Gdje nakon srednje škole?

poruka: 89
|
čitano: 50.955
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

E ovako otvaram ovu temu za sve koji nisu sigurni kamo nakon srednje. Pošto ni sam neznam pokoji savjet bi mi dobro došao, sad sam 3. razred Ruđera (teh. za rač.) i prolazim s 3 (prosjek 3.1 i 3.0) znači nevolim puno učiti a htio bi još nešto upisati nakon srednje al neželim nešto skupo gdje se ubija od učenja i gdje bi jedva upao, struka je dosta teška i konkurencija je prevelika. Tako ako ima kakav savjet slobodno recite, bilokakve ideje.

http://manutd-cro.com/forum/index.php
17 godina
neaktivan
RE: Gdje nakon srednje škole?
IN_trance001 kaže...

nevolim puno učiti

Ovime si sve rekao. Sa takvim stavom radije čuvaj pare. Jer danas više nema besplatnog studiranja.

- ako gori zeleno, ne znači da sam tu -
Poruka je uređivana zadnji put ned 29.11.2009 15:09 (macak).
17 godina

Upisi zanimanje koje te interesira, posao koji bi volio radit - ako jos i ne volis radit onda neznam kaj da kazem... Ucenje je tvoj jedini pravi posao.

17 godina
neaktivan

isuse....pa ko voli puno učiti??????

When i get sad, i stop being sad and be awesome instead. True story.
17 godina
SPAWNK4MPER ti mama kaže...

Nitko - dok ne shvatis kako ti je to jedna od najpotrebnijih stvari u zivotu. Mi ne volimo strebat, ucit je drugo...

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.11.2009 15:19 (Batista).
17 godina
neaktivan

Baustela.

17 godina
neaktivan
SPAWNK4MPER ti mama kaže...

Pa zapravo, poznajem puno ljudi. Čak bih i sebe u to ubrojio.

Želja za stjecanjem znanja mora biti osnova za studiranje. Kako ćeš završiti jedan fakultet kao što je strojarstvo, farmacija ili sl., ako ne voliš struku i ako ne voliš učiti? To je unaprijed osuđeno na propast.

I zašto bi se učenje spominjalo u negativnom kontekstu? Ja volim učiti. I sada kad već radim i dalje učim, svakim danom. I strane jezike, i o zdravlju i o sto drugih stvari. Želim stvoriti preduvjete da bez obzira u kakvom se društvu našao, ne moram stajati sa strane i samo slušati kako drugi pričaju, radilo se o medicini, politici, pravu ili bilo čemu drugome.

16 godina
neaktivan

Zapravo ja volim radit al nevolim učit, radim svako ljeto i zimu al to samo honorarno, al dok završim srednju neču moć živit samo od honoraraca već mi treba neki zalog. Pošto mi neki iz struke teži faks nije riješenje trebam neku alternativu.

17 godina
neaktivan

Onda baci pogled na ovo.

15 godina
neaktivan

.............ljudiiiii imam jedoooo važnooo pitanjeee ....NEZNAMMMM...kuda nakon osnovne???? kako da izaberem pravu srednju skoluuuu?????????...............HELPPPPPPPPPP

Silwa
16 godina

upiši TVZ, to ti je pljuga faks

16 godina
neaktivan

Pa što voliš?Jel' si razmišljala o nekoj školi?Ako stvarno ne znaš,upiši opću gimnaziju.

alrighty then
17 godina
neaktivan

s kolko si prošla 7 i s kolko ćeš 8 ( otprilike)

nije to kurac sir, to je sir od krave. vidiš krave u pičku materinu!
15 godina
neaktivan

.....aaa 7 sa 3,8 prvo polugodiste sa 3 drugo MORA bit bolje....ali,ali...............heehhe kako kazes da upisem opcu gimnaziju....ma nemam ja ocjene za to...

Silwa
15 godina
neaktivan
dncrmt kaže...

Pa što voliš?Jel' si razmišljala o nekoj školi?Ako stvarno ne znaš,upiši opću gimnaziju.

...a gle sto volim....razmisljala sam o frizerskoj...to me nekako privlacilo....ali opet ipak nebi...onda sam htjela u kuharsku jer ce mi best frendica u tu skolu......ma nemam pojma sta da radim....

Silwa
15 godina
neaktivan
bruno03 kaže...

upiši TVZ, to ti je pljuga faks

...Bruno faks kazes.....jaooo daleko sam ja od faksa...

Silwa
16 godina
neaktivan

Ma onda upiši frizersku ili ugostiteljsku,to barem nije problem završit a kasnije imaš zvanje i zaposliš se u struci.

alrighty then
15 godina
neaktivan
.....hmmmmm pa i mogla bi,a ja sam poslje srednje skole mislila ici u neku vojnu ili policijsku skolu...to mi je velika zeljaa....
Silwa
16 godina
Silwa kaže...
dncrmt kaže...

...a gle sto volim....razmisljala sam o frizerskoj...to me nekako privlacilo....ali opet ipak nebi...onda sam htjela u kuharsku jer ce mi best frendica u tu skolu......ma nemam pojma sta da radim....

nemoj upisivat te trogodišnje, poslje njih nemreš na faks. Valjda te neš u životu više zanima 

17 godina
neaktivan
bruno03 kaže...
Silwa kaže...
dncrmt kaže...

nemoj upisivat te trogodišnje, poslje njih nemreš na faks. Valjda te neš u životu više zanima 

Od kad to?

Vidim sebe kontam ja sam.
15 godina
neaktivan
VirtUoso kaže...
bruno03 kaže...
Silwa kaže...
dncrmt kaže...

Od kad to?

...e da fkt nemoze se...a i za policijsku ili vojnu mi treba 4godisnja skolaa.....a kuharsku mogu ic 3 god i onda cetvrti stupanj.....fakat

Silwa
16 godina
neaktivan

Pošto me sad starci tjeraju na faks a za to ja nema ocjena i sad mi jedan frend kaže da bi mogo na tvz pa me zanima jer bi mogo upast tamo s prosjekom 3 i ajmo reč solidno napisanom državnom maturom (sad sam treći razred - Ruđer kao što sam naveo još na otvaranju teme)?

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.1.2010 23:07 (IN_trance001).
15 godina
neaktivan

Sto mislite o Racunalnom Tehnicaru..Zanima me jel teska skola,i sto poslje...

16 godina
neaktivan

odi za tokara

16 godina
neaktivan

Svaka je škola teška ako nećete učiti.To je sve što vam mogu reći.

alrighty then
15 godina
protjeran
DJECHACHIC kaže...

Sto mislite o Racunalnom Tehnicaru..Zanima me jel teska skola,i sto poslje...

teška nije, ja sam je zavrsio u mostaru ima par godina

škola je izvrsna podloga za studiranje, pogotovo strojarstva i računalstva. Jedini fakultet kojeg nemozes upisat sa tom školkom bila bi medicina, jer logično nema latinskog. Škola traži puno matematike, eto to je jedini problem, ali kasnije imas lepo predznanje kada ides na faks.

Ja sam srpsko dete od glave do pete. Srpsku slavu volim i bogu se molim.
15 godina
neaktivan

Imo sam prvo polu godiste sedmog razreda 4.0 prosjek koliko bodova treba  za racunalnog??

15 godina
protjeran

42 je u mene trebalo.

Ocene u srednjoj BAŠ NIŠTA neznače. Došao sam u srednju jedva upadoh i bio sam najbolji sa prosjekom oko 4.0. Oni koji su s 5 prolazili, jedva su sa 3 prolazili u srednoj. Jedini preduslov je poznavanje matematike (jednadzbe i sl).

Ja sam srpsko dete od glave do pete. Srpsku slavu volim i bogu se molim.
16 godina
neaktivan

Može li mi ko reć šta u svezi pitanja par postova gore?

15 godina
neaktivan

Ja bih rado na FER ili FOI, jer sam lud za elektronikom, kompovima i tehnikalijama. Ali ima problem. Nisam baš lud za učenjem :)

bruno03 kaže...
Silwa kaže...
dncrmt kaže...

S trogodišnjom ne možeš na fakultet. Ali možeš upisati četvrtu godinu i polagati neke ispite, ne znam kako to točno ide. Ali to će te i koštati, a svota nije mala. Samo si radiš problem i dosta zahebancije oko toga... Eto, baš mi jedan kolega priča. On je završio trogodišnju školu i sada želi dalje na fakultet, tako da mora upisivati četvrtu godinu. Ne može opisati koliko mu je žao što nije odmah četverogodišnju upisao.

Bolje odmah četverogodišnju pa si miran. Možeš birati - oćeš šljakati poslije srednje ili ćeš na fakultet.

WinDef.com - Htvatski Windows 7 Forum
Poruka je uređivana zadnji put čet 7.1.2010 22:51 (PsyTrance).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice