Jeli ima koji popust za KIS?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ima. Softpedia daje 25% popusta.
http://www.softpedia.com/get/Antivirus/Kaspersky-Internet-Security.shtml
Essential nema čistače,patch up. Oboje je besplatno i zavisi da li zelis te stvari.
Comodo Internet Security 8.2.0.4508
New:
New File Rating list:
• Possibility to define custom file rating in parallel with Comodo rating
• File Details dialog with Comodo information
New File Group:
• Management and Productivity Applications
Sandbox:
• File Age filter in Auto-Sandbox rules
• "Ignore any Metro app" rule in Auto-Sandbox
• Option to switch off “Created By” and “Origin” sources tracking (ADS creation omitted)
New Alert Sound
• New Audio for alerts
Managing Viruscope state from main UI and Widget
Active Processes List task in Tasks pane
Upgrade
• New upgrade button option on UI
Multi-Language support
• Vietnamese language support
• Romanian language support
Supported OS
• Windows10 Tech Preview Support
Improved:
Antivirus Engine:
• RAR 5 archives support
• Unicode support to RAR5 module added.
• Make CIS AV update process lighter on system resources & optimization merging of AV-bases
• Support new 7-zip version
Fixed:
We have addressed many issues reported by our users in this release. Here are a selected few:
• Wrong AV alert appears for sandboxed malware on Modern Theme
• During first update of AV database in Quick Scan, 'COMODO Internet Security has stopped working' message appears.
• File is launched out of Sandbox after copy from 'temp' folder to the Desktop
• LNK-file can execute any program with trusted installer's privileges
• Interpreters are not recognized by path
http://download.comodo.com/cis/download/installs/4010/standalone/cispremium_installer.exe
Mislim ako ti je ESET davez radi Splash Screen-a onda si zasluzio TD
I ne lupajte TD bezveze,samo prenosim svoja iskustva (ponašate se kao mala djeca).
Hvala, ali nebi uzeo od naših firmi da mi nude 90% popusta. Ovo od softpedije je super, idem pokušat na drugim jezicima, valjda će se naći još jeftinije ;)
Kod nas je 150kn, a vani je preko 300kn.
Ma gdje je Kaspersky Internet Security 2015 150 kuna?
Kako su tako jeftini? Vidim ista trgovina nudi za 2012 i 2015 ista cijena. Ovo kao da imaju one jeftine ključeve za 2012 koja radi i na 2015 verziji.
Ovdje imaš 50% popusta, samo klikni na "Get deal" i preusmjeriti će te na stranicu Kaspersky USA.
http://couponspig.com/coupon/save-50-discount-kaspersky-internet-security-2015-coupon-codes-2/
Pozdrav! JPar pitanja za AV eksperte :)
Trenutno imam AVG Antivirus Free Edition 2015
Da li je to ok AV, i da li možda ima neka bolja free opcija i koja možda manje opterećuje komp ( pod moj PC ).
Uz to imam CCleaner, da li je možda još nešto potrebno za čišćenje s vremena na vrijeme?
Koristim Windows 7 Ultimate 64 Bit.
Ima. Softpedia daje 25% popusta.
http://www.softpedia.com/get/Antivirus/Kaspersky-Internet-Security.shtml
jeftiniji je u hrvatskoj www.nabava.net
EDIT:
prestigao me djigibao
nedavno sam ga kupio, uz sve popuste na netu, je u hrvatskoj bio jeftiniji - KIS 2015 retail verzija (cd, kutija, upute), oko 215kn, tj. oko 250 s dostavom
Ovdje imaš 50% popusta, samo klikni na "Get deal" i preusmjeriti će te na stranicu Kaspersky USA.
http://couponspig.com/coupon/save-50-discount-kaspersky-internet-security-2015-coupon-codes-2/
Da, ali vrijedi samo za SAD...
Pozdrav! JPar pitanja za AV eksperte :)
Trenutno imam AVG Antivirus Free Edition 2015
Da li je to ok AV, i da li možda ima neka bolja free opcija i koja možda manje opterećuje komp ( pod moj PC ).
Uz to imam CCleaner, da li je možda još nešto potrebno za čišćenje s vremena na vrijeme?
Koristim Windows 7 Ultimate 64 Bit.
Na mom testu se pokazao dosta dobar, a i na prijasnjim stranicama mozes vidjet da uspjesno zaustavlja Cryptolocker.
Potrebno je samo malo podesavanja - Identity Protection postavi na "Always prompt".
Svakako pogledaj moju recenziju - KLIK
Da, ali vrijedi samo za SAD...
VPN?
Na zahtijev @Marko testirao sam HitmanPro.Alert 2 na ova dva malware-a.
HitmanPro.Alert 2 je uspijesno obranio sistem od Cryptowall
Ali test na CTB Locker nije bio tako uspjesanZa kolege koji gledaju uzeti KIS 2015 ja sam uzeo key sa G2A stranice za 11.50$ i uredno radi vec preko mjesec dana :). Program ima stvarno tonu opcija i treba sjest i citati manual, i evo mogu reci da nemam problema nikakvih, i neusporava mi komp.
A Djigi tebi puno hvala na svim ovim testovima koje radis sa ransomwareom, vrlo korisno i zanimljivo ! :)
Istraživač računalne sigurnosti Andrea Micalizzi, poznat i kao "rgod", pronašao je ranjivost u protokolu btsync koja napadaču omogućuje udaljeno izvršavanje programskog koda. BitTorrent Sync je peer-to-peer program za sinkronizaciju datoteka na različitim platformama i uređajima bez korištenja cloud servisa te je instaliran više od 10 milijuna puta. Btsync protokol preoblikuje poveznice tako da počinju s "btsync:" te korisnika vodi na preoblikovanu poveznicu. Napadač zbog toga može umetnuti proizvoljan kod kojeg izvršava BTSync.exe s ovlastima trenutnog korisnika. Ranjivost je označena visoko rizičnom s CVSS ocjenom 7,5. Umetnuti kod može biti izvršen ako korisnik otvori zlonamjernu web stranicu ili posebno izrađenu datoteku. Trenutno nije poznato je li propust ispravljen u posljednjoj verziji BitTorrent Synca.
Trend Micro researchers have found and analyzed a new piece of crypto-ransomware: CryptVault encrypts files, makes them look like files quarantined by an AV solution, asks for ransom and, finally, downloads info-stealer malware.
It arrives on target computers after the user has been tricked into downloading and running a malicious attachment - a Javascript file - that downloads four files: the ransomware itself, SDelete (a MS Sysinternals tool that will be used to delete files), GnuPG (legitimate open source encryption tool), and a GnuPG library file.
The ransomware uses GnuPG to create an RSA-1024 public and private key pair that is used to encrypt and decrypt the files. It targets popular file types, mostly document, image, and database files.

Zna li netko zašto mi se ovdje ne prikazuje niti jedna aplikacija? Povremeno iskoći stavka System i to je sve. U pitanju je najnoviji CIS 8.2.
Jesi rijesio problem?
Nope. I dalje je isto.
Ovako, ja tražim već mjesecima, a nikad nisam pitao ovdje. Znaći, treba mi review kako se ponaša comodo, kaspersky i eset kad je u pitanju sniffing i spoofing s primjerima:
1. Android -> wireless (cijeli network)
2. Laptop -> wireless (cijeli network)
3. Android -> određeni ip u networku
4. Laptop -> određeni ip u networku
Nisam nikad vidio takvu vrstu testova
Znam, zato jer ljudima je najlakše "ocijeniti" neki proizvod koji se temelji na nekim malware linkovima, ali to zapravo neigra nijednu ulogu jer možeš npr napraviti 1 video s kasperskim testiran na 10 malwarea i da detektira samo 9, a eset detektira svih 10 i zaključio bi da je eset bolji, ali onda uradiš drugi video i pokaže rezultate obrnuto da je kaspersky bolji znaći tu igra samo uloga koji proizvod ima više sreče.
Što se tiće ovakvih napada, ja vjerujem da u svakom kafiču imaš 1 čovjeka koji iz zajebancije upali sniffer, iz dana u dan sve smo ugroženiji, da ne spominjem ljude koji probijaju mreže... i mislim da bi se svaki "internet security" trebao dobro pozabaviti s ovakvim tipovima napada.
Evo kod mene ovako...
Deinstalirao sam i ručno uklonio sve zaostatke i ključeve iz registryja. Napravio sam clean install i... ništa. Primjetio sam da nekih 5 minuta nakon instalacije sve bude u redu i onda se počinje blesaviti.