Ah ta škola...

poruka: 12.601
|
čitano: 1.756.743
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
protjeran
Re: Ah ta škola...
Ranko Kukumar kaže...

Mladi tek kasnije shvate kakvo su gradivo propustili. Gradivo u srednjim školama je izvrsno prilagođeno i puno bolje nego nekada. Gimnazije, i strukovne škole nude jedno fantastično gradivo, počevši od svakog predmeta i nikoga ne treba pustiti ako ne zna barem najosnovnije da zasluži dovoljnu (2) ocjenu. Za najbolju ocjenu treba apsolutno sve znati, objasniti, zašto, kako si došao do zaključka, zašto nebi bilo ovako i sl.

Pa ti misliš da nema takvih profesora?Ima i gorih, tj. onih što misle da ti nisi dostojan biti u istoj sobi kao i oni pa ti ne da više od 3 sve da si sv.Petar.

Um je poput padobrana - funkcionira jedino ako je otvoren- Albert Einstein
14 godina
neaktivan

.

{One death is tragedy, but a million deaths is statistics}
Poruka je uređivana zadnji put pet 14.12.2012 19:12 (Ranko Kukumar).
14 godina
protjeran
Ranko Kukumar kaže...

Nažalost, da vam dođem fiziku predavat dosta bi vas godinu ponavljalo.

Presamouvjeren si.Ima štrebera što ne izlaze nikako iz kuće a i nije fizika toliko zahtjevna.

14 godina
neaktivan

Je, vidim ovdje. Likovi ne znaju razlikovati temperaturu od topline, ili još gore električnu energiju. Fizika se ne štreba, fizika se shvaća.

16 godina
neaktivan
Ranko Kukumar kaže...

Mladi tek kasnije shvate kakvo su gradivo propustili. Gradivo u srednjim školama je izvrsno prilagođeno i puno bolje nego nekada. Gimnazije, i strukovne škole nude jedno fantastično gradivo, počevši od svakog predmeta i nikoga ne treba pustiti ako ne zna barem najosnovnije da zasluži dovoljnu (2) ocjenu. Za najbolju ocjenu treba apsolutno sve znati, objasniti, zašto, kako si došao do zaključka, zašto nebi bilo ovako i sl.

Je imaju odlično gradivo, ali po meni nije dovoljno razdvojena granica između općih i prirodoslovnih smjerova u gimnaziji. Imam jako dobrog prijatelja koji ide u prirodoslovno matematički smjer gimnazije, a ja idem u opći smjer (ista škola). Iz matematike uče više, iz fizike i kemije uče JEDNAKO koliko i mi, nema težeg gradiva kod njih, nema različitih udžbenika, nema opsežnijeg gradiva niti ikakvih većih razlika osim kod matematike. Ja ne smatram da to ne treba znati, npr. ja ću ići studirati lingvistiku i ćemu onda da ja učim anorgansku kemiju kada je ja nakon završenog 4. razreda nikada više neću vidjeti? Na državnoj maturi je bome ne planiram uzeti niti će mi trebati, a osnove kemije već i znam (učila se u 1. razredu) i imam 4 iz kemije tako da ne govorim ovo zbog toga što mi ne ide.

Battlefield Fan!
14 godina
neaktivan
Ranko Kukumar kaže...

Eh, imam profesora koji je u državnom delegatu ili tako nešto pa imam neku precepciju kakav bi bio profesor. Nije fizika ni tako teška samo nesmiješ na satu {#}.

Xbox Live : xXBUREKXx
14 godina
protjeran
Gamer71 kaže...
Ranko Kukumar kaže...

Je imaju odlično gradivo, ali po meni nije dovoljno razdvojena granica između općih i prirodoslovnih smjerova u gimnaziji. Imam jako dobrog prijatelja koji ide u prirodoslovno matematički smjer gimnazije, a ja idem u opći smjer (ista škola). Iz matematike uče više, iz fizike i kemije uče JEDNAKO koliko i mi, nema težeg gradiva kod njih, nema različitih udžbenika, nema opsežnijeg gradiva niti ikakvih većih razlika osim kod matematike. Ja ne smatram da to ne treba znati, npr. ja ću ići studirati lingvistiku i ćemu onda da ja učim anorgansku kemiju kada je ja nakon završenog 4. razreda nikada više neću vidjeti? Na državnoj maturi je bome ne planiram uzeti niti će mi trebati, a osnove kemije već i znam (učila se u 1. razredu) i imam 4 iz kemije tako da ne govorim ovo zbog toga što mi ne ide.

Pitaj Ranka,on će ti sve objasnit. {#}

14 godina
neaktivan

Pa to je zato što i iz Fizike u srednjoj nemaš baš puno toga za obraditi, odnosno da vi shvatite sa svojih 15-16-17-18 godina. Prvu godinu se radi Kinematika, i malo dinamike (Newtonovi zakoni gibanja), drugu godinu termodinamika i to samo jako kratko, električna struja i sve vezano uz nju, i u 3. godini čini mi se uči se Optika i Valovi. To je solidan dio iz fizike koji daje neku osnovnu naobrazbu.

Ako želiš više fizike idi u strojarske smjerove. Tamo ima Mehaniku, Termodinamiku, Elektrotehniku... Sve to kao zasebne predmete + Fiziku istu onu kao i iz gimnazije, te matematiku.

14 godina
protjeran
iBuySmart kaže...
Ranko Kukumar kaže...

Eh, imam profesora koji je u državnom delegatu ili tako nešto pa imam neku precepciju kakav bi bio profesor. Nije fizika ni tako teška samo nesmiješ na satu {#}.

Ma je,još ako ti nešto zanimljivo ima kao meni npr. o atomskim bombama {#}.

14 godina
neaktivan
Ah ta škola...

Fizika je jedna od najkompliciranijih znanosti na svijetu. To što se u srednjim radi je tek 1/5000 Fizike. Dobar dio se obradi na tehničkim fakultetima, ali i dalje nakon toga ima još hrpetina za izučavanje i promatranje. Pogotovo Teorije relativnosti i teorije kaosa.

14 godina
protjeran
Ranko Kukumar kaže...

Fizika je jedna od najkompliciranijih znanosti na svijetu. To što se u srednjim radi je tek 1/5000 Fizike. Dobar dio se obradi na tehničkim fakultetima, ali i dalje nakon toga ima još hrpetina za izučavanje i promatranje. Pogotovo Teorije relativnosti i teorije kaosa.

Dobro to sve,ali ja mislim ako ćeš već relativnost i kaos proučavat da ideš na smijerove specijalizirane samo za to.Zbog takvih smjerova ljudi ostavljaju život na tome,što se kaže.

14 godina
neaktivan

To se ne uči u nijednoj srednjoj školi na svijetu, Nemo.

15 godina
Ranko Kukumar kaže...

Pa to je zato što i iz Fizike u srednjoj nemaš baš puno toga za obraditi, odnosno da vi shvatite sa svojih 15-16-17-18 godina. Prvu godinu se radi Kinematika, i malo dinamike (Newtonovi zakoni gibanja), drugu godinu termodinamika i to samo jako kratko, električna struja i sve vezano uz nju, i u 3. godini čini mi se uči se Optika i Valovi. To je solidan dio iz fizike koji daje neku osnovnu naobrazbu.

Ako želiš više fizike idi u strojarske smjerove. Tamo ima Mehaniku, Termodinamiku, Elektrotehniku... Sve to kao zasebne predmete + Fiziku istu onu kao i iz gimnazije, te matematiku.

Elektricna struja je citav treci, 4. je optika 

btw hambrle daj malo detaljnije ispricaj kakav je tamo sistem..

Човек је човеку одувек био вук / А вук вуку никад човек јер не мења ћуд..
14 godina
protjeran
Ah ta škola...
Pa nisam ni mislio na srednju školu,to se tamo samo spomene i to je to.Mislio sam na fax-u nekome ako negdje ima,ako ne,postoje instituti pa koga zanima nek izvoli.
14 godina
neaktivan
--
Poruka je uređivana zadnji put pet 14.12.2012 19:11 (Ranko Kukumar).
15 godina
Ranko Kukumar kaže...
pirat01 kaže...

Super, u čemu je problem onda? Optika je među lakšim djelovima fizike, eto olakšanje svim maturantima gimanzijalcima. :)

Nem0 kaže...
Pa nisam ni mislio na srednju školu,to se tamo samo spomene i to je to.Mislio sam na fax-u nekome ako negdje ima,ako ne,postoje instituti pa koga zanima nek izvoli.

Eventualno u Beogradu, možda i Zagrebu mada sumnjam, najbolje u strane države ići tko želi to izučavati.

Nema problema, samo sam te malo ispravio :)

Човек је човеку одувек био вук / А вук вуку никад човек јер не мења ћуд..
14 godina
protjeran

Kako? Mi smo u 3. radili i električnu i optiku i još načeli teoriju relativnosti.

14 godina
neaktivan
Ah ta škola...

Fizika je predmet koji se RAZUMIJE.Ako malo paziš na satu i imaš neke daske u glavi to nebi trebao bit problem.Ali i dosta toga ovisi o profesoru koji predaju.Naš profesor nama nije ama baš jednu stvar objasnio ni rješio jedan zadatak,i ako si izvuko neku dvojku bio si sretan.

17 godina
neaktivan
Ah ta škola...

sutra u školu, al po knjige :D

imam ih samo nekoliko, sad ću nabavit što mi fali i uzet pokaz i tako su se roditelji(ne ja :D ) riješili većine financija vezane uz moje školovanje..yey :)

gimnazija je ok, profesori također kao i društvo. gradiva vidim da će biti, pa sad još treba proći koji tjedan da dam konkretan zaključak o svemu tome(trenutno je sve prvi dojam)

Win7 je glupost ziva.....neke jako dobre igrice nemogu na njega zato sto je prenov...za nekih 2-3 god. ce bit dobro imat -Atom
14 godina
neaktivan
Unworthy_For_Life kaže...

Fizika je predmet koji se RAZUMIJE.Ako malo paziš na satu i imaš neke daske u glavi to nebi trebao bit problem.Ali i dosta toga ovisi o profesoru koji predaju.Naš profesor nama nije ama baš jednu stvar objasnio ni rješio jedan zadatak,i ako si izvuko neku dvojku bio si sretan.

Eh to ti je onda problem ak misliš uzet za maturu.

Xbox Live : xXBUREKXx
14 godina
neaktivan

Načeo si Nuklearnu fiziku, ne teoriju relativnosti. Mogao si učiti Zakon Radioaktivnog zračenja, Nuklearne reakcije, Fisija i sl... Ali jako sitno i vrlo malo (da nekažem nitko) od srednjoškolaca to ne razumije, uz to se zato i samo spomene jer je to prekomplicirano za mozak koji se još razvija, za djecu koja su u pubertetu (16-17 godina).

14 godina
neaktivan
iBuySmart kaže...
Unworthy_For_Life kaže...

Eh to ti je onda problem ak misliš uzet za maturu.

Frajer vjerovatno dobio nogu,jer kolko sam čuo dosta ih se žalilo na njega.Ja nisam jer sam imao 2.Ali sad je došla nova profesorica(damn hot),sad možda bude 4.

14 godina
Ah ta škola...

Ranko jel ti se da pomoć mi oko jednog zadatka iz termodinamike + kinematikec za srednju školu pliz?

griješiti je ljudski al je osjećaj božanski
14 godina
neaktivan
KKristijan kaže...

Ranko jel ti se da pomoć mi oko jednog zadatka iz termodinamike + kinematikec za srednju školu pliz?

Naravno, samo na PM pošalji. Ako znam pomoći ću.

14 godina
Ah ta škola...

Evo zadatka,pa mozgajte malo svi :)

Mene ovaj lift muči jako.

Klip, koji može kliziti bez trenja, dijeli vertikalno postavljen zatvoren cilindar na dva dijela. U svakom

dijelu se nalazi jedan mol zraka. U ravnoteži, pri temperaturi To, volumen gornjeg dijela je 5 puta veći od

volumena donjeg dijela cilindra.

a) Pri kojoj temperaturi će volumen gornjeg dijela biti 4 puta veći od volumena donjeg dijela?

b) Ako se cilindar nalazi u dizalu, kolikim ubrzanjem se mora početi gibati dizalo i u kojem smjeru da

bi se klip vratio na početnu poziciju prije zagrijavanja. Promjena temperature pri tome je

zanemariva.

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.9.2011 21:31 (KKristijan).
17 godina
neaktivan

disagree. hrvatsko školstvo je naveće sr***e ikad. pumpanje mozga s tonama beskorisnih informacija moze jedino stvoriti jos vece sr***nje u nasem mozgu i unistiti nas IQ. vlada nas pomocu skole cini robovima ovog usra**g sistema. for god sake, OPEN YOUR EYES PEOPLE!!!

14 godina
neaktivan
timmy7 kaže...

disagree. hrvatsko školstvo je naveće sr***e ikad. pumpanje mozga s tonama beskorisnih informacija moze jedino stvoriti jos vece sr***nje u nasem mozgu i unistiti nas IQ. vlada nas pomocu skole cini robovima ovog usra**g sistema. for god sake, OPEN YOUR EYES PEOPLE!!!

Objasni u detalje koji dio gradiva smatraš nebitnim.

14 godina
timmy7 kaže...

A ti bi htio što momče?

16 godina
protjeran
Ranko Kukumar kaže...
timmy7 kaže...

Objasni u detalje koji dio gradiva smatraš nebitnim.

Hrvatska djela iz Hrvatskog jezika (ne sva), opsta gimnazija u programu ima samo jednu jedinu godinu informatike (koja se svodi na Word), povijest likovne i muzicke umjetnosti su dve predmeta, mnogo gradiva povijesti, previse sati Engleskog jezika (uci se 7 godina osnovne, valjda se podrazumjeva da djeca dolaze u srednju s znanjem tog jezika), preagresivno ucenje Njemackog jezika, predstavljanje trivijalnog jezika Latinskog kao vaznog, premalo geometrije i sporo napredovanje gradiva iz matematike, lose knjige fizike (najgore knjige uvjerljivo, svih predmeta).

To bih ja naglasio, manje-vise ostalo je dobro.

And then father, the Rapture dream was over. You taught me that 'evil' is just a word. Under the skin, it's simple pain. We are Utopia, you and I...
16 godina
neaktivan
Ah ta škola...

@timmy7

ako neželiš ništa učit nemoraš ionako ćeš imat 2

ja ove zadnje 4g nisam nikad ništa zna iz fizike uvik san je ima 2, mehanike isto, kemije isto, termodinamiku sam naštreba po sata prije za kontroli par puta, matematiku sam mora mrvicu naučit za 2....

One bright morning when my work is over I will fly away home ...Bob Marley
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice