Esej iz povijesti

poruka: 12
|
čitano: 13.907
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Esej iz povijesti
ovako, u utorak pisemo neki esej iz povijesti o nastanku talijanske i njemacke nacije...sad trazim na internetu ali neznam di da gledam na wikipedji nema,...treba esej biti oko dvije strane,...molim vass pomoc...dali netko zna neku dobru stranicu sa takvim stvarima
nothing is true, everything is permitted
16 godina
neaktivan
RE: Esej iz povijesti

Zar vi nemate knjige ili tako nesto?

MSN - mr.mister32@hotmail.com
15 godina
neaktivan
yure32 kaže...

Zar vi nemate knjige ili tako nesto?

pa imamo ali trebam dodatan izvor

15 godina
neaktivan
decko1987 kaže...
ovako, u utorak pisemo neki esej iz povijesti o nastanku talijanske i njemacke nacije...sad trazim na internetu ali neznam di da gledam na wikipedji nema,...treba esej biti oko dvije strane,...molim vass pomoc...dali netko zna neku dobru stranicu sa takvim stvarima

valjda o nastanku njem. i tal. države

tome se predaje puno veća pozornost jer su prije toga te dvi države bile rascijepkane u više država

njem. i tal. nacija su nastale velikom seobom naroda

i samo googlaj pa ćeš nać jel to problem

ispravite me ako sam u krivu
15 godina
neaktivan
Esej iz povijesti
evo prvi put ovo radim pa me zanima kako da napisem zakljucak sta spada pod to
17 godina
neaktivan
dr. zlo kaže...

njem. i tal. nacija su nastale velikom seobom naroda

Molim? Velikom seobom naroda? Niti su germanska plemena bila dovoljno homogenizirana da bi se njih moglo smatrati nacijom u tako rano doba niti su romanska plemena sudjelovala u velikoj seobi naroda...

Kako si ti došao do zaključka da su "njemačka" i "talijanska" nacija nastale velikom seobom naroda?

My lucky number is four billion.
15 godina
neaktivan
Esej iz povijesti
nacije su nastale 1848.
15 godina
neaktivan
decko1987 kaže...
nacije su nastale 1848.

Države su nastale 1848.

Nacija je nešto drugo, tj. narod.

Dakle Italija i Njemačka su do tad bile narod ali rasjcepkan u više država, pa su se onda ujedinile.

I ok, možda san bia u krivu da su nastale veliko seobom naroda.

17 godina
neaktivan

Dakle Italija i Njemačka su do tad bile narod ali rasjcepkan u više država, pa su se onda ujedinile.

Za Italiju ne mogu komentirati jer nisam upoznat sa talijanskim narodom (makar ono što sam pronašao implicira da nacije kao same nije bilo već je cilj bilo ujedinjenje svih ljudi koji govore jezike romanskog kontinuuma Apeninskog poluotoka), no za Njemačku se ne bih složio. Pitanje njemačke narodnosti je dosta komplicirano što je još dan danas evidentno u regionalnoj rascjepkanosti (Bayern, Schwäben, itd.) te pogotovo povijesnim imenom Prusija koje samo po sebi pokazuje na nedostatak nacionalnog identita u to doba, odnosno razjedinjenosti (Prusija je naziv adaptiran iz baltijske regije i baltijskog naroda). Tek samim spajanjem se počela formirati njemačka nacija koja od tog trenutka prestaje obuhvaćati sva kontinentalna germanska plemena (primjer vezan uz to - Nizozemci su prije ustanovljenja svoje nacionalnosti sami sebe nazivali germanima niskih zemalja, tj. deutschen der nederlanden). Koju godinu ranije je bilo pokušaja, ali samo pokušaja da se formira nacionalni identitet.

My lucky number is four billion.
16 godina
neaktivan
Esej iz povijesti

pretpostavljam da si treci razred gimnazije

ako radimo po istoj knjizi, ima oko 5-6 stranica ukupno o ujedinjenju italije i njemacke

koliki broj rijeci treba biti?

u knjizi je sve vise manje dobro objasnjeno...

u uvodu eseja napises problematiku, npr ujedinjenje talijanskih zemalja 1848/49 je propalo... u italiji su ostale 2 struje koje su bila za ujedinjenje.. savojska dinastija i republikanci (ona 2 giuseppea) ..spomenes camila cavoura i njegova 2 cilja

onda pocnes središnji dio u kojemu opises proces samog ujedinjenja, pocetak rata s austrijom, onda pohon na jug italije te konacno ujedinjenje

za kraj napises 1871. glavni grad postaje rim..i jos napises o iridentistima i sta su oni htjeli

..to bi bilo to za italiju, slicno tome napises i za njemacku

15 godina
neaktivan
brentaal kaže...

Za Italiju ne mogu komentirati jer nisam upoznat sa talijanskim narodom (makar ono što sam pronašao implicira da nacije kao same nije bilo već je cilj bilo ujedinjenje svih ljudi koji govore jezike romanskog kontinuuma Apeninskog poluotoka), no za Njemačku se ne bih složio. Pitanje njemačke narodnosti je dosta komplicirano što je još dan danas evidentno u regionalnoj rascjepkanosti (Bayern, Schwäben, itd.) te pogotovo povijesnim imenom Prusija koje samo po sebi pokazuje na nedostatak nacionalnog identita u to doba, odnosno razjedinjenosti (Prusija je naziv adaptiran iz baltijske regije i baltijskog naroda). Tek samim spajanjem se počela formirati njemačka nacija koja od tog trenutka prestaje obuhvaćati sva kontinentalna germanska plemena (primjer vezan uz to - Nizozemci su prije ustanovljenja svoje nacionalnosti sami sebe nazivali germanima niskih zemalja, tj. deutschen der nederlanden). Koju godinu ranije je bilo pokušaja, ali samo pokušaja da se formira nacionalni identitet.

Uglavnom, onda nisu nastale nacije nego države.

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.6.2010 22:12 (dr. zlo).
16 godina
neaktivan
Esej iz povijesti

48 nije nastalo nista

pokusaj je propao

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice