WhatsApp - vaucher za mc Donalds spam, virus ili t

poruka: 7
|
čitano: 11.259
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
neaktivan
WhatsApp vaucher za Mc Donalds spam, virus ???

Je l netko ovih dana dobio preko WhatsAppa poruku od frenda s linkom za vaucher McDonaldsa u vrijednosti od 500 kn? Riješiš nekakav kratki upitnik/istraživanje i 10 puta trebaš shareati stranicu pa ti na mail dođe bon od 500 kn za McDonalds. Naravno, na kraju ti ne dođe.

Sve skupa je profi napravljeno i s obzirom da se "ne desi" ništa očigledno je prevara, ali sad vi meni recite što sam si nakalemio na mob tj. aplikaciju. Ja i mojih 100 frendova koji smo se polakomili za 500 kn junk fooda.  Kako uopće mogu skužiti što mi se nakeljilo i čime to sranje skinuti. Nisam na netu našao nikakvu informaciju, kao ni o adresi info@sweeply.net koju navodno trebaš dodati u adresar da ti ne bi u spam došao vaucher.

MM
15 godina
neaktivan
Re: WhatsApp vaucher za Mc Donalds spam, virus ???

Mislim da nemaš ništa u mobitelu jer to je čista reklama.Prije nekoliko mjeseci kružila je isto tako poruka ali ne o McDonaldsu nego o nečem drugome.Da bi nešto pokupio moraš instalirati u mobitel.

Vjerujem da je to samo dobra reklama i  ništa više na koju mnogi nasjednu,jedino da se nudi neki dodatak da se skine i instalira e onda je druga priča.

Sve u svemu čisti spam!!

9 godina
neaktivan

Hvala ti puno na brzom odgovoru.

Lako ako je spam. Upecali nam e-mail adrese pa će slati valjda gluposti na njih, a to se lako blokira. Čudi me da nema ništa o tome na netu. U svakom slučaju, super informacija, ziher će se naći još koji dummie kao ja pa eto pomogao si cijeloj naciji.

MM
15 godina
neaktivan
Astrates kaže...

Hvala ti puno na brzom odgovoru.

Lako ako je spam. Upecali nam e-mail adrese pa će slati valjda gluposti na njih, a to se lako blokira. Čudi me da nema ništa o tome na netu. U svakom slučaju, super informacija, ziher će se naći još koji dummie kao ja pa eto pomogao si cijeloj naciji.

Jedino je to točno da su se dokopali e-mail adresse da bi preko nje dalje slali koje kakav spam i reklame.U buduče ne nasjedajte na to da če vam netko dati 500 ili 100 kn za đabe toga nema odmmah se iza toga skuži da je nekakva prevara.

Jer logično je tko kome daje danas 500kn za đabe teško da to netko daje.No preko današnjih poruka lako se šire reklame i spam tako da u buduče ne nasjedati na to."Nevjeruj Grcima ni kad darove nose" jedna stara uzrečica koja nije vezana za Grke nego ne nasjedati

na one što darove nose.

A evo o tome ima i ovdje

http://www.goodyfeed.com/whatsapp-scam-alert-in-spore-7-eleven-100-free-voucher/

"Dakle, ako ste primili ovu poruku WhatsApp, izbrišite ga i što je najvažnije, reći svojim prijateljima da je ovo muljaža."

Ja se nadam samo da niste ti i tvoji prijatelji instalirali kave dodatke nego smao dali e-mail

Poruka je uređivana zadnji put čet 20.8.2015 8:42 (TonyM).
9 godina
neaktivan

Mislim da nismo. Barem ja nisam, ali evo, kad čačkam... ema veze s WhatsAppom, jer ga imam samo na mobu, možda ima s mojom e-mail adreseom koju sam dao, ali mi se nakeljilo nešto na laptop. Počela mi iskakati sranja, reklame, prozorčići na svakoj stranici. Nešto sam jutros htio spustiti s neta i evo ti ga na. Ne znam da lie povezano ili nije, no što je ovo i kako da ga se riješim? Prozori reklamni ispadaju non-stop dolje na ekranu. ne da mi tu forum da copy/paste u ovaj post.

Poludjet cu, kako da to skinem. Stalno mi javlja nekakav Windows error i nudi mi svašta. I onda reklame ispadaju na sve strane.

Imam Avast. Ali ne pomaže. Kaj da radim???

MM
15 godina
neaktivan
Astrates kaže...

Mislim da nismo. Barem ja nisam, ali evo, kad čačkam... ema veze s WhatsAppom, jer ga imam samo na mobu, možda ima s mojom e-mail adreseom koju sam dao, ali mi se nakeljilo nešto na laptop. Počela mi iskakati sranja, reklame, prozorčići na svakoj stranici. Nešto sam jutros htio spustiti s neta i evo ti ga na. Ne znam da lie povezano ili nije, no što je ovo i kako da ga se riješim? Prozori reklamni ispadaju non-stop dolje na ekranu. ne da mi tu forum da copy/paste u ovaj post.

Poludjet cu, kako da to skinem. Stalno mi javlja nekakav Windows error i nudi mi svašta. I onda reklame ispadaju na sve strane.

Imam Avast. Ali ne pomaže. Kaj da radim???

Hm očito si nešto pokupio skini malwarebytes free https://www.malwarebytes.org/mwb-download/sem/ instaliraj snjime proskeniraj brzo skeniranje i trebalo bi riješiti problem.

Kao dodatak tome skeneru možeš preskenirati i sa Hitman Pro nije free ali imaš 30 dana dovoljno da očistiš to što si pokupio.

Nadam se da če ti ovo pomoči ako nije neka tvrdokorna gamad .Ne znam koji preglednik koristiš ali svakako kad očistiš stavi ad block da ti reklame blokira a još dodaj ovohttps://www.avira.com/en/avira-browser-safety to če te sačuvati da neodaš okolo

koje kakvim stranicama.

Poruka je uređivana zadnji put čet 20.8.2015 11:24 (TonyM).
9 godina
neaktivan

Riješio. Hvala ti!

MM
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice