Svi ti "testovi" uključuju baš traženja malicioznih programa. Kolike su zaista šanse da pokupiš ransomware ako se držiš neke logike i osnovne stvari kod korištenja računala? Ravno 0%.
...Ovo što ti radiš, u paranoji, je instaliraš Kaspersky koji ti bez veze stoji na računalu i nepotrebno ga opterećuje. Šanse za zarazu su stvarno 0% ako imaš imalo mozga u glavi. Ako Defender ništa ne valja, upitaj se zato je forum nekada bio krcat upitima kako se riješit malware, a danas takvih upita više nema. Zašto su prije stalno bile teme tipa "zaključane datoteke na računalu", a danas više nema niti jedne...
A čuj, jedno je što bismo mi radili i što je nama logično i što znamo jer smo upoznati s tom tematikom.
Mnogim ljudima PC je samo alat i ne zanima ih uopće kako radi niti ih je puno briga. Nisu nužno općenito glupi, ali isto kao što mene ne zanimaju neke druge teme, njih ne zanima IT.
Ransomware je globalno još uvijek itekako prisutan i ljudi se zaraze s njime.
Tema nije nužno o tome što samo mi koristimo, nego preporuke za druge neiskusne korisnike.
Svojim roditeljima sam stavio Bitdefender free jer je bio install & forget još od one minimalističke verzije. Sad koriste naravno ovu novu updateanu verziju.
Btw. koliko sam vidio neke testove prije par godina, Kaspersky i neki drugi AV-ovi su bili lakši na resursima od WD-a.
Ne pratim ostale teme u ovom podforumu, ali barem u ovoj temi je većina postova bila o testovima AV-ova, ali ne možemo ni to u nedogled. Dosadilo ljudima vrtiti testove. Ne jer je WD spasitelj, nego općenito se ljudi koji su to prije ovdje radili zasitili i imaju druge stvari u životu kojima su se posvetili.
Stranice kao što su AV-Comparatives i AV-Test već dugo ne pratim i već sam prije jednom komentirao, kod njih su skoro svi AV-ovi dobri u testovima (pogotovo AV-Test.org je smeće u tom pogledu), a nezavisni testovi pokažu nešto drugo, da razlika itekako postoji. Određeni pobjednici i gubitnici se kristaliziraju.
Bitdefender Free je onako, kvaliteta softvera+dizajn kao malo bolja očerupana kokoš. Ne fala od mene nema preporuke za takav siromašan AV alat, bez obzira na detekciju gamadi itd.
...
Na mom PC-u se Kaspersky također ne primjeti, čak i na starom PC-u.
Bitdefender free ima novo sučelje već nekoliko godina, nije više onaj minimalistički kao što si linkao.
Oba su vrlo dobra po detekciji. Kaspersky malo bolji sveukupno po zaštiti. Ali ako ga neko ne voli, Bitdefender je također dobra opcija. Svakako bolji od WD-a
Istina WD se može konfigurirati i ojačati, ali to je posve nebitno za obične korisnike, ne možemo im preporučiti da skinu 3rd party alat i nešto namještaju o čemu nemaju pojma. Hoće install & forget, a defaultni WD nije toliko jak kao neki drugi AV-ovi.
Za nas može biti dovoljan, za neiskusne nebih nužno preporučio. Oni hoće kliknuti na sve i svašta. Mogu proći bez zaraze, ali je šansa povećana u odnosu na Kaspersky, Bitdefender itd.
Ali tu temu smo već nekoliko puta prožvakali.