- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
ADW mu je gotov sa scanom i ceka odluku korisnika!
Treba samo kliknuti na "Clean" i gotovo!

Ne bas napredni korisnik + nema antivirus =
Kad se upali napravi opet scan s ADW pa vidi ako opet ima stvari.
Također pocisti komp s CCleanerom nakon svega.
Opet proskeniraj s HitmanPro i MBAM.
STAVI ANTIVIRUS (mozes i Uncheky)!!!
sve brisem sto sam ovdje slikao??? sve kvacice ostaju? negdje sam to napravio pa mi je syebalo par programa ,,,sigurno sve moze clean?
sve brisem sto sam ovdje slikao??? sve kvacice ostaju? negdje sam to napravio pa mi je syebalo par programa ,,,sigurno sve moze clean?
Za pocetak odaberi svugdje gdje ti pise ovaj "globalUpdate"
Bilo bi dobro napravit backup Registra
Advanced SystemCare Ultimate 7 (with Antivirus) - a free license
1. Download Advanced SystemCare Ultimate 7 (with Antivirus) and install it on your computer.
CAUTION : When installing the program offers additional Adware-components that are not related to the core functionality - remove the extra tick or install Unchecky to automatically lock promotional offers.
2. Activate the Pro-version using the license code for 6 months (until April 14, 2015):
7FAC5-4AB1D-FFC7F-5CFD6
Terms of promotion:
- Validity of the license - 6 months (up to 14.04.2015).
- This license for 1 user for home use.
- you get free updates during the term of the license.
- No free technical support.
- The program can be installed and reinstalled with the re- registration.
to stavim za av?
to stavim za av?
NE!
Stavi si Panda Cloud.
(koje komponente imas u PC-u - CPU, RAM, GPU...?)
Jesi obriso stogod? Provjerio poslije s HitmanPro i Malwarebytes?
hitman stalno pronalazi neki starter exe taj e kao opasan...ali nemogu ga sa nicim obrisati ...mbam .i emisoft 2 puta vrtio
laptop je...ovo sto si stavio ...isto program za skeniranje..? sto sa njim?
Panda?
To je antivirusni.
hitman stalno pronalazi neki starter exe taj e kao opasan...ali nemogu ga sa nicim obrisati ...mbam .i emisoft 2 puta vrtio
Stavi sliku HitmanPro ili pogledaj gdje se tocno nalazi taj Starter.exe i obrisi ga ako mozes.
Mozemo nastaviti u onoj drugoj temi da ovdje ne spamamo.
moze druga tema
Dropbox
Evo jedan od mogućih izvora i načina zaraze:
Mnogi korisnici koriste tzv skladišta u oblaku ( cloud storage ) u kojima pohranjuju svoje razne podatke poput slika-muzike-dokumenata.
Da bi taj servis imao sve funkcije, obično je omogućena i automatska sinhronizacija podataka u određenim mapama na računalu i podataka u cloud skladištu.
Prilikom instalacije i konfiguriranja dropbox klijenta na računalu, obično mu se odobre sve njegove sinhronizacijske mogućnosti i te se postavke
potvrde i u av i fw programima.
Kada dođe do krađa korisničkih imena i lozinki za dropbox račune,( kao u primjeru sa donjeg linka ) , tada kriminalci imaju mogućnost
da postave u vaše online skladište maliciozne datoteke , ili zaraze vaše već tamo postavljene datoteke . Prilikom prve sinhronizacije
računala i cloud skladišta dolazimo do mogućnosti da se zaraza prenese na vaš pc ako zaštita nije adekvatna ( ili ako uopće nema
av zaštite )
http://radar365.info/dropbox-krada-korisnickih-imena-i-lozinki/
http://thehackernews.com/2014/10/nearly-7-million-dropbox-account.html
.
Pa temeljna pretpostavka dropboxa je da tamo držiš podatke koji će ti u nekoj prilici zatrebati.
Tada kad ti zatrebaju , i preko browsera ćeš ih povući na pc ili mob , i ako je povučena datoteka zaražena ,
a nemaš adekvatnu zaštitu, evo veselja ...
A možeš i druge zaraziti ako im iz dropboxa nešto direktno šalješ ili linkaš...
Jest da i taj dropbox ima kojekakve zaštite i skeniranja, ali eto, uvjek se nešto provuče...
.
Pa temeljna pretpostavka dropboxa je da tamo držiš podatke koji će ti u nekoj prilici zatrebati.
Tada kad ti zatrebaju , i preko browsera ćeš ih povući na pc ili mob , i ako je povučena datoteka zaražena ,
a nemaš adekvatnu zaštitu, evo veselja ...
A možeš i druge zaraziti ako im iz dropboxa nešto direktno šalješ ili linkaš...
Jest da i taj dropbox ima kojekakve zaštite i skeniranja, ali eto, uvjek se nešto provuče...
.
Nativno ne preporučam nikakav cloud, pa tako ni taj dropbox...kupite si stick i nošajte ga sa sobom :)
na forum.hr se tip hvali da sniffa okolo (ettercap program), kako se zaštiti od takvih???
dat mu neko ljepilo pa nek snifa?
na forum.hr se tip hvali da sniffa okolo (ettercap program), kako se zaštiti od takvih???
dat mu neko ljepilo pa nek snifa?
27.06.2004.
@djigi
Ako bi ti se ikad dalo, kreiraj neki bezvezni dropbox account, pa probaj gore uploadati neki malwer iz testnih vreća... pa ga onda opet iz dropboxa downloadaj na pc...Tek tolko da vidimo jel bu kakva dropbox zaštita reagirala.
@djigi
Ako bi ti se ikad dalo, kreiraj neki bezvezni dropbox account, pa probaj gore uploadati neki malwer iz testnih vreća... pa ga onda opet iz dropboxa downloadaj na pc...Tek tolko da vidimo jel bu kakva dropbox zaštita reagirala.
Imamo mi jedan Bug dropbox gdje smo stavljali zipane foldere s malware-ima.
Evo jedan takav (15.09.2013) - KLIK
======================================================
Upravo sam uploudao jedan Ransomware (nikakvo upozorenje)
Probaj na OneDrive :)

Ma kakva zastita u cloud storage servisima, kae vama? Nema tu nikakve virusne zastite!!!

Ima, ima. Jedan dan pokušao skinuti neku datoteku koju sam još davno postavio na cloud i OneDrive mi nije dao da je skinem jer kakti "sadrži malware"...

Avira vs Comodo vs Panda? Zašto?
Probaj na OneDrive :)
Probaj ti...
@djigi
Hvala..
Sad bar iz prve ruke znamo malo više o marketingu kojim se cloudi hvale da su sigurni...
Avira vs Comodo vs Panda? Zašto?
Na tvoje pitanje bi se mogao doktorat napisati.
Lakše bu ako napises kakav koristiš hardwer i softwer
( kam surfaš, imaš krekove, winsi legalni ... )