Virus-encoder, kako ukloniti?

poruka: 10
|
čitano: 3.517
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Nakon uključivanja računala, na desktopu se pojavila poruka da su mi sve datoteke encrypted i da trebam platiti/kontaktirati sos@decryptfiles.net. I stvarno, svi fajlovi su  naprimjer.docx.encrypted, ništa se ne može otvoriti, restore points su potpuno izbrisani. Imam izlaz na internet i čini se da ostalo funkcionira. Instalirala sam SpyHunter i očistila ono što je on našao, ali nema napretka. 

Svaki savjet je dobrodošao.

valentina
16 godina
odjavljen
Re: Virus-encoder, kako ukloniti?

1. Vrati podatke iz backupa ili...

2. Plati

Trećeg nema.

And I looked, and behold a pale horse: and his name that sat on him was Death, and Hell followed with him...
16 godina

-svaki savijet je sad zakasnio...

ovisi dali su podaci važni i dali postoji backup.. (kao i sysrestore, povratak dokumenta iz prethodne verzije.. ako je isključeno..), nema pomoći osim platiti otkupninu..

+ računalo je rizično, sam virus nije problem (ima i automastko brisanje kao dio.. no nikad nisi 100% siguran). Ovisno o važnosti, format-clean..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
9 godina
neaktivan
Valentina osk 16 kaže...

Nakon uključivanja računala, na desktopu se pojavila poruka da su mi sve datoteke encrypted i da trebam platiti/kontaktirati sos@decryptfiles.net. I stvarno, svi fajlovi su  naprimjer.docx.encrypted, ništa se ne može otvoriti, restore points su potpuno izbrisani. Imam izlaz na internet i čini se da ostalo funkcionira. Instalirala sam SpyHunter i očistila ono što je on našao, ali nema napretka. 

Svaki savjet je dobrodošao.

Postoji rješenje, ja sam u jednoj firmi uspio dekriptirati SVE zaražene fileove pa čak i baze (knjigovodstvene):

...

Ovdje je sve puno pametnijih i sposobnijih od mene pa moj savjet očito nije potreban. 

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.12.2015 7:24 (Moriarty).
16 godina
odjavljen

Vauuu... To radi kako kada, ovisi sa čime je enkriptirano. Što misliš, zašto ih ima par vrsta za skinuti?

BTW, sad bi ti ja rekao nešto o bruteforceanju AESa...

And I looked, and behold a pale horse: and his name that sat on him was Death, and Hell followed with him...
16 godina

Probao kolega na jednom file-u ali kaže 0 bodova...nije pomoglo...

Bolje je znati malo i temeljito nego mnogo i površno.- I. Kant
9 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...

Vauuu... To radi kako kada, ovisi sa čime je enkriptirano. Što misliš, zašto ih ima par vrsta za skinuti?

BTW, sad bi ti ja rekao nešto o bruteforceanju AESa...

Naravno da ih ima nekoliko. I naravno da ne rade 100%

Ali me živcira kmečanje "Ništa se ne može napraviti, trebali ste raditi backup, formatirajte disk i EDUCIRAJTE SE" koje je izgleda standard na HR forumima vezano uz ovu temu. 

Vidim više tema otvorenih zbog crypto-lockera i stranice i stranice odgovora "Ae, nisi uradia bekap, eto ti sad, a vidi kako san ja pametan i imam bekap."

Tko želi pomoći klijentu/tetki/frendu - uzet će mu računalo na tjedan dana (ili dva) i izvrtiti dostupne dekriptorske alate. 

16 godina
odjavljen

I u 99% slučajeva, vratit ga i dalje kriptiranog.

Postoje samo dvije vrsta podataka: backupirani i izgubljeni. Tko god ostane bez nečeg bitnog, sam si je kriv tj., ti podaci očito nisu dovoljno bitni.

16 godina
Moriarty kaže...
..

Tko želi pomoći klijentu/tetki/frendu - uzet će mu računalo na tjedan dana (ili dva) i izvrtiti dostupne dekriptorske alate. 

- hmm, tjedan dva, firma na godišnji? za tetku i frenda me ne zanima.. oni možda mogu bez PCja ili podataka, firma ako ništa drugo može platiti kaznu koja je ... (bla-bla).

+ pokreni biznis, s naplatom za uspješan povrat podataka ako si siguran, .. obogati ćeš se (ili nećeš).

dali se može? Može, moguće ali to ne znači izvedivo u RL-RT, pa čak i cijena od desetak tisuća kn u tom trenutku za otkupninu nije prestrašna stvar (jer datarecovery je skuplji..).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
9 godina
neaktivan
  1. Za mailove, tj., Outlook (.pst) prolazi scanpst.exe
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice