Ultimativna antivirus tema - P&O izdvojena tema

poruka: 48.524
|
čitano: 14.070.687
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Ultimativna antivirus tema - P&O

Hey ekipa 

Kaj vam se desi kada kliknete na ovo...

Meni se prvi put otvorio Chrome na Google pocetnoj stranici a kada sam pokusavao jos par puta nakon toga, ne desi se nista!?!

Some people are so poor... all they have is money!
Poruka je uređivana zadnji put čet 31.5.2018 11:53 (andi.cro).
8 godina
protjeran

Usput, mozete otvoriti settings-e Chrome, i na dnu mozete s guglom pretraziti vas komp za malware...meni je trajao pregled nekih 20ak minuta, nista nije nasao...

usput, https://sharewareonsale.com/s/advanced-systemcare-pro-sale program koji cisti windowse od smeca i usput krpa security holes...obavezno zapisite serijski koji dobijete nedje...

Jel se vi isto uzbudite dok brojite ovce da bi zaspali?
Poruka je uređivana zadnji put čet 31.5.2018 12:29 (Gorstak79).
15 godina

Samo mi jos fali da mi i Google rosta po PC-u a na kraju onda jos i ( tvoja slika )  "Report details to google" fala ali ne hvala!

8 godina
protjeran
Re: Ultimativna antivirus tema - P&O
andi.cro kaže...

Samo mi jos fali da mi i Google rosta po PC-u a na kraju onda jos i ( tvoja slika )  "Report details to google" fala ali ne hvala!

http://www.softpedia.com/get/Security/Firewall/Windows-Worms-Doors-Cleaner.shtml

evo ti onda nesh korisno, da ne gledas u moju sliku :)

Poruka je uređivana zadnji put čet 31.5.2018 12:45 (Gorstak79).
15 godina

Sharewareonsale...

How funny  maybe an alien???

...a kaj se tice "Windows Worms Doors Cleaner"...

Hvala ali ne hvala...

Poruka je uređivana zadnji put čet 31.5.2018 12:57 (andi.cro).
8 godina
neaktivan

Djigi , hvala .

Win fw si ostavio aktivan uz comodov fw ili si ga ugasio ?

17 godina
Mislim da sam ga ugasio u samom programu, nisam mu isključivo servis.
Ali nije bed niti ako se pusti upaljen.
Prodajem Fractal Node 304 za 360kn | http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
15 godina
neaktivan

Jel još nekome CloudFlare DNS pao? Meni se na oba kompa pojavljuje ERR_NAME_NOT_RESOLVED.

Evo proradilo. 

https://blog.cloudflare.com/today-we-mitigated-1-1-1-1/

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.6.2018 17:00 (Marko :D).
16 godina

Pozdrav ekipa,

Zanima me s kojim alatima da poskeniram laptop, sumnjam da su mi ušla pokoja smeća.. adware,spyware,malware,virusi kako god... 

Skenirao sam s : malwarebytes, superantispyare,EEK, i adwcleaner.. (Da li su oni i dan danas ok za skenirati?)

Da li postoji još nešto s čime bi moga? 

PS: Nemam antivirus na laptopu, maksimalno pazim što otvaram..

Hvala lipa.

Only God Can Judge Me
8 godina
protjeran
jukiii kaže...

Pozdrav ekipa,

Zanima me s kojim alatima da poskeniram laptop, sumnjam da su mi ušla pokoja smeća.. adware,spyware,malware,virusi kako god... 

Skenirao sam s : malwarebytes, superantispyare,EEK, i adwcleaner.. (Da li su oni i dan danas ok za skenirati?)

Hvala lipa.

kaspersky virus removal tool + adw cleaner

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.6.2018 13:30 (Gorstak79).
8 godina
protjeran

usput, superantispyware sken je beskoristan, ali njegov system investigator je korisna stvarcica...samo pazljivo s tim, jer i soft koji si instalirao mozda ima neke svoje nepotpisane fajlove, pa ces zbrljat stvar brisanjem...

15 godina
jukiii kaže...

Pozdrav ekipa,

Hvala lipa.

Viruse nije briga jel si ti pazljiv ili ne...mozes se zaraziti bez obzira na "pazljivost".

Najsigurnije ti je napraviti "clean install" winsa,azurirati ga i instalirati osnovne programe koje koristis i koji su skinuti sa orginalnih stranica te jedan od antivirusa, Kaspersky free ili BitDefender free a ako bas ne zelis poseban av program, onda ce ti dosta dobar WindowsDefender koji je dio windowsa biti dovoljan ( uz pretpostavku da koristis azuriranu 10-tku i da ga nisi iskljucio ).

Druga najvaznija stvar ti je "BACKUP" svega sto ti je vazno i po mogucnosti to staviti na drugi HDD/SDD/USB (da nije na sistemskom) i po mogucnosti da je taj backup offline tj.da je u pitanju vanjski HDD ili USB koji nece biti zastekan u PC stalno nego samo u trenutku kada nesto spremas na njega.

Obicno ce ti ljudi preporuciti backup cijelog sistema ali ja ti preporucam samo backup podataka jer u vecini slucajeva ce ti taj backup sistema biti potreban nakon jako dugo vremena pa ce biti zastario te ces najvjerojatnije opet trebati upgrejdat winse i programe koje koristis pa bi to sve trajalo puno duze nego novi install winsa.

Od alata za skeniranje winsa protiv malwera ( zajednicki naziv za sve malciozne stvari ), preporucam ti Kaspersky Virus Removal Tool, Emsisoft Emergency Kit, Malwarebytes AdwCleaner i HitmanPro

8 godina
protjeran

sve osim ovoga "clean install windowsa" je tocno....valjda sam svjecki rekorder po broju doticnih, i mogu reci da to nije rijesilo nista, sto se tice problema sigursnosne prirode...mozda je cak i pogorsalo, jer svjezi windowsi nisu apdejtani i odmah si na udaru milion botova cim se spojis na net, a nepokrpan si...

prva stvar je secpol.msc, offline, local policies i user rights assignment i zabrana svemu zivome spajanje na tvoj komp dok se ne obavi drugi korak, a to su outgoing firewall rules, za slucaj da si instalirao inficirane windowse i jednostavno zelis sprijeciti phone home bilo cemu....ja obicno iskljucim lokalne firewall rules i podesim sve osim osim core networking predifined rules na blok unutar secpol.msc firewalla....a onda ide treci korak, a to je azuriranje i ne spajanje na nikakav web dok se azuriranje sistema ne obavi do kraja...nakon toga se radi backup live sistema putem dism++ ili nekog imaging alata....a nakon toga ide propustanje onoga sto zelis da ide nutra/van i moli boga da nekome ne zapnes za oko ili da soft koji koristis nije govno...

8 godina
protjeran

Ako netko koristi comodo security, nakon nekog vremena chackanja sam napokon slozio pristojno sigurne postavke i exportao ih.

Radi se o import, activate i zaboravi rijesenju, detalje dodatnih podesavanja sam napisao u readme.txt fajlu i uploadao skupa sa konfiguracijskim fajlom.

Kome treba, nek skine ovdje

17 godina
jukiii kaže...

Pozdrav ekipa,

..sumnjam da su mi ušla pokoja smeća.. adware,spyware,malware,virusi kako god...

Nemam antivirus na laptopu, maksimalno pazim što otvaram..

Meni isto ful čudno kako ti se to desilo!?

Koji su ti to indikatori rekli-pokazali pa ti sumnjas da imaš nešto na kompu? Opisi nam malo...

A ako si pokupio nešto onda ti vrijedi ona stara:

"Poslije je***a nema kajanja"

Prodajem Fractal Node 304 za 360kn | http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
Poruka je uređivana zadnji put sub 2.6.2018 19:42 (djigibao).
8 godina
protjeran

dobro, a kako je on siguran da nije zarazio necim tvorca virusa? :D

9 godina

Da li mi netko može preporučiti nekakav program koji može očistiti zaraženi Android uređaj?

Reset na tvorničke postavke ne pomaže, i dalje iskaču raznorazne gluposti i reklame.

Isprobavao sam razne antiviruse za Android, međutim niti jedan ne pronalazi baš ništa, a probao sam ih jedno desetak.

Koji su najbolji anitvirusni/antimalware programi za Andorid?

15 godina
neaktivan
50w755c kaže...

Da li mi netko može preporučiti nekakav program koji može očistiti zaraženi Android uređaj?

Reset na tvorničke postavke ne pomaže, i dalje iskaču raznorazne gluposti i reklame.

Isprobavao sam razne antiviruse za Android, međutim niti jedan ne pronalazi baš ništa, a probao sam ih jedno desetak.

Koji su najbolji anitvirusni/antimalware programi za Andorid?

Ni jedna antivirusna aplikacija za Android ti ne može očistiti/ukloniti malware s uređaja zbog ograničenja u Android-u.

Za razliku od antivirusnih programa za računala, antivirusi za Android jedino mogu reći koja je aplikacija zaražena, a koja nije; ne mogu je ni deinstalirati već to moraš obaviti sam ručno. Ukoliko je uređaj došao s malicioznom aplikacijom, jedini način da ga ukloniš jest da rootaš uređaj i ukloniš tu aplikaciju.

9 godina
Marko :D kaže...

Ni jedna antivirusna aplikacija za Android ti ne može očistiti/ukloniti malware s uređaja zbog ograničenja u Android-u.

Kakvih crnih ograničenja? Kako su se onda te malware aplikacije ubacile u sam OS ako postoje ograničenja, i to na uređaju koji nije rootan? Ako nije postojalo ograničenje da malware zarazi OS, onda ne može postojati niti ograničenje da ga neki antivirus makne, pod pretpostavkom da ga detektira. Sve drugo nema nikakve logike. Kakva korist od ručnog brisanja/deinstaliranja aplikacije kada se ona poslije opet sama od sebe pojavi instalirana?

Osim toga, uređaj nije rootan niti ga je moguće rootati, isprobao sam par nekih aplikacija za rootanje ali nijedna od njih ne nudi rootanje tj. ne prepoznaje ga kao uređaj koji je podržan za rootanje. Orginalni rom nemam, uređaj je "no-name" itd. Znači jedino rješenje mora biti čišćenje uređaja bez rootanja.

15 godina
neaktivan

Antivirusne aplikacije se ne integriraju toliko duboko u OS kao što je to slučaj kod računala. Upravo zbog te duboke integracije antivirusni programi na računalu mogu brisati datoteke. Ni malware na Androidu nije toliko jak kao na računalima.

Malware se ubacio isto kao i u većini slučajeva na računalima, nije sam od sebe. Netko je tu aplikaciju morao instalirati ili je uređaj već došao zaražen. Aplikacije se na Androidu ne mogu instalirati same od sebe; odnosno uređaj mora imati prvo aplikaciju koja bi napravila to i dati joj administratorske ovlasti, pa se tek onda aplikacije mogu instalirati same od sebe. Pogledaj dopuštenja koja ima zaražena aplikacija, samo to ti govori koliku ti štetu može taj malware izazvati. Često ti maliciozne aplikacije na Androidu ne izazivaju štetu na uređaju jer nisu toliko jake; mogu ti eventualno izazvati troškove (slati SMS, zvati brojeve) ili izbacivati oglase - ništa drugo.

Jedini način da se ukloni malware, koji je došao s uređajem, jest da se flasha novi ROM ili da se roota i ručno obriše aplikacija s tim da je prva solucija najbolji izbor. Ako je taj neki no-name tablet nemoguće rootati i nema ROM-a za skinuti, ne preostaje ti ništa drugo nego prisilno ugasiti aplikaciju i instalirati neki vatrozid ili ad blocker koji će aplikaciji zabraniti pristup internetu (tako se neće moći spojiti na internet i pokazati oglase, postaje beskorisna).

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.6.2018 20:12 (Marko :D).
16 godina
Sve ok.. skeneri su odradili svoje. Pronađeno je bilo Trojan horse, adwarei, onda jos neka cookies sranja.. Ugl.. indikator je bija usporenje laptopa... Al eto mbam, adwcleaner, sas, emsisoft i kaspersky su odvrtili svoje i sad sve šljaka kako treba.
Only God Can Judge Me
17 godina
...jesi prosao mozda sa HitmanPro i Zemana AM?
Jer neke stvari jednom pronadjene se mogu opet vratit nakon restarta racunala ako nisu uklonjene kako treba.

16 godina

Budem probao kad se vratim s posla... Pa javim rezultate ako šta nađe.

Ovako kolega, kao što ste preporučili.. Skinuo sam Zemanu i HitmanPRO.

Zemana je našla 4 prijetnje, te sam ih obrisao iz karantene i restarta sustav....

HitmanPRO, samo se može Quick scan?... nema Full.. ili kako god, nisam našao tu opciju. Hitman nije našao ništa.... i to je to. 

Only God Can Judge Me
Poruka je uređivana zadnji put sub 2.6.2018 23:47 (jukiii).
7 godina
protjeran

LOL, kad čitam ovu zadnju stranicu i sve nabrojene takozvane antimalware skenere, uveseljava me ova vaša "borba sa vjetrenjačama". Naime, ne koristim niti jedan od ovdje nabrajanih gluposti protiv virusa,crva,trojanski kljusadi,itd,itd; pa opet ništa ne pokupim! To je zato što takozvani scaneri nemaj blage veze koji je i kako zaražen neki fajl. Napucavaju glupe nazive odreda i random kad dođu do njima nerazumljive datoteke. Sjetim se samo da sam ih davnih dana redom testirao i isti dan pobaco u garbage. Uzmeš random neki pascal,c+, ili obični batch; napišeš skriptu za recimo brisanje dosadnih windows logova, kompajl...pardon, zapakiraš u izvršnu datoteku (.exe) i da vidiš veselja kada dotični skeneri počnu vrištat i crvenit se! Lol, čak imaju i razne nazive (win32 troj,heur nešta,bla,bla) za potpuno čistu datoteku koja je samo eto zapakirana u izvršnu. Kada se vrati u originalno stanje(npr. .com); e onda imamo već nove nazive za prijetnju i to opet random napamet nabacane i naprosto smiješne. Dakle,samo FP i FP! Kako je onda moguće vjerovati antimalware skenerima, kad nasumićno okrivljuju zdrav fajl (i još k tome,zamisli,imaju naziv prijetnje za nedužnu datoteku). Ne. Tako se ne čisti računalo na kome se i ako se nalaze zloćudni kodovi. Za takvo čišćenje vam neće biti dovoljne niti administratorske ovlasti(admin), već se traži jača "snaga" i od "TrustedInstaller-a". Kada to postignete, onda zaista na računalu možete raditi sve i ne trebaju vam kojekakvi skeneri koji su tu eto samo za placebo i zabavu. Dakle, kad vam neki od tih kikiriki programčića slučajno nešto kao i pronađe, nemojte odmah u karantenu s time...garant je FP.

Ali,da...većina se ljudi ovdje veseli upravo takvom šarenom svijetu pod nazivom antimaware,pa je onda logično da se takve rasprave ovdje vode. Doista zabavno štivo!

16 godina

Ajmo reći da se prvi put slažem s tobom, bar donekle. Neću reći da ti programi nekad i odrade posao, ali vrlo površno. Možda ugase maliciozne procese, pokidaju servise i onesposobe zloćudni kod, ali hrpu smeća ostave za sobom, po folderima, po registry bazi itd...U pravu si da najviše izbace FP-ova i raznoraznih random smiješnih naziva, neki od njih su zaista placebo, neki navlakuša. Iskreno, kad me netko pozove  upomoć da mu uredim računalo, najviše se oslanjam na ozbiljne i korisne tuturijale s interneta i većinu toga odradim manualno...

Još bi se osvrnuo na pravu funkciju firewalla. Svijet je dosegao toliko paranoju koja je pospješila programiranja jakih firewalla koji blokiraju sve i svašta, imaju ugrađenu proaktivnu zaštitu, raznorazne hips-eve i ostale nepotrebne đinđe, kućnom korisniku potpuno bespotrebne. Šta dobijemo, osim "znojenja" računala, trošenja radne memorije i gutanja hdd prostora? Ništa! Aplikacija za koju ste uvjereni da je "zdrava" aplikacija traži pristup netu? Hoćete li je propustiti? Naravno da hoćete i tako većinu njih! Čemu onda outbound zaštita? Da imamo "picece of mind" i budemo sretni da nismo blokirali neki sistemski proces vezan uz host fajl i osigurali sebi dugu tešku noć u traženju greške koju smo samo stvorili nespretnim klikom miša na glupi upit još glupljeg firewalla, koji pita neku glupost jer je tako programiran.

Fw postoji kao sastavni dio modernih windowsa i blokirati će sve nepoznato što iz "vani" želi pristupiti našem računalu. Da li je to dovoljno? Naravno da jeste, ono što treba smo ionako sami davno propustili...

Sinoć sam lega jutros...
8 godina
protjeran

Izgleda da mi nesto ne valja sa comodom...postavke koje sam ovdje uploadao ne bi smjele raditi, sto mi je sinulo maloprije, ali ipak rade, no ne znam tochno zashto...

Izgleda da moram skinuti neku nezarazenu verziju comoda, jer ovo je sranje...

usput, napravio sam korektna pravila za dotichni i ponovo ih uploadao...

link

8 godina
protjeran

izguglao sam djigibaov post sa offline verzijom comoda, skinuo, napravio clean install windowsa, offline instalirao comodo i sredio postavke...

stavio sam neku lozinku i nisam je naveo nigdi, tako da ako importate ove postavke, necete moci nista naknadno podesavat...ali sve bi tribalo raditi, jedino sto cete morati forwardati port 22222 na ruteru ako koristite torrente.

link

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.6.2018 13:17 (Gorstak79).
17 godina
BlackMoon kaže...

Iskreno, kad me netko pozove  upomoć da mu uredim računalo, najviše se oslanjam na ozbiljne i korisne tuturijale s interneta i većinu toga odradim manualno...

Moze par primjera tih tutorijala sa Youtube da vidimo kako se to radi?

BlackMoon kaže...

Još bi se osvrnuo na pravu funkciju firewalla. Svijet je dosegao toliko paranoju koja je pospješila programiranja jakih firewalla koji blokiraju sve i svašta, imaju ugrađenu proaktivnu zaštitu, raznorazne hips-eve i ostale nepotrebne đinđe, kućnom korisniku potpuno bespotrebne. Šta dobijemo, osim "znojenja" računala, trošenja radne memorije i gutanja hdd prostora? Ništa! Aplikacija za koju ste uvjereni da je "zdrava" aplikacija traži pristup netu? Hoćete li je propustiti? Naravno da hoćete i tako većinu njih! Čemu onda outbound zaštita? Da imamo "picece of mind" i budemo sretni da nismo blokirali neki sistemski proces vezan uz host fajl i osigurali sebi dugu tešku noć u traženju greške koju smo samo stvorili nespretnim klikom miša na glupi upit još glupljeg firewalla, koji pita neku glupost jer je tako programiran.

Fw postoji kao sastavni dio modernih windowsa i blokirati će sve nepoznato što iz "vani" želi pristupiti našem računalu. Da li je to dovoljno? Naravno da jeste, ono što treba smo ionako sami davno propustili...

Ovdje mi se nekako cini da pricas o Comodo Firewall-u (jer ostalih slicnih nema).

Osobno sa njim dobivam puno vise od obicnog firewall-a i koristim sve ono sto ima osim HIPS-a koji je nepotreban kada se Comodo namjesti kako spada a i njegova najjaca opcija je Sandbox.

Osobno mogu reci (a i vecina drugih korisnika) da Comodo Firewall moze bolje zastiti OS/korisnika nego velika vecina AV.

Također njegov utjecaj na sam OS je minimalan jel nema drkeljanja po disku i prvjere svake datoteke kao sto rade klasicni antivirusni programi.

"Trosenje" RAM-a je minimalo (oko 20MB) sto se ne bi moglo raci za klasicne AV-e.

Zasto bi dopustio svakoj aplikaciji izlaz na net? Npr. CCleaner nema zasto ici na net - ide blokada, neki PDF reader takodjer nema potrebu ici na net ide blokada i tako hrpa stvari.

Na net moze ici samo dijelovi OS-a i web preglednik, ostale stvari kod mene nemaju potrebe za izlazak na net i slanje ne-znam-cega tvorcu tog programa, kod Win Firewall-a za tako nesto namjestit moras dobro oznojiti stolicu a i imati malo vise prasine u mozgu.

I ne Win firewall nece blokirati nista nepoznato sto dolazi iz vana zato jer sve propusta unutra - testirano na bezbroj malware-a gdje se Win firewall nije oglasio niti jedanput i malware je uredno sa neta skinuo zarazenu aplikaciju i s*ebo OS/korisnika.

Mislim da je ovaj dio tvog posta dosta promasen i sa dosta dezinformacija.

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.6.2018 13:06 (djigibao).
8 godina
protjeran

djigi, ako ne virujes tvorcu programa, zasto koristis taj program uopce? Kuzim da mozes dozvoliti samo http, dns i dhcp portove vanka, ali kako bi rijesio torrente? Sto ako nekoj aplikaciji kojoj vjerujes bude nadodano nesh nepocudno, ili se nesh nepocudno sluzi tvojim browserom da bi si skinulo s neta sto zeli? Npr imas servis.exe koji koristi svchost.exe koji si ti sam pustio van, da bi si skinuo sto zeli? Upravo tome sluzi hips i provjera u oblaku. Dopusta ono cemu vjeruje, a ono cemu ne vjeruje provjeri. Meni je comodov sandbox davez, kao i vjerujem svim obicnim korisnicima i poprilicno kompliciran za koristenje. Recimo uvali ti u sandbox winamp, pa ne mosh normalno winamp instalirati. Pa zatim moras program vadit iz sandobxa, te ga osobno potvrdit kao pouzdanog i maknut s liste blokade te pokrenut instalaciju nanovo. A ako skidas tonu stvari s neta, ovo te vise pila nego zbilja zastiti. Sto i ako on nesh blokira sto je nepocudno? Osh mu virovati? Ili se radi o aplikaciji koja ti je potribna i koju ces svejedno provat instalirat? Ono...

17 godina
Gorstak79 kaže...

1 - djigi, ako ne virujes tvorcu programa, zasto koristis taj program uopce?

2 - Kuzim da mozes dozvoliti samo http, dns i dhcp portove vanka, ali kako bi rijesio torrente?

3 - Sto ako nekoj aplikaciji kojoj vjerujes bude nadodano nesh nepocudno, ili se nesh nepocudno sluzi tvojim browserom da bi si skinulo s neta sto zeli? Npr imas servis.exe koji koristi svchost.exe koji si ti sam pustio van, da bi si skinuo sto zeli? Upravo tome sluzi hips i provjera u oblaku. Dopusta ono cemu vjeruje, a ono cemu ne vjeruje provjeri.

4 - Meni je comodov sandbox davez, kao i vjerujem svim obicnim korisnicima i poprilicno kompliciran za koristenje.

Recimo uvali ti u sandbox winamp, pa ne mosh normalno winamp instalirati. Pa zatim moras program vadit iz sandobxa, te ga osobno potvrdit kao pouzdanog i maknut s liste blokade te pokrenut instalaciju nanovo.

5 - A ako skidas tonu stvari s neta, ovo te vise pila nego zbilja zastiti.

6 - Sto i ako on nesh blokira sto je nepocudno? Osh mu virovati? Ili se radi o aplikaciji koja ti je potribna i koju ces svejedno provat instalirat? Ono...

1 - koristim program za ono sto je namjenjen i ako taj program nema potrebe ici na net (osim sto treba skupljat podatke o korisniku, a danas svi to zele) onda je blokada - zasto ti ne das prijatelju kljuc od kuce, a poznate se, druzite se svaki dan?

2 - Torrente - ne kuzim sta te tu muci? Upalis klijent, skines sta treba i ugasis klijent.

3 - kako ce joj biti nadodano? prvo mora proci provjeru kroz Comodo Cloud + valkyra, ako je tamo cisto onda ce Comodo sutit i dopustit ako nije onda ce javit da nesto ne stima...ali uvijek postoje iznimci i nije ni Comodo svemoguc, zna se desit da malware bude proglasen cistim ali je zato tu firewall koji ce blokirat izlaz i kontakt sa C&C ako se radi o takvom programu

Kod mene je namjesteno da se browser uvijek pokrece u Sandboxu tako da nema straha od infekcije s neta kroz njega.

Provjera u oblaku radi i ako je HIPS iskljucen.

4 - kod mene je Sandbox namjesten da automatski blokira (a ne da stavlja u sandbox kako je po difoltu) i ako blokira nesto legitmno iskoci pop-up s opcijom "Don't block again", kliknem na tu opciju i program se instalira normalno

5 - ne skidam tonu stvari, tu fazu sam skoncao odavno, a ako nesto zelim isprobati imam Shadow Defender ili Virtualnu masinu

6 - ako nesto blokira ide provjera na Virus Total sa VT Hash Check programom.

TAKOĐER SAM VEC MILION PUTA NAGLASIO DA COMODO FIREWALL NE PREPORUCAM N00B I MANJE ISKUSNIM KORISNICIMA (iako se moze namjestiti i za njih ako su imalo odgovorni i ne instaliravaju svaki dan 50 programa).

Svako ima neku svoju shemu za zastitu koja igra kod njega i najbolje je da si svako sam nađe sta mu najbolje paše i s cim je zadovoljan jos ako je to dovoljno sigurno za svaki dan onda je to pun pogodak.

Osobno nikom ne namecem svoju zastitu, vecinom frendovima (n00b) stavim samo Bitdefender free i neki adblocker na browser i doviđenja.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice