Ultimativna antivirus tema - P&O izdvojena tema

poruka: 48.524
|
čitano: 14.083.333
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Re: Ultimativna antivirus tema - P&O
15 godina
Ultimativna antivirus tema - P&O

Sorry na upadu, ali trenutno imam nekakvih problema sa računalom, ali ne mogu se sjetiti nečega.

Je li možda u ovoj temi netko objavio link za one portabilne dijagnostičke alate? Nikako da nađem to.

Swedish latin super funk.
17 godina
sirka666 kaže...

Sorry na upadu, ali trenutno imam nekakvih problema sa računalom, ali ne mogu se sjetiti nečega.

Je li možda u ovoj temi netko objavio link za one portabilne dijagnostičke alate? Nikako da nađem to.

Evo link na Bug temu - KLIK

Ovo je link na download - KLIK (by Rambox)

BTW: mislim da cu uskoro stavit program po program, iz tog paketa, na Blog (dobio dozvolu od Rambox-a) {#}

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao
Poruka je uređivana zadnji put pet 28.12.2012 10:27 (djigibao).
15 godina
djigibao kaže...
sirka666 kaže...

Evo link na Bug temu - KLIK

Ovo je link na download - KLIK (by Rambox)

Zahvaljujem puno. {#}

Swedish latin super funk.
13 godina
neaktivan
andi.cro kaže...
dachoxl kaže...
 ... pa ukoliko mi možete pomoći u onom što tražim bio bih zahvalan?

Sorry, kaj to tražiš?

Ma neznam ni ja... :) Kako sam pisao, uočio sam na kompu program koji mi je krao tekstualne fajlove. Bar mislim da je to radio. Vidio sam da je povezan sa web stranicom http://pool-x.eu/gettingstarted.

Nije mi jasno šta uopšte predstavlja ova web stranica? Ovi kao da legalno javno nude ovaj "virus" ili šta več?

Sada mi je sa kompom sve O.K. Preuzeo sam i ovaj program http://www.malwarebytes.org/changelog/ i sa njim skenirao komp. Program je pronašao i prepoznao fajl C:\Windows\KMservice.exe kao prijetnju. Stavio sam ga u karantenu. Šta je u stvari ovaj fajl?

Znam puno, ali ne i dovoljno...
16 godina
neaktivan

Šta je u stvari ovaj fajl?

Aktivator za MS Office. Nije virus ali MBAM vidi kao takvoga. Znaći, u ovom slučaju to je false positive.

When all else fails - crowbar the fucker
16 godina
neaktivan
walterica kaže...

evo upravo sklonio ESET i stavio ovaj free Bitdefender i malo čudni dojmovi...ono ne postoji ni jedna opcija,znači samo instal i zaboravi na antivirus {#}...na dobro vam došla badnja večer ko slavi {#}

Da,ali pazi,treba mu dorade.Ako ti sta ubaci u karantenu,nema vracanja.

14 godina
neaktivan

Pozdrav svima u temi stvarno je najbolja.., zanjima me koji bi AV bil najbolji za slabiji komp kojeg koristim inače za malo riskantnije surf., do sad sam koristil Avast, al ova sedmica mi se čini preglomazna i mislim da njihovi procesi (avastUI i SVC) mi uzimaju previše procesa. I nije mi jasno ako je free zakaj registracija traje 3.mj., a registriran sam

17 godina
Avast ti je jedan od najlaksih.
On je besplatan, treba se registrirati i onda traje 1 godinu.
Nakon godinu dana samo se ponovo registriras i imas opet 1 godinu free...

Mozes probat stavit novi Comodo 6 umesto Avasta.
http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao
15 godina
neaktivan

Comodo bi trebao biti lakši. Barem je bio tako meni na kompu. Trošio je samo 8MB RAM-a...

Opali HVALA ↓↓↓
17 godina

Evo kod mene na malom Acer One cijeli CIS trosi oko 15Mb  {#}

17 godina
Comodo Sandboxed Browser Test

Testiranje preglednika (browser) koji je pokrenut u Comodovom sandboxu.

Dostojna zamjena za Sandboxie{#}

Poruka je uređivana zadnji put sub 29.12.2012 8:26 (djigibao).
15 godina

Što se tiče CIS-a 6.0 mogu reči samo pohvale.Imam osječaj da ga nema na kompjuteru.Kod mene barem radi sve ok a i drži se na  mojim testovima.{#}

Došašće vrijeme iščekivanja
Poruka je uređivana zadnji put sub 29.12.2012 8:57 (TonyM).
14 godina
neaktivan
djigibao kaže...
Avast ti je jedan od najlaksih.
On je besplatan, treba se registrirati i onda traje 1 godinu.
Nakon godinu dana samo se ponovo registriras i imas opet 1 godinu free...

Mozes probat stavit novi Comodo 6 umesto Avasta.

Možda bi trebal Comodo probat. Dal mogu ja kak složiti kod avasta da se ne pokreće sa Win? pa da ga ručno palim kad ocu, jer mi stalno nekaj kopa, vrti mi se dole, a primjetil sam i da se net malo sporije ocitava od kad sam ga instaliral.

Kaj se registracije tiće piše mi status registriran, al svejedno traje 3.mj.

15 godina
neaktivan

Pokušaj ovako:

Start -> Run -> msconfig -> Tab Startup -> Maknu kvačicu sa avast! Antivirus

Opali HVALA ↓↓↓
Poruka je uređivana zadnji put sub 29.12.2012 14:09 (Marko :D).
14 godina
neaktivan
MBAM Antirootkit i AV

novi MBAM ima mogućnost instaliranje Antirootkita.zanima me može li on funkcionirati uz free AV i kako se njime radi?

teško ovo život
15 godina
Re: MBAM Antirootkit i AV
stupido kaže...

novi MBAM ima mogućnost instaliranje Antirootkita.zanima me može li on funkcionirati uz free AV i kako se njime radi?

MBAM i Antirootkit tool su prvenstveno skeneri koje povremeno pokrečeš da provjeriš PC i kao takvi se bez problema koriste uz bilo koji AV program!

Sa druge strane, MBAM u plačenoj varijanti posjeduje "Real time zaštitu" pa ako to želiš koristiti onda moraš isključiti (najbolje deinstalirati) AV program.

Savijet: Koristi normalno svoj AV program a MBAM ili Antirootkit tool samo kao povremene skenere!

Some people are so poor... all they have is money!
16 godina
neaktivan
Pogrešno! MBAM Pro je napravljen kao dodatak postojećem antivirusu i ima odličnu kompatibilnost s ostalim sigurnosnim proizvodima. Ne treba ništa micati, slobodno koristi combo AV+MBAM Pro.
Avast Free; MBAM Pro; NVT EXE Radar Pro; OpenDNS; Win7 FW
12 godina
neaktivan

Imam Agnitum Outpost Pro Internet Security 8 plaćenu verziju. Da li se može i kako ostaviti uključen samo firewall kako bih mogao instalirati neki drugi antivrusni software sa boljom detekcijom?

16 godina
neaktivan
nastavnikhe kaže...

Imam Agnitum Outpost Pro Internet Security 8 plaćenu verziju. Da li se može i kako ostaviti uključen samo firewall kako bih mogao instalirati neki drugi antivrusni software sa boljom detekcijom?

Ne trebas nista iskljucivati. Evo zasto

Koristi outpost do kraja dok god imas key...

a ako ti ne valja outpost ss , onda odmah ga brisi i instaliraj nesto drugo.

blue sky
Poruka je uređivana zadnji put ned 30.12.2012 1:16 (RUNNER).
12 godina
neaktivan

Prije svega hvala ti na odgovoru. Pogledao sam video koji si preporučio ali nisam baš upoznat sa tim testiranjima tako da mi je to nejasno. Nadam se da mi možeš napisati da li Outpost može pružiti dovoljan nivo zaštite (našao sam par primjera gjde stoji da mu je detekcija slaba,loša AV komponenta i sl.)?Pozdrav i još jednom veliko hvala.

12 godina
neaktivan
RUNNER kaže...
nastavnikhe kaže...

Ne trebas nista iskljucivati. Evo zasto

Koristi outpost do kraja dok god imas key...

a ako ti ne valja outpost ss , onda odmah ga brisi i instaliraj nesto drugo.

Prije svega hvala ti na odgovoru. Pogledao sam video koji si mi preporučio ali nisam upoznat sa testiranjima tako da mi je to nejasno. Nadam se da mi možeš napisati da li Outpost Pro može pružiti dovoljan nivo zaštite (našao sam par podataka gdje stoji da mu je slaba AV komponenta,loša detekcija i sl.)?

Pozdrav i još jedno veliko hvala.

15 godina
siketa kaže...
Pogrešno! MBAM Pro je napravljen kao dodatak postojećem antivirusu i ima odličnu kompatibilnost s ostalim sigurnosnim proizvodima. Ne treba ništa micati, slobodno koristi combo AV+MBAM Pro.

Mene zabrinjava istovremeni rad dva "real-time" modula zaštite i njihov utjecaj na performanse računala, zato sam savjetovao da nije dobro imati MBAM pro+ stardandan AV program!

Ako sa određenim programima to šljaka dobro onda super ( nisam istraživao pa ne znam koji su kompatibilni ) ali znam da sa nekim AV programima ne radi dobro...npr.BitDef ga automatski deinstalira prilikom svoje instalacije a kod nekih obavezno moraš raditi "exclusion" MBAM-ovih procesa!

Eto, zato sam bio protiv te kombinacije!

Ispričavam se ako nisam u pravu što se tiće određenih kombinacija {#}

16 godina
neaktivan

pozdrav svima i dobre želje..
ne pratim duže vrijeme scenu, pa me zanima da li se u međuvremenu pojavila kakva konkurencija hitmanu i malwarebytesu, za brzinsko skeniranje i čišćenje ?

..što veći idiot ,to veća petarda..
15 godina
seneka kaže...

ne pratim duže vrijeme scenu, pa me zanima da li se u međuvremenu pojavila kakva konkurencija hitmanu i malwarebytesu, za brzinsko skeniranje i čišćenje ?

Kratko i jasno Nije a i sumljam dace.

Došašće vrijeme iščekivanja
16 godina
neaktivan
nastavnikhe kaže...

Prije svega hvala ti na odgovoru. Pogledao sam video koji si preporučio ali nisam baš upoznat sa tim testiranjima tako da mi je to nejasno. Nadam se da mi možeš napisati da li Outpost može pružiti dovoljan nivo zaštite (našao sam par primjera gjde stoji da mu je detekcija slaba,loša AV komponenta i sl.)?Pozdrav i još jednom veliko hvala.

Prije svega cinjenica, jasna ko dan : SVAKI ANTIVIRUS NEKAD MOZE PROPUSTITI PONESTO. Jedan dan je  bolji ovaj, drugi dan onaj, treci dan neki deseti itd..

Ali ipak naposlijetku poznato je  odprilike koji su vrhunski antivirusni programi... recimo: Norton, Kaspersky, Avira po meni su vrhunski.. ali i ovo je upitno ??? ( ima jos mnostvo konkurencije)

McAfee ubuduce puno obecava, zbog nove politike u companiji.. vidjecemo !

Outpost je do neki dan bio'' hibridni program'' ( koristio je virus-engine od madjarskog  VirusBustera a Agnitum njima dao firewall. Virusbuster kompanija propala, pa Agnitum naslijedio tu tehnologiju. Sad se ocekuje da Agnitum bude dobar i u domenu antivurusa..

Vidjecemo i to jedan dan dok se malo uhodaju ! ( agnitum je primarno bacio akcent na tehnologiju Firewall-a i tu su jako dobri, pa su mnogi od njih to kupovali ( bullguard,sophos,uskoro i avast ..itd..). Kad imaju dobre inzinjere da naprave firewall, valjda mogu napraviti cudo i sa antivirusom. Sve u svemu nisu losi , imaju jako lagan software koji se ne osjeti na kompu.

Ovaj novi Outpost security suite PRO 8 je ponesto bugovit( ima greske) i mislim je za sad bolji stari 7.6. !!!

Ono sto je jako,  jako dobro kod Outposta ss pro, to je njegov firewall i konfiguracija. Jako je bogat na tom polju i nudi bogate opcije za podesavanje. Druga dobra stvar je cuveni ''antileak detection''. Jednostavno prati sve zivo sta se desava u kompu i ima paranoidno oko za to. Ovo moze pocetnicima praviti velike probleme, pa pozeljno je iskljuciti to i podesiti ''antileak'' na minimum.

Outpost ''antivirus'' moze se reci prosjecan. Ima ponekad znatne propuste, ali ako se potdesi na ''high level''-real time detection, daje dobre rezultate. ( .. ali i ovo je upitno  ! )

Outpost security suite FREE  znatno losiji od PRO, i ima siromasne opcije ,settings. Ali posto je cijena ''0'' €, i posto se ne osjeti na kompu, a ima bolji firewall nego mnogi komercijalni programi , onda je vise nego dobar. Moze posluziti.

Ono sto bih ti ja  preporucio uz Outpost , a mnogi ovdje znaju koliko je ovo bitno :

1.Malwarebytes free-

2.Superantispyware free

3.Panda cloud cleaner free ( NE MISLIM NA  panda cloud antivirus free ! )

Ove tri stvari su lagane , ne smetaju, ponekad sa njima skenirati komp i dobro otklanjaju propuste koje je antivirusni program napravio.

Superantispyware je jako dobar za otklanjanje cookies sa browsera.

Malwarebites dobro detektuje viruse trojance i svasta nesto drugo... odlican program.

Panda cloud cleaner, isto tako nalazi viruse i slicne stvari koje je mozda propustio antivirus.

Pocetnicima ili nekima koji hoce jos jedan sloj zastite preporucio bi da dodaju svim gore pomenutim i WOT na mozillu ili bilo koji drugi browser, a taj program dobro upucuje i savjetuje gdje ima virusa i koje su stranice bezbjedne.

1. WOT free ili McAfee web advisor free , izabrati po volji.

2.Spywereblaster free . ovaj antispywere program je za pocetnike idealan, sam on automatski blokira otvaranje stranice koja nije regularna.

( Mislim da i sandbox ima prednost ponekad , dobro izoluje viruse i dobro stiti.)

Sve ovo gore sto sam naveo je jako lagano, ne osjeti se na kompu, a itekako pomaze. Narocito prva tri broja.

blue sky
Poruka je uređivana zadnji put ned 30.12.2012 21:01 (RUNNER).
17 godina

Ja recimo ne bi nikom rekao da stavi Superantispyware samo radi brisanja cookia (glupo), moze ga se imat u pricuvi ali samo kao portabilnog. Ovaj koji se instalira stavlja novi proces/servis (cak i free verzija).

Za brisanje cookia je dovoljno stavit postavke u browseru (slika za Firefox)

...a moze i CCleaner.

Drugo, Spywareblaster takodjer nepotrebno bolje bi bilo stavit neki DNS (Norton ili OpenDNS).

Vise o DNS ovdje.

Sto se tice free Outpost-a mislim da ga pored free CIS 6 nema smisla uopce spominjat.

12 godina
neaktivan
RUNNER kaže...
nastavnikhe kaže...

Prije svega cinjenica, jasna ko dan : SVAKI ANTIVIRUS NEKAD MOZE PROPUSTITI PONESTO. Jedan dan je  bolji ovaj, drugi dan onaj, treci dan neki deseti itd..

Ali ipak naposlijetku poznato je  odprilike koji su vrhunski antivirusni programi... recimo: Norton, Kaspersky, Avira po meni su vrhunski.. ali i ovo je upitno ??? ( ima jos mnostvo konkurencije)

McAfee ubuduce puno obecava, zbog nove politike u companiji.. vidjecemo !

Outpost je do neki dan bio'' hibridni program'' ( koristio je virus-engine od madjarskog  VirusBustera a Agnitum njima dao firewall. Virusbuster kompanija propala, pa Agnitum naslijedio tu tehnologiju. Sad se ocekuje da Agnitum bude dobar i u domenu antivurusa..

Vidjecemo i to jedan dan dok se malo uhodaju ! ( agnitum je primarno bacio akcent na tehnologiju Firewall-a i tu su jako dobri, pa su mnogi od njih to kupovali ( bullguard,sophos,uskoro i avast ..itd..). Kad imaju dobre inzinjere da naprave firewall, valjda mogu napraviti cudo i sa antivirusom. Sve u svemu nisu losi , imaju jako lagan software koji se ne osjeti na kompu.

Ovaj novi Outpost security suite PRO 8 je ponesto bugovit( ima greske) i mislim je za sad bolji stari 7.6. !!!

Ono sto je jako,  jako dobro kod Outposta ss pro, to je njegov firewall i konfiguracija. Jako je bogat na tom polju i nudi bogate opcije za podesavanje. Druga dobra stvar je cuveni ''antileak detection''. Jednostavno prati sve zivo sta se desava u kompu i ima paranoidno oko za to. Ovo moze pocetnicima praviti velike probleme, pa pozeljno je iskljuciti to i podesiti ''antileak'' na minimum.

Outpost ''antivirus'' moze se reci prosjecan. Ima ponekad znatne propuste, ali ako se potdesi na ''high level''-real time detection, daje dobre rezultate. ( .. ali i ovo je upitno  ! )

Outpost security suite FREE  znatno losiji od PRO, i ima siromasne opcije ,settings. Ali posto je cijena ''0'' €, i posto se ne osjeti na kompu, a ima bolji firewall nego mnogi komercijalni programi , onda je vise nego dobar. Moze posluziti.

Ono sto bih ti ja  preporucio uz Outpost , a mnogi ovdje znaju koliko je ovo bitno :

1.Malwarebytes free-

2.Superantispyware free

3.Panda cloud cleaner free ( NE MISLIM NA  panda cloud antivirus free ! )

Ove tri stvari su lagane , ne smetaju, ponekad sa njima skenirati komp i dobro otklanjaju propuste koje je antivirusni program napravio.

Superantispyware je jako dobar za otklanjanje cookies sa browsera.

Malwarebites dobro detektuje viruse trojance i svasta nesto drugo... odlican program.

Panda cloud cleaner, isto tako nalazi viruse i slicne stvari koje je mozda propustio antivirus.

Pocetnicima ili nekima koji hoce jos jedan sloj zastite preporucio bi da dodaju svim gore pomenutim i WOT na mozillu ili bilo koji drugi browser, a taj program dobro upucuje i savjetuje gdje ima virusa i koje su stranice bezbjedne.

1. WOT free ili McAfee web advisor free , izabrati po volji.

2.Spywereblaster free . ovaj antispywere program je za pocetnike idealan, sam on automatski blokira otvaranje stranice koja nije regularna.

( Mislim da i sandbox ima prednost ponekad , dobro izoluje viruse i dobro stiti.)

Sve ovo gore sto sam naveo je jako lagano, ne osjeti se na kompu, a itekako pomaze. Narocito prva tri broja.

:) hvala na iscrpnom odgovoru. Ostajem na Outpostu i instalirat ću programe koje si spomenuo. Pozdrav.

15 godina
seneka kaže...

Emsisoft Emergency Kit 3.0 {#}

16 godina
neaktivan
djigibao kaže...

Ja recimo ne bi nikom rekao da stavi Superantispyware samo radi brisanja cookia (glupo), moze ga se imat u pricuvi ali samo kao portabilnog. Ovaj koji se instalira stavlja novi proces/servis (cak i free verzija).

Za brisanje cookia je dovoljno stavit postavke u browseru (slika za Firefox)

...a moze i CCleaner.

Drugo, Spywareblaster takodjer nepotrebno bolje bi bilo stavit neki DNS (Norton ili OpenDNS).

Vise o DNS ovdje.

Sto se tice free Outpost-a mislim da ga pored free CIS 6 nema smisla uopce spominjat.

ja koristim  superantispyware free kao scaner, itekako on moze pomoci, a nista on ne uzima ako se iskljuci na start up-u.

cc cleaner i glary utilities su potrebni svakako.

a spywareblaster i wot preporucujem pocetnicima i onima koji ne vole da se gnjave sa pop up-ovima  i da puno komplikuju.

a moze i taj DNS, slazem se..

A to se tice cis 6 , kad mu otvporim  interface i pokusam naci neku postavku, pomislim, sta je pisac htio reci ? teba ti mapa pred ocima da ti bude orijentir dok nesto skuzis. Jednostavno receno, kopija kasperskog, i puno komplikacija i gnjavaze iza onog  oklopa (interface) a djevojke i pocetnici se tu gube ko mala djeca..

Postavke i navigacija starog comodo 5 mi vise lezi i puno je jednostavnije za pristup bilo cemu.

Juce instaliram cis 6, cim se updateovo odjednom mi povuce heuristikom jedan programcic u karantin. Pokusam da ga oznacim kao ''regularan'', on opet maknu  taj program .. I tako stalno. Sj...ba mi koncepciju i stalno iznova moram instalirati taj programcic koji on vidi kao virus, a vazan mi je.. Odmah sam cis 6 uninstall da me ne pegla s tim ..

A ovih dana cujem i danas me jedn lik pita  kako to da mu cis 6 brise  drivere od printera   ??? A nekome i od grafike !

To je ono sto se kod cis-a mora popravljati i to sto prije.

blue sky
Poruka je uređivana zadnji put ned 30.12.2012 23:28 (RUNNER).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice