Ultimativna antivirus tema - P&O izdvojena tema

poruka: 48.524
|
čitano: 14.077.570
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Koji je najbolji antivirusni program

Meni se pokazala najbolja AVIRA PREMIUM SECURITY SUITE trial verzija na 3 mjeseca ali ju mozete svaki puta besplatno produziti.Trebate samo KEY kojeg mozete dobiti free!!!

16 godina
RE: Koji je najbolji antivirusni program

Hvala !

emerik
16 godina
neaktivan
autorov komentar

koji avast je bolji profesional ili home

javite mi

Matija Vratislavski
17 godina
neaktivan
Matija111 kaže...

koji avast je bolji profesional ili home

javite mi

Niti jedan, ali od ta dva Profesional.
ASUS P5Q DELUXE, NVIDIA 9800 GX2, INTEL CORE 2 DUO E8500 @ 3,5GHz, CORSAIR DOMINATOR 2X2GB, CORSAIR HX620 W, SEAGATE BARRACUDA 320GB, WINDOWS VISTA ULTIMATE SP1. ------------- Razer Copperhead + Razer Exactmat , Logitech G11, Samsung 2032bw, Altec Lansing 221, Logitech Cordless Rumblepad 2
17 godina

ja se nisam mogao odlučit koji je najbolji pa sam ih stavio svih deset jer je svaki dobar u nečemu Izlanuo se

(p) & (c) Dario - 2009
16 godina
neaktivan

Osobno koristim AVG već par godina (free verziju) i nisam nikada imao problema s virusima...ali ni jedan AV ti neće pomoć kod "nesavjesnog" surfanja :)....

Intel Quad core q6600 4x2.44 GHz , 4gb RAM , nVidia GeForce 8600gts 512mb , Asus P5N32 SLI-Premium , 2x 320gb HDD WD Barracuda , Asus 400W
16 godina
neaktivan
Dario kaže...

ja se nisam mogao odlučit koji je najbolji pa sam ih stavio svih deset jer je svaki dobar u nečemu Izlanuo se

Ovo ti je biser svih bisera. Hvala ti, razvedrio si mi depresiju koja me ubija u zadnje vrijeme.
Preporuka: najbolji antivirusni program u free verziji je Avira
                  najbolji antivirusni program u shareware verziji je NOD v3.xxxx (prvi av koji je primjenio HIPS)
                  nisam zaboravio ni Nortona koji me isto tako godinama vjerno služio (shareware), sa ugrađenim firewallom, malo je previše paničar.
I što je najvažnije od svega, nikad više od jednog antivirusnog alata na compu. A ni on nije od neke koristi ako nemaš uključen bar onaj primarni firewall koji dolazi već sa SP2 i koji je integralni dio Security Centra ako govorimo o Winowsima XP. Kako sama riječ kaže antivirusni program, to znači da štiti kompjuter od virusa. No postoje i drugi oblici zaraze, pa su tu potrebni dodatni zaštitni programi. Pazite kako ih vežete jedan uz drugi, da vam se ne bi internet usporio. Većina današnjih antivirusnih alata ima ugrađen u sebi i antispyware i firewall. Svatko koristi ono što mu odgovara i u što je siguran i s čim zna raditi. Jer, nije dovoljno imati samo av, treba ga znati dobro potvikati, a to traži vremena i vremena (iskustveno, surfajući internetom negdje tamo daleko) kako bi se utvrdilo točno kolika je ''težina tog zaštitnog alata''.
17 godina
neaktivan
Kalea kaže...
Dario kaže...

Ovo ti je biser svih bisera. Hvala ti, razvedrio si mi depresiju koja me ubija u zadnje vrijeme.
                  najbolji antivirusni program u shareware verziji je NOD v3.xxxx (prvi av koji je primjenio HIPS)
                 ...
khm, Nod32 v3 je jedno od rijetkih AV/IS rješenja koji ne posjeduje HIPS ni u kojem obliku, mislim da misliš na heuristiku koja mu je poslovično vrlo dobra, dali je ESET prvi implementirao heuristiku? Iskreno, neznam...

P.S. Niti u najnovijoj beti 4 ESET nije implementirao nikakav HIPS već samo malo bolji self defense, sramota...
mama ti je biljna uš
Poruka je uređivana zadnji put ned 1.3.2009 0:11 ((s)izgoreo).
17 godina
neaktivan

Nod32 vec preko 4 godine, nema nikakvih problema.

Trenutno koristim v3, samo upises update server i to je to..

17 godina

Nod 32 nema nikakav HIPS ili Host Protection to je sigurno, pa ako nesto propusti jao si ga domacinu a tako je i s drugim antivirusima koji nemaju Host Protection koji je nuzan da bi covjek bio zasticen kako spada kad antivirus zakaze ili antispyware alat koji nema Host Protection to je ista stvar, evo primjera antivirus ili antyspyware alat svejedno  propuste gamad kaj se događa vrlo cesto kod losih antivirusa ali kroz HIPS sa Behavioral Analysis to ne prolazi!!!Cool

Athlon 64 LE-1620 (3.0ghz) - Golden Orb 2 - Kingmax Mars 1GB ddr2 800 (960mhz) - Seagate Baracuda 160gb - Seasonic S12II 430w - Samsung SM 2232BW - Gigabyte MA790X - DS4 - Ati Crosfire HD 3650 x2
Poruka je uređivana zadnji put ned 1.3.2009 1:05 (rambox).
16 godina
neaktivan
(s)izgoreo kaže...
Kalea kaže...
Dario kaže...

...
khm, Nod32 v3 je jedno od rijetkih AV/IS rješenja koji ne posjeduje HIPS ni u kojem obliku, mislim da misliš na heuristiku koja mu je poslovično vrlo dobra, dali je ESET prvi implementirao heuristiku? Iskreno, neznam...

P.S. Niti u najnovijoj beti 4 ESET nije implementirao nikakav HIPS već samo malo bolji self defense, sramota...
 Upravo tako, NOD je prvi implementirao heuristiku, udario temelje novom načinu pretrage i analize paketa u dolasu i odlasku. Uglavnom, svi koji postaju na ovu temu a koriste NOD kažu da su zadovoljni. I ja ga imam, pa ne bi bilo za red da kažem da me ''vara'' (s obzirom na česta apdejtanja u zadnje vrijeme, i po nekoliko u danu što znače da prate situaciju). Neki dan sam isključio firewall. Onako da vidim. Nakon par minuta surfanja, registrirao je i očistio 32 trojanca te ih stavio u karantenu sa naznakom gdje su bili. Nakon skaniranja kompletne boot particije, pronašao je još nekoliko i maknuo ih. Kćerki sam danas na laptop stavio Aviru, mislim da je to za nju najbolje rješenje, jer je puno jednostavnija za korišćenje od NOD-a. Neka vrijeme pokaže svoje. Tom antivirusu sam dao ocjenu 9 od 10 mogućih (mislim na Aviru kao najbolj free av isključivo po mom subjektivnom mišljenju).
16 godina
neaktivan
(s)izgoreo kaže...
Kalea kaže...
Dario kaže...

...

Ljudi koji se profesionalno bave informatikom koriste u 90% slučajeva NOD. Nažalost, po one kojima tvikanje antivirusnih alata baš ne ide od ruke, tvrde suprotno, jer je NOD uz Norton najprodavaniji av. Statistika je tako rekla, no ispravite me slobodno. Ovo je malo offtopic, ali je odgovor nekih nedoumica oko av. Ispravite me slobodno.
16 godina
Kalea kaže...
(s)izgoreo kaže...
Kalea kaže...
Dario kaže...

...

Upravo tako, NOD je prvi implementirao heuristiku, udario temelje novom načinu pretrage i analize paketa u dolasu i odlasku. Uglavnom, svi koji postaju na ovu temu a koriste NOD kažu da su zadovoljni. I ja ga imam, pa ne bi bilo za red da kažem da me ''vara'' (s obzirom na česta apdejtanja u zadnje vrijeme, i po nekoliko u danu što znače da prate situaciju). Neki dan sam isključio firewall. Onako da vidim. Nakon par minuta surfanja, registrirao je i očistio 32 trojanca te ih stavio u karantenu sa naznakom gdje su bili. Nakon skaniranja kompletne boot particije, pronašao je još nekoliko i maknuo ih. Kćerki sam danas na laptop stavio Aviru, mislim da je to za nju najbolje rješenje, jer je puno jednostavnija za korišćenje od NOD-a. Neka vrijeme pokaže svoje. Tom antivirusu sam dao ocjenu 9 od 10 mogućih (mislim na Aviru kao najbolj free av isključivo po mom subjektivnom mišljenju).

Eto sad je sve odlično za NOD, ugradili su prvi heuristiku. A jesu li je koji puta pogledali nakon što su je ugradili? Očito nisu jer već duže vrijeme pratim podatke sa Malware Test Centra koji automatizmom prikupljaju podatke sa Virus Totala, dakle nikakvi av-comparativesi...av-test.org i slično već standardna statistika. I gle čuda, moja kombinacija Sophos u firmi i Avira doma ima proaktivnu detekciju 91% za razliku od fenomenalnog...najboljeg...11/10 NOD-a. 

Ali da NOD ima odličan marketing koji ovakve podatke zataškava i malo zauzeće resursa to neću i ne mogu zanijekati no što se detekcije tiče trenutno su najgori uz PrevX(!?) sa 20% proaktivne detekcije. Uz detekciju - ako 20% uopće zovemo detekcijom, veća je šansa da će sam korisnik prije skužiti da je riječ o virusu nego antivirusni alat pa je možda odmah ga u potpunosti deinstalirati jer će barem korisnik onda biti oprezniji.
Einsteine, da ti olakšam teoriju: samo za svemir postoji vjerojatnost da nije bezgraničan
16 godina
neaktivan

Moze li mi neko reci gdje nabaviti orginalni Kaspersky ?

Hvala !Neodlučan

jinxsull
16 godina
protjeran

mislim da ću preći sa AVGa na Aviru, pa me zanima jeli dovoljno samo uninstalat AVG, i onda nakon toga intalat Aviru?

Kondomi su zakon, koristite ih i vi!
17 godina
neaktivan
I like chineese kaže...

mislim da ću preći sa AVGa na Aviru, pa me zanima jeli dovoljno samo uninstalat AVG, i onda nakon toga intalat Aviru?

unistall AVG -> restart pc -> install Avira
AMD Athlon 64 X2 4800+ 2.50 Ghz 2048 MB ATI Radeon 4850 Windows Vista Home Premium SP1
16 godina
protjeran
Raving Rabbid kaže...
I like chineese kaže...

fala zec.
16 godina
neaktivan

Linux:)

Probaj sa Kaspersky internet security 7 poprilicno mocno i dovoljn(ne uvijek ali ni jedan antivirus program to nije).

Black
16 godina
neaktivan
I like chineese kaže...
Raving Rabbid kaže...
I like chineese kaže...

fala zec.
 Kad čistiš komp od antivirusnog alata onda moraš očistiti baš sve, kako bi kompjuter ''znao'' tko ga štiti. Ja sam deinstalirao NOD32, obavezno reset, onda install Avira Free ili Avira Antivirus Premium v.8.xx. Uz Aviru lupi Spyware Doctor, PC Tools Firewall Plus, Malwarebayte's sa strane (not active, only time to time).
Da bi imao takvu sistemsku zaštitu, minimum 1-2GB RAM-a za mirno surfanje, igranje itd.
Edit: slike u prilogu. Nikako nemoj aktivirati istovremeno Spyware Doctor sa Malwarebytes' Antimalvare jer se kolju do besvjesti. Onda ćeš morati u Safe Mod pa jednog deaktivirati da bi ti se učitali windozi. Znači, jedan av, jedan firewall, jedan antispyware ili malware svejedno. Updejtaj sve programe, skaniraj comp. Kad si sve napravio odi na službenu stranicu Eset online scanner i Symantec online scanner (s kojeg će te tražiti da instaliraš njihov ActiveX, slobodno instaliraj i pusti ih da ti probaju probiti zaštitu (neće moći) i usput naprave kompletno skaniranje. Za takav postupak ćeš morati odvoji jedan dan.
Antivirusni program - Premium ili Free svejedno Antivirusni program - Premium ili Free svejedno
Najjači - definitivno Najjači - definitivno
Svjetski firewall - i to besplatan Svjetski firewall - i to besplatan
Ponekad scanning i redovni update Ponekad scanning i redovni update
Poruka je uređivana zadnji put čet 5.3.2009 17:14 (Kalea).
16 godina
protjeran
krki kaže...

Meni se pokazala najbolja AVIRA PREMIUM SECURITY SUITE trial verzija na 3 mjeseca ali ju mozete svaki puta besplatno produziti.Trebate samo KEY kojeg mozete dobiti free!!!

ima jedna puno bolja i jednostavnija varijanta - samo si narihtajte datum na računalu na recimo 01.01.2000. - program je tolko glup da uopće nema kontrolu "preostalih dana", pa vam onda napiše recimo da imate po 4000 preostalih dana itd. - sve provjereno i radi - nema nikakvih problema u radu i sličnih stvari.
17 godina
neaktivan

Od besplatnih definitivno AVIRA

http://www.free-av.com/

Najbolja detekcija, najbrže skeniranje.

Dajmo im da puše :) http://www.greensmoke.com/index
16 godina
neaktivan

NOD32!

16 godina
neaktivan

Sophos

Olympus E-3, ZD 12-60, Sigma 30 f1.4, FL-50R, HLD-4
17 godina
neaktivan
Oly_E3 kaže...

Sophos

Ovo je u potpunosti točno, kao što sam već naveo. True number one! Osmijeh
- ako gori zeleno, ne znači da sam tu -
17 godina
neaktivan

nod32! vec pola sata bez virusa!

|^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^| || |...NOOB TRUCK..........| ||'|";,__ |_..._..._______===|=||_|__|..., ] "(@)'(@)"""''"**|(@)(@)*****''(@) Procesor: AMD Athlon X2 6000+ Graficka: ATI (Sapphire) Radeon HD3450 512MB DDR2 Memorija: 3GB DDR2 RAM Hard: Seagate Barracuda 160GB MBO: ASUS M3A78
16 godina

Kao sto vec neko rece, ne postoji najbolji. A zasto? Pa zato sto imam jednog frenda koji radi u laboratoriji

kod Kasperskog, i ona kaze, kada nemaju posla oni sami pisu viruse i pustaju ih na net. Znaci sami sebi prave poso.

Eto toliko, ne verujem da i ostali proizvodjaci ne rade slicno. Odaberite jedan i to je to, prica je ista.

Ja licno koristim Nod32 i zadovoljan sam, ne kazem da je najbolji. To je sve relativno.

16 godina
neaktivan

Ako imas 20 antivirusa komp ce ti se samo usporit bolje jedan ali vrijedan NP- Nod 32 i antivirus i antispayver

17 godina
protjeran

NOD32 je jako dobar, jer je brz i ne usporava jako komopjuter kao recimo avira - barem je meni na laptopu - sve radi 50%sporije, šteka, jedva izlazim iz aplikacija itd., dok je na bržem procu (točnije, Intel Q6600 već sve radi ok, ali ipak je NOD32 puno puno brži).

92% tinejđera sluša turbo-folk, a ako si jedan od onih koji slušaju pravu glazbu, kopiraj si ovo u potpis (fable 2)
16 godina
neaktivan
jack_of_blades kaže...

NOD32 je jako dobar, jer je brz i ne usporava jako komopjuter kao recimo avira - barem je meni na laptopu - sve radi 50%sporije, šteka, jedva izlazim iz aplikacija itd., dok je na bržem procu (točnije, Intel Q6600 već sve radi ok, ali ipak je NOD32 puno puno brži).

ali nod nije besplatan, a ovo je tema o besplatnim antivirusima
edit: ništa, ništa, zanemarite Sramim se. ispričavam se
Poruka je uređivana zadnji put ned 15.3.2009 18:39 (jurluk).
17 godina
protjeran
jurluk kaže...
jack_of_blades kaže...

ali nod nije besplatan, a ovo je tema o besplatnim antivirusima
 u naslovu piše koji je najbolji antivirusni program, a ne koji je najbolji besplatni anitvirusni program, a osim svega, već se negdje gore spominju programi koji se plaćaju.
P.S. NOD32 košta oko 200kn za jedan komp, što stvarno nije puno...
92% tinejđera sluša turbo-folk, a ako si jedan od onih koji slušaju pravu glazbu, kopiraj si ovo u potpis (fable 2)
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice