozivu jel da? Da bi se to izvelo koristi se malo jača matematika, i u takvim stvarima se vidi njena prava snaga. Ako te išta zanima, slobodno pitaj, preko pp-a ili tu na topicu.

17 godina

Uvijek sam bio ljubitelj svega vezanoga za informatiku. No kada sam završio srednju sam mislio da idem "na sigurno" te sam upisao Pravni fakultet.

Sada sam peta godina (prva generacija bolonjaca). I pomalo sam razočaran da u Hrvatskoj na burzi rada ima 1200 osoba koje traže vježbenički...

To ja zovem epic fail.... prvo upišeš nešto što ti nije pretjerano zanimljivo, završiš to, a onda nema posla.......

15 godina
neaktivan

Ma s MIOC-om nemres fulat, dobit ces dobru podlogu za bilo koji faks. Moji su iz razreda upisali medicinu, pravo, filozofiju, ekonomiju, DIF i naravno PMF, FER i FSB. (kolega je imao 100% na prijemnom za FER) Sto se tice tezine skole, ovisi o tebi. Ja sam bez previse znoja prosao sve razrede s 4, prvenstveno jer nisam mentalitet koje se previse zalaze na satu i "grebe" za ocjene. A i ukor zbog izostanaka ne pomaze :) Samo bih napomenuo da sam na probnim drzavnim maturama imao sve predmete preko 90% (matematiku i engleski 100), i da sam na prijemnom ispitu FSB-a bio medu prvih 10 prema rezultata prijemnog ispita. (zbog ocjena iz srednje sam bio oko 40. mjesta na rang listi) A atmosfera u skoli je nesto sto moras sam dozivit.

Plus, MIOC ti je nedavno dobio novo krilo, tako da je sve jos uvijek sjajno i WC-i su u dobro stanju :D

Trebali bi mi platit za ovakvu reklamuCool

15 godina
protjeran

Decko mali,uci pa se muci,

Knjigu u ruke,

Pa ces vidit sta su muke,

Ak ne ucit bit ces propalica

obicna ulizica,

Na cesti radi hrane

da napunis svoje zvalje.

Uci,Uci pa se muci.Nema para za drvara

Smijel se ko takmicit ko ima vise kartona ajde da nakupimo pa da vidimo javite se na takmicenje!
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice