Državna matura 2015

poruka: 2.293
|
čitano: 448.221
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan
Državna matura 2015

pogledaj mozda si krivo pogledao rjesenja, tako sam i ja sada par puta jer imam 10 matura otovrenih u pdfu..

I po meni bi d trebalo bit jer lambda=h/p

10 godina
neaktivan
Državna matura 2015

Po meni je isto D, vjerojatno njihova greska.

14 godina
neaktivan
Državna matura 2015

Rješavam sa one stranice Nedeljkov web,a ne baš mature, očito se i njima desila greška. 

.. ..
10 godina
neaktivan
Re: Državna matura 2015
Zuja007 kaže...

Rješavam sa one stranice Nedeljkov web,a ne baš mature, očito se i njima desila greška. 

Vjeruj mi ima puno grešaka, od tehničkih detalja, do rješenja, naišao sam na dosta toga, gdje ni nepiše rješenje do kraja itd.. jer je stranica tek u izradi. pa pazi kad tamo rješavaš.

A i piše točan odgovor D, u rješenjima na tom zadatku tako da je ovo sigurno greška. :D

Komediruzecki®™
12 godina
Komediruzecki kaže...

Znači brojiš bodove, ne zadatke, svaki zadatak ima 2 ili 4 boda.

Npr da imaš 40 bodova, od punih 80,

40 : 80 = 0.5 x 240 = 120 bodova

I tako ako ti treba u bodovima, tj. postotak 0.5 se pretvara u bodove na maturi ovisno o faksu koliko bodova nude, toliko staviš ovu zadnju brojku, meni je za fer 240.

e ovo ako je istina, onda si mi olakšao potragu i sve, znači sad sam sve skuzio, elastičan znači da se neće gibati nakon sudara zajedno , i imaš te minuse, a kod ne elastičnog znači da se moraju gibat kad se ne mogu odbit. i onda spajaš brzinu.. kak fora pa prelako :D NAdam se da je točno, može tko potvrdit jel bi vrijedile te dvije formule uvijek na taj način?

Aha znači to se množi s ovim stupcem na slici? http://prntscr.com/7fu5r0

I dalje se mora proći da bi se množilo jelda, jer meni fakulteti ne traže fiziku ali ju boduju.

Vjerujem da je stranica pouzdana jer kao što vidiš to je neki dokument skeniram pa stavljen na net, super ako ti je pomogla i meni je ali ja sam uzaludan slučaj s 21% haha.

14 godina
neaktivan
Državna matura 2015

Ljudi sretno na fizici sutra! 

Sad nam preostaje nadat se da neće biti teže od prošlih godina. :D

http://myanimelist.net/profile/TheRunner
10 godina
neaktivan
Državna matura 2015

Hvala, takodjer. :D

Na koliko ciljate?

Ja bih bio zadovoljan s nekih 70%.

15 godina
neaktivan
Državna matura 2015

Doma sam rješavao mature i imao od 70-85, tako da bih bio i više nego zadovoljan sa 75 posto.

Jooj da bar bude nešto jednostavno sa malo magnetizma!

Ne predaj se nikada osim kad moraš - Grunf
16 godina
neaktivan
Državna matura 2015

Ljudi iako ne pišem fiziku, sretno vam bilo. :D

SpyGi je mato.
10 godina
neaktivan
gelon kaže...
Komediruzecki kaže...

Znači brojiš bodove, ne zadatke, svaki zadatak ima 2 ili 4 boda.

Npr da imaš 40 bodova, od punih 80,

40 : 80 = 0.5 x 240 = 120 bodova

I tako ako ti treba u bodovima, tj. postotak 0.5 se pretvara u bodove na maturi ovisno o faksu koliko bodova nude, toliko staviš ovu zadnju brojku, meni je za fer 240.

e ovo ako je istina, onda si mi olakšao potragu i sve, znači sad sam sve skuzio, elastičan znači da se neće gibati nakon sudara zajedno , i imaš te minuse, a kod ne elastičnog znači da se moraju gibat kad se ne mogu odbit. i onda spajaš brzinu.. kak fora pa prelako :D NAdam se da je točno, može tko potvrdit jel bi vrijedile te dvije formule uvijek na taj način?

Aha znači to se množi s ovim stupcem na slici? http://prntscr.com/7fu5r0

I dalje se mora proći da bi se množilo jelda, jer meni fakulteti ne traže fiziku ali ju boduju.

Vjerujem da je stranica pouzdana jer kao što vidiš to je neki dokument skeniram pa stavljen na net, super ako ti je pomogla i meni je ali ja sam uzaludan slučaj s 21% haha.

Ne znam što je taj stupac. Ako fakultet boduje fiziku sa 20 bodova, onda množis sa 20, ako ju boduje sa 500 onda množis svoj postotak sa 500 itd..

Mislim da moraš proći da, ne možeš imati 2% pa da ti se to pomnoži, gleda se valjda samo ocjena 2 na više.

Ali naravno ne moraš položiti ali nećeš dobiti bodove.

Sretno svima da , ja cu do 12 negdi raditi i jjoš sutra ujutro, valjda će biti jednostavno samo treba koncentracije. hah magnetizam da, najbolje da stave najmanje svega, i svi zadovoljni :D

Ja ciljam na prolaz, dakle oko 30%, a ukoliko bude više super, što više ovdje bodova manje moram na matematici, možda bude i 100%  nikad ne znaš :D

Komediruzecki®™
Poruka je uređivana zadnji put čet 11.6.2015 21:41 (Komediruzecki).
13 godina
neaktivan
Državna matura 2015

Može li mi netko objasnit ukratko ovaj zadatak?

Ja sam šugavi elektrotehničar i ovako debilan zadatak si nemogu objasnit.

Točan odg:

B.

Prestanite stavljati zarez,tamo gdje je odavno trebala biti tocka!
13 godina
neaktivan
Državna matura 2015

cek, kaj oni zadaci na zaokruzivanje nose 2 boda?

It takes only a blink of an eye for the perfect ride to become undone. When sex was safe and motor racing dangerous. WRC is for boys, Group B was for men.
11 godina
neaktivan
Državna matura 2015

Ravnim vodičem prolazi struja I. Točka 1 udaljena je od vodiča za r, a točka 2 za 2r.
Struja prolazi okomito iz ravnine crtanja.
Koji od ponuđenih crteža točno prikazuje vektore magnetskoga polja u točkama 1 i 2?

13 godina
neaktivan
Paradox1 kaže...

Točan odg:

B.

kratki spoj=nema napona -> 6A bas sam prekjucer ga rjesio i po toj logici, valjda je tocno, lel

It takes only a blink of an eye for the perfect ride to become undone. When sex was safe and motor racing dangerous. WRC is for boys, Group B was for men.
14 godina
neaktivan
Državna matura 2015

Sa svime preko 80% bi bio zadovoljan. :)

Nadam se da neće biti zeznuta pitanja.

Sretno svima, držim fige da nebude kao na slici. :D

Poruka je uređivana zadnji put čet 11.6.2015 22:14 (Zuja007).
15 godina
neaktivan
Paradox1 kaže...

Točan odg:

B.

Nisam znao koju formulu da iskoristim i išao sam po zdravo seljačkoj logici :D

Imaš doma osigurač od 10A. Kad iskoči(kratki spoj) prolazila je struja 10A ili viša i izgorila je žica u njemu.

Tako i ovo. Osigurač iskače onda kada je struja najveća(ako ju naravno ne može podnijeti).

Jel ovo drži vodu ili sam samo imao sreće? 

16 godina
IMT539 kaže...

Ravnim vodičem prolazi struja I. Točka 1 udaljena je od vodiča za r, a točka 2 za 2r.
Koji od ponuđenih crteža točno prikazuje vektore magnetskoga polja u točkama 1 i 2?

Po pravilu desne ruke odrediš smjer, a sila je veća što je bliža izvoru.

While some see them as the crazy ones, we see genius. Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.---R.I.P S.J.|||Minecraft: njofra|BF3: nj0fra
10 godina
neaktivan

a jel to tamo izgleda isto ko u skoli one vrecice i naljepnice i to sve?

15 godina
neaktivan
Državna matura 2015

Mi smijemo samo kemijsku koristiti?

10 godina
neaktivan
Paradox1 kaže...

Točan odg:

B.

Ako se otpor potenciometra smanji na 0 samim time će i napon spasti na nulu što za rezultat ima struju od 6A koja teče tim krugom.

10 godina
neaktivan
IMT539 kaže...

B

Dajte još zadataka,taman se zagrijah.

Poruka je uređivana zadnji put čet 11.6.2015 23:01 (CyberPlague).
10 godina
neaktivan
CyberPlague kaže...
IMT539 kaže...

B

Dajte još zadataka,taman se zagrijah.

Eo

Komediruzecki®™
16 godina
Državna matura 2015

Što je sve od pribora dopušteno na fizici? Danas na informatici nismo smjeli imati ništa osim jedne kemijske, a volio bi imati bar običnu olovku i gumicu.

While some see them as the crazy ones, we see genius. Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.---R.I.P S.J.|||Minecraft: njofra|BF3: nj0fra
Poruka je uređivana zadnji put čet 11.6.2015 23:45 (power_user).
14 godina
Kako B, sta nije A??
http://25.media.tumblr.com/tumblr_makcziBKrN1ryi1myo1_500.gif
16 godina
KiCo77 kaže...
Kako B, sta nije A??

Ja isto mislim da je A

10 godina
neaktivan
power_user kaže...

Što je sve od pribora dopušteno na fizici? Danas na informatici nismo smjeli imati ništa osim jedne kemijske, a volio bi imati bar običnu olovku i gumicu.

Pa piše lijepo sve u katalogu..

"Tijekom ispita iz Fizike dopuštena je uporaba
uobičajenoga pribora za pisanje (kemijske olovke
kojom se piše plavom ili crnom bojom) i pribora za
crtanje (grafitna olovka, trokuti, ravnalo, šestar) te
znanstvenoga džepnoga računala"

Komediruzecki®™
13 godina
neaktivan
Državna matura 2015

Fizika prošla katastrofalno. Nije ni čudno, s obzirom da traje još sat i po. Kako ste vi ostali prošli?

Trava raste tamo gdje je posadiš.
10 godina
Državna matura 2015

jel mi moze neko reci, koliki je maksimalan broj bodova iz hrv A razina, onaj ispit o knjizevnosti i jeziku? 72, 76 ili 80? Ne znam kako se boduju ona dva zadatka koja imaju kao malu tablicu

17 godina
odjavljen
Medikus kaže...

Fizika prošla katastrofalno. Nije ni čudno, s obzirom da traje još sat i po. Kako ste vi ostali prošli?

Nisam ni ja prezadovoljan, ali bit ce trica minimalno.

Pro patria
16 godina
Državna matura 2015

Meni je fizika bila dosta lagana, u prvom dijelu ću imati maksimalno 3 greške, ali sam napravio gluposti u drugom dijelu. Sve sam znao riješiti, ali 2 zadatka sam krvio pročitao, onaj za odrediti volumen tijela u tekućini sam računao kao da je tjelo obješeno o dinamometar pa je sila koju on mjeri gravitacija - uzgon, frend govori da je dinamometar mjerio silu uzgona, a za odrediti 2. temperaturu toplinskog stroja sam najvjerojatnije krivo unio u kalkulator kad sam preračunavao u kelvine, stavio sam 127C umjesto 124C. Sve sam znao riješiti, bio bi jako blizu 100%, a ovako sam jako razočaran.

BTW, riješenja smo prepisali na onu traku koja se otrgne s vrećice, pa smo odmah usporedili da odprilike znamo gdje smo.

Poruka je uređivana zadnji put pet 12.6.2015 12:02 (power_user).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice